iStorm, Επισκεφτήκαμε το κατάστημα στο Κολωνάκι

TechblogTV. Επισκεφτήκαμε το κατάστημα iStorm στην Πλατεία Κολωνακίου, στο κέντρο της Αθήνας. Το κατάστημα είναι APR (Apple Premium Reseller) και θα κάνει εγκαίνια στις 2 Σεπτεμβρίου στις 19:00. Πρόκειται για ένα “μικρό” Apple Store το οποίο έχει σχεδιαστεί με βάση τις αυστηρότερες προδιαγραφές που ορίζει η μαμά εταιρεία Apple. Δείτε το βίντεο από το εσωτερικό του καταστήματος.

Το iStorm φιλοδοξεί να γίνει το meeting point όλων των φίλων των προϊόντων της Apple στην Αθήνα, ενώ στο ειδικά σχεδιασμένο Training room θα πραγματοποιούνται σεμινάρια με δωρεάν συμμετοχή.

, iStorm, Επισκεφτήκαμε το κατάστημα στο Κολωνάκι

, iStorm, Επισκεφτήκαμε το κατάστημα στο Κολωνάκι

, iStorm, Επισκεφτήκαμε το κατάστημα στο Κολωνάκι

, iStorm, Επισκεφτήκαμε το κατάστημα στο Κολωνάκι

, iStorm, Επισκεφτήκαμε το κατάστημα στο Κολωνάκι

, iStorm, Επισκεφτήκαμε το κατάστημα στο Κολωνάκι

VAD: Value-Added Distributor με άλλα λόγια η iSquare, ο επίσημος διανομέας. Όπου δεν εδρεύει η Apple ως εταιρία επιλέγει κάποιες δυνατές εταιρίες να διανείμουν τα προϊόντα της αφού εξασφαλίσει κάποιες πολύ συγκεκριμένες απαιτήσεις, αυτό δεν γίνεται μόνο στην Ελλάδα, σχεδόν όλα τα CEMEA δουλεύουν με VAD’s υπό την συνεχή εποπτεία της μαμάς Apple.
AAR: Apple Authorized Reseller. Μεταπωλητές επίσης εγκεκριμένοι από την ιδία την Apple οι οποίοι εμπορεύονται προϊόντα της και κυρίως δραστηριοποιούνται στο κομμάτι της υποστήριξης after και pre sales.
APR: Apple Premium Reseller. Μεταπωλητές όπως και από πάνω εγκεκριμένοι με κάποια έξτρα προνομία και οι οποίοι μεταπωλητές καλούνται να παρέχουν υποστήριξη ανώτερη από εκείνη οποιουδήποτε άλλου μεταπωλητή (πλην φυσικά των Applestores αν υπάρχουν). Θα μπορούσαν με πολύ κόψιμο και ράψιμο να χαρακτηριστούν “μικρά Applestores”…
Retail είναι φυσικά όλες οι υπόλοιπες αλυσίδες οι οποίες μπορούν να εμπορεύονται σχεδόν όλα τα προϊόντα της Apple αλλά δεν παρέχουν της υπηρεσίες που παρέχουν οι από πάνω μεταπωλητές.
Πηγή: macingreek.wordpress.com

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

33 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Panos

ομορφο φαινεται με minimal λεπτομερειες αλλα εν μεσω οικονομικης κρισης καταστημα της apple στην ελλαδα δυσκολο να κανει τις ”τρελες” πωλησεις

Evan

iPhone4 βλέπω έχει πολλά. iPad θα έχει καθόλου όταν ανοίξει ? Ξέρεις κάτι για την επίσημη κυκλοφορία του iPad στην Ελλάδα ?

Kostas

δηλαδη μπορουμε να παμε εκει προιοντα με προβλημα πχ το iPad με εγγυηση και τη δεχονται? Επισης… αληθευει οτι με τα εγκαινια θα ερθει και το iPad ?

DoukiMan

το βιντεο εχει προβλημα

kostas

to video den paizei

Fadasma

@Panos το κατάστημα είναι στο Κολωνάκι. Θα το καίνε οι αναρχικοί κάθε 6 μήνες. Ξέρεις τι τζίρο θα κάνουν από την ασφάλεια οι ιδιοκτήτες; 🙂

spyroscesarsc

Αν κρίνω από τα αποθέματα, μάλλον δεν έχουν αίσθηση της κατάστασης της Ελληνικής οικονομίας. 😛 Εκτός και αν όλοι όσοι έχουν λευτά για ‘πέταμα’ πάρουν και από ένα!

