iPad mini ελληνικό βίντεο παρουσίαση

TechblogTV. Κρατάμε στα χέρια μας και σας παρουσιάζουμε το iPad mini με οθόνη αφής 7.9 ιντσών τεχνολογίας LCD IPS ανάλυσης 1024×768 pixels, διπύρηνο επεξεργαστή A5 1GHz, μνήμη RAM 512MB, κάμερα 5 Megapixel και λειτουργικό σύστημα iOS 6. Το iPad mini είναι ελαφρύ, λεπτό και κομψό, ιδανικό για καθημερινή χρήση και αναμένεται να κυκλοφορήσει στην ελληνική αγορά μέσα στο Δεκέμβριο. Δείτε το βίντεο.

Μάθετε εδώ την τιμή του iPad mini στην Ελλάδα.

iPad mini πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά.

Δύο διευκρινίσεις σχετικά με το βίντεο. GPS έχει μόνο το μοντέλο Wi-Fi & Cellular. 312 γρ. είναι το μοντέλο Wi-Fi & Cellular ενώ το μοντέλο Wi-Fi only έχει βάρος 302 γρ.

, iPad mini ελληνικό βίντεο παρουσίαση

, iPad mini ελληνικό βίντεο παρουσίαση

, iPad mini ελληνικό βίντεο παρουσίαση

, iPad mini ελληνικό βίντεο παρουσίαση

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

62 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Manos

Το Ipad Mini Wi-Fi&Cellular παίρνει και τηλέφωνα?

manos.d

data μονο

Kostas

Εξαιρετικό hands on Κώστα
Και μια ερώτηση ποιο χρώμα σου άρεσε πιο πολύ στο iphone 5 μαύρο η άσπρο ;;;;

Panagiotis G

κάποτε μου έλεγαν το iPad είναι ένα παιχνίδι και τους κορόιδευα. μόλις πήρα το iPad 3 σέρφαρα με 3 tab και όταν έφτασε η στιγμή να κάνω αλλαγές τα tab ανακάλυψα ότι η σελίδα γινόταν reload. ένα πράγμα ήθελα από το ipad και υστερεί πολύ εκεί! οπότε για μένα surface αυτή τη φορά και άσε τα παιχνίδια για τους φαν

Ender

κωστα εχεις πιασει καθολου nexus 7?

dimitrissa

Εγω πιστευω το nexus 7 ειναι καλυτερη επιλογη .. Απο τους 3 τομεις , δηλαδη software , hardware και εμφανιση-ποιοτητα κατασκευης , το ipad υπερεχει μονο στον τελευταιο

dimitris

Αυτά τα τεχνικά χαρακτηριστικά θα μπορούσαν να συνδυάζονται με κάποια πολύ καλύτερη τιμή πιστεύω…Μία τιμή γύρω στα 250 ευρώ πιστεύω ότι θα ήταν πιο τίμια…

Nick

Απίστευτο! το θέλω άμμεσα! αυτό θα είναι το πρώτο μου tablet! Ωραίο hands on όπως πάντα!

Takis

Ρε παιδια συγνωμη για να καταλαβω στη απλη εκδοση του wifi δεν εχει gps??δεν εχουμε maps ;;

nikiforos

Το sony xperia taplet s εχει 9,7 οθονη και οχι 10,1 οπος αωεφερες

Viktor

A6X ειναι ο Processor του iPad 4 Κώστα ;).

tasos

Πολύ ωραίο το tablet και η παρουσίαση.
Σκεφτόμουνα να πάρω το Nexus 7 αλλά ίσως τελικά καταλήξω σε Ipad mini.
Μένω μόνιμα Τσεχία και η τιμή εδώ είναι περίπου ίδια 340 ευρώ.
Κώστα η μπαταρία του κρατάει περισσότερο απο αυτήν του Nexus 7?

