Camera Test: iPhone X vs Note 8 vs Mate 10 Pro

Τεράστιο κάμερα test με τα τούμπανα iPhone X, Galaxy Note 8 και Mate 10 Pro. Κακά τα ψέματα, μπορεί ένα από τα πιο σημαντικά σε ένα smartphone να ειναι η εμπειρία χρήσης με το UI και το λειτουργικό σύστημα σίγουρα όμως την τριάδα έρχονται να συμπληρώσουν η φωτογραφικές δυνατότητες και η διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Σε αυτό εδώ το test βγήκαμε βόλτα με τα μωρά εχθές Κυριακή πρωί στην παραλία Αλίμου και καταγράψαμε φωτογραφίες από διάφορα σημεία που βρήκαμε ενδιαφέροντα. Κάποιες φωτογραφίες έχουν τραβηχτεί με τριποδάκι, αυτό το που με ρωτήσατε εχθές στο fan page ποιο ειναι, ειναι το Manfrotto Pixi και κάποιες χωρίς τρίποδο απλά κρατώντας το κινητό στο χέρια και αποδεικνύοντας ότι και τα 3 μωρά τραβάνε καθαρές και σταθερές φωτογραφίες.

Δείτε και το hands-on video κόντρα στα τεχνικά χαρακτηριστικά με τα 3 μοντέλα.

Το Mate 10 Pro έδειξε τις ικανότητές του πιστεύω όμως ότι χρειάζεται κάποια firmware update μέχρι να κυκλοφορήσει επίσημα στην αγορά (το περιμένουμε τέλος Νοεμβρίου) παρόλα τα καταφέρνει μια χαρά να σταθεί δίπλα σε καταξιωμένους αντιπάλλους όπως η Apple και η Samsung και συγκεκριμένα δίπλα στα iPhone X και Galaxy Note 8.

Από το συγκεκριμένο test δεν μπόρεσα να βγάλω καθαρό νικητή και τα 3 smartphones τα πάνε πολύ καλά στη λήψη φωτογραφιών με τις διαφορές σε iPhone X και Galaxy Note 8 να ειναι ελάχιστες και το κάθε ένα να ξεχωρίζει σε διαφορετικές φωτογραφίες και συνθήκες φωτογράφισης.

Δείτε το βίντεο με τον σχολιασμό που κάνω με αυτό που βλέπω στην οθόνη του υπολογιστή μου iMac 27″ 2560×1440 pixels late 2013 (τέσσερα χρόνια τον έχω ε;…) και κατεβάστε από εδώ το αρχείο zip (232MB) με τις φωτογραφίες για να τις δείτε και εσείς στον δικό σας υπολογιστή και να πείτε γνώμη.

iPhone X Note 8 Mate 10 Pro Camera test, Camera Test: iPhone X vs Note 8 vs Mate 10 Pro

iPhone X
Ανάλυση φωτογραφίας: 4032×3024 pixels
Μέγεθος φωτογραφίας: από 1.5MB έως 3.8MB
Κάμερα: Dual κάμερα Dual 12 MP, f/1.8 & f/2.4, OIS, phase detection autofocus, 2x οπτικό zoom
Μπροστά: 7MP f/2.2, autofocus

Samsung Galaxy Note 8
Ανάλυση φωτογραφίας: 4032×3024 pixels
Μέγεθος φωτογραφίας: από 3.5MB έως 5.5MB
Κάμερα: Dual κάμερα 12MP f/1.7, O.I.S. και Dual Pixel AutoFocus + 12MP f/2.4 με O.I.S., 2x οπτικό zoom
Μπροστά: 8MP f/1.7, autofocus

Huawei Mate 10 Pro
Ανάλυση φωτογραφίας: 3968×2976 pixel
Μέγεθος φωτογραφίας: από 2.6MB έως 4.6MB
Κάμερα: Dual κάμερα 12MP (color) + 20MP (monochrome) Leica f/1.6, O.I.S.
Μπροστά: 8MP f/2.0, autofocus