@Fadasma, μου έδωσες έναν πολύ καλό λόγο να γίνω αναρχικός! 😀

aggelos

ευχομαι καλες πωλησεις!!!σαν φανμποι αλλωστε

thanasis

Το marketing της Apple στην Ελλάδα δέν πιάνει με τίποτα για έναν απλούστατο λόγο. Είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ προϊόντα με ακόμα πιο πανάκριβο σέρβις!!

Αν θέλει πωλήσεις και κόσμο να ρίξει τις εξωφρενικές τιμές της και ίσως δεί βελτίωση.

Το Iphone 4 θα το αγοράσουν όσοι θέλουν να “σκοτώσουν” ενα μηνιάτικο (για κάποιους) σε ένα τηλέφωνο που με δυσκολία χωρά στην τσέπη.

ΥΓ. μου αρέσει η ποιότητά της αλλά όχι το υψηλό της κόστος.

geoper2

Καλά εγω πάντως πιστέυω οτι θα έχει αρκετή κίνηση ακόμα και τώρα με αυτή την κατάσταση στην Ελλάδα και αυτά που φαίνονται στο βιντεο είμαι σίγουρος οτι θα εξαφανιστούν :P, ωραίο μαγαζί πάντως όπως έχουμε συνηθήσει με τα apple , για να δούμε

vagelis

εγω ειμαι δηλωμενος αντι-iphonistas,και αντι job-ικος,αλλα το καταστημα αυτο θα εχει τρελο σουξε,οπως και το iphone 4 γιατι το ψαχνει πολυς κοσμος μανιωδως.
αν δεν εχετε καταλαβει ακομα σε τι χωρα ζουμε ριξτε μια ματια γυρω σας.
οι φραγκατοι ειναι καμποσοι.οι χλιδοπτωχοι ειναι πολλοι.και οι υπερτρεντυδες επισης.
το target group της apple ακριβως δλδ.
μη σας πω οτι θα εχει ποσοστιαια τις πιο πολλες πωλησεις απο αλλες χωρες.

Ravisher34

Τα προιοντα της apple δεν ειναι ακριβα…απλα μολις περναν τον αντλαντικο “παιρνουν” τα πανω τους…π.χ. Το imac το 21,5 με core 2 duo το φτηνο εκανε 1199$ και στην ελλαδα ειχε 1240 περιπου βγηκαν τα καινουρια με i3 στην αμερικη εμειναν το ιδιο 1199$ ελλαδα ειναι στα 1349€…το ipad 16gb wifi εχει 499€ περιπου 400€ δεν μπορεις να πεις οτι ειναι ακριβο αλλα εδω το πουλανε παρεμποριο 650 και εχουν το θρασος να λενε 12μηνες εγγυηση κατασκευαστη….αμα το στειλεις στην infoquest η isquare για να το λεμε σωστα δεν εχει εγγυηση…

Και καλα εκανε και ανοιξε τετοιο μαγαζι μηπως και η επισιμη αντιπροσωπεια βελτιωσει τα αποθεματα της…αμα πας να αγορασεις macbook pro 17 η imac 27 και τους εχουν τελειωσει τα stock θελουν κοντα στις 20 εργασιμες τουλαχιστον για να ερθει..να σταματησουν να θεωρουν και την Ελλαδα τριτοκοσμικη χωρα…

Κωστης

Οι έλληνες είμαστε αρκετά μ@@@@ που θα το αγοασουμε γιατί ο καθε ελληνας που βγάζει 1000 το μήνα θέλει iPhone για να το παίζει αμερικανακι έλα μου όμως που τα αμερικανακαι βγάζουν 10000 το μήνα.

DVader

@ Ravisher34 Δεν είναι ακριβά τα προιόντα της apple φίλε??? Αναλογίσου λοιπόν πόσο κάνει ένα pc με τα ίδια specs που έχει ένα iMac. Ναι καλά υπολόγισες! Τουλάχιστον 30% κάτω!!! Και με τη δυνατότητα του να κάνεις σταδιακά upgrade για να σαι up to date!!! Και τα περισσότερα παίρνουν και Mac OS!!! Το iphone σε σύγκριση με το Samsung galaxy s έχει επίσης περίπου 100 ευρώ +!!! Με δήθεν multitasking και θεωρητικά ίδια specs!!! Και λέω θεωρητικά ίδια γιατί το samsung έχει έναν πολυδοκιμασμένο επεξεργαστή ενώ το iPhone έχει έναν καινούριο που δεν 3έρουμε και ακριβώς πως είναι!!! Και το galaxy s λόγω Android έχει και free apps!!! Είδες λοιπόν που είναι ακριβά τα προιόντα της Apple? Συμφωνώ με το vageli εν μέρει γιατί δεν είναι άσχημα τα προιόντα της apple αλλά το target group τους είναι όντως αυτό. Τρέντουλες που παίρνουν iPhone με 16gb σκληρό για να βάλουν το καινούριο cd του Μακρόπουλου… Ευχαριστώ αλλά δε θα πάρω. Μάλλον για κανένα HTC με κόβω.

