Huawei Mate 30 Pro ελληνικό hands-on video από το Techblog

Το Mate 30 Pro είναι το σημαντικό κομμάτι της παρουσίασης της Huawei στο Μόναχο. Το τηλέφωνο αποκαλύφθηκε μαζί με το Mate 30 και Mate 30 RS Porsche Design. Στην παρουσίαση του ο Richard Yu εμφάνισε και το Watch GT2 καθώς και την μία τηλεόραση. Ας μπούμε όμως γρήγορα στα χαρακτηριστικά.

Huawei Mate 30 Pro waterfall display, Huawei Mate 30 Pro ελληνικό hands-on video από το Techblog

Huawei Mate 30 Pro

Όπως ήταν αναμενόμενο το Mate 30 Pro ενσωματώνει waterfall display στις 6.53 ίντσες τύπου OLED και έχει 94.1% screen-to-body ratio. Η ανάλυση του display είναι 2400 x 1176 pixels και το aspect ratio ανέρχεται στο 18.4 : 9. Πάνω από το panel βρίσκεται ένα Gorilla Glass 6 το οποίο το προστατεύει και υποστηρίζονται HDR10 και DCI-P3. Για το ξεκλείδωμα του smartphone ο χρήστης μπορεί να επιλέξει είτε τον in-display fingerprint scanner είτε την Face ID λειτουργία.

Huawei Mate 30 Pro waterfall display, Huawei Mate 30 Pro ελληνικό hands-on video από το Techblog

Εσωτερικά σε αυτήν την περίπτωση υπάρχει ο Kirin 990 που βασίζεται στην διαδικασία των 7nm+ και υποστηρίζει 5G. Γραφικά έχει αναλάβει η Mali-G76 ενώ η μνήμη RAM ανέρχεται στα 8GB. Ο αποθηκευτικός χώρος ανέρχεται στα 128GB ενώ η μέγιστη χωρητικότητα αγγίζει τα 256GB, μπορεί όμως να επεκταθεί με Nano Memory στα 256GB.

Huawei Mate 30 Pro waterfall display, Huawei Mate 30 Pro ελληνικό hands-on video από το Techblog

Σε αυτό το smartphone έχει τοποθετηθεί κάμερα τετραπλής διάταξης η οποία αποτελείται από μία 40MP με f/1.6 wide φακό και OIS, μία 8MP telephoto με f/2.4 με οπτική σταθεροποίηση και 3x optical zoom, μία ακόμη 40MP ultra wide με f/1.6 και τέλος μία 3D ToF κάμερα. Η κάμερα μπορεί να καταγράψει βίντεο 2160p στα 30 ή 60fps ή 1080p βίντεο έως 960fps καθώς και 720p βίντεο στα 7680fps (!).

Η front facing κάμερα έχει διπλή διάταξη και αποτελείται από έναν 32MP wide αισθητήρα και μία 3D ToF κάμερα. Υποστηρίζει HDR και καταγράφει 2160p ή 1080p βίντεο στα 30fps.

Για την φόρτιση της 4.500mAh μπαταρίας έχει χρησιμοποιηθεί USB-C με fast charing 40W και fast wireless charing 27W. Το τηλέφωνο θα έρθει στην αγορά σε δύο εκδόσεις, μία με υποστήριξη 5G και μία χωρίς με τιμή 1.199 και 1.099 ευρώ αντίστοιχα στα χρώματα Clasic Black, Space Silver, Cosmic Purple και Emerald Green.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
STELIOS

Εξαιρετικοοο!!!!!!!!

ΔΗΜΉΤΡΗΣ Ν

Εντυπωσιακό αν και θα προτιμούσα χωρίς notch από μπαταρία σίγουρα θα είναι κορυφή παίζει ρόλο και το 2400 ανάλυση αν και θα προτιμούσα ίδια ανάλυση με του note 10 αν και με γυμνό μάτι δεν ξεχωρίζεις κατι. 128 βασική πλέον γιατί έπρεπε 256 και όχι ξανά για ναυαρχίδα 8 ραμ αλλά 12.

Glorious

Τούμπανο. Δεν μας λένε όμως για τα Google Services! Ποιά είναι η εναλλακτική του?

stelans

1100 € για συσκευή χωρίς Google services ρε πάτε καλά ;

Γιώργος

Γιατί ρε τα Google services κοστίζουν κάτι και νομίζεις ότι στα χρεών αν μέχρι τώρα;

Και τα iPhone πόσο κάνουν δηλαδή;

John

Το κινητο ειναι απιστευτο και οτι καλυτερο υπαρχει σε smartphone μεχρι τωρα κατα την γνωμη μου, αλλα χωρις google services που πατε ρε μαγκες?Ειναι κινητο που αξιζει κυριολεκτικα να τα σκασεις (πολυ ακριβο μεν κατα την γνωμη μου) αλλα το μεγαλο θεμα ειναι σε ποιες χωρες θα κυκλοφορησει και αν θα υπαρξει καποια εναλλακτικη με τις εφαρμογες..διοτι χωρις youtube,google κλπ δεν νομιζω οτι θα πουλησει και πολυ.Κωστα αν γνωριζεις κατι για Ελλαδα να μας πεις..

