EDISION 4K HDMI Splitter review: Μια πηγή σε πολλές οθόνες

, EDISION 4K HDMI Splitter review: Μια πηγή σε πολλές οθόνες

Θέλεις να κάνεις streaming το PlayStation 5 αλλά δεν βολεύει να το έχεις δίπλα στον υπολογιστή συνδεδεμένο; Θέλεις να βλέπεις τα κανάλια του δορυφορικού σου δέκτη και στην τηλεόραση που έχεις στο υπνοδωμάτιο; Η λύση ακούει στο όνομα HDMI Splitter και με αυτές τις οικονομικές συσκευές μπορείς να αναβαθμίσεις τόσο την συνολική εμπειρία διασκέδασης μέσα στο σπίτι σου ή να διαφοροποιηθείς από τον ανταγωνισμό στον επαγγελματικό σου χώρο. Πάμε να γνωρίσουμε μαζί τα HDMI Splitter 4Κ της EDISION και να δούμε πως “σπλιτάρουν” το σήμα της εικόνας σε περισσότερα μέσα προβολής.

, EDISION 4K HDMI Splitter review: Μια πηγή σε πολλές οθόνες

Τι είναι ένα HDMI Splitter

To HDMI Splitter ή διαχωριστής HDMI είναι συσκευές που χρησιμοποιούνται για τη σύνδεση μιας πηγής εικόνας σε διαφορετικές συσκευές προβολής. Αυτό επιτυγχάνεται λαμβάνοντας την έξοδο βίντεο HDMI από την πηγή για παράδειγμα από ένα δορυφορικό δέκτη ή ένα υπολογιστή και διανέμοντας το σήμα σε δύο οθόνες, όπως για παράδειγμα σε δυο διαφορετικές τηλεοράσεις.

Ανάλογα με το πόσες εξόδους έχει το κάθε HDMI Splitter, τόσες είναι και οι οθόνες που μπορεί ταυτόχρονα να διανείμει το σήμα HDMI από την πηγή. Τα EDISION 4K HDMI Splitter είναι από τις πιο ποιοτικές και προσιτές υλοποιήσεις στη συγκεκριμένη κατηγορία συσκευών και θα τα βρείτε σε 3 διαφορετικά μοντέλα με 2, 4 ή 8 εξόδους HDMI ικανά να καλύψουν τις απαιτήσεις στο σπίτι ή τον επαγγελματικό χώρο.

Τα HDMI Splitter μπορούν όμως να χρησιμοποιηθούν και για ένα ακόμα σκοπό, σαν “ενισχυτές” σήματος για να μεταφέρετε σε μεγαλύτερη απόσταση το σήμα HDMI με μικρότερα σε μήκος καλώδια παρά με ένα ενιαίο. Κάτι σαν μεσάζοντας ενώνοντας δυο καλώδια HDMI μεταξύ τους.

, EDISION 4K HDMI Splitter review: Μια πηγή σε πολλές οθόνες

EDISION 4K HDMI Splitter

Η ποιότητα κατασκευής των HDMI Splitter της EDISION είναι ιδιαίτερα υψηλή. Το σασί τους είναι από μέταλλο σε μαύρο χρώμα και από το βάρος τους καταλαβαίνεις ότι κρατάς στα χέρια σου σοβαρό εργαλείο για να κάνεις σωστά και απρόσκοπτα τη δουλειά σου. Στην πρόσοψη τους διαθέτουν ενδείξεις LED που ανάβουν πράσινο όταν αναγνωρίζουν την ύπαρξη σήματος στην είσοδο ή τις εξόδους.

Η μέγιστη ανάλυση που μπορούν να μεταφέρουν είναι 4K και συγκεκριμένα έως 3840×2160 pixel στα 30Hz με μέγιστο Baud Rate 3.4Gbps προσφέροντας την καλύτερη δυνατή ποιότητα εικόνας και συμμορφώνονται πλήρως με HDMI 1.4b HDCP. Υποστηρίζουν 3D, Depth Color 8, 10 και 12-bit, καθώς και ήχο DTS-HD και Dolby TrueHD.