azriel84

Βρε Κώστα, Ρέτινα προφέρεται όχι Ρετίνα! Μου άνοιξες την όρεξη για Μαλαματίνα βραδιάτικα 😛

Στα του tablet, ιδανικό μέγεθος ναι, αλλά για τέτοια τιμή θα περιμένω το αναβαθμισμένο με ρετίνα μοντέλο του χρόνου. Όταν έχεις συνηθίσει την έλλειψη pixel είτε στο μηλόφωνο ή στο νέο iPad ή στα τελευταία Αndroid, εμένα τουλάχιστον με χαλάει λίγο. Ωραίο hands on!

azriel84

Χαχα μια απ’τα ίδια και εγώ…

Tassos

Κωστα μια ερωτηση….υποστηριζει multirasking gestures ή στα ελληνικα χειρονομιες πολυδιεργασιας…??

eddy

MOTOROLA XOOM 2 και ξερω ψωμη!!!!!!!!!!!

GREG

Σε σχέση με αυτά που προσφέρει ένα Laptop, τα Tablet υστερούν τραγικά.
Θα έπρεπε να ντρέπονται να σου ζητάνε 360 και 270 ευρώ για…. 7ιντσα παιχνιδάκια. Το πολύ ένα κατοστάρικο ευρώ και πολλά λέω. Με 500 παίρνεις λάπτοπ που φυσάει..

antonis

οντως το μαυρο τα σπαει.. αν και συνηθως τα λευκα ξεχωριζαν της αππλε νομιζω εινσι το καλυτερο μικρο.. θα το πρωτιμουσα.. χριστουγεννα ερχονται, μας ξελογιασες κοστα παλι σε εξοδ

StratisKas

Ασχημουτσικο ειναι 😛 αποψη μου

thanasis

το πισω μερος γιατι μου μοιαζει με το galaxy tab

papi

μανιτζεβελο χα χα χα! εμεις τα γκομενακι λεμε ετσι που ειναι βολικα στο κρεβατι! χα χα χα

hankies

Ωραίο hands-on Κώστα και ωραίο το tablet.
Θα ήθελα να πω κάτι για το θέμα ρετίνα ή ρέτινα.
Ρέτινα προφέρεται η λέξη στα αγγλικά. Δεν είναι απαραίτητο όταν μια λέξη μεταφέρεται στα ελληνικά να τονίζεται ή να προφέρεται ακριβώς όπως είναι στη γλώσσα της.
Για παράδειγμα, το multi (που χρησιμοποιείται επίσης σε θέματα που αφορούν smartphones) στα αγγλικά προφέρεται “μάλτι”. Αυτό δε σημαίνει ότι όλοι που το λέμε “μούλτι” το λέμε λάθος. Απλά έχει επικρατήσει και στα ελληνικά λέγεται “μούλτι”. Όταν λοιπόν χρησιμοποιούμε μια αγγλική λέξη, δε σταματάμε να μιλάμε ελληνικά και μιλάμε για μία λέξη μόνο στα αγγλικά και μετά συνεχίζουμε στα ελληνικά, απλά λέμε μια λέξη που έχει μεταφερθεί στα ελληνικά. Αλλιώς θα έπρεπε να προφέρουμε για τη λέξη retina για παράδειγμα και με το “t” έτσι όπως το λένε Άγγλοι.

ΥΓ. Κώστα τι έγινε με το hands-on του iPhone;

Φιλικά πάντα και συγγνώμη για το εκτός θέματος (το hands-on του iPad mini είναι το θέμα) σχόλιο.

Α

εκτός θέματος αλλά θα συμφωνίσω με το παραπάνω σχόλιο του hankies σχετικά με τη ρετίνα-ρέτινα. Άλλωστε, εαν δε κάνω λάθος έχει σχέση και με τη ρετίνα του ματιού (ανατομία) που στο σχολείο σαν ρετΙνα το μάθαμε και όχι σαν ρΕτινα.

