Mercedes EQC 400 AMG review: Ηλεκτρικό όνειρο

, Mercedes EQC 400 AMG review: Ηλεκτρικό όνειρο

Κάθε φορά που η Mercedes-Benz ανακοινώνει ένα νέο μοναδικό προϊόν, η αυτοκινητοβιομηχανία σταματά και ακούει. Η EQC 400 είναι η πρώτη προσπάθεια της εταιρείας μέσα από το νέο sub-brand EQ το οποίο δημιουργήθηκε για να επικεντρωθεί αποκλειστικά στα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Πρόκειται για ένα πολυτελές SUV, γεμάτο τεχνολογία και με όλα τα πλεονεκτήματα άνεσης, ασφάλειας και πολυτέλειας που χαρακτηρίζουν τα κορυφαία δημιουργήματα της μάρκας.

Φανταστείτε το sub-brand EQC σαν τo Mercedes-AMG που εξελίσσει τις γρήγορες εκδόσεις των αυτοκίνητων της μάρκας. Συνδυάστε τώρα τα δύο και έχετε την πανίσχυρη EQC 400 AMG που σπέρνει στο δρόμο… αθόρυβα.

, Mercedes EQC 400 AMG review: Ηλεκτρικό όνειρο

Η ηλεκτρική EQC 400 βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην ίδια πλατφόρμα με την GLC και το δείχνει. Ο σχεδιασμός είναι παρόμοιος σε συνολικό σχήμα, αλλά υπάρχουν βασικές διαφορές μεταξύ των δύο. Παρά το μεγάλο βάρος του οχήματος περίπου 2.5 τόνοι, την αισθάνεσαι πανάλαφρη στην οδήγηση και δεν διστάζει να το δείξει όταν το φανάρι ανάβει πράσινο και πιάνει τα 0-100 σε μόλις 5.1″…!

Για να το πετύχει αυτό χρησιμοποιεί 2 ηλεκτρικούς κινητήρες έναν τοποθετημένο πάνω από κάθε άξονα του αυτοκινήτου που συνδυαστικά προσφέρουν ισχύ 408 ίππων και 760nm (νιουτόμετρα). Η χωρητικότητα της μπαταρία είναι 80Kw με τάση 405V (Volt) και ονομαστική χωρητικότητα 230 αμπερώρια.

, Mercedes EQC 400 AMG review: Ηλεκτρικό όνειρο

Το ενεργοβόρο σύστημα κλιματισμού τροφοδοτείται από μια αντλία θερμότητας και δεν κλέβει από την μπαταρία η οποία κατά μέσο όρο προσφέρει 350 χιλιόμετρα αυτονομίας. Υπάρχουν 5 προγράμματα οδήγησης (Comfort, Eco, Max Range, Sport, Individual), που καθορίζουν τη λειτουργία του μοτέρ και του κιβωτίου ανάλογα με τον τρόπο που θέλει ο οδηγός να κινηθεί.

Φρενάρει απίστευτα σαν να ανοίγει αλεξίπτωτο πίσω και σταματάει ακαριαία από οποιαδήποτε ταχύτητα χωρίς να το καταλαβαίνεις. Μέσα στην καμπίνα επικρατεί η απόλυτη ησυχία και το μόνο που ακούς είναι τα λάστιχα πάνω στο οδόστρωμα να μετράνε χιλιόμετρα.

Σύστημα πολυμέσων MBUX

Το εσωτερικό της EQC 400 AMG είναι εκπληκτικό και έχει φρέσκο σχεδιασμό, διακοσμημένο με όλα τα είδη υλικών όπως αλουμίνιο και δέρμα που πραγματικά σας κάνουν να νιώθετε σαν να βρίσκεστε μέσα σε μια Mercedes.

Το σύστημα πολυμέσων της EQC 400 είναι το γνωστό για την μάρκα, MBUX και αποτελείται από δύο έγχρωμες οθόνες με διαγώνιο 10.25″ η κάθε μια τοποθετημένες σε ένα ενιαίο πλαίσιο που σε κάνει να νομίζεις ότι είναι μια μονοκόμματη.

, Mercedes EQC 400 AMG review: Ηλεκτρικό όνειρο

Η οθόνη του κόκπιτ διαμορφώνεται ανάλογα με τις προτιμήσεις μας και για την εμφάνιση έχουμε στη διάθεσή μας τρία στυλ ενδείξεων Classic, Sport και Electric. Ο έλεγχός της πραγματοποιείται από τα πλήκτρα αφής που βρίσκονται πάνω στο τιμόνι.

Η κεντρική οθόνη είναι αφής με εξαιρετική ευαισθησία στο άγγιγμα, υψηλή ανάλυση και πλούσια χρώματα. Το μενού MBUX είναι πλούσιο σε ρυθμίσεις και γίνεται πολύ εύχρηστο όταν συνδυάζεται με το touchpad που βρίσκεται δίπλα από τα πόδια του οδηγού.

Το σύστημα της EQC 400 είναι συμβατό με Android Auto και Apple CarPlay και μπορεί να ελεγχθεί με φωνητικές εντολές ενεργοποιώντας το με την φράση “Hey Mercedes”.

Οι ευκολίες στον χώρο την καμπίνας συμπληρώνονται με ασύρματο φορτιστή για smartphones, ήχο της Burmester με 13 ηχεία, σύστημα ιονισμού και καθαρισμού του αέρα και καθίσματα οδηγού συνοδηγού με μασάζ και δικό τους κλιματισμό.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 9 Pro: Διέρρευσαν πραγματικές hands-on εικόνες

Η Google περιμένουμε να κυκλοφορήσει το λιγότερο τρία smartphone τον ερχόμενο Οκτώβριο,  τα Pixel 9, Pixel 9 Pro και Pixel 9 Pro XL.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones featured Nothing

H Nothing ενσωματώνει το ChatGPT της OpenAI στα τηλέφωνά της με το Nothing OS 2.5.5

Το Nothing Phone (2a) έχει ήδη πάρει το Nothing OS 2.5.5 με βελτιώσεις κάμερας, διορθώσεις σφαλμάτων και το security patch Απριλίου.