, EDISION 4K HDMI Splitter review: Μια πηγή σε πολλές οθόνες

Εύκολη σύνδεση, άμεση χρήση

Η σύνδεση και χρήση τους πραγματοποιείται άμεσα χωρίς να χρειάζονται ρυθμίσεις. Απλά συνδέετε το καλώδιο HDMI από την πηγή στην είσοδο Input του Splitter και στις εξόδους Output το καλώδιο HDMI που πάει στο μέσο προβολής, π.χ. την τηλεόραση. Αυτό είναι όλο. Δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτε άλλο. Ότι δείχνει η πηγή θα δείχνουν και τα μέσα προβολής.

Τα 4K HDMI Splitter της EDISION διαθέτουν εξωτερικό τροφοδοτικό για να αποδίδουν το μέγιστο στην ποιότητα του σήματος και μπορούν να χρησιμοποιηθούν με καλώδιο HDMI έως 10 μέτρων είτε στην είσοδο είτε στις εξόδους. Για χρήση καλωδίου HDMI πάνω από 10 μέτρα απαιτείται η χρήση καλωδίου ACTIVE HDMI ή ένας ενισχυτής σήματος ΗDMI.

Έρχονται με 2 χρόνια εγγύηση και στη συσκευασία θα βρείτε μεταξύ άλλων το τροφοδοτικό και ένα εγχειρίδιο χρήσης στα Ελληνικά, Γερμανικά και Αγγλικά. Καλώδιο HDMI δεν περιλαμβάνεται.

Τα 4K HDMI Splitter της EDISION είναι ιδανική επιλογή για το σπίτι αλλά και sports café, καταστήματα ΟΠΑΠ, καφετέριες, ξενοδοχεία και γενικά για επαγγελματικούς χώρους.

, EDISION 4K HDMI Splitter review: Μια πηγή σε πολλές οθόνες

EDISION 4K HDMI Splitter 1×2

HDMI ΕΙΣΟΔΟΙ 1 / HDMI ΕΞΟΔΟΙ 2
Προτεινόμενη Τιμή Λιανικής: από 19,90 ευρώ

EDISION 4K HDMI Splitter 1×4

HDMI ΕΙΣΟΔΟΙ 1 / HDMI ΕΞΟΔΟΙ 4
Προτεινόμενη Τιμή Λιανικής: από 24,90 ευρώ

EDISION 4K HDMI Splitter 1×8

HDMI ΕΙΣΟΔΟΙ 1 / HDMI ΕΞΟΔΟΙ 8
Προτεινόμενη Τιμή Λιανικής: από 44,90 ευρώ

Περισσότερες πληροφορίες www.edision.gr

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Reviews featured Hands-on TCL

TCL 50 SE Greek review: Η καλύτερη εισαγωγή

Το TCL 50 SE ταιριάζει απόλυτα σε όσους αναζητούν μια ολοκληρωμένη εμπειρία smartphone με υψηλής ανάλυσης οθόνη FHD+ NXTVISION 6,8″ και ρυθμό ανανέωσης 90Hz.

Reviews featured Hands-on Realme

Realme C67 review: Με Κατοστάρα και Snapdragon

Το realme C67 είναι το πρώτο smartphone που διαθέτει τη μεγαλύτερη camera ανάλυσης 108MP αισθητήρα και zoom camera 3x στην κατηγορία του. Δείτε το review του Techblog!

Reviews featured Hands-on Redmi Note 13 Pro+

Redmi Note 13 Pro+ 5G review: Αχτύπητο

Ας δούμε αναλυτικά μέσα από ένα review video τα χαρακτηριστικά που καθιστούν το Redmi Note 13 Pro+ 5G ένα “αχτύπητο” smartphone.

Reviews featured Hands-on Samsung

Samsung Galaxy S24 Ultra: Ελληνικό unboxing και hands-on video

Το Samsung Galaxy S24 Ultra φέρνει την φωτογραφική εμπειρία σε νέα επίπεδα με τον καινοτόμο ProVisual Engine. Μάθε τα πάντα μέσα από το video του Techblog.