John

Καλο το ipad αλλα το nexus 7 ειναι πολυ καλυτερo , ειμαι κατοχος ipad και επεσε στα χερια μου ενα nexus για λιγες ημερες , ο μονος τομεας που υπερτερει το ipad εναντι του nexus ειναι το design.

Panagiotis

Συμφωνώ απόλυτα με το review. Εχω το mini 10 ημέρες περίπου και απλά το μεγάλο μου ipad δεν έχει ξανά ανοίξει από τότε. Απίστευτα βολικό μέγεθος , πιστεύω θα καθιερωθεί ως το στάνταρ για τα μελλοντικά tablets. Τώρα σχετικά με τη σύγκριση του με το nexus τα έχουμε ξαναπεί αυτά και αρχίζει και καταντάει λίγο κουραστικό πλέον. Αν είσαι χρήστης iOS δεν υπάρχει περίπτωση να πας σε Android. Και από την άλλη αν έχεις κινητό Android καλύτερα να πάρεις και ίδιο tablet. Δεν νομίζω να έχει σημασία για έναν χρήστη iOs αν το nexus ή το kindle έχουν παραπάνω πυρήνες ή τα σχετικά. Τι να το κάνω το nexus αφού ολο μου το οικοσύστημα είναι Mac OS και iOs! Τέλος, για κάποιον νέο χρήστη θα συνιστούσα να τα δει από κοντά και να επιλέξει αυτό που θέλει, απλά. Σύντομα πάντως βλέπω και τα αλλά μικρά να αλλάζουν οθόνες προς το ¨πιο τετραγωνιζέ¨ γιατί βολεύει απίστευτα.

manolis

Ωραίο το mini, δεν θα το έλεγα ιδιαίτερα ακριβό όμως έχει ένα ΣΟΒΑΡΟ μειονέκτημα όπως και το Iphone 4 μου, το iTunes που αναγκαστικά πρέπει να το συγχρονίζεις ακόμα και για ένα βιντεάκι… 🙁

Yiannis

Κώστα καλημέρα…ερώτηση..έχει gorilla glass..και άν οχι τί;;;;

md03582

@A στο ελληνικό σχολείο που πήγαινες δεν σου την έμαθαν ούτε ρέτινα ούτε ρετίνα αλλά αμφιβληστροειδή (χιτώνα).

vasilis

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ! ios=software+quality
android = lost money with fragmentation+ super specs but USELESS!!!

antonis

την τελευταία φορά που τσέκαρα τους όρους χρήσης έγραφε ότι σχολιάζουμε μόνο στα Ελληνικά !
και φυσικά δε γράφουμε βλακείες…

GREG

Ευχαριστούμε για την παρουσίαση, Κώστα.

Ναιιιιιι, καταπληκτικόοοοο το iPad mini. Θα το αγοράσω οπωσδήποτε. Το συστήνω ανεπιφύλακτα. Πουλάω το iPad 1, 2 και 3 μου. Τι να τα κάνω; Μισοτιμής χαρίζω το Galaxy μου. Χαλάλι τα τρία χιλιάρικα που έδωσα για να τα αγοράσω. Λεφτά υπάρχουν. (κούνια που σας κούναγε).

Προς μαγαζάτορες και λοιπούς αντιπροσώπους που βγήκαν στη γύρα «προς άγραν» πελατείας:

«Ο κατώτατος μισθός καθορίζεται στα 586,08 ευρώ και στα 510,95 ευρώ για τους νέους κάτω των 25 ετών, ενώ από την 1η Απριλίου 2013 θα διαμορφώνεται πλέον με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, αφού θα προηγείται διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους και επιστημονικούς φορείς. »

Ούτως ειπείν, καλώς φάγαμεν, τώρα θα τον πιούμε.
Που’ σαι Ender να φρίξεις.

Blood

@ vasilis
“ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ! ios=software+quality
android = lost money with fragmentation+ super specs but USELESS!!!”

