Realme 7i review: Μην το χάσετε από τα μάτια σας

, Realme 7i review: Μην το χάσετε από τα μάτια σας

H Realme είναι το νέο όνομα στα budget smartphones και τις προσιτές wearable συσκευές και IoT. Η πορεία της στην ελληνική αγορά επίσημα μπορεί να μετράει μερικούς μόνο μήνες, έχει μπει όμως ήδη στις καρδιές των φίλων της τεχνολογίας με συσκευές που ανταποκρίνονται πλήρως στα χρήματα που ζητούν.

Το νέο Realme 7i είναι ένα budget smartphone με μεγάλη οθόνη αφής 6.5″ τεχνολογίας LCD ανάλυσης HD+, επεξεργαστή MediaTek Helio G85, 4GB μνήμη RAM, 64GB ενσωματωμένη μνήμη, τριπλή κάμερα με τον βασικό αισθητήρα 48Megapixel και μπαταρία με χορταστική χωρητικότητα 6000 mAh. Ο συγκεκριμένος οκταπύρηνος επεξεργαστής προσφέρει υπερχρονισμένη GPU και είναι ιδανικός για να προσφέρει μια αξιόλογη εμπειρία gaming στα budget smartphones όπως το Realme 7i με τιμή 169 ευρώ.

, Realme 7i review: Μην το χάσετε από τα μάτια σας

Σχεδιαστικά το κινητό δεν διαφέρει ιδιαίτερα σε σχέση με ότι άλλο υπάρχει εκεί έξω. Το υλικό κατασκευής που έχει χρησιμοποιηθεί τόσο για το σασί όσο και για την πλάτη του είναι το πλαστικό, ενώ η οθόνη του προστατεύεται από γυαλί.

Αν σας αρέσει να βρίσκεστε πάντα με το μέρος των νικητών, η πλάτη του Realme 7i θα σας θυμίσει την λέξη Victory με αυτόν τον χαρακτηριστικό V σχεδιασμό. Εδώ συναντάμε ένα διακριτικό τετράγωνο camera module που φιλοξενεί την τριπλή κάμερα και το LED flash. Σε σωστό σημείο βρίσκεται και ο αναγνώστης δαχτυλικών αποτυπωμάτων που ξεκλειδώνει άμεσα το κινητό με ένα άγγιγμα. Εναλλακτικά μπορείτε να το ξεκλειδώνεται και με τη λειτουργία αναγνώρισης προσώπου.

, Realme 7i review: Μην το χάσετε από τα μάτια σας

Η κάμερα του Realme 7i αποτελείται από ένα βασικό αισθητήρα 48 Megapixel που τραβάει φωτογραφίες τόσο 48 όσο και 12 Megapixel, έναν Ultrawide 8 Megapixel που τίθεται σε λειτουργία και στα βίντεο και έναν 2 Megapixel αισθητήρα macro. Σε ότι αφορά το βίντεο μπορείτε να τραβήξετε FullHD ή HD επιλέγοντας τα 30fps ή τα 60fps σε όποια από τις δυο αναλύσεις θέλετε.

Το ψηφιακό ζουμ του αγγίζει τα 10x ενώ χρήσιμη είναι και η επιλογή night mode που προσπαθεί να αποδώσει ένα καλύτερο αποτέλεσμα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. H selfie camera βρίσκεται στο κέντρο ψηλά της οθόνης και είναι 8 Megapixel με AI Beauty, HDR και επιλογή για portrait mode που θολώνει το background.

, Realme 7i review: Μην το χάσετε από τα μάτια σας

Πολύ χρήσιμη βρήκαμε την επιλογή για ταυτόχρονη χρήση δύο καρτών SIM μαζί με κάρτα μνήμης έως 256GB. Είναι ένα feature που θα θέλαμε να βλέπουμε σε ακόμα περισσότερα smartphones, εννοώ τα δίκαρτα. Τι απουσιάζει από το κινητό; Το NFC.

Το Realme 7i τρέχει Android 10 με Realme UI 1.0 και έχει dark mode. Μου άρεσε η “λειτουργία εστίασης” που επιτρέπει να ορίζουμε ωράρια φραγής στο τηλέφωνό μας ώστε να παραμένουμε επικεντρωμένοι σε αυτό που κάνουμε και να μην αποσπάται η προσοχή μας.

Δεν έχω μιλήσει καθόλου για την μπαταρία με χωρητικότητα 6000 mAh, αλλά αυτό θα το κάνω περιγραφικά στον επίλογο του βίντεο, δείτε το έως το τέλος!

, Realme 7i review: Μην το χάσετε από τα μάτια σας

Στην εισαγωγή όμως αναφέρθηκα στις προσιτές wearable συσκευές της Realme και αυτές τις ημέρες που δοκίμαζα το 7i είχα το έξυπνο ρολόι Watch S με έγχρωμη οθόνη και μεγάλη διάρκεια μπαταρίας ιδανικό για να δέχεστε ειδοποιήσεις αλλά και να καταγράφετε τους καρδιακούς παλμούς, το οξυγόνο στο αίμα αλλά και τις αθλητικές σας δραστηριότητες. Το συνδύασα με τα True Wireless ακουστικά Realme Buds Air Pro με noise cancelation και αντοχή στον ιδρώτα.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones featured Nothing

H Nothing ενσωματώνει το ChatGPT της OpenAI στα τηλέφωνά της με το Nothing OS 2.5.5

Το Nothing Phone (2a) έχει ήδη πάρει το Nothing OS 2.5.5 με βελτιώσεις κάμερας, διορθώσεις σφαλμάτων και το security patch Απριλίου.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.