Samsung Galaxy Fold 3 και Galaxy Z Flip 3 review: Τα μέσα έξω

, Samsung Galaxy Fold 3 και Galaxy Z Flip 3 review: Τα μέσα έξω

Δοκιμάζουμε τα νέα αναδιπλούμενα smartphones της Samsung, τα Galaxy Z Flip 3 και Galaxy Z Fold 3. Η τιμή του Fold 3 είναι 1899 ευρώ για την έκδοση 12GB/256GB, 1999 ευρώ για την έκδοση 12GB/512GB και η τιμή του Flip 3 είναι 1099 ευρώ για την έκδοση 8GB/128GB και 1149 ευρώ για την έκδοση 8GB/256GB.

Samsung Galaxy Z Fold 3 5G: Απόλυτη παραγωγικότητα και ψυχαγωγία

Η αναδίπλωση του Z Fold3 προσφέρει καθηλωτική εμπειρία προβολής σε μια ενιαία οθόνη 7,6 ιντσών Infinity Flex, χάρη στη νέα τεχνολογία κάμερας κάτω από την οθόνη. Καθώς ελάχιστα pixels βρίσκονται πάνω από την οπή της κάμερας, το Z Fold3 διαθέτει μια μεγαλύτερη περιοχή προβολής, δίνοντας στους χρήστες έναν απρόσκοπτο καμβά για τις αγαπημένες τους εφαρμογές. Με τη νέα τεχνολογία οθόνης Eco², η φωτεινότητα είναι αυξημένη κατά 29% ενώ η κατανάλωση ενέργειας μειώνεται . Η πλοήγηση είναι ακόμα πιο ομαλή ενώ η αλληλεπίδραση με τη συσκευή είναι ταχύτερη με τον προσαρμόσιμο ρυθμό ανανέωσης Super Smooth 120Hz, τόσο στην κύρια όσο και στην εξωτερική οθόνη.

Για πρώτη φορά σε σειρά Galaxy Z, η Samsung φέρνει την αγαπημένη τεχνολογία της σειράς Note στο Z Fold3, τη λειτουργικότητα του S Pen. Οι χρήστες μπορούν να επωφεληθούν από τις πλήρως βελτιστοποιημένες λειτουργίες του S Pen στην αναδιπλούμενη οθόνη. Στην κύρια οθόνη του Z Fold3, η λήψη σημειώσεων κατά τη διάρκεια μιας βιντεοκλήσης ή ο έλεγχος μιας λίστας εργασιών με ταυτόχρονη ανάγνωση των emails, γίνεται πιο εύκολα από ποτέ. Έτσι, οι χρήστες του Z Fold3 μπορούν να απολαύσουν ενισχυμένη δημιουργικότητα και παραγωγικότητα με το δημοφιλές S Pen. Το S Pen Fold Edition για το Z Fold3 διαθέτει μια ειδικά σχεδιασμένη ανασυρόμενη μύτη Pro (Pro tip) με τεχνολογία ορίου πίεσης, για προστασία της κύριας οθόνης του Z Fold3 κατά τη διάρκεια χρήσης του S Pen. Αυτή είναι η καλύτερη εμπειρία S Pen που έχει προσφέρει η Samsung, μέχρι στιγμής, με ακόμη μικρότερη καθυστέρηση για ρεαλιστική σύνθεση, διασφαλίζοντας απρόσκοπτη και διαισθητική λήψη σημειώσεων και αποστολή μηνυμάτων.

Η ενισχυμένη λειτουργία Flex του Z Fold3 επιτρέπει το ταυτόχρονο multitasking όπως τη συμμετοχή σε μια βιντεοκλήση στην οθόνη στο πάνω μέρος της συσκευής, με έλεγχο σημειώσεων σχετικά με τη βιντεοκλήση στην οθόνη στο κάτω μέρος. Με το αναβαθμισμένο Multi-Active Window του Z Fold3, ο προγραμματισμός εργασιών μέσω μηνυμάτων παράλληλα με τον έλεγχο του ημερολογίου, γίνεται εύκολα στη μεγάλη οθόνη της συσκευής. Πλέον, στο Z Fold3, οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν μια συντόμευση για να ανοίξουν μια εφαρμογή, χάρη στην ενισχυμένη λειτουργία Σύζευξης Εφαρμογών (App Pair). Επιπλέον, μπορούν να χρησιμοποιούν το νέο Taskbar του Z Fold3 για γρήγορη εναλλαγή μεταξύ των εφαρμογών, χωρίς να επιστρέφουν στην αρχική οθόνη.

Το Z Fold3 είναι κατασκευασμένο με πιο κομψό, λεπτό και ελαφρύ σχεδιασμό, για ακόμη καλύτερη φορητότητα, σε σύγκριση με το Galaxy Z Fold2. Κυκλοφορεί σε τρεις αποχρώσεις: Phantom Black, Phantom Green και Phantom Silver.

Samsung Galaxy Z Flip 3 5G: η ιδανική ισορροπία στυλ, λειτουργικότητας και ασταμάτητης διασκέδασης

Το Z Flip3 δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να εκφράζονται με τολμηρές επιλογές χρωμάτων, κομψό σχεδιασμό και premium λειτουργίες. Έχοντας την επιλογή μεταξύ τεσσάρων μοντέρνων χρωμάτων, Cream, Green, Lavender και Phantom Black, καθώς και νέες κομψές λαβές δακτυλίου και θήκες , για ακόμη ευκολότερη λαβή και αναδίπλωση του smartphone, το Z Flip3 είναι μια συσκευή για ελεύθερη αυτό-έκφραση.

