Sony Xperia 1 ελληνικό hands-on video review από το Techblog

, Sony Xperia 1 ελληνικό hands-on video review από το Techblog

TechblogTV. Κρατάμε στα χέρια μας και σας παρουσιάζουμε το Sony Xperia 1 με οθόνη “Cinema Wide” OLED HDR 6.5″ ανάλυσης 1644×3840 pixel με λόγο πλευρών (κάδρο) 21:9 και Gorilla Glass 6. Επεξεργαστή Snapdragon 855, μνήμη RAM 6GB, ενσωματωμένη μνήμη 128GB με υποδοχή για κάρτες μνήμης micro SD 512GB και δύο κάρτες SIM (Dual SIM).

Το Xperia 1 διαθέτει τριπλή πίσω κάμερα με 12MP + 12MP +12MP με οπτικό σταθεροποιητή εικόνας, οπτικό ζουμ 2x, ψηφιακό ζουμ 5x, δυνατότητα λήψης βίντεο 4K HDR, super slow motion video 960fps σε ανάλυση HD αλλά και FullHD και λειτουργία EYE AF (autofocus). Η selfie κάμερα είναι 8 Megapixel με δυνατότητα λήψης φωτογραφιών HDR και steady shot.

Το Sony Xperia 1 ενσωματώνει μπαταρία με χωρητικότητα 3300 mAh με δυνατότητα fast charge (ο γρήγορος φορτιστής βρίσκεται μέσα στο κουτί), είναι αδιάβροχο IP68, έχει στερεοφωνικά ηχεία, ήχο Dolby Atmos και αναγνώστη δαχτυλικών αποτυπωμάτων στο power button στο δεξί πλάι της συσκευής.

Το Xperia 1 τρέχει Android 9 Pie και είναι προικισμένο με ένα σωρό καλούδια όπως λειτουργία Side sense, Dynamic vibration, Cinema Pro “Powered by CineAlta”, πολλαπλά παράθυρα 21:9 και Game Enhancer. Δείτε το βίντεο.

, Sony Xperia 1 ελληνικό hands-on video review από το Techblog

, Sony Xperia 1 ελληνικό hands-on video review από το Techblog

, Sony Xperia 1 ελληνικό hands-on video review από το Techblog

, Sony Xperia 1 ελληνικό hands-on video review από το Techblog

, Sony Xperia 1 ελληνικό hands-on video review από το Techblog

, Sony Xperia 1 ελληνικό hands-on video review από το Techblog

, Sony Xperia 1 ελληνικό hands-on video review από το Techblog

, Sony Xperia 1 ελληνικό hands-on video review από το Techblog

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

66 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Chris

Για 950€ πάντως , δεν αρκεί το “είναι ΟΚ” η κάμερα. Υπάρχουν άλλες απαιτήσεις.

Vladimiros

Σωστος ο κωστας λες και ολοι θελουν την τοπ καμερα..μερικοι εχουν κινηταρες και δεν ξερουν να βγαζουν σωστη φωτο..οπως π.χ ενα μακρινο τοπιο εχει ρυθμισει το πορτρετο,και μετα αναρωτιεται γιατι δεν βγαζει καλα..ετυχε μπροστα μου αυτο, με συσκευη Iphone ο φιλος!!

Nikos

Πάντως ένα είναι σίγουρο. Κανείς δεν περιμένει τέτοια bezels εν έτη 2019 από ναυαρχίδα των 1000 ευρώ.

man

Τα bezels είναι πάρα πολύ μικρά. Δεν καταλαβαίνω ορισμένους. Τι ακριβώς παραπάνω σου προσφέρει σαν εμπειρία χρήσης ένα S10 ας πούμε, πάντα ως προς την εμπειρία χρήσης της οθόνης βάση των bezels, επειδή τα περιθώρια είναι λίγα χιλιοστά μικρότερα. Θα σου άρεσε αν είχε notch ή punch-hole, ας πούμε? Και τι ακριβώς θα κέρδιζες? Τίποτα. Θα είχες και μία οθόνη χωρίς συμμετρία. Ευτυχώς που η Sony ακολουθεί αυτήν την λογική και δεν έχει υιοθετήσει τέτοια trends.

