iPad, Πρώτο σε πωλήσεις στις ΗΠΑ το 2013

Στοιχεία που ανακηρύσσουν το iPad πρωτοπόρο των πωλήσεων tablet για το 2013 στις ΗΠΑ ήρθαν στο φως, με τα Android tablet να έρχονται δεύτερα σε πωλήσεις, σύμφωνα πάντα με αναφορά που δημοσιεύτηκε απο το The NPD Group. Η πρωτία του iPad στις πωλήσεις φανερώνει πως η Google χρειάζεται να προσπαθήσει ακόμα περισσότερο για να κατακτήσει τους υποψήφιους αγοραστές tablet για τις ΗΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα, τα στοιχεία των πωλήσεων που ανακοινώθηκαν, αναφέρουν πως το iPad έφτασε να αποτελεί, για το 2013 στις ΗΠΑ, το 15.8% των πωλήσεων όσον αφορά αυτές των προσωπικών υπολογιστών, με τις πωλήσεις των Android tablets να φτάνουν το 8.7% των συνολικών πωλήσεων και αυτές των Windows tablets μόλις το 2.2%.

Αξίζει να αναφερθεί πως το μερίδιο των πωλήσεων του iPad μειώθηκε σε σχέση με το 2012 που είχε φτάσει το 17.1%, ενώ οι αντίστοιχες των Android tablets ανέβηκαν από το 4.2% το 2012 στο 8.7% το 2013. Συμπεραίνουμε συνεπώς ότι διπλασιάστηκαν οι πωλήσεις των Android tablet και μειώθηκαν οι αντίστοιχες του iPad, αλλά σε βαθμό τέτοιο ώστε να μην επηρεάζει την πρωτιά του για τις ΗΠΑ.

ipad, iPad, Πρώτο σε πωλήσεις στις ΗΠΑ το 2013

Η μείωση των πωλήσεων του iPad σαφέστατα και δείχνει πως υπάρχει μια, μικρή έστω, μερίδα του αγοραστικού κοινού που δεν ικανοποιείται από το tablet της Apple, κάτι το οποίο δε θα περάσει απαρατήρητο στο Cupertino. Όσον αφορά τα Windows tablets, η αύξηση του μεριδίου αγοράς από το 0.8% το 2012, στο 2.2% το 2013, δείχνει πως υπάρχει αγοραστικό κοινό που τα προτιμάει, αλλά υπάρχει ακόμα δρόμος μακρύς για να κερδίσει ακόμα περισσότερους χρήστες.

Το γεγονός πως υπάρχει η φημολογία για διαθεσιμότητα iPad 12.9” τον Οκτώβριο αναμένεται να κρατήσει κάποιους υποψήφιους αγοραστές iPad σε αναμονή των όποιων εξελίξεων, γεγονός που ενδεχομένως να επηρεάσει ακόμα περισσότερο τις πωλήσεις του iPad μέχρι την κυκλοφορία του μεγαλύτερου iPad, πάντα υπό την προϋπόθεση ότι οι φήμες θα επαληθευτούν.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Yannis

Τα chromebooks από 0.2% φτάσανε στο 9.6% μέσα σε έναν χρόνο;
Απίστευτο, αυτό έπρεπε να ήταν το κύριο θέμα του άρθρου σας. Αυτό δείχνει να αλλάζει εξολοκλήρου το παιχνίδι στους φορητούς υπολογιστές

Panos

Καλά αυτά τα νούμερα είναι μούφα γιατί πιάνουν μέχρι το Νοέμβριο που σημαίνει ότι δεν μετρήθηκαν οι πωλήσεις των iPad air και iPad mini with retina display που μάλλον πήγαν αρκετά καλά… Άρα δεν μπορεί να βγει ένα αξιόπιστο συμπέρασμα.

Αποστόλης Ρόδος

Συμφωνώ με τον Yiannis … πραγματικά έμεινα εντυπωσιασμένος με την άνοδο των chromebooks, ειδικά και όταν γνωρίζουμε πως παίζουν πολλές εφαρμογές τους μόνο με σύνδεση στο διαδίκτυο.
Το iPad είναι λογικό να πηγαίνει περίφημα στις Ηνωμένες Πολιτείες… αυτό έλειπε.
Μεγάλη εντύπωση επίσης μου έκανε το χαμηλό ποσοστό των Apple Notebooks, που πίστευα πως θα έιχαν πολύ υψηλότερο μερίδιο αγοράς και ειδικά έναντι των chromebooks που είναι κάτι πολύ πιο νέο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone 15 iPhone 15 Pro Max

iPhone 15: Στην Κίνα τα αγοράζουν μόνο αν είναι σε προσφορά

Η Kίνα είναι η μεγαλύτερη αγορά smartphone στον κόσμο, επομένως όλες οι κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως θέλουν να πετυχαίνουν καλές πωλήσεις.

Software Apple

Apple ID: Τίτλοι τέλους μέσα στο 2024 – Θα μετονομαστεί σε Apple Account

Η Apple φαίνεται να προετοιμάζεται για ένα σημαντικό rebrand του γνωστού λογαριασμού Apple ID μέσα στο 2024.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch Ultra: Ακυρώθηκαν τα σχέδια για microLED οθόνη;

Ο προμηθευτής της Apple ams OSRAM ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα «επανεκτιμήσει τη στρατηγική της για microLED».

Smartphones Android Smartphones Apple iPhone

Οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone προτιμούν παλαιότερα ή λιγότερο ακριβά μοντέλα

Σύμφωνα με την CIRP, οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone παρέμειναν τα τελευταία χρόνια σε χαμηλά ποσοστά από 11% έως 15%.