Επίσημα τα νέα Nokia 7.2 και Nokia 6.2 [IFA 2019 hands-on video]

Τα Nokia 7.2 και Nokia 6.2 είναι τα δύο smartphone που αποκαλύφθηκαν στην IFA 2019 έκθεση στο Βερολίνο. Το Techblog βρίσκεται στον εκθεσιακό χώρο της πρωτεύουσας της Γερμανίας και από εκεί θα σας μεταφέρουμε με hands-on video όλα τα τεχνολογικά νέα. Ας μην πολυλογούμε όμως και ας μπούμε γρήγορα στα χαρακτηριστικά των δύο smartphone της θυγατρικής της HMD Global.

Nokia 7.2

Nokia 7.2 IFA 2019, Επίσημα τα νέα Nokia 7.2 και Nokia 6.2 [IFA 2019 hands-on video]
Η μπροστά όψη του Nokia 7.2 καλύπτεται σχεδόν όλη από panel τύπου PureDisplay που έχει μέγεθος 6.3 ίντσες. Το display έχει ανάλυση FHD+, waterdrop style notch και υποστηρίζει HDR10. Η φωτεινότητα του panel φτάνει τα 500nits και έχει contrast ratio 1:1500. Η πλάτη φιλοξενεί την τριπλή κάμερα σε κυκλικό module και τον αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων ακριβώς από κάτω.

Εσωτερικά συναντάμε τον Snapdragon 660 της Qualcomm σε συνδυασμό με 4 ή 6GB μνήμης RAM και αποθηκευτικό χώρο ο οποίος ξεκινάει από τα 64GB και φτάνει έως τα 128GB. Επίσης υποστηρίζεται κάρτα έως 512GB.

Η τριπλή κάμερα με φακούς από την Zeiss αποτελείται από μία 48MP main με f/1.79, μία 5MP depth και τέλος έναν 8MP με f/2.2 wideangle. Η front facing κάμερα που κρύβεται στο notch ανέρχεται στα 20MP και έχει f/2.0.

Η μπαταρία του τηλεφώνου έχει χωρητικότητα 3.500mAh και φορτίζει με την USB-C θύρα. Επιπλέον, το audio jack δίνει δυναμικό παρόν παρόλο που άλλες εταιρείες έχουν ξεκινήσει να το εγκαταλείπουν.

Το smartphone θα κυκλοφορήσει με την Android 9.0 έκδοση και θα κυκλοφορήσει σε τρεις αποχρώσεις τις Cyan Green, Charcoal και Ice.

Nokia 6.2

Nokia 7.2 IFA 2019, Επίσημα τα νέα Nokia 7.2 και Nokia 6.2 [IFA 2019 hands-on video]

Το Nokia 6.2 θα έχει παρόμοιο σχεδιασμό εσωτερικά όμως έχει τοποθετηθεί άλλο hardware. Πιο συγκεκριμένα η οθόνη έχει μέγεθος 6.3 ίντσες, FHD+ ανάλυση και panel PureDisplay. Θα έχει φωτεινότητα 500nits, contrast ratio 1:1500 και θα υποστηρίζει HDR10.

Τα γρανάζια γυρνάνε χάρη στον Snapdragon 636 της Qualcomm και μνήμη RAM που ξεκινάει από τα 3GB και φτάνει έως τα 4GB. Ο αποθηκευτικός χώρος θα είναι επεκτάσιμος έως 512GB και θα ξεκινάει από τα 32GB και θα φτάνει έως τα 128GB.

Η κάμερα θα έχει επίσης τριπλή διάταξη θα αποτελείται όμως από 16MP κύρια με f/1.8 αντί 48MP και θα συνοδεύεται από μία 5MP depth και μία 8MP wide με f/2.2. Selfie φωτογραφίες και βίντεο θα αναλάβει η 8MP κάμερα με f/2.0.

Το τηλέφωνο θα έχει μπαταρία χωρητικότητας 3.500mAh θα τρέχει το Android 9.0 Pie και θα έχει USB-C και audio jack. Η αγορά θα δεχθεί τις αποχρώσεις Ceramic Black και Ice.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
blats

Ωραιες συσκευές αλλα εκει στην HMD εχουν θεμα με τους επεξεργαστές…..

keysmith

ωραίες συσκευές αλλά σε “τηλεφακό” (όπως οι περισσότεροι) δεν τόλμησε. Έβαλε άλλη μία υπερευρυγώνια λες και με την κύρια δεν χορτάσαμε παραμόρφωση. Μάλλον στοιχίζουν οι “τηλεφακοί” (έχουν και μεγαλύτερο πάχος στον ίδιο αισθητήρα).

Οπότε δύσκολο να πετύχεις την “καινοτομία” όταν είσαι ότι και οι άλλοι (εντάξει με καλά υλικά) και μάλιστα με pure android δλδ χωρίς δικιά σου πινελιά στο UI που θα έδινε προσωπικότητα.

Έτσι δεν θα γίνει ποτέ ξανα μεγάλη η Νοκια..

Sim

Με μέτριες συσκευές και έχει περάσει google,sony,htc,one plus και σε λίγο την lg …αυτό αν δεν είναι κατόρθωμα τότε τι είναι; Όντως θέλει λίγο να το τρέξει το θέμα περισσότερο..

Poter

Καλημέρα

Dom

Ok

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Reviews featured Hands-on Realme

Realme C67 review: Με Κατοστάρα και Snapdragon

Το realme C67 είναι το πρώτο smartphone που διαθέτει τη μεγαλύτερη camera ανάλυσης 108MP αισθητήρα και zoom camera 3x στην κατηγορία του. Δείτε το review του Techblog!

Reviews featured Hands-on Redmi Note 13 Pro+

Redmi Note 13 Pro+ 5G review: Αχτύπητο

Ας δούμε αναλυτικά μέσα από ένα review video τα χαρακτηριστικά που καθιστούν το Redmi Note 13 Pro+ 5G ένα “αχτύπητο” smartphone.

Reviews featured Hands-on Samsung

Samsung Galaxy S24 Ultra: Ελληνικό unboxing και hands-on video

Το Samsung Galaxy S24 Ultra φέρνει την φωτογραφική εμπειρία σε νέα επίπεδα με τον καινοτόμο ProVisual Engine. Μάθε τα πάντα μέσα από το video του Techblog.

Reviews Suunto Hands-on

Suunto Race review: Κορυφαίο αθλητικό ρολόι GPS

Το Suunto Race αναδεικνύεται ως ένα από τα κορυφαία αθλητικά ρολόγια GPS σήμερα. Κατασκευασμένο με μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια και μια εντυπωσιακά μεγάλη οθόνη AMOLED 1.43” υψηλής ανάλυσης.