Nikos

Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια. Για την εταιρία μιλάω. Πείτε μου μια πρωτοπορία που έχει φέρει τα τελευταία χρόνια; Οι κάμερες δεν συγκρίνονται με ναυαρχίδας, τα bezels δεν συγκρίνονται με ναυαρχίδας και όχι μόνο φέτος αλλά εδώ και μια 5ετία τουλάχιστον (με την έννοια ότι δεν μπορεί να “χτυπήσει” τις ναυαρχίδες samsung και huawei και ενδεχομένως και άλλων εταιριών. Γενικότερα είναι μια εταιρία που έχει μπει σε μια λογική ότι δει από τις εταιρίες πρωταγωνιστές να το αντιγράφει σε βάθος 2ετίας. Και δεν έχει αξιόλογα κινητά ούτε στις μικρότερες κατηγορίες. Αυτά τα αναφέρω σαν ένα αντικειμενικό στοιχείο. Από εκεί και πέρα περί ορέξεως ουδείς λόγος.

man

Επειδή η Apple, η Samsung, η Huawei, και άλλες εταιρίες, έχουν υιοθετήσει την λογική των notches, punch-holes κ.α., πρέπει οπωσδήποτε να θεωρήσουμε ότι είναι και η καλύτερη λύση, που πρέπει όλοι να ακολουθήσουν? Ή ότι για να είναι ένα κινητό ναυαρχίδα πρέπει οπωσδήποτε να έχει τέτοια τεχνολογία? Μην τρελαθούμε τελείως. Το να φέρει μια εταιρία κάτι το διαφορετικό, μόνο και μόνο για να πει ότι κάτι άλλαξε ή για να ακολουθήσει τα trends, δεν σημαίνει ότι πρέπει να θεωρούμε ότι είναι το καλύτερο. Τα bezels του Xperia 1 είναι πάρα πολύ μικρά. Αυτό δεν χωράει αμφισβήτηση. Ούτε έχει punch-hole ή notch, που χαλάνε το design και δεν έχουν καμία χρησιμότητα. Την να την κάνουμε τότε την “καινοτομία”? Ο καθένας έχει την προσωπική του άποψη, αλλά θεωρώ ότι η λύση της Sony είναι αντικειμενικά η καλύτερη. Ούτε κάποιος λογικός άνθρωπος μπορεί να πει ότι τα bezels αυτά είναι μεγάλα, ότι δεν είναι ωραία ή ότι τα notches είναι καλύτερα. Επίσης, αν μία εταιρία δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε για αντιγραφή, αυτή είναι η Sony. Τι ακριβώς αντιγράφει? Ακριβώς το αντίθετο κάνει! Οι άλλες έχουν ξεσκιστεί να αντιγράφουν η μία την άλλη. Μόνο στον τομέα της κάμερας συμφωνώ, πρέπει να κάνει βήματα μπροστά.

chris

Oι απαιτησεις στα 1000€ φυσικα και επικεντρωνονται και στην καμερα. Ειναι απο τους βασικους πυλωνες στον οποιο οφειλει να διαπρεπει μια συσκευη των 1000 ευρω. Το Xperia 1 έχει θεματα στη σελφι, στις νυχτερινες φωτο, στη σταθεροποιηση 4κ βιντεο, πραγματα που δε συναδουν με συσκευη αυτου του κοστους. Δεν ειναι επομενως θεμα “ανοιγματος μυαλου”.