Αντικειμενικός

Ο θείος Donald δεν παίζει λέμε.Όποιος τα έβαλε με την Αμερική έχασε…καθήστε χωρίς google services τώρα και πουλήστε αυτές τις πανάκριβες συσκευές σε τριτοκοσμικές ζούγκλες όπως η Ινδία και το Μπανγκλαντές αν μπορείτε.Την δύση η huawei ας την ξεχάσει…διότι το συγκεκριμένο κινητό δεν υπάρχει ούτε μια στο εκατομμύριο να πουλήσει σε χώρες όπως Γερμανία,Σουηδία,Καναδάς,Γαλλία κλπ με φιλοδυτική κοινωνία κλπ.Είμαι αντικειμενικος,ναι το κινητό κάνει παπάδες(και φυσικά πατάει κάτω τα υπερτιμημένα iphone),αλλά η κινέζοι πρέπει να καταλάβουν ότι ο θείος Σαμ κάνει κουμάντο σε αυτό τον πλανήτη απο οικονομία,γεωπολιτική,εμπόριο,αγορές κλπ οπότε ο οικονομικός πόλεμος που ήθελαν οι κινέζοι μόνο σε καλό δεν θα τους βγει.Να σημειώσω ότι δεν έχω τίποτα με καμμία εταιρία ούτε είμαι οπαδός-χουλιγκάνος απλά λέω τα πράγματα με το όνομα τους.Η Huawei αν και Νο1. εταιρία σε καινοτομία πλέον θα χαθεί στην αφάνεια διότι με την Αμερική όσοι τα έβαλαν έχασαν.Ο Τραμπακουλας παίζει πολύ καλά το παιχνίδι του και θα δείτε οτι οι μόνοι που θα έχουν χάσιμο θα είναι οι κινέζοι.Είμαι σίγουρος ότι οι πωλήσεις της Huawei θα μειωθούν δραματικά το επόμενο διάστημα.

Cj

Καλά τα γράφεις,αλλά όποιος γνωρίζει δυό με τρία πραγματάκια απο τεχνολογία ξέρει ότι θα μπορέσει να βρει υπηρεσίες της google.

Mind Against

Ναι θα σκασει ο αλλος 1000+ για να βρει ενα κινητο αδειο απο google services…και να παλευει να βαλει youtube,google maps κλπ..

ryback

ορθώς, λες όποιος γνωρίζει..πόσοι ειναι αυτοί και πόσοι θα μπουν στη διαδικασία?? το 0,05% ?? ίσως..με τέτοιο target group, το κινητό θα πάει άκλαυτο στην Ευρώπη. Πρέπει να είναι κάποιος fan-boy-Huawei για να το πάρει και να αρχίσει χακεριές και πατέντες!
Από χαρακτηριστικά σκίζει βέβαια, αλλά μάλλον οι περισσότεροι από μας, θα στραφούμε σε άλλες εταιρίες.

John

Ασε μας ρε φιλε που οποιος ξερει και καλα απο τεχνολογια θα μπορεσει να βρει google services…εγω δεν ξερω και ουτε και θελω να μαθω.Οταν σκαω 1000+ για να αγορασω μια καινουργια συσκευη οφειλει η εταιρια να εχει τα παντα μεσα.Σιγα μην κατσω να κανω τον χακερ για να βρω youtube,gmail κλπ.Οπως τα γραφει ο αντικειμενικος και εχει δικαιο..ας κατσουν τωρα χωρις υπηρεσιες και ας πουλανε τα κινητα τους στους ινδους και στους κινεζους που εχουν μισθους πεινας,να δουμε αν θα τα πουλησουν.Το κινητο οντως λιγο που ειδα βιντεακια στο youtube ειναι οτι καλυτερο υπαρχει αλλα χωρις υπηρεσιες google κλπ θα παει άκλαυτο.Και να πω και κατι, οτι οι Κινεζοι σηκωσαν αποτομα κεφαλι και την ειδα καπως,οσο αφορα το εμποριο,οικονομια κλπ και για εμενα αυτο το μαθημα που παιρνουν απο την Αμερικη ειναι καλο,διαφορετικα ας πανε να φτιαξουν δικα τους apps και (μηχανες αναζητησης) και να σταματησουν να παιρνουν υπηρεσιες και εφαρμογες της δυσης να δουμε την μαγκια τους.

Ιωάννης jb

Καλά τα γράφεις όμως να σε ρωτήσω…
Για ποια καινοτομία μιλάς? Κάτσε λίγο..
Δηλαδή επειδή πρόσθεσε 2η, 3η και 4η κάμερα είναι κατευθείαν καινοτόμος εταιρεία;;;
Δλδ να τρελαθούμε τελείως με αυτά που διαβάζουμε εδώ μέσα..

Χριστίνα

Γεια σας διάβασα τα σχόλια και πολύ από εσας είναι λάθος εγώ μολις πήρα αυτό το κινητό έχει τα πάντα και google service kai YouTube τέλος πάντων για πληροφορία για να ξερεται έχει τα πάντα δεν διαφέρει από άλλα κινητα που έχουν περάσει από τα χέρια μου παρά μόνο στης κάμερες έχει διάφορα καλό θα ήταν πριν πάρετε κάτι στα χέρια σας να μην σχολιάζεται αρνητικά χωρίς να ξέρετε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Gear featured vivo

vivo Pad 3 Pro: Μάλλον εντοπίστηκε στο Geekbench

Ένα νέο tablet vivo έχει πλέον εντοπιστεί στο Geekbench και θα μπορούσε να είναι αυτό που θα πλαισιώσει τα X Fold 3 και X Fold 3 Pro.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.