Samsung Galaxy Zfold5 και Galaxy ZFlip5 review: Η 5η γενιά

, Samsung Galaxy Zfold5 και Galaxy ZFlip5 review: Η 5η γενιά

Τα Galaxy Z Flip5 και Galaxy Z Fold5 αποτελούν την πέμπτη γενιά των αναδιπλούμενων συσκευών της Samsung και είναι προσεκτικά σχεδιασμένα, ώστε να ανταποκρίνονται στις προσδοκίες των χρηστών σε θέματα ανθεκτικότητας. Μαζί με την υποστήριξη IPX8 (αντοχή βύθιση σε έως και 1,5 μέτρο γλυκού νερού για έως και 30 λεπτά. Δεν συνιστάται για χρήση στην παραλία ή στην πισίνα), σασί Armor Aluminum και το Corning Gorilla Glass Victus 2 και στις δυο οθόες παρέχουν προστασία, η οποία ενισχύεται περαιτέρω από το Flex Hinge.

Galaxy Z Flip 5

Το νέο Flex Window, που είναι πλέον 3,78 φορές μεγαλύτερο από την προηγούμενη γενιά, προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υφιστάμενων και νέων δυνατοτήτων.

Παρέχει περισσότερες επιλογές προσαρμογής, συμπεριλαμβανομένων ενημερωτικών και γραφικών ρολογιών που μπορούν να ταιριάζουν με την οθόνη της σειράς Galaxy Watch6 του χρήστη, καθώς και κομψά πλαίσια.

Ακόμα και όταν είναι διπλωμένο, το Galaxy Z Flip5 είναι ιδιαίτερα εύχρηστο. Από την οθόνη Flex Window, οι χρήστες έχουν πρόσβαση σε χρήσιμες πληροφορίες εύκολα και γρήγορα.

Με τα Widgets, μπορούν να ενημερώνονται για τον καιρό, να ελέγχουν την αναπαραγωγή μουσικής και να ακούνε τα αγαπημένα τους τραγούδια με το Media Controller ή ακόμα και να ενημερώνονται για τα τελευταία νέα από ολόκληρο τον κόσμο, μέσω του widget Google Finance.

Οι χρήστες μπορούν να δουν όλα τα Widgets με μία ματιά και να επιλέξουν κάποιο από αυτά, πατώντας την οθόνη για να ενεργοποιηθεί το Multi Widget View. Επιπλέον, οι χρήστες του κινητού μπορούν να δουν εύκολα τις ειδοποιήσεις τους και να αποκτήσουν πρόσβαση στις Γρήγορες Ρυθμίσεις για το Wi-Fi και το Bluetooth.

Χωρίς να χρειάζεται να ανοίξει η συσκευή, ο χρήστης μπορεί να περιηγηθεί στο ιστορικό κλήσεων, να επιστρέψει στις αναπάντητες κλήσεις και να απαντήσει σε μηνύματα όσο βρίσκεται εν κινήσει, χρησιμοποιώντας τη λειτουργία Quick Reply με πλήρες πληκτρολόγιο QWERTY και δυνατότητα προβολής του ιστορικού των συνομιλιών.

Ο αλγόριθμος επεξεργασίας σήματος εικόνας (ISP) με τεχνητή νοημοσύνη διορθώνει κάθε οπτικό πρόβλημα που μπορεί να αλλοιώνει τις εικόνες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ενώ παράλληλα βελτιώνει τις λεπτομέρειες της εικόνας και τον χρωματικό της τόνο. Ακόμη και από απόσταση, οι φωτογραφίες είναι πιο καθαρές με το ψηφιακό zoom 10Χ .

Τo Galaxy Z Flip5 είναι διαθέσιμα σε αποχρώσεις Mint, Graphite, Cream και Lavender, ενώ ταυτόχρονα διατίθεται και μία σειρά αξεσουάρ και θηκών, μεταξύ των οποίων η Clear Gadget Case και η Flipsuit Case.

Galaxy Z Fold 5

Το Galaxy Z Fold συνεισφέρει στη μεταμόρφωση της καθημερινής παραγωγικότητας των χρηστών μέσω της μεγάλης οθόνης του, ενώ έχει εξελιχθεί από το Multi Window και το App Continuity παρέχοντας πλέον ένα ευρύ φάσμα χαρακτηριστικών, όπως η γραμμή εργασιών , το drag and drop και η βελτιστοποίηση των εφαρμογών τρίτων κατασκευαστών. Το S Pen Fold Edition που εισήχθη στην τρίτη γενιά Fold το 2021, έχει τελειοποιηθεί, προκειμένου να προσφέρει μια εκπληκτική εμπειρία γραφής στο Galaxy Z Fold5.

Η βελτιωμένη Γραμμή Εργασιών επιτρέπει στους χρήστες να είναι ιδιαίτερα παραγωγικοί, αφού τους δίνει τη δυνατότητα να εναλλάσσουν τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν πιο συχνά εύκολα και γρήγορα.

Η βελτιστοποίηση αυτή επιτρέπει πλέον να είναι σε ετοιμότητα έως και τέσσερις πρόσφατα χρησιμοποιημένες εφαρμογές, για να κάνουν την εργασία πιο αποτελεσματική. Η νέα βελτιωμένη δυνατότητα drag and drop με δύο χέρια μπορεί να διευκολύνει την εργασία μέσω της μετακίνησης περιεχομένου μεταξύ εφαρμογών και οθονών.

Η νέα πιο λεπτή και συμπαγής έκδοση του S Pen Fold Edition διευκολύνει τη δημιουργία σημειώσεων και ιδεών σε πραγματικό χρόνο, ενώ χωράει στην τσέπη των χρηστών με μεγάλη άνεση. Η θήκη Slim S Pen έχει σχεδόν το ίδιο πάχος με μια κανονική θήκη για το Fold και είναι διαθέσιμη σε διάφορα στυλ και χρώματα , ώστε οι χρήστες να επιλέξουν αυτό που τους αρέσει περισσότερο.

Βοηθώντας τους χρήστες να κάνουν περισσότερα πράγματα εν κινήσει, η κύρια οθόνη 7,6 ιντσών με μέγιστη φωτεινότητα έχει αυξηθεί κατά περισσότερο από 30% – έως και 1.750 nits.

Το Snapdragon 8 Gen 2 Mobile Platform for Galaxy βελτιώνει τα γραφικά και χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη, ώστε οι χρήστες να έχουν συναρπαστικές gaming εμπειρίες στη μεγάλη οθόνη του Galaxy smartphone, μέσω δυναμικών παιχνιδιών, αλλά και της λειτουργίας πολλαπλών παιχνιδιών.

Το Galaxy Z Fold5 μπορεί να διαχειριστεί με άνεση το πολύωρο gaming, με το προηγμένο σύστημα ψύξης που διαχέει τη θερμότητα πιο έξυπνα για λιγότερες καθυστερήσεις, χωρίς ωστόσο να μειώνει την απόδοση της συσκευής.

Το Galaxy Z Fold5 θα είναι διαθέσιμο Icy Blue, Phantom Black και Cream και συνοδεύεται από νέα αξεσουάρ, όπως η θήκη Slim S Pen Case.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Apple featured

iOS 18: Η Apple ξανά σε συζητήσεις με την OpenAI για λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple φέρεται να έχει ξεκινήσει εκ νέου τις συζητήσεις με την OpenAI σχετικά με τη χρήστη της τεχνολογίας της.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 7: Φήμες ότι θα έρθει με σύστημα τριπλής κάμερας

Το Galaxy Z Flip 6 δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα, αλλά οι φήμες για το Z Flip 7 έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους.

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.