Chris

Κώστα μην μπερδεύεσαι. Τη γνώμη μου λεω, καθως μέσα από το βίντεο σου, αλλά και βίντεο ξενων sites, προκύπτει ότι η κάμερα του xperia 1 είναι απλά “οk”.
Και αυτό αναφέρω πως δεν αρκεί για κινητό αξιας 1000€. Φυσικά και είναι πάνω από το μέσο όρο η κάμερα του , αλλά αυτό μόνο κολακευτικό δεν είναι, να έχει δλδ κάμερα ποιότητας ίση περίπου με μια mid-range συσκευή.
Φυσικά και ένα κινητό δεν αποτελείται μόνο από την κάμερα, αλλά άλλο να κόστιζε 500€ και άλλο 1000€. Το κρίνεις αναλόγως. Οι απαιτήσεις είναι ανάλογες.

chris

Κωστα, διορθωνοντας συνεχως τις απαντησεις σου live, άλλα διαβάζω αρχικά και άλλα βλέπω μετα από μερικα λεπτα.
Ανεφερα πως “μπερδευεσαι” καθως εγραψες πριν οτι σου κανω καποιου ειδους επιθεση.
Φυσικα και οχι, καμιά επιθεση. Αναφερω πως οπως εσυ βρηκες την καμερα του ετσι κ ετσι (οπως και πολλοι ακομα σε ξενα sites), θεωρω πως δεν αξιζει ενα κινητο 1000€ να έχει μια μετρια καμερα.
Το κινητο σκεφτομουν να το αγορασω καθως ειχα Sony παλιά, αλλα απογοητευτηκα απο τα reviews στον τομεα της καμερας και της μπαταριας.
Το εκανα pass και λεω την άποψή μου. Φυσικα και δε χρειαζεται να συμφωνουμε ολοι.

djfapples

Ρε μάγκα το κινητό είναι καταπληκτικό πέρα από design, πιο smooth κ elegant ui, ποιότητα ιαπωνικής κατασκευής κλπ μη διαβάζεις και βλέπεις τα reviews λες και τα έκανε κάποιος super ειδικός υπάρχουν πολλοί haters κ αρπάχτες από ανταγωνιστές εταιρείες. Έβλεπα το multitasking του XPERIA 1 με τα 6 giga vs S10 plus 12giga κ ήταν καλύτερο το xperia έχουν κάνει καλή δουλειά. Τέλος όσο αφορά την κάμερα πιστεύω θα χεις την καλύτερη για βιντεοσκοπηση όσον αφορά τις φωτογραφίες θα χεις πολύ καλές κ ρεαλιστικές και πιστεύω στο μέλλον θα πάρει μέσω της alpha nightmode καλό

Chris

Δεν αμφιβάλλω ότι είναι πολύ καλό κινητό. ΑΛΛΑ: στα 1000€, υπάρχουν αρκετές απαιτήσεις.
Το Xperia 1 δεν έχει καλο βίντεο στα 4Κ, καθώς η σταθεροποίηση του είναι χάλι. Στις φωτογραφίες ημέρας το Hdr έχει θέματα με το dynamic range. Επίσης οι φωτό του τη νύχτα είναι αυτή τη στιγμή πίσω από τον ανταγωνισμό σε αυτά τα χρήματα. Το αν ΘΑ βάλει night mode στο μέλλον, θα το δούμε και θα το κρίνουμε στο μέλλον. Η σελφι κάμερα επίσης είναι μέτρια. Γενικά στο θέμα της κάμερας πάσχει.

ΚώσταςD.

Να υποθέσω ότι για δίπλα στέρεο ηχεία μπροστά τα bezels είναι μια χαρά!!! Πανέμορφο κινητό και πιο πολύ είναι για τους Σονακιδες!!