Vegeta

Αμα ησουν χρηστης mac θα ηξερες οτι εχουν βαθος 5ετιας τα συγκεκριμενα μηχανηματα….με λιγοτερους πορους διαχειριζονται καλυτερα τα προγραμματα….και δεν χρειαζεται να κανεις καμια αναβαθμιση…..αμα κοτας τα specs μονο εισαι λαθος…δουλεψε σε mac και θα καταλαβεις την διαφορα κ γιατι οταν τα αγοραζει καποιος δεν τα αλλαζει….εσυ κυνηγας τις αναβαθμισεις κ ενα συνεχες αγχος οτι το pc σου δεν θα το σηκωνει…ασε με εμενα να εχω το κεφαλι μ ησυχο….και πλεον τα imac εχουν τελεια spec με αποτελεσμα να μην χρειαζεται να τα αλλαξεις για χρονια…

DVader

Για πόσα χρόνια δηλαδή? Γιατί εγώ στο pc μου έχω κάνει αναβάθμιση τελευταία φορά πριν 3 χρόνια και ακόμη πάει μια χαρά. Επιπλέον δεν ξέρω αν παρατήρησες είπα πως τα περισσότερα pc είναι συμβατά με Mac OS το οποίο είναι υπεύθυνο για αυτή τη διάρκεια που λες. Αλλά εγώ παίζω και παιχνίδια. 🙂 Το μοναδικό πλεονέκτημα που μπορώ να βρω στα προιόντα της Apple είναι η ποιότητα κατασκευής και η μπαταρία στις φορητές συσκευές. Από κει και πέρα τα μηχανήματα της Apple έχουν πλεονεκτήματα που απευθύνονται σε πολύ συγκεκριμένες κατηγορίες ανθρώπων (παραγωγούς ήχου, γραφίστες κλπ) που εγώ μη ανίκοντας σε μια από αυτές δεν μπορώ να δω.

Ravisher34

Καταλαθος απαντησα με το name του VEGETA…θα απαντησω later για το μικρο κλωνο του iphone galaxy s

Spyros.c

Εφόσον η Apple δεν φαίνεται να ζορίζεται από τους ‘κλώνους’ που βγάζει η Samsung, εσάς το πρόβλημα σας ποιο είναι? Βασικά, η Apple πρέπει να έχει πολύ περισσότερα οφέλη από την συνεργασία με την Samsung, από όσα έχει η Samsung από την Apple.

Η Apple έχει κακές σχέσεις με όποια κατασκευάστρια κινητών βγάζει πάνω από 1%. Μόνο η Samsung και η LG της έχουν μείνει, και από αυτές εφοδιάζεται σχεδόν όλα τα εξαρτήματα του iphone. Και αν χαλάσει σχέσεις με την μία, χαλάει αυτόματα και με την άλλη (αφού πλέον Samsung & LG έχουν στενή συνεργασία). Και μετά τί θα κάνει η apple? Θα τα φτιάξει όλα μόνη της? Αυτό δεν γίνεται.

Fadasma

Αν κάποιος αγοράσει το iphone 4 από το συγκεκριμένο κατάστημα, που θα βρει κάρτα micro-sim για να χρησιμοποιήσει εφόσον το κινητό δέχεται μόνο τέτοιες κάρτες; Απ’όσο ξέρω μόνο οι εταιρίες κινητής τηλ έχουν δυνατότητα να τις πωλούν.

