ASUS Zenfone 8 review: Ηρακλής Τσέπης

, ASUS Zenfone 8 review: Ηρακλής Τσέπης

Πόσα Android smartphones υπάρχουν εκεί έξω με οθόνη μικρότερη των 6 ιντσών. Καθίσαμε και τα μετρήσαμε, ελάχιστα… και αν τελικά βρεις κάποιο θα πρέπει να συμβιβαστείς, συνήθως τα μικρά σε μέγεθος κινητά ζητάνε από εσένα να έχεις και χαμηλές απαιτήσεις από τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά.

Κανείς δεν έχει καταλάβει γιατί θα πρέπει να πας σε μέγεθος “παντόφλας” για να έχεις τον καλύτερο επεξεργαστή, μπόλικη μνήμη RAM και υπέρλαμπρη οθόνη;

Το ASUS Zenfone 8 δημιουργήθηκε για να ξεχάσεις ότι ήξερες μέχρι σήμερα για τα μικρά κινητά. Είναι σε μέγεθος τσέπης με οθόνη 5.9″ και μέσα του χωράει όλα τα flagship χαρακτηριστικά όπως Snapdragon 888 5G, 8GB RAM LPDDR5 και dual camera 64 Megapixel.

Εντάξει αυτό το τελευταίο δεν το λες flagship αλλά θα δούμε σε λίγο πως είναι οι φωτογραφικές και βιντεοληπτικές ικανότητες του Zenfone 8…

, ASUS Zenfone 8 review: Ηρακλής Τσέπης

Ποιότητα κατασκευής; Εξαιρετική. Σασί από αλουμίνιο, πλάτη από γυαλί Gorilla Glass 3 και οθόνη με προστασία Gorilla Glass Victus. Ενσωματώνει στερεοφωνικά ηχεία, έχει έξοδο ακουστικών με Hi-Res Audio και είναι αδιάβροχο με πιστοποίηση IP68!

Ενσωματώνει NFC, WiFi 6e, Bluetooth 5.2, έχει 6.85 χλστ. και βάρος που δεν ξεπερνάει τα 169 γρ. Pocket Size! Το power button ξεχωρίζει με αυτό το μπλε ανοιχτό χρώμα και ονομάζεται smart key.

Η διαφορά του από ένα απλό power button είναι ότι μπορείτε να επιλέξετε τι θα κάνει αν το πατήσετε επαναλαμβανόμενα δυο φορές. Από το ανοίξετε μια συγκεκριμένη εφαρμογή, το Google Assistant ή να ενεργοποιήσετε κάποια συγκεκριμένη λειτουργία.

, ASUS Zenfone 8 review: Ηρακλής Τσέπης

Το χρώμα του; Obsidian Black, βγαίνει και σε ασημί. Η τιμή του για την Ελλάδα; 739 ευρώ στην έκδοση 8GB/256GB με δύο κάρτες SIM και χωρίς υποδοχή για κάρτες micro SD.

Η διπλή κάμερα προστατεύεται και αυτή από τις γρατζουνιές με γυαλί Gorilla Glass 3 και έχει δυο αισθητήρες κατασκευής Sony. Έναν wide 64 Megapixel με OIS και 2x lossless zoom που τραβάει φωτογραφίες στα 16 Megapixel και έναν 12 Megapixel Ultra-wide που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε φωτογραφίες macro.

Δεν χρειάζεστε κάτι περισσότερο από την dual camera του Zenfone 8. Μπορεί να μην κάνει παπάδες στο zoom και νύχτα να δυσκολεύεται, αποδεικνύει όμως ότι δύο μόνο αισθητήρες μπορούν να καλύψουν σήμερα την πλειονότητα των καθημερινών απαιτήσεων.

Σε ότι αφορά τη λήψη βίντεο η ποιότητα σε 4K με 60 fps μας ενθουσίασε ενώ μπορεί να τραβήξει και 8Κ με 24 fps. Η selfie κάμερα 12 Megapixel και αυτή με αισθητήρα Sony, δεν μας ικανοποίησε ιδιαίτερα.

, ASUS Zenfone 8 review: Ηρακλής Τσέπης

Επιστρέφω στην οθόνη 5.9″ που “ευθύνεται” για το μικρό μέγεθος του κινητού. Αυτή είναι κατασκευής Samsung τεχνολογίας AMOLED με ανάλυση FullHD+ και έχει αναλογίες 20:9. Διαθέτει ρυθμό ανανέωσης 120Hz με επιλογή για Auto αλλά και 90Hz ή 60Hz. Τα ppi της; 445.

Φωτεινή, ωραία, λαμπερή να αγγίζει τα 800 nits με πλούσια χρώματα και πιστοποίηση HDR10+. Έχει touch sampling rate 240Hz για άμεση ανταπόκριση, χρήσιμη λειτουργία όταν παίζουμε games και ενσωματώνει αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Τώρα που μίλησα για games, μην ξεχάσω την προεγκατεστημένη εφαρμογή Game Genie που σε βάζει σε περιβάλλον gaming με λειτουργίες και επιλογές που συναντάμε στα smartphones της σειράς ROG, της Asus φυσικά.