Όχι προς θεού δέν είσαι apple fanboy, εχεις αντικειμενικότατη άποψη.

Πολύ χαίρομαι που βλέπεις τα πράγματα όπως πραγματικά είναι και χωρίς κανένα κόλημα!

Kostas

Καλο το ipad mini , πρόσφατα χειρίστηκα ενα κανονικό Ipad 3 , αλλα οχι δεν δινω τόσα λεφτά οταν με το Nexus 7 ,100 ευρώ φθηνότερα εχω κορυφαίο android μηχανημα και κανω μια χαρα την δουλεια μου και με το παραπάνω

Εδω με το forthnet ταμπλετάκι των 70 ευρώ (που θα τσιμπήσω ) κανεις μια χαρα την δουλειά σου

Ο καιρός που η Apple έπαινε κορόιδα τελειώνει , τα καλα της οικονομικής κρίσης ……

keysmith

Γαλλικός καφές 250ml τιμή 2€
Γαλλικός i-καφές 250ml τιμή 4,5€

Καλά ρε παιδιά.. Βαριέμαι να τα ξαναπώ να το κάνω versus.. Εχει ΤΟΣΑ μείον αυτό το λειτουργικό, αλήθεια βαριέμαι να τα ξαναλέω. Καθόλου δεν σαν νοιάζουν ε; Κλειστά λειτουργικά (ios) θέλετε ε;
Τι είναι το ipad για μένα:
Καλό hardware (ποιοτικό με προσεγμένα κάποια σημεία), (απαράδεκτα) κλειδωμένο software, πολύ υψηλή τιμή (για τα specs του). Σκορ +1 -1 -1 = -1 (δεν αγοράζεται).

Αν σας αρέσει εσάς πάρτε το. 😛

vasilis

Ειστε τοσο πορωμενοι οι apple haters που δεν καταλαβαινετε οτι για να μην προτιμαει καποιος το android οικοσυστημα εχει τους λογους του και το να προσπαθειτε για το αντιθετο καταντα κουραστικο! Παρουσιαση ενος προιοντος apple γινεται και μπαινετε ολοι φουριοζοι για φασαρια.

Και που θα βρειτε τοσες εφαρμογες οσες στο ipad στο nexus??

Φάνης

Καταλαβαινω απολυτα αυτους που το κραζουνε. Ειναι ενα πολυ ομορφο μηχανημα, αλλα οχι το καλυτερο σε θεμα αποδοσης. Ειχα και τα δυο (mini και nexus 7, εχω ακομα το mini), και επειδη θελω να παρω κατι αλλο, επρεπε να δωσω ενα απο τα δυο. Αν και θα επιανα πολλα περισσοτερα λεφτα πουλοντας το mini, εδωσα αναγκαστικα το nexus 7, διοτι στο σπιτι υπαρχει μια γυναικα και μια κορη. Ουτε κατα διανοια να μεινουμε με το 7. Κι αυτο, γιατι το ipad και το ios γενικα, ειναι ευκολο στη χρηση του ακομα και απο παιδακι 3 ετων (η κορη μου ειναι 6). Ετσι λοιπον, για μενα (καταευχαριστημενος κατοχος της σειρας nexus, τωρα με galaxy nexus μεχρι να μου ερθει το LG Nexus 4) η σιγουρη επιλογη θα ητανε το 7 αντι του mini. Αλλα παντα υπαρχουν δεδομενα σε μια αποφαση, που πικοιλουν. Οσο αναφορα την μπαταρια του 7, ειναι σχεδον ισαξια του mini. Παρα πολυ καλη αυτονομια, και σε περιπτωση που μεινει ανοιχτο να καθεται, με σβηστη οθονη, ειλικρινα δεν καταναλωνει ουτε 1% το 5ωρο. Με το 4.2 επανω, ειναι ευχρηστο, γρηγορο, χωρις καθολου lagging και ασυμβατοτητες με εφαρμογες, αντιθετα με το galaxy nexus. Το μονο που θα ηθελα, θα ητανε… Συνέχεια »

