Panasonic G500: Retro hands-on video από το Techblog

Panasonic G500 retro hands-on, Panasonic G500: Retro hands-on video από το Techblog

TechblogTV. Μια νέα σειρά από Retro hands-on video ξεκινούν σήμερα εδώ στο Techblog για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι! Ξεκινάμε με το Panasonic G500 (EB-G500), το πρώτο μου κινητό τηλέφωνο που αγόρασα το 1998 όταν μπήκα στρατό και είχε δόνηση για να μην με πάρουν πρέφα οι ανώτεροι.

Το Panasonic G500 έχει μονόχρωμη οθόνη LCD τριών γραμμών, λειτουργία εγγραφής συνομιλίας έως και 20 δευτερόλεπτα, μπαταρία με χωρητικότητα 850 mAh που φορτίζει μέσα σε 3 ώρες δίνοντας έως και 270 λεπτά ομιλίας ή 50 ώρες stand-by, πάχος 23 χλστ. και βάρος 215 γρ.

Το πρώτο μου κινητό, το 1998 με δόνηση στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας της Telestet. Μοιραστείτε τις δικές σας αναμνήσεις αφήνοντας ένα σχόλιο.

Νέο retro hands-on Motorola RAZR V3!

Στείλε το αρχαίο σου κινητό στο Techblog για hands-on
Τ.Θ. 78250, Τ.Κ. 17410, Καλαμάκι

Αν έχετε κάποιο παλιό κινητό που δεν χρειάζεστε, μπορείτε να μας το στείλετε και ίσως το δείτε σε hands-onvideo.

1. Ότι μας στείλετε δεν θα μπορέσουμε να σας το επιστρέψουμε, οπότε σκεφτείτε το καλά πριν.
2. Δεν ειναι σίγουρο ότι θα κάνουμε βίντεο το κινητό που θα μας στείλετε.
3. Βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε αφήσει μέσα κάρτα SIM ή κάρτα μνήμης. Σβήστε όλα τα προσωπικά σας δεδομένα πριν το στείλετε.

Panasonic G500 retro hands-on, Panasonic G500: Retro hands-on video από το Techblog

Panasonic G500 retro hands-on, Panasonic G500: Retro hands-on video από το Techblog

Panasonic G500 retro hands-on, Panasonic G500: Retro hands-on video από το Techblog

Panasonic G500 retro hands-on, Panasonic G500: Retro hands-on video από το Techblog

Panasonic G500 retro hands-on, Panasonic G500: Retro hands-on video από το Techblog

Panasonic G500 retro hands-on, Panasonic G500: Retro hands-on video από το Techblog

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

19 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
sakisq_87

Nokia 5110

Simos

Philips savvy 1998

Greg

Από την τότε εποχή μόνο Nokia, δεν έσπαγαν, δεν χάλαγαν, είχαν φουλ σήμα ακόμα και στα υπόγεια και ξέχναγες κυριολεκτικά να τα φορτίσεις… είχα την τύχει να προλάβω και’ να ζήσω κινητά της Nokia όπως 3210, 3310, 5110, 6210, 8210, 8810, κλπ και να γνωρίσω πως πραγματικά πρέπει να είναι ένα κινητό τηλέφωνο, μετά το 2000′ συνέχισα με Nokia κινητά όπως το 6280 και για εμένα το καλύτερο κινητό που είχα ποτέ το Nokia N96, εως ότου το 2008′ όπου άλλαξα για πρώτη φορά μάρκα και πήγα σε Sony-Ericsson X10i από το οποίο έμεινα ευχαριστημένος. Πλέον με την Nokia να έχει απομείνει μόνο το Brand Name και να έχουν αλλάξει όλοι και όλα τα άλλα πολύ δύσκολα θα επιστρέψω ξανά σε αυτήν.

Makis

Ήμουν κατά των κινητών και αντιστεκόμουν σθεναρά μέχρι το καλοκαίρι του 2006. Τότε πήρα το πρώτο μου που φυσικά το έχω ακόμη και το παίρνω έξω για πλάκα πολλές φορές και είναι το Motorola razor v3, 180€ προσφορά από φίλο μου που είχε κατάστημα Γερμανός.

Χρυσόστομος

Ericsson GH-688 το πρώτο μου κινητό. Χρησιμοποιούσα και το Philips Diga της μάνας μου τότε.

Παναγιώτης

StarTac70 το πρώτο μου. Ωραίο τηλ.

George

Ακριβώς το ίδιο κινητό Panasonic, είχα αγοράσει κι εγώ το ΄98 αλλά με Panafon σύνδεση

Τζανης Κ.

Πήρα το 1999 το panasonic gd 70…
Πολύ καλό τηλέφωνο τότε…
Στιβαρο,ελαφρύ με 50″ εγγραφή.
Μπλε χρώμα μικρό σχετικά σε μέγεθος….
Cosmote…

Amptel

Nokia 5110 το πρώτο μου λίγο πριν πάρουσιαστω..

