Bitdefender BΟΧ 2: Το έξυπνο σπίτι χρειάζεται έξυπνη και ισχυρή προστασία για όλες τις συσκευές

Bitdefender Box 2 προστασία, Bitdefender BΟΧ 2: Το έξυπνο σπίτι χρειάζεται έξυπνη και ισχυρή προστασία για όλες τις συσκευές

Bitdefender Box 2 προστασία, Bitdefender BΟΧ 2: Το έξυπνο σπίτι χρειάζεται έξυπνη και ισχυρή προστασία για όλες τις συσκευές

Ζούμε στην εποχή όπου όλες οι συσκευές συνδεόνται στο ίντερνετ η τουλάχιστον ξεκινούν να συνδέονται σε αυτό. Συσκευές που πριν από μερικά χρόνια δεν θα μας απασχολούσε η ασφάλειά τους γιατι το μόνο που ήθελαν ήταν ρεύμα! Τώρα όμως που ο βραστήρας, το ψυγείο και η κάμερα του συναγερμού έχουν Wi-Fi ξεκινά σιγά σιγά να μας ενδιάφερει το ποια δεδομένα διακινούνται στο ίντερνετ μέσα από αυτές τις συσκευές, η προστασία αυτών των δεδομένων και η ασφάλεια απέναντι σε κάποια εξωτερική επίθεση που σκοπό ίσως έχει να τα υποκλέψει τα δεδομένα μας.

Και αν δεν σας ενδιαφέρει το αν κάποιος “εισβάλει” στο δίκτυο του σπιτιού σας και θέσει σε λειτουργία των βραστήρα (λέμε τώρα), είμαστε σίγουροι ότι θα σας απασχολούσε έντονα το αν κάποιος “έκλεβε” την εικόνα από την κάμερα ασφαλείας που έχετε εγκαταστήσει μέσα στο σπίτι σας και παρακολοθούσε τις κινήσεις σας…

Αλλά και παραδοσιακές” συσκευές όπως smartphones, tablets, υπολογιστές και gaming consoles που συνδέονται με WiFi σε ένα οικιακό δίκτυο διατρέχουν κινδύνους. Κινδύνους που έρχεται να μειώσει στο ελάχιστο το τοίχος προστασίας που ακούει στην κωδική ονομασία Bitdefender BΟΧ 2.

Bitdefender Box 2 προστασία, Bitdefender BΟΧ 2: Το έξυπνο σπίτι χρειάζεται έξυπνη και ισχυρή προστασία για όλες τις συσκευές

Η ασφάλεια των συσκευών που συνδέονται στο internet από επιθέσεις hackers και μολύνσεις από ιούς είναι ιδιαίτερα σημαντική και ευτυχώς δεν είναι καθόλου δύσκολο να επιτευχθεί. Με το Bitdefender BΟΧ 2 μπορούμε να προσατεύσουμε όλες τις συνδεδεμένες συσκευές μας εύκολα, γρήγορα και σχετικά οικονομικά.

Το Bitdefender BΟΧ 2 είναι μία έξυπνη συσκευή οικιακής ασφάλειας που προστατεύει επιτραπέζιους υπολογιστές, φορητούς υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, tablet και όλες τις συνδεδεμένες συσκευές από hackers, malware και άλλα “κακά”! Προστατεύει οποιαδήποτε συσκευή συνδέεται στο ίντερνετ του σπιτιού σας με καλώδιο (LAN) ή ασύρματα (WiFi).

Το “κουτί” αυτό (BOX είναι το όνομά του!) είναι ουσιαστικά ένα “supercharged router” που μπορεί να αντικαταστήσει το modem/router σας ή να χρησιμοποιηθεί μαζί με αυτό. Στην ουσία λειτουργεί ως ένα τείχος προστασίας το οποίο παρακολουθεί τις εισερχόμενες συνδέσεις με στόχο να κρατήσει μακριά τους hackers και προστατεύσει τα δεδομένα μας ενημερώνοντας μας αλλά και μπλοκάροντας αν “διαρρέουν” προς τα έξω μη-κωδικοποιημένα.

Bitdefender Box 2 προστασία, Bitdefender BΟΧ 2: Το έξυπνο σπίτι χρειάζεται έξυπνη και ισχυρή προστασία για όλες τις συσκευές

24ώρες το 24ωρο το οικιακό μας δίκτυο παρακολουθείται για άγνωστες συσκευές που προσπαθούν τυχόν να συνδεθούν ή ύποπτες συμπεριφορές με το “κουτί” να τις αποκλείει αυτές αλλά και τυχόν εξερχόμενες αιτήσεις από κακόβουλους ιστότοπους.

Το Bitdefender BΟΧ 2 ενσωματώνει επεξεργαστή Cortex A9 της ARM χρονισμένο στα 1.2GHz, με 1GB DDR3 RAM και 4GB εσωτερικό χώρο αποθήκευσης. Σε επίπεδο σύνδεσης έχουμε υποστήριξη Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac AC1900 και δύο θύρες, μια LAN και μία WAN που υποστηρίζουν Gigabit Ethernet. Είναι συμβατό με τον Google Assistant και την Amazon Alexa.

Ο σχεδιασμός του Bitdefender BΟΧ 2 είναι κομψός με έχει μινιμαλιστικό σχήμα που θυμίζει πύργο και μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού “στολίζοντάς” το. Μπορεί να συνδεθεί πάνω στο υπάρχον modem router και να προστατεύει μόνο τις WiFi συσκευές ή να το αντικαταστήσει και να αναλάβει τον έλεγχο ολόκληρου του οικιακού μας δικτύου προστατεύοντας και τις συσκευές που συνδέονται σε αυτό με καλώδιο.