Fadasma

@cVlachakis thanks για την πληροφορία, δε γνώριζα οτι υπάρχει επιπλέον χρέωση για την κάρτα. Μήπως αν αγόραζες το κινητό από τη vodafone η μετατροπή της κάρτας ήταν δωρεάν;
Το θέμα πάντως είναι οτι πρέπει να περάσει κάποιος υποχρεωτικά από το κατάστημα vodafone/cosmote για να αλλάξει τη sim του, οπότε αναρωτιέμαι γιατί να μην αγοράσει και το τηλέφωνο από εκεί;

Μάνος

Ποσο θα κοστίζει το iphone 4 από το iStrom ξέρουμε ???

aggelos

ποσο μου αρεσει να βλεπω αντι-apple ανθρωπους…ετσι θαψτε την γιατι αν δεν ηταν τοσο καλη εταιρεια ουτε που θα ασχολουσασταν…και εμενα δεν μου αρεσουν καποιες εταιρεις αλλα δεν καθομαι να της θαβω οπου σταθω και βρεθω…και τα κινητα απευθυνονται σε οσους τα θελουν αλλιως οι εταιρειες θα εκαναν κερδη πολυ χαμηλοτερα…

DVader

Το θέμα είναι ότι καμιά εταιρία δεν είναι τόσο διαφημισμένη… Προφανώς τη διαφήμιση τη χρειάζεσαι όταν δεν έχεις κάτι άλλο να δεί3εις.

giannis

Μπράβο ρεσυ Κώστα!!

εγώ δεν μπόρεσα να έρθω ήταν 11 το πρωί….ήμουν στη δουλειά!
ήμουν αρκετά περίεργος να δω πώς είναι το κατάστημα! την Πέμπτη λοιπών!!

thanx για τις foto! είχα σκυλιάσει :-)))

ΛΠ

Αγόρασα το πρώτο μου MAC το 1985 (ναι το χίλια εννιακόσια ογδόντα πέντε) τότε όλα τα αστέρια της πληροφορικής μου έλεγαν…σε ένα μήνα η Apple κλείνει ..ε ρε γέλια
Αλλά περισσότερο γέλιο έχουν οι διαφημίσεις των PC με φοβερές προδιαγραφές και λειτουργικό VISTA αλλά με δυνατότητα DOWNGRADE (Υποβάθμιση …) σε XP …. ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ….

DVader

Στην πραγματικότητα τα xp δεν είναι downgrade αλλά upgrade σε σχέση με τα svista! Ας μην ξεχνάμε όμως τα Linux και την υπερδύναμη που λέγεται Google και σύντομα θα επεκταθεί στον τομέα των λειτουργικών για υπολογιστές. 🙂

λαζαρος

Αν κανεις συνδεση με cosmote εννοειται οτι δεν σου χρωνουν την Karta sim.Αυτο ελειπε αλλωστε.Δεν φτανει που χρυσοπληρωνουμε την συσκευη και το συμβολαιο να μας παρουν και απο εκει φραγκα.Λεψ cosmote γιατι εκανα συνδεση και το πηρα το 4αρακι.

tasos

kosta poso to exei to ipad?? tha to paro kai thelw na sygkrinw timess…..:) !

GXR

exw periergia na dw poso 8a exei t ipad otan er8ei

Alessio

Να την πω την ‘αμαρτια’ μου…η μουσικη απ’το βιντεο μου κανει καπως…”Studio”;) lol

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Reviews featured Hands-on Realme

Realme C67 review: Με Κατοστάρα και Snapdragon

Το realme C67 είναι το πρώτο smartphone που διαθέτει τη μεγαλύτερη camera ανάλυσης 108MP αισθητήρα και zoom camera 3x στην κατηγορία του. Δείτε το review του Techblog!

Reviews featured Hands-on Redmi Note 13 Pro+

Redmi Note 13 Pro+ 5G review: Αχτύπητο

Ας δούμε αναλυτικά μέσα από ένα review video τα χαρακτηριστικά που καθιστούν το Redmi Note 13 Pro+ 5G ένα “αχτύπητο” smartphone.

Reviews featured Hands-on Samsung

Samsung Galaxy S24 Ultra: Ελληνικό unboxing και hands-on video

Το Samsung Galaxy S24 Ultra φέρνει την φωτογραφική εμπειρία σε νέα επίπεδα με τον καινοτόμο ProVisual Engine. Μάθε τα πάντα μέσα από το video του Techblog.

Reviews Suunto Hands-on

Suunto Race review: Κορυφαίο αθλητικό ρολόι GPS

Το Suunto Race αναδεικνύεται ως ένα από τα κορυφαία αθλητικά ρολόγια GPS σήμερα. Κατασκευασμένο με μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια και μια εντυπωσιακά μεγάλη οθόνη AMOLED 1.43” υψηλής ανάλυσης.