Vladimiros

Πιστευω σε 21:9 θα πανε και αλλες εταιριες..μετα ξαφνικα θα τους αρεσει αυτο,αποτι καταλαβα συνιθιζεται αυτη η αναλογια με την βοηθεια οτι ειναι και λεπτη η συσκευη!

dimitris

δεν πιστευω στα hate μιας μαρκας ανευ λογου(πλην απο καποια πιτσιρικια για ευνοητους λογους)ομως,επειδη η τεχνολογια ειναι ενας ανταγωνιστικος τομεας,πρεπει να σχολιαζουμε τα καλα και τα κακα,δεν γινεται ολα να τα δεχομαστε ως καλα!παντως πολυ καλη δουλεια κωστα,συνεχισε ετσι!!

dimitris

σωστα κωστα, πανω απο ολα σεβσμος στη δουλεια του αλλου!!!

Λευτέρης

Εδώ και 2 χρόνια λέω πως τα xperia είναι τα iphone των android , επιτέλους κάποιος που έχει την ίδια αποψη..

Βαλαντης

Πολύ όμορφο τηλέφωνο πήγα και το είδα σε ενα κατάστημα, (Στοκχόλμη Σουηδία) σονακιας και Samsungνακιας. Τα τελευταία μου ήταν s7 edge xz1 xz3 βαρέθηκα να περιμένω όμως και πήγα σε p30 pro. Μια ναυαρχίδα θα πρέπει να τα έχει όλα αλλά πάντα κάποιο ψεγάδι θα έχουν (p30 pro, άθλια οθόνη μπροστά στα sony) εάν πάντως επερνα σήμερα τηλ θα το επέλεγα!

man

Πρόσεξε μην το έστειλες πίσω με καμία dick pick… 😛

SUPS

Αφηνω ολα περι τιμης καμερας μπαταριας και θυμηθηκα οτι το κινητο ειχε παρουσιαστει Φλεβαρη(!!!)Με την ως τωρα πολιτικη της sony μεχρι το Σεπτεμβρη θα εχει ανακοινωθει νεα ναυαρχιδα!

chris

Καλά αυτο ειναι τραγικο που κανει η Sony, παρουσιαζεις ενα μοντελο και το διαθετεις στην αγορα 6 μηνες μετα. Ποιος ο λογος να το παρουσιασεις τοσο νωρις?

Ιωάννης jb

Τα τελευταία 3 χρόνια ετσι κάνει η sony.
Μια χαρά κάνει.
Πολλές φορές το έχει κάνει αυτό.

chris

Πιστευω πως οχι μονο καλο δεν κανει, αλλά το αντίθετο, καθως:
1) απο τη στιγμη που παρουσιαζεται ενα μοντελο μεχρι την ημερα της διαθεσης του εχει πλεον “ξεχαστει”, εχουν μεσολαβησει άλλες αξιόλογες συσκευες με βελτιωμενη τεχνολογία, και
2) μολις διατεθει προς πωληση η συσκευη, ετοιμαζεται να βγει η καινουρια (διαβαζουμε οτι Σεπτενβριο θα ερθει το Χperia 2). Αυτό μόνο συγχυση προκαλει στον καταναλωτη.

Ιωάννης jb

Σύγχυση επικρατεί μόνο στον εγκέφαλο σου!
Οποιος το θέλει θα το πάρει! Οποιος το ξεχάσει δε θα το θέλει και καλά θα κάνει να πάρει άλλο!
φεβρουάριος 2009 εκθεση τεχνολογίας βαρκελώνη 10 χρόνια πριν! ανακοινωνεται το w995 και κυκλοφορεί σχεδόν καλοκαίρι…
Δεν υπήρξε ούτε σύγχυση, ούτε στοίχιση, ούτε τπτ!!!
Οποιος το εβαλε στο μάτι περίμενε και το πήρε! ΤΕΛΟΣ

Chris

Εγώ σου αναφέρω γιατί πιστεύω ότι είναι λάθος η τακτική αυτή (όχι τοσο το να βγάζεις 2 ναυαρχίδες μέσα στη χρονιά), αλλά να καθυστερεις οικτρά από την παρουσίαση μέχρι τη διάθεση. Ένα 6μηνο είναι τραγικός αριθμός.
Και άντε και το έβαλες στο μάτι και θες να το πάρεις. Με το που πας να το πάρεις , σου λεει ότι σε ένα 2μηνο βγαίνει το επόμενο. Και κάπου εκεί αισθάνεσαι αδικημένος.