Skatopsyxos

Οτι και να κανει η κατακαιμενη η Apple τα κομπλεξ της συνδεσιμοτητας , του συγχρονισμου και της ευκολιας χρησης δεν θα τα αποβαλλει ποτε. Θελω να συνδεομαι με ολα τα PC χωρις το iTunes, θελω να μεταφερω αρχεια μεταξυ tablet και smartphone ευκολα και γρηγορα, και επισης θελω να εχω τις περισσοτερες εφαρμογες δωρεαν. Στις ημερες που ζουμε αν ειναι να δινουμε χρηματα μονο και μονο επειδη ειναι ωραιο εμφανισιακα και δεν κοιταμε το value for money τοτε ειμαστε προβατα!

sotos

pesta @Skatopsyxos
Τα ίδια με σένα έγραφα για το πάμφηνο Iphone5 των δύο μισθών και τα σχόλια προς εμέ ήταν ότι το ζαχαρώνουμε και ζηλεύουμε και φυσικά θα το θέλαμε αλλά το κράζουμε επειδή δεν μπορούμε να το αγοράσουμε! Τι να πω …….έλεος, όχι άλλο κάρβουνο! !!!

θοδωρης

Παιδια ενταξει- μια χαρα η τιμη δε λεω αλλα εκτος ανταγωνισμου. Ο βασιλιας ειναι ενας ! Nexus 7

Κωνσταντίνος

@θοδωρης
Πιστεύω πως το Nexus 7 έχει ικανότητες με τον επεξεργαστή του και την τιμή του βασικά αλλά νομίζω πως το iPad mini υπερτερεί χάρη στη κάμερα του.

θοδωρής

@Κωνσταντίνος. Για την κάμερα έχεις δίκιο!! Αλλά τρέχει android! Ορίστε ένα βίντεο με την “κόντρα” των 2 αυτών μοντέλων!
https://www.youtube.com/watch?v=JCK-fmAXWzA

Gabriel

To iPad mini λειτουργεί και σαν κινητο η Όχι; Δηλαδη αν βάλω μέσα τη σιμ του τηλεφώνου μπορω να πάρω κανονικα τηλέφωνα η Όχι;

τασος

Κομψο μπορει να ειναι……αλλα ειναι apple…αρα δεν το αγοραζουμε…

Giorgos

Αν κανω εναλλαγη στα tabs στον safari τοτε θα κανει reload? Και γινεται να πλοηγουμαι στο ιντερνετ και ταυτοχρονα να ακουγεται ο ηχος απο ενα τραγουδι η αλλο βιντεο απο το dailymotion?

Kostas Mathioudakis

apo kriti ke ego…..

iPh0ne Hellas

Καλησπέρα, Κώστα ειμαι πολύ προβληματισμένος… εχω ήδη το iPhone 4s 32 GB και θα ήθελα να παρω ενα tablet αλλα ειμαι δίλημα! iPad mini ή Nexus 7
το iPad mini είναι διαφορετικό απο το μενου και το περιβάλλον του iPhone 4s?
Περιμένω απάντηση… ευχαριστω!

Γιωργος

καλησπερα Κωστα, μηπως ξερεις αν το siri ειναι και στα ελληνικα??

Σταύρος

Καλά πότε στο καλο θα το φέρουν !!!!! Ένταξη το έφεραν….το είδαμε…..μας άρεσε….. ποσο καιρο θα κανει πια για να έρθει στα καταστήματά ????

