Redmi Note 9S review: Δοκιμάζουμε το νέο mid-range smartphone

, Redmi Note 9S review: Δοκιμάζουμε το νέο mid-range smartphone

Το Redmi Note 9S έρχεται με επεξεργαστή Snapdragon 720G της Qualcomm ενώ το Note 8 Pro έχει τον Helio G90T της Mediatek. O Snapdragon έχει καλύτερη αρχιτεκτονική κατασκευής 8nm και υπερτερεί σε θέματα συνολικής απόδοσης αλλά και διαχείρισης ενέργειας σε σχέση με τον G90T. Εκεί όμως που χωλαίνει είναι στις επιδόσεις gaming, ο G90T είναι καλύτερος και με ποιο ωμή δύναμη!

Η έκδοση του Redmi Note 9S που κυκλοφόρησε στη χώρα μας είναι η 4/64, ενώ το Note 8 Pro είχε έρθει με 6/64 και 6/128. Η αρχική τιμή του 8 Pro ήταν 40 ευρώ πιο πάνω από αυτή του Redmi Note 9S σήμερα.

Το Note 8 Pro έχει 64άρα κάμερα ως βασική και Selfie 20. Το Note 9S έχει μεγαλύτερη οθόνη, μεγαλύτερη μπαταρία και αισθητήρα Macro με περισσότερα Megapixel.

Για να μην μπερδευτείτε, η συσκευή που που δοκιμάζουμε και ονομάζεται Redmi Note 9S είναι η Global έκδοση του Redmi Note 9 Pro που κυκλοφορεί στην Ινδία. Οπότε όταν διαβάζετε για ένα από τα δυο, στην ουσία είναι το ίδιο μοντέλο ακριβώς.

Το σασί είναι από πλαστικό αλλά αφήνει μια ωραία αίσθηση και με αυτό το ματ τελείωμα σε κάνει να νομίζεις ότι είναι αλουμίνιο. Η οθόνη προστατεύεται από γυαλί Gorilla Glass 5. Από Gorilla Glass είναι και η πλάτη του κινητού, όμως μην ξεθαρεύετε… εδώ δεν έχουμε ασύρματη φόρτιση.

, Redmi Note 9S review: Δοκιμάζουμε το νέο mid-range smartphone

Το setup της τετραπλής κάμερας θυμίζει πρόσωπο ρομπότ και εξέχει αρκετά. Μπορώ να πω οτι μου αρέσει αν και καταλαβαίνω ότι στους περισσότερους θα ξενίσει. Η Xiaomi έχει περάσει με ένα ειδικό υλικό nano επίστρωσης τις εξωτερικές επιφάνειες του Redmi Note 9S που του δίνουν splash proof ιδιότητες.

Ακόμα και η θήκη σιλικόνης που θα βρείτε στη συσκευασία κινήται προς αυτή την κατεύθυνση βουλώνοντας τρύπες, αλλά μόνο της υποδοχής USB Type-C. Εκεί δίπλα συναντάμε το μεγάφωνο της συσκευής και την έξοδο ακουστικών 3.5 χλστ. (δείξε το ευατό σου να ακουει μουσική).

Στον πάνω μέρος υπάρχει αισθητήρας IR για να μπορείτε να ελέγχετε συσκευές αντικαθιστώντας το τηλεχειριστήριό τους. Μέσα στο ακουστικά βρίσκεται ένα μικρό LED ειδοποιήσεων που με δυσκολία θα μπορέσετε να διακρίνετε.

Στο πλάι μέσα στο powerbutton βρίσκεται ενσωματωμένος ο αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων. Αναγνωρίζει αμέσως το δάκτυλό σας, όμως δεν ξεκλειδώνει ακαριαία. Έχει και Face unlock.

Σημαντικό είναι ότι το Redmi Note 9S μπορεί να δεχθεί δύο κάρτες SIM ταυτόχρονα μαζί με κάρτα επέκτασης μνήμης micro SD εώς 512GB. (δείξε που ανοίγεις το πορτάκι). Εσωτερικά τρέχει Android 10 με MIUI 11, ενσωματώνει ραδιόφωνο FM και θα το βρείτε σε τρία χρώματα, γκρι, μπλε και λευκό του πάγου.

, Redmi Note 9S review: Δοκιμάζουμε το νέο mid-range smartphone

Η οθόνη του είναι τεχνολογίας LCD IPS με διαγώνιο 6.67 ίντσες και ανάλυση FHD+ (2400×1080 pixel). Πρόκειται για τη μεγαλύτερη που έχει Redmi Note smartphone μέχρι σήμερα. Η ποιότητα της είναι καλή με ωραία πλούσια χρώματα και ικανοποιητικό κοντράστ. Δεν θα την έλεγα ιδιαίτερα φωτεινή και δυσκολέυτηκα να την διαβάσω έξω το πρωί σε συνθήκες σε μια ελαφριά συννεφιά.