Ιωάννης jb

Σοβαρέψου λιγάκι αν δε θες να το πάρεις απόφαση τραβα γραψε τις βλακειες σου σε κανενα αρθρο τις χαομι που βγαζει κινητο καθε δίμηνο εκει ΝΑΙ επικρατεί συγχυση!
Μπαίνεις skroutz πατας xaiomi και βλέπεις 50 συσκευες που κυκλοφόρησαν ΟΛΕΣ τα τελευταία 2 χρόνια με specs και design που είναι σχεδον ολοιδια

Chris

Καταρχήν να μιλάς ομορφα, ο καθένας διατυπώνει την άποψη του.
Η xiaomi είναι επίσης ένα άλλο παράδειγμα όπως η sony, που μπερδεύει τους καταναλωτές τόσο με τα νέα μοντέλα κάθε τρεις και λίγο, όσο και με τις ημερομηνίες διάθεσης στην αγορά.
Άλλο να σου παρουσιάσει ενα μοντέλο και να σου πει διαθέσιμο από αύριο, σε μια βδομάδα, και άλλο να σου πει τα λέμε σε ένα 6μηνο και μόλις είσαι έτοιμος να το αγοράσεις να σου πει να σε λίγο βγαίνει το επόμενο. Μάρκετινγκ μηδέν.
Προσωπικά σκεφτόμουν να αγοράσω το xperia 1, αλλά με αποτρέψαμε 1) η κάμερα του 2) η ημερομηνία διάθεσης του που από τον Φεβρουάριο που ήμουν ζεστός φτάσαμε στον Ιούλιο με μια σειρά από συσκευές να είναι ότι των πυλών.

Ιωάννης jb

Είσαι η επιτομή του κολλημένου, του ξεροκέφαλου! Το xperia 1 παρουσιάστηκε την τελευταία βδομάδα του Φεβρουαρίου και κυκλοφόρησε την πρώτη βδομάδα του Ιουνίου! 3 μήνες και κάτι μέρες! Ούτε 6 ούτε 10! Εδω Ελλάδα η Sony εχει αρχίσει να μη δίνει πολυ σημασια! όλοι θέλουν να εχουν το τελευταίο λες και δε θα ξαναβγεί άλλο κινητό και επειδη είναι που είναι μικρό το ποσοστό αυτων που δίνουν 1000 για κινητό οι περισσότεροι παίρνουν μηλογαλαξιες! καλα κάνει και δεν ασχολείται με μας τους πανιβλακες και εγώ στη θέση τους το ίδιο θα έκανα. Το περσινό xperia xz2 premium αν ξέρεις κιόλας, δεν ήρθε ποτέ επίσημα κατα δω! Το xz2 premium ήταν το κορυφαίο της μοντέλο για πέρυσι ακόμα και το xz3 που ήρθε Ελλάδα και κυκλοφόρησε 3 μήνες αργότερα απο το xz2 premium δεν ηταν παρα μια κατώτερη συσκευή!!! To xz premium ηταν το τοπ του 2017 το xz1 που κυκλοφόρησε 3 μήνες αργότερα δεν το ακουμπούσε καν! Κατα 99% το ιδιο θα συμβεί και φέτος το xperia 1 θα είναι η τοπ προταση της sony για το 2019! Οτι και αν κυκλοφορήσει σε 2-3 μήνες η εταιρία, δεν θα το ακουμπάει! Εχει ξεκαθαρη τακτική εδω και 3 χρόνια δεν μπερδευει… Συνέχεια »

Chris

Μάλλον ο ξερκεφαλος είσαι εσύ, γιατί δεν ξέρεις να μετράς κιόλας. Σε 4 μήνες άρχισε να εμφανίζεται σε κάποιες αγορές και σε άλλες ακομα(!) Δεν έχει φθάσει.
Τι να δω τι θα βγάλει το Σεπτέμβριο; Θα δω τον αντικαταστάτη του Xperia 1, το Xperia 2 και μετά ούτε που το είδατε, καλά Χριστούγεννα….