Σπύρος

Nokia 8850 παίδες και μαζί θήκη δερμάτινη ζώνης.
Σκέφτομαι καμιά φορά να το βγάλω στη φόρα για να δω αντιδράσεις

Παναγιώτης

Α ρε Σπύρο ξύνεις πληγές. Τι μου θύμισες. 230.000 δρχ σαν συσκευή το είχα πάρει από οτέ μόλις κυκλοφόρησε άλλα η μεγάλη μου βλάκεια είναι ότι το έδωσα και δεν το κράτησα για ενθύμιο. 🙁

Makis

Ωραίος. 680€ τότε δηλαδή πάνω από 800-900€ σημερινά και έπαιρνες μόνο τηλέφωνο και αυτό παιζότανε εάν είχες σήμα. Είδατε; Τζάμπα είναι τα smartphone σήμερα. Φορητοί υπε-υπολογιστές στα 500-700€ που παίρνουν και τηλέφωνο

vladimiros

Εγω ημου στα Sony Ericsson τοτε,βασικα και ακομα στα Sony ειμαι χαχαχ..το πρωτο μου κινητο ηταν το k700 με 1Mb καμερα,40mb μνημη χαχα και 1,8′ οθονη..και μετα ειχα παρει το καλυτερο κινητο που ειχα ποτε,,και ειναι το Κ850….5Mb καμερα, 2,2 οθονη,xenon φλας,και το κρατησα 4 χρονια με μια φορα αλλαγη μπαταριας…αχχχ χρονια και θυμαμαι σαν χτες τον τριπλο ηχο που εκανε το Xenon φλας!!!

keysmith

Το είχα το κινητό 1999 νομίζω ή το 1998 το καλοκαίρι (δε θυμάμαι ακριβώς). Το είχε αγοράσει η αδελφή μου μεταχειρισμένο 1 χρόνο μετά την κυκλοφορία του και το χρησιμοποιούσαμε οικογενειακώς (η οικογένεια είχε τότε κινητό και το έπαιρνε έξω ή σε ταξίδι όποιος το χρειαζόταν).

Ήταν όντος εντυπωσιακό που είχε δόνηση και εδώ που τα λέμε καλύτερα να το είχες στη δόνηση γιατί αλλιώς δεν ακούγοντας ο ήχος κλήσης (ήταν σιγανός). Δόνηση ΚΑΙ ήχο δεν μπορούσες να έχεις μαζί. Αυτό ήρθε πιο μετά και όχι σε όλα τα μοντέλα τα πρώτα χρόνια.

Ένα άλλο ελάττωμα που είχε και το θυμάμαι ήταν το χαμηλό σε ένταση ηχείο του. Σε εξωτερικό χώρο δυσκολευόσουν να ακούσεις τι σου λένε καθώς η έντασή του ήταν χαμηλή ακόμα και στο τέρμα. Επίσης παρά την χωρητικότητά της η μπαταρία (δλδ αυτονομία) δεν ήταν πολύ καλή (στο δικό μου τουλάχιστον) συγκρινόμενο με άλλα και έφτανε αν θυμάμαι τις 2 μέρες με μικρή χρήση ομιλίας και λίγα sms.

Γενικά δεν ήταν πολύ εύχρηστο κινητό αλλά είπαμε είχε την δόνηση!

Κώστας

Αρε τι μας θύμισες τώρα εγώ είχα το Nokia 6110 το πρώτο κινητό GSM που χρησιμοποίησε arm επεξεργαστή ,το πρώτο της ΝΟΚΙΑ με τις υπέρυθρες που Αν είχε και ο άλλος το ίδιο κινητό έπαιζες το ενσωματωμένα παιχνίδια διπλό, τι μας θύμισες!

MADMAX III

Κώστα το έχω σε καλύτερη κατάσταση και με ποιο μεγάλη μπαταριά, αν θυμάμαι καλά ήταν το πρώτο κινητό με δόνηση, το είχα στο Στρατό το 1997.

Agnostos13

Πρώτη συσκευή: Nokia 3330 (2001).
Από τις ελάχιστες με internet browser (wap) εκείνη την εποχή, που φυσικά όταν αναζητούσες την σχετική υπηρεσία στους έλληνες παρόχους σε περνάγανε για εξωγηίνο…

Stelios

Ένα siemens είχα πάρει σαν πρώτο κινητό το 1999, λογικά το έχω κάπου σπίτι μου και σίγουρα δουλεύει γιατί το χρησιμοποίησα μόνο 2 χρόνια γιατί μετά μου έκαναν δώρο ένα NOKIA που ήταν main stream εκείνη την εποχή.

be happy

Για εμένα έπρεπε να συνέχιζαν να βγάζουν σε μοντέρνο στυλ για αυτήν την εποχή κινητά αυτού του τύπου. Και όχι αυτά που βγάζουν μέχρι σήμερα smartphone κτλ. που είναι για εμένα μεγάλη υπερβολή Δεν έπρεπε να πάνε τόσο μπροστά. Παλαιότερα ανταγωνισμός νομίζω δεν υπήρχε τόσο πολύ ή και καθόλου. Ήταν διαφορετικά τότε. Άμα συνέχιζαν με ομαλότητα σε όλα θα ήτανε μέχρι τώρα πανέμορφα. Έπρεπε για έναν αιώνα από την αρχή που είχαν βγει κινητά κτλ. να συνέχιζαν με τέτοιες συσκευές. Επίσης να ήτανε οι υπεύθυνοι των εταιρειών αυτών ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ για να παραμένουν όλα όμορφα . Χωρίς συγκρούσεις σε πολλά που γίνονται μέχρι τώρα. Έπρεπε οι αποφάσεις τους να ήτανε η σφραγίδα για μια απλή και χαρούμενη ζωή για όλους μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Gear featured vivo

vivo Pad 3 Pro: Μάλλον εντοπίστηκε στο Geekbench

Ένα νέο tablet vivo έχει πλέον εντοπιστεί στο Geekbench και θα μπορούσε να είναι αυτό που θα πλαισιώσει τα X Fold 3 και X Fold 3 Pro.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.