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
KostasB

Καλημέρα Κώστα. Πολύ ωραία σκέψη να κάνεις τέτοιο συγκριτικό και μπράβο σου.
Απλά επειδή στο βίντεο δεν καταλαβαίνει κάποιος εύκολα την διαφορά με τον τρόπο που έβαλες τις φωτογραφίες, θα ήθελα να σου προτείνω να βάζεις τις φωτογραφίες από τα κινητά που συγκρίνεις στην ίδια εικόνα δίπλα δίπλα ώστε να διακρίνονται εύκολα οι διαφορές. Ξέρω ότι θα είναι μικρότερες σε μέγεθος απ’ ότι να τις βλέπεις μία μία ξεχωριστά αλλά είναι νομίζω και το πιο σωστό ώστε να διακρίνονται οι διαφορές.
Και επίσης ωραία ιδέα να ανεβάσεις τις φωτογραφίες ώστε να τις δούμε και μεις εκτός από το YouTube. Θα το κάνω μόλις βρω χρόνο.

Γιώργος Κ.

Σε οποιοδήποτε φωτισμό και στο αυτόματο κτλ φαίνονται πιο καλές οι φωτό από το note. Με λίγα λόγια, ακόμη και κάποιος άσχετος με τη φωτογραφία μπορεί να βγάλει εξαιρετικές φωτό με αυτό το κινητό. Εντυπωσιάστηκα με το Χ που πάντα τα μήλα ήταν κομματάκι υποδεέστερα από τα Samsung σε αυτόν τον τομέα ενώ εδώ φαίνεται πως έχει μειωθεί αρκετά το χάσμα και εδώ μιλάμε για ένα εξαιρετικό φωτογραφικό τηλέφωνο επίσης. Το 10 pro δεν έχει ακόμη τα απαραίτητα updates για να σταθεί επάξια πλάι στους άλλους δυο αλλά μόλις γίνει αυτό θα τους φτάσει και μπορεί και να τους ξεπεράσει κιόλας, Συμπερασματικά, με τέτοια κινητά δεν χρειάζεται κάποιος να κουβαλά φωτογραφική μηχανή μαζί του.

Gvirginia

Και φωτομοντέλο ο Παπαροκας tiamat!

Κώστα στο Mate δούλευε καλά το AI για αναγνώριση σκηνής (φυτό, κείμενο κτλ) ?

KostasB

Γενικά φαίνεται πως το Note 8 υπό όλες τις συνθήκες έχει τις πιο καθαρές φωτογραφίες, με πολύ λεπτομέρεια και ωραία χρώματα.
Το Χ επίσης έχει πολύ καλές φωτογραφίες με μία πιο κίτρινη απόχρωση στα λευκά χρώματα και αρκετή λεπτομέρεια αλλά λιγότερο καθαρές σε σύγκριση με το Note 8 σε κάποιες φωτογραφίες.
Για το Mate 10 Pro τώρα, φαίνεται πως δεν είναι σταθερό σε όλες τις φωτογραφίες και η απόδοσή του ποικίλει. Αυτό ίσως οφείλεται, όπως προαναφέρθηκε, στο ότι το software του δεν είναι το τελικό που θα έχει όταν κυκλοφορήσει και μέχρι τότε μάλλον θα έχει βελτιωθεί. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν τραβάει ωραίες φωτογραφίες. Ίσα ίσα σε κάποιες φαίνεται να έχει καλύτερη απόδοση από το Χ.

Όσον αφορά την χρωματική απόδοση των τριών, το σημαντικό είναι να ξέρουμε και ποιο είναι αυτό που ανταποκρίνεται πιο καλά και στην πραγματικότητα. Διότι ωραίο είναι να βλέπεις μία εντυπωσιακή φωτογραφία με πολλά χρώματα αλλά αν δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και το αποτέλεσμα είναι σαν να έχει περάσει από αρκετή επεξεργασία τότε αυτό δεν είναι καλό. Αυτό βέβαια είναι η δική μου άποψη και το λέω γιατί κάποιοι μπορεί να αρέσκονται στα “διαφορετικά” χρώματα.