Βαγγέλης

ΤΟ ΧΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΑΥΤΟ ΕΚΕΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ? ΔΕ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΝΑ ΤΟ ΚΕΡΔΙΣΩ? 😛 ΦΤΙΑΧΝΩ ΜΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΕΝΑ ΓΙΑ ΔΟΚΙΜΕΣ!!! 😛

Κωστής

Το ipad mini αγορασμένο από Ηνωμένες Πολιτείες λειτουργεί κανονικά στην Ελλάδα;

Απ’ όσο άκουσα το iphone 5 λειτουργεί κανονικά εκτός από το 4G.

Το ipad mini αν το αγοράσει κάποιος από ΗΠΑ, έχει κάποιο θέμα στην Ελλάδα; π.χ σύνδεση με internet, αναβαθμίσεις κτλ;

nikolas05

εχει βρε παιδια gorilla glass το ipad mini??

Parastas

Δεν υπήρχε πιο προκατειλημένος άνθρωπος με την apple από εμένα.
Δεν είμαι ούτε αντιπρόσωπος ούτε τίποτα. Απλά ένας πολύ απαιτήτικός χρήστης. Ναι και εγώ έλεγα αυτά τα χαριτωμένα COFFEE=$4 / iCOFFEE= $12 so dont be an iDIOT. Αφού μου έκαναν δώρο πριν από 3 βδομάδες το ipad mini έπαθα πλάκα! Από εδώ και πέρα iOS και ξερό ψωμί… τώρα το Play store φαντάζει παλαιολιθικό…

Το μόνο αρνητικό που έχω να προσθέσω (όχι δεν θα πω για την τιμή, γιατί τα λεφτά του τα αξίζει) είναι το itunes. Ένα από τα πιο δυσχρηστα προγράμματα που έχω δουλέψει ποτέ…

Ιγνατιος

Εχω ένα iPad mini και είναι πολύ καλό. Μην ακούτε αυτούς που λένε ότι η οθόνη πιξελιαζει. Από κανονική απόσταση είναι μια χαρά. Το πληκτρολόγιο πολύ άνετο. Συνέχισε Κώστα να φτιάχνεις βίντεο. Μια ερώτηση: ποτέ θα βγει καινούργια έκδοση λειτουργικού συστήματος;

dimitris

Το iPad mini κατά τη γνώμη σας είναι καλύτερο από το iPad 2?

theo diamand

Παιδια εγω σημερα πηγα και για πρωτη φορα το ειδα. Τελικα δεν εχει κοκο δηλαδη δεν πιξελιαζει και μαλιστα παροτι το γεγονος οτι δεν εχει retina οθονη, εμενα μου φανηκε πως εχει και μου φανηκε πως εχει πολυ καλα γραφικα

αδαμ παπ

αξιζει να το αγορασω ?????

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPad mini

Η Apple ετοιμάζει foldable 7-8″ για το 2026-2027

Το πρώτο foldable της Apple θα μπορούσε να φτάσει το 2026 ή το 2027, σύμφωνα με ένα νέο ρεπορτάζ από πηγές του κλάδου στην Κορέα.

Gear Apple iPad

Apple iPad: Αναμένεται ενημέρωση για όλη τη γκάμα το επόμενο έτος

Η Apple σχεδιάζει να ενημερώσει ολόκληρη τη σειρά iPad της μέσα στο 2024, όπως αναφέρει ο αναλυτής του Bloomberg Mark Gurman.

Gear Apple iPad iPad Air

Νέα μοντέλα iPad, iPad mini και iPad Air έρχονται τους επόμενους μήνες

H Apple εργάζεται αυτή την περίοδο σε μια πλειάδα νέων tablet, τα οποία αναμένεται να κυκλοφορήσουν τους επόμενους μήνες.

Gear Apple iPad mini

Απίθανο ένα foldable iPad mini μέχρι το 2025

Ο έγκυρος αναλυτής της Apple Ming-Chi Kuo αναφέρθηκε στις φήμες που θέλουν τον τεχνολογικό κολοσσό να ετοιμάζει ένα foldable iPad mini.