Το Redmi Note 9S έχει τετραπλή κάμερα. Ο βασικός αισθητήρας είναι 48 Megapixel, o ultrawide είναι 8 Megapixel, ο macro 5 Megapixel και ένας ακόμα, ο depth sensor 2 Megapixel.

Οι βασικές φωτογραφίες έχουν ανάλυση 12 Megapixel, μπορείτε όμως να τραβήξετε και με 48 Megapixel για να έχετε την δυνατότητα για cropάρισμα μετά και ελαφρώς περισσότερη λεπτομέρια. Οι φωτογραφίες έχουν καλή ανάλυση δεν έχουν όμως ιδιαίτερα έντονα χρώματα. Έχετε τη δυνατότητα λήψης φωτογραφιών σε αρχεία RAW για να τις επεξεργαστείτε αργότερα σε εφαρμογές όπως το Adobe Lightroom.

Οπτικό ζουμ δεν έχει και με το ψηφιακό μπορείτε να φτάσετε έως και 10x. Έχει ψηφιακή σταθεροποίηση βίντεο που λειτουργεί μόνο στην επιλογή 1080/30 fps αλλά κάνει καλή δουλειά. Έχει 4K αλλά χωρίς σταθεροποίηση, το αποτέλεσμα δεν είναι καλό.

Μπορείτε να μείνετε ήσυχος για δυο μέρες με την διάρκεια ζωής της μπαταρίας του Redmi Note 9S. Αυτή, έχει χωρητικότητα 5020 mAh. Ξυπνάς την επόμενη χωρίς να έχεις κάνει φόρτιση και μέρα έχεις 48% μπαταρία. Φορτίζει σε 2.5 ώρες.

Στη συσκευασία θα βρείτε ένα φορτιστή των 22.5W ο οποίος θα φορτίσει την μπαταρία του κινητού με 18W, όσο δηλαδή υποστηρίζει το κινητό. Μια πλήρη φόρτιση από άδειο να την υπολογίζετε στις 2.5 ώρες.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Κωστας

Κώστα έχω το Note 7. Η σειρά redmi έχει ένα θέμα με την εγγραφή video και πιο συγκεκριμένα με τον ήχο του video, όταν ο ήχος είναι σε υψηλή ένταση πχ σε συναυλία μπουκώνει(σε Samsung που έχουμε στην οικογένεια δεν υπάρχει τέτοιο θέμα). Αυτό το παράπονο υπάρχει απο πολλούς χρήστες της σειράς Redmi. Ξερεις μήπως εάν το φτιάξανε? Ναι ξέρω δεν γίνονται συναυλίες αυτήν την εποχή μην με κράζετε 🙂 Σε εγγραφή video με τον ήχο σε νορμαλ επίπεδα είναι οκ και δεν παρουσίαζαν κανένα θέμα.
Ξέρεις επίσης εάν θα ακολουθήσει και η έκδοση με παραπάνω μνήμη?
Ευχαριστώ

KnightRider

Μόνο ίσως με εφαρμογή open camera και να πειραξεις το Audio Source – η Xiaomi στην εγγραφή ήχου είναι εντελώς απαράδεκτοι και ποτέ δεν λένε να το φτιάξουν…

John

To Note 9S δεν είναι αντικαταστάτης του 8 Pro αλλά ένα κλικ πιο κάτω.Το Ευρωπαϊκό Note 9 Pro είναι το Ινδικό 9 Pro Max και ήδη κυκλοφορεί σε κάποια καταστήματα και στην χώρα μας με 64 mp camera και NFC καθώς και 6 GB RAM ως στάνταρντ. Αυτό αντικαθιστά το 8 Pro.
 
 

Last edited 3 years πριν by John
John

Ξέχασα να γράψω ότι το 9 Pro έχει και 30watt fast charging (με αντίστοιχο φορτιστή στο πακέτο βέβαια και όχι γυφτιές τύπου Apple που πρέπει να τον αγοράσεις).

Γιώργος

Με 389 αντι για 198 gflops το 720 gpu φαινεται να υπερτερει με πολυ μεγαλη διαφορα απο το g90 και δεν βλεπω να καλύπτεται απο cpu η ο, τι αλλο.

Για μια ακομη φορα η mediatek κανει μαρκετινγκ.

Σιγα την ωμη δυναμη.

