Η Google δοκιμάζει προηγμένη τεχνολογία "ανέγγιχτης" χρήσης ηλεκτρονικών συσκευών

Google δοκιμάζει προηγμένη τεχνολογία ανέγγιχτης χρήσης ηλεκτρονικών συσκευών, Η Google δοκιμάζει προηγμένη τεχνολογία "ανέγγιχτης" χρήσης ηλεκτρονικών συσκευών
Το ανεξάρτητο όργανο για τις επικοινωνίες στις Η.Π.Α (Federal Communications Commission), έδωσε την άδεια την προηγούμενη Δευτέρα, στη Google για να ξεκινήσει τις δοκιμές ενός νέου τύπου τεχνολογίας αισθητήρα κίνησης, γνωστού ως Project Soli.
Η Google ελπίζει ότι το Project Soli θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για τους χρήστες να χρησιμοποιούν ηλεκτρονικές συσκευές χωρίς να χρειάζεται να αγγίξουν τίποτα. Πιθανόν κάποιοι από εσάς που θυμούνται την τεχνολογία Air View της Samsung που παρουσιάστηκε με το Samsung Galaxy S4, να νομίζουν ότι το “Project Soli” είναι κάτι παρόμοιο. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει. Το Project Soli χρησιμοποιεί ραντάρ για να επιτρέπει στους χρήστες να αλληλεπιδρούν με ηλεκτρονικές συσκευές, χρησιμοποιώντας χειρονομίες στον αέρα. Για παράδειγμα, κάποιος θα μπορούσε να “κάνει κλικ” σε ένα κουμπί σε ένα smartphone αγγίζοντας τον αντίχειρα και τον δείκτη του, σε αρκετή απόσταση από το τηλέφωνό του.
Google δοκιμάζει προηγμένη τεχνολογία ανέγγιχτης χρήσης ηλεκτρονικών συσκευών, Η Google δοκιμάζει προηγμένη τεχνολογία "ανέγγιχτης" χρήσης ηλεκτρονικών συσκευών
Επειδή ακριβώς η συσκευή χρησιμοποιεί τεχνολογία ραντάρ, η Google χρειαζόταν ειδική έγκριση από την FCC για να εκτελέσει τις δοκιμές της. Αρχικά, η Google ζήτησε άδεια να λειτουργήσει εντός της ζώνης συχνοτήτων 57 έως 64GHz, αλλά η FCC επέτρεψε στην εταιρεία να υπερβεί κατ’ ελάχιστο τις προδιαγραφές που ισχύουν επί του παρόντος για όλους. Παρόλα αυτά, η FCC χορήγησε ειδική άδεια στην Google για αυτή την περίπτωση, ακόμα και αν η Google δεν έλαβε ακριβώς αυτό που ήθελε.
Οι συχνότητες ενός ραντάρ μπορεί να διεισδύσουν σε υφάσματα, γεγονός που θα επέτρεπε σε χρήστες που φορούν γάντια ή άλλα ρούχα να συνεχίσουν να χειρίζονται τη συσκευή. Θα σήμαινε επίσης ότι οι χρήστες θα μπορούσαν να χειριστούν μια συσκευή στην τσέπη ή στο σακίδιο τους χωρίς να χρειάζεται να την αφαιρέσουν. Η FCC σημείωσε ότι αυτή η τεχνολογία ραντάρ θα μπορούσε επίσης να λειτουργήσει και σε αεροπλάνα, γεγονός που θα επέτρεπε τη χρησιμοποίηση μιας μελλοντικής συσκευής με ραντάρ, ακόμη και κατά την πτήση. Ωστόσο, η συσκευή θα πρέπει να πληροί τους κανόνες και περιορισμούς της FAA (Federal Aviation Administration).
Το Project Soli βρίσκεται σε πειραματική φάση προς το παρόν, οπότε θα περάσει αρκετός χρόνος για να το δούμε σε οποιοδήποτε εμπορικό προϊόν στην αγορά. Η προοπτική να κυματίζουμε τα χέρια μας στον αέρα για να χειριζόμαστε μια συσκευή από απόσταση μπορεί να ακούγεται πολύ φουτουριστική αλλά ταυτόχρονα είναι και μια εικόνα που αν την φανταστούμε μπορεί και να μας αρέσει.
Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Χρήστος Β.

Θα έχει ενδιαφέρον όταν θα αρχίσουν να βγαίνουν και εφαρμογές τρίτων στα κινητά χρησιμοποιώντας αυτή τη τεχνολογία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.