Bitdefender Box 2 προστασία, Bitdefender BΟΧ 2: Το έξυπνο σπίτι χρειάζεται έξυπνη και ισχυρή προστασία για όλες τις συσκευές

Η εγκατάσταση της συσκευής γίνεται με τη βοήθεια της εφαρμογής Bitdefender Central, η οποία είναι διαθέσιμη και δωρεάν τόσο για Android όσο και για iOS συσκευές. Η κατασκευάστρια εταιρεία Bitdefender έχει υλοποιήσει έναν λεπτομερή οδηγό βήμα προς βήμα που θα βοηθήσει ακόμα και τους αρχάριους να συνδέσουν τις συσκευές τους με το Bitdefender Box 2 και να αισθανθούν ασφάλεια.

Από τη στιγμή που θα ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, το Bitdefender BΟΧ 2 παρακολουθεί διαρκώς τις εισερχόμενες και εξερχόμενες συνδέσεις των συσκευών, και εντοπίζει τυχόν παραβιάσεις. Σε περίπτωση που ντοπίσει οποιαδήποτε απόπειρα παραβίασης, τρωτά σημεία στο δίκτυο, ή οποιαδήποτε ασυνήθιστη συμπεριφορά, ειδοποιεί τον κάτοχο μέσω της εφαρμογής.

Είναι δύσκολο να αξιολογήσει κανείς όλη την γκάμα των περιπτώσεων στις οποίες μπορεί να προστατεύσει τις συσκευές μας το κουτί της Bitdefender. Εμείς, όσο καιρό το χρησιμοποιούμε έχουμε μείνει απόλυτα ικανοποιημένοι και σίγουρα αισθανόμαστε αρκετά ασφαλής.

Bitdefender Box 2 προστασία, Bitdefender BΟΧ 2: Το έξυπνο σπίτι χρειάζεται έξυπνη και ισχυρή προστασία για όλες τις συσκευές

Μέσω της εφαρμογής μπορούμε να δούμε έναν “χάρτη” του δικτύου μας, με λεπτομέρειες για τις συνδεδεμένες συσκευές και ένα μήνυμα αξιολόγησης το οποίο αν όλα πάνε καλά θα είναι “Το σπίτι σας είναι ασφαλές”. Επίσης η εφαρμογή προσφέρει ρυθμίσεις γονικού ελέγχου για γονείς που θέλουν να περιορίσουν την πρόσβαση στο διαδίκτυο για τα παιδιά τους.

Το Bitdefender BOX 2 απαιτεί να αφιερώσουμε λίγο χρόνο για τη ρύθμιση του με την κατασκευάστρια εταιρεία να έχει δημιουργήσει αναλυτικούς οδηγούς που συνοδεύονται από video tutorial. Στο τέλος της ημέρας μας αυτό που καταφέρνουμε με το “κουτί” της Bitdefender είναι να έχουμε το μέγιστο επίπεδο ασφάλειας για τις συνδεδεμένες συσκευές μέσα στο σπίτι μας.

Το Bitdefender BΟΧ 2 ως συσκευή έχει τιμή 199 ευρώ και μαζί θα έχετε δωρεάν τον πρώτο χρόνο συνδρομής. Μετά τον πρώτο χρόνο η ετήσια συνδρομή για να απολαμβάνεται τις υπηρεσίες του, διαμορφώνεται στα 99 ευρώ.

Bitdefender BΟΧ 2 τεχνικά χαρακτηριστικά
  • Επεξεργαστής: Dual Core Cortex A9 1.2GHz
  • Μνήμη RAM: 1 GB DDR3
  • Αποθηκευτικός χώρος: 4 GB
  • Ασύρματη σύνδεση: Concurrent Dual band Wireless 2.4Ghz & 5Ghz with MU-MIMO 3×3 antenna configuration IEEE 802.11a/b/g/n/ac Wave-2 @ AC1900
  • Συνδεσιμότητα: 1xLAN και 1xWAN port 10/100/1000BASE-T Ethernet
Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured OnePlus Qualcomm Snapdragon

OnePlus 12: Επίσημο με τεράστια μπαταρία, Snapdragon 8 Gen 3 και βελτιωμένες κάμερες

Επίσημο έγινε το OnePlus 12 στην Κίνα και το πακέτο που προσφέρει είναι πολύ δυνατό, ικανό να ανταγωνιστεί ναυαρχίδες των Apple και Samsung.

Smartphones featured

Η ζημιά από νερό δεν είναι πλέον στις τοπ 5 ανησυχίες των χρηστών smartphone

Oι ιδιοκτήτες smartphone φαίνεται ότι δεν φοβούνται πλέον τόσο το νερό ως αιτία για να πάθει ζημιά το κινητό τους τηλέφωνο.

Smartphones featured OPPO OPPO Android smartphones

Oppo Find X7 Pro: Δείτε το σε hands-on εικόνες που διέρρευσαν

Tον περασμένο μήνα, η Oppo παρουσίασε αναλυτικά το σύστημα κάμερας Hasselblad HyperTone επόμενης γενιάς που θα κάνει ντεμπούτο στo Find X7.

Games featured gta

Το πρώτο τρέιλερ του Grand Theft Auto 6 μόλις κυκλοφόρησε

Η Rockstar κυκλοφόρησε το τρέιλερ για το Grand Theft Auto VI και μέσα σε λίγες ώρες το βίντεο στο Youtube έχει ξεπεράσει τις 43 εκ. προβολές.