Ασε που αν ζεσταινεται λιγοτερο θα εχει και καλυτερο frame per watt στα παιχνίδια δλδ θα διατηριε απόδοση για υψηλοτερο χρονικο διάστημα. Ενα σημειο που δεν αναφερεται συχνα. Τα chip της huawei ηταν μπρος πισω σε αυτο το θεμα για παραδειγμα.

John

Στο antutu το note 8 pro με G90T βγαζει 290.000 ενω το note 9s βγαζει 275.000 , συγκεκριμενα για την Gpu o mediatek εχει υψηλοτερο σκορ κατα 10.000+ ποντους. Ο snapdragon 720G εχει καλυτερη διαχειρηση ενεργειας και πιο υψηλες ταχυτητες δικτυου.

George

Συμφωνώ με το review, μόνη ένστασή μου είναι το σημείο που αναφέρει ότι “οι φωτογραφίες δεν έχουν ιδιαίτερα έντονα χρώματα”. Μία καλή φωτογραφική μηχανή δεν πρέπει να τραβάει ούτε έντονα, ούτε άτονα χρώματα. Πρέπει να απεικονίζει τα χρώματα όπως είναι στην πραγματικότητα, όπως δηλαδή τα βλέπει κάποιος με τα ίδια τα μάτια του. Από εκεί και πέρα, ιδίως σε φωτογραφίες τοπίων, λουλουδιών κτλ είναι προφανές ότι τα πιο έντονα χρώματα σε σχέση με την πραγματικότητα, είναι και ποιο όμορφα στο μάτι. Αυτό όμως θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα ηθελημένης ρύθμισης της φωτογραφικής μηχανής, και όχι κάτι ως κάτι standard. Γιατί μπορεί για παράδειγμα τα εντονότερα χρώματα να δείχνουν ποιο όμορφα τα τοπία, καταστρέφουν όμως τις φωτογραφίες όσον αφορά τα ανθρώπινα πρόσωπα.

Δημητρός

Δυο λόγια κι από μένα για την συσκευή, αξιόλογη συσκευή για τα χρήματα που ζητάει και την κατηγορία που ανήκει, αρνητικό το γεγονός της απουσίας NFC, θετικό η χωρητικότητα της μπαταρίας αλλά με τίμημα το αυξημένο βάρος. Αλήθεια η Xiaomi τι κόλλημα έχει φάει και αρνείται πεισματικά να προσθέσει το συρτάρι εφαρμογών στα κινητά της;;;

George

Το συρτάρι εφαρμογών δεν είναι πραγματικά καθόλου πρόβλημα. “Κατεβάζεις” από το Google play store κάποιον άλλο launcher (εγώ έχω εδώ και χρόνια τον Nova, τον θεωρώ κορυφαίο) και αποκτάς ΚΑΙ συρτάρι εφαρμογών.

Siju

Με τσιπακι 720 και IPS οθονη,δεν τρελαθηκα,στα 200-300 ευρω,χωρια τα προβληματα που υπαρχουν στα Miui της xiaomi τελευταια.Προσωπικα θα περιμενω λιγους μηνες ακομη για να δω που θα ειναι οι τιμες για το K30, η για τον καινουριο επεξεργαστη 765G.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured iOS iPhone

iOS 18: Φήμες ότι προσθέτει δυνατότητες σε 15 εφαρμογές του iPhone

Η Apple αναμένεται να ανακοινώσει το iOS 18 κατά τη διάρκεια της κεντρικής ομιλίας της στο WWDC στις 10 Ιουνίου.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Νέο leak φέρνει ανατροπή στην αναμενόμενη τιμή – HD renders αποκαλύπτουν νέο χρώμα θήκη

Μέρα χωρίς leak για το Pixel 8a της Google δεν είναι ολοκληρωμένη γι’ αυτό και σήμερα έχουμε δύο νέες πληροφορίες.

Internet AI Apple featured

Μεγάλες αλλαγές στο Safari από την Apple με έμφαση στην τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple ετοιμάζεται να ενσωματώσει τεχνητή νοημοσύνη και στο Safari μέσα σε αυτή τη χρονιά, σύμφωνα με νέο δημοσίευμα.

Smartphones Redmi Redmi Note 13 Pro+ Xiaomi

Xiaomi Redmi Note 13 Pro+: Επίσημο το World Champions Edition για τους ποδοσφαιρόφιλους

Το Redmi της Xiaomi παρουσίασε το Redmi Note 13 Pro+ στην Ινδία νωρίτερα φέτος και σήμερα ήρθε το Redmi Note 13 Pro+ Word Champions Edition.