Η επανασχεδιασμένη οθόνη στο εξωτερικό μέρος είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερη και διευκολύνει την προβολή ειδοποιήσεων και μηνυμάτων, χωρίς να χρειάζεται αναδίπλωση του Z Flip3. Οι χρήστες μπορούν να ελέγχουν το πρόγραμμά τους, τον καιρό και να παρακολουθούν τον καθημερινό τους αριθμό βημάτων με τα νέα widget στην εξωτερική οθόνη ή να ταιριάζουν το φόντο της οθόνης με το τα νέα Galaxy Watch4 ή Galaxy Watch4 Classic, για μια ιδιαίτερη εμφάνιση.

Το Z Flip3 είναι, επίσης, σχεδιασμένο για να παρέχει στους χρήστες την καλύτερη δυνατότητα για τη λήψη και κοινή χρήση στιγμιότυπων. Καθώς διαθέτει μερικές από τις πιο σύγχρονες δυνατότητες κάμερας της Samsung, οι χρήστες μπορούν να αποτυπώνουν hands-free ακόμα πιο εκπληκτικές selfies, με τη λειτουργία Flex. Επίσης, μπορούν να τραβήξουν μια φωτογραφία γρήγορα ή ακόμα και να καταγράψουν ένα βίντεο, απευθείας από την εξωτερική οθόνη, χρησιμοποιώντας τη λειτουργία γρήγορης λήψης (Quick Shot), με διπλό κλικ στο πλήκτρο λειτουργίας του Z Flip3. Επιπλέον, η πλοήγηση και το sharing είναι εξαιρετικά ομαλές διαδικασίες, χάρη στο νέο προσαρμοστικό ρυθμό ανανέωσης 120Hz του Z Flip3.

Το Z Flip3 είναι ιδανικό για hands-free χαλάρωση και προβολή ενός βίντεο στο YouTube ή μιας τηλεοπτικής εκπομπής. Με τα νέα, αναβαθμισμένα στερεοφωνικά ηχεία του Z Flip3 με Dolby Atmos®, οι χρήστες μπορούν να απολαμβάνουν ήχο με απίστευτη ευκρίνεια, βάθος και χωρικά εφέ, ανεξάρτητα από το περιεχόμενο. Παράλληλα, η νέα λειτουργία Flex Mode Panel παρέχει καλύτερη εμφάνιση και ευκολότερη χρήση των εφαρμογών. Όταν η συσκευή είναι μερικώς διπλωμένη, το Flex Mode Panel δίνει νέους τρόπους αλληλεπίδρασης με το Z Flip3, προσφέροντας μια πιο βολική εμπειρία προβολής, μετακινώντας το βίντεο στο πάνω μισό μέρος της οθόνης και τα αντίστοιχα πλήκτρα ελέγχου, για παράδειγμα της φωτεινότητας και της έντασης, στο κάτω μισό μέρος αυτής.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αλέξανδρος

Που είναι το βίντεο ρε Κώσταααααα;

Αλέξανδρος

Πρέπει να πέτυχα ακριβώς στην μεταφόρτωση γιατί ούτε το σχόλιο δεν με άφηνε να δημοσιεύσω. Για να δούμε τι καλό μας ετοίμασες…..

Αλέξανδρος

Ωραία παρουσίαση! Το fold 3 φοβερό (δυστυχώς η μπαταρία…..) όπως και η προσθήκη για την λειτουργία με το πενάκι ΑΛΛΑ η έλλειψη φορτιστή μου γυρνάει τα μυαλά.
Για το flip δεν μπορώ να πω κάτι γιατί δεν με ενδιαφέρουν αυτές οι συσκευές (και η αλήθεια είναι πως δεν παρακολούθησα και την περιγραφή στο βίντεο).
Να ‘σαι καλά Κώστα αλλά πρέπει να κάνεις και ένα review για το Xiaomi Mi Mix Fold γιατί και αυτή είναι μια πολύ δυνατή συσκευή (δύσκολη η επιλογή σε αυτά τα δύο).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Reviews featured Hands-on Realme

Realme C67 review: Με Κατοστάρα και Snapdragon

Το realme C67 είναι το πρώτο smartphone που διαθέτει τη μεγαλύτερη camera ανάλυσης 108MP αισθητήρα και zoom camera 3x στην κατηγορία του. Δείτε το review του Techblog!

Reviews featured Hands-on Redmi Note 13 Pro+

Redmi Note 13 Pro+ 5G review: Αχτύπητο

Ας δούμε αναλυτικά μέσα από ένα review video τα χαρακτηριστικά που καθιστούν το Redmi Note 13 Pro+ 5G ένα “αχτύπητο” smartphone.

Reviews featured Hands-on Samsung

Samsung Galaxy S24 Ultra: Ελληνικό unboxing και hands-on video

Το Samsung Galaxy S24 Ultra φέρνει την φωτογραφική εμπειρία σε νέα επίπεδα με τον καινοτόμο ProVisual Engine. Μάθε τα πάντα μέσα από το video του Techblog.

Reviews Suunto Hands-on

Suunto Race review: Κορυφαίο αθλητικό ρολόι GPS

Το Suunto Race αναδεικνύεται ως ένα από τα κορυφαία αθλητικά ρολόγια GPS σήμερα. Κατασκευασμένο με μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια και μια εντυπωσιακά μεγάλη οθόνη AMOLED 1.43” υψηλής ανάλυσης.