Πως σας ακούγεται μέχρι στιγμής το πακέτο που κουβαλάει το Zenfone 8. Εντυπωσιακό στο συγκεκριμένο ιντσάζ οθόνης. Μικρό μέγεθος, μικρή και η χωρητικότητα της μπαταρίας. Που να βάλεις 5άρα και πάλι καλά το πως κατάφερνα να χωρέσουν μια χωρητικότητας 4000 mah.

, ASUS Zenfone 8 review: Ηρακλής Τσέπης

Τα πάει καλά όμως, διαρκεί και αντέχει πάνω από μέρα με όλα τα ενεργοβόρα features ενεργοποιημένα. Μου άρεσαν οι επιλογές στο υπό-μενού System Modes. Εδώ μπορείτε να έχει τον έλεγχο και στην παραμικρή λεπτομέρεια των settings του κινητού επιλέγοντας ανάμεσα σε 5 διαφορετικές προκαθορισμένες ρυθμίσεις τις οποίες μπορείτε να πειράξετε επιμέρους.

Κλείνοντας να πούμε ότι το Asus Zenfone 8 τρέχει Android 11 με το δικό του UI το ZenUI στην έκδοση 8 που προσφέρει πλήρη παραμετροποίηση ώστε να καλύψει τις δικές σας μοναδικές ανάγκες για εμφάνιση και ευχρηστία. Ρίξτε μια ματιά στις επιλογές που έχετε…

Πυραυλάκι κανονικό το Zenfone 8 ξεκαθαρίζει σε όλους ότι υπάρχει χώρος και για pocket size κινητά με πανίσχυρα flagship χαρακτηριστικά. Αν σας βολεύουν καλύτερα οι μικρές με μέγεθος οθόνες, αναζητήστε το…

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αλέξανδρος

Μουδανιά club PAOK. Αυτά είναι φώτο!!!!!!!
Μικρά κινητά δε θέλετε ορισμένοι; Ορίστε (αλλά είναι λίγο αλμυρό στην τιμή όπως και το se).

Αλέξανδρος

Το κατάλαβα Κώστα, απλά επισημαίνω το “καλό σου γούστο” χαχαχα!!!!
Ελπίζω να πέρασες καλά.

oneos

Από όταν μπήκα σε έναν “Γερμανό” και το είδα επήλθε αυτομάτως ο έρως: iphone 12 mini ααααχ άτιμο 800άρι

acrovat

Ασύρματη φόρτιση…?…reverse charging…?..

acrovat

αψυχολόγητη γκάφα…οπως και η σόνυ με το xperia 5 III…

geo

Έχει μπει προς πώληση και με early bird προσφορές σε όλη την Ευρώπη απο μέσα Ιουνίου- αρχές Ιουλίου με κάτω απο 600€ για τη βασική έκδοση. Στην Ελλάδα ακόμη άφαντο, καμία ενημέρωση για ημερομηνίες κυκλοφορίας και -εφόσον ισχύει η τιμή που λες- καπέλο τουλάχιστον 100€. Μεγάλο fail για την Asus Ελλάδας.

baiosss

Αυτό και το Pixel 5, τα μοναδικά μικρά smartphones στο Android με το δεύτερο απλά να μην έχει flagship Soc. Έχω το Pixel 5 και πραγματικά δεν περίμενα πως θα με βόλευε τόσο πολύ μετά από τα τεράστια τότε OnePlus 7 Pro και Pixel 4 XL. Χρήση με ένα χέρι, πανάλαφρο, χωράει σε τσέπες χωρίς να εξέχει και είναι σαν να μην το έχεις επάνω σου. Η 6αρα οθόνη επίσης αρκετά ικανοποιητική για το μέγεθος της. Οπότε και το Asus φαντάζομαι για όποιον το προτιμήσει, θα το χαρεί πολύ.

Fotis

Θέλω να ρωτήσω το asus zenfone 8 έχει καλό σήμα και wife αυτά είναι σημσντικσ για εμένα..

christos

Επειδή σκέφτομαι σοβαρά να το αγοράσω, ενδιαφέρομαι να μάθω τι γίνεται τις ενημερώσεις ασφάλειας. Είναι αξιόπιστο από αυτή τη άποψη ή θα δώσω 700 ευρώ και το τηλ θα παίρνει ενημέρωση αραιά κα πού; Ευχαριστώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple featured Samsung

Διέρρευσε ο οδικός χάρτης της Apple για τα επόμενα τρία χρόνια – Αναδιπλούμενο iPhone, OLED iPad, φθηνότερο XR headset

Ένας οδικός χάρτης της Apple που περιγράφει ανακοινώσεις μεγάλων προϊόντων και αναβαθμίσεις χαρακτηριστικών έχει παραχθεί από τη Samsung.

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Gear featured vivo

vivo Pad 3 Pro: Μάλλον εντοπίστηκε στο Geekbench

Ένα νέο tablet vivo έχει πλέον εντοπιστεί στο Geekbench και θα μπορούσε να είναι αυτό που θα πλαισιώσει τα X Fold 3 και X Fold 3 Pro.