NikosAr

Πολύ καλή δουλειά Κώστα … σε ευχαριστούμε … Νικητής δεν βγαίνει κάποιος απλά ..γιατί είναι και 3 φοβερά ( παρόλο που θα αγόραζα iphone )
iPhone = φωτεινότερες ( καλή χροματικοτητα)
Note = πιο ουδέτερες
Huawei = ξεπλυμένα τα χρώματα ( θα φτιάξει σε επόμενο πιστεύω update )

Mits

Αν κ κουράστηκα να τις δω έτσι, έκανα το συγκριτικό ταυτοχτοναβμε άλλα 2 πρόσωπα για τη δική μου τρέλα . Βγάλαμε καλύτερες με διαφορά αυτές που αντιστοιχουσαν στο note και αμεσως μετά του mate. Δεν ξέρω που οφείλεται η διαφορά που γράφετε κάποιοι πιο πάνω, που θεωρείτε του x καλύτερες του mate.ίσα ίσα που οι δύο μη γνωρίζοντες όπως εγώ, συμφωνούσαν υπέρ του mate.
Αλήθεια τι είναι η “χροματικοτητα”?

Simon

Μπράβο και ευχαριστούμε Κώστα! Κάποιοι που δεν είμαστε τόσο γνωστές χρειαζόμαστε μια γνώμη από κάποιον γνώστη. Όπως και τα σχόλια από ουδέτερη θέση πάντα και όχι από φανς.

JohnWave

Μπράβο Κώστα! Εύχομαι να συνεχίσεις συγκρίσεις καμερών. Όντως ο τρόπος παρουσίασης δεν ήταν ο καλύτερος δυνατός (έπρεπε η μία φωτό να είναι δίπλα στην άλλη) αλλά από την άλλη αφού ανεβάζεις τις φωτό μπορεί όντως όποιος θέλει να τις κατεβάσει και να συγκρίνει. Xάρηκα και που συμφωνούμε για το ότι οι συγκρίσεις καμερών κινητών πρέπει να γίνονται στο αυτόματο. Έχω κοντραριστεί αρκετές φορές με κάποιους χρήστες εδώ στο techblog για αυτό το θέμα λέγοντάς τους τα αυτονόητα που ανέφερες και εσύ στο video. Προσωπικά ως προς την πίσω κάμερα στις φωτό με καλό φωτισμό θεωρώ άλλες φορές ανώτερη αυτή του Note 8 και άλλες φορές αυτή του Χ. Ανάλογα την περίπτωση πότε η μια έχει καλύτερο dynamic range, πότε η άλλη. Από θόρυβο μια χαρά όλα στον καλό φωτισμό. Στις συνθήκες χαμηλού φωτισμού αλλά και στις νυχτερινές έξω που δεν πρόλαβες να τραβήξεις, θεωρώ ανώτερη κάμερα αυτή του Note 8. Σημείωση : Στη φωτό με τον πύργο του υπολογιστή δεν πρόσεξες το λογότυπο. Το Note 8 το έβγαλε πολύ πιο καθαρά.Πάντως το χάσμα που υπήρχε μέχρι πέρυσι, έχει μειωθεί αρκετά μιας και η κάμερα του iphone βελτιώθηκε επιτέλους όπως και αυτή του Mate ( το βάζω τρίτο αλλά πρώτο για… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Reviews featured Hands-on Realme

Realme C67 review: Με Κατοστάρα και Snapdragon

Το realme C67 είναι το πρώτο smartphone που διαθέτει τη μεγαλύτερη camera ανάλυσης 108MP αισθητήρα και zoom camera 3x στην κατηγορία του. Δείτε το review του Techblog!

Reviews featured Hands-on Redmi Note 13 Pro+

Redmi Note 13 Pro+ 5G review: Αχτύπητο

Ας δούμε αναλυτικά μέσα από ένα review video τα χαρακτηριστικά που καθιστούν το Redmi Note 13 Pro+ 5G ένα “αχτύπητο” smartphone.

Reviews featured Hands-on Samsung

Samsung Galaxy S24 Ultra: Ελληνικό unboxing και hands-on video

Το Samsung Galaxy S24 Ultra φέρνει την φωτογραφική εμπειρία σε νέα επίπεδα με τον καινοτόμο ProVisual Engine. Μάθε τα πάντα μέσα από το video του Techblog.

Smartphones Apple featured iPhone x

iPhone X: Έσωσε τη ζωή στρατιώτη σταματώντας σφαίρα

Πολλές φορές τα κινητά τηλέφωνα έχουν σώσει τη ζωή των ιδιοκτητών τους και όχι επειδή τα χρησιμοποίησαν για να ζητήσουν βοήθεια.