Ιωάννης jb

27 Φεβρουαρίου ανακοίνωσε η Sony τη ΣΥΣΚΕΥΉ! μετά από 2 μέρες μπήκε η άνοιξη ξέρεις ο Φλεβάρης έχει 28 μέρες! στην ουσία μεσολάβησαν 3 μηνες!
Οι 3 μήνες τις άνοιξης!!!
10 Ιουνίου το έχει ήδη στα χέρια του γνωστός μου σε Γερμανία!
Την αμέσως επόμενη μέρα το έχει φέρει και στην Ελλάδα ένα και μοναδικό κατάστημα παρόλο που ακόμα δε ξέραμε αν θα έρθει επίσημα!

Σου είπα με τόσους τρόπους παραπάνω τη παίζει με τη Sony ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ κ συνεχίζεις να τρολαρεις

Chris

Μετράς και τις μέρες; Ακόμα και 3 μήνες να είναι, ποια η διαφορά; Είναι εντελώς χαζό αυτό που κάνει η Sony. Πάντως έχουμε πιάσει τους 4 μήνες και ακόμα δεν είναι διαθέσιμο σε πολλες αγορές. Τραγικό.

Ιωάννης jb

Ναι ρε εξυπνάκια γιατί άλλο 3 μήνες και άλλο 4! Ναι γιατί λες π@π@ριες μόνο και μόνο γιατί θέλεις κάτι κακό να βρεις να πεις!
Ετσι κάνει εδώ και σχεδόν 20 χρόνια με πολλές συσκευές τις!!!
Τώρα σε πείραξε εσένα!
Ότι βλακεια σκεφτεί δλδ ο εγκέφαλος σας..
Αν κάποιος είναι χαζός αυτή σίγουρα δεν είναι η Sony!
Δεν είναι μόνο η Sony που κάνει έτσι, είναι και άλλες εταιρίες που ακολουθούν τέτοια τακτική και από άλλους τεχνολογικούς κλάδους

Chris

Αυτό κάνει τόσα χρόνια, για αυτό έχει πιάσει ΠΑΤΟ αγαπητέ. Καληνύχτα…

Ιωάννης jb

Πάτο δεν έπιασε ούτε θα πιάσει ποτέ! θα ήθελες ε?? Η Sony είναι μία εκ των κορυφαίων εταιριών εκεί έξω!!!
Έχουν πέσει οι πωλήσεις οκ! απολύτως λογικό με αυτά που συμβαίνουν, όπως άνοδο Κίνας, κόντρα με Αμερικανούς παροχους και πολλά ακόμα! Δε λέω ότι δεν έχει κάνει λάθη!
ΞΑΝΑΛΕΩ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 2-3 ΜΗΝΕΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ
Το w995 πριν δέκα χρόνια γιατί πούλησε κοντά 10 εκατομμύρια συσκευές???
Μάλλον το περίμενε ο κόσμος ε? Τι λες?
Το vivaz άλλες 10… και αυτό κυκλοφόρησε κανα 2-3 μήνες αργότερα… Μάλλον και αυτό το περίμεναν ε??
Το x1 που ανακοινώθηκε στη Βαρκελώνη το Φεβρουάριο του 08 και κυκλοφόρησε σχεδόν 9 μήνες αργότερα γιατί ρε μεγάλε πούλησε περισσότερες από 5 εκατομμύρια συσκευές πριν τελειώσει το 08!!!
Πιστεύω κ αυτό το περίμενε ο κόσμος…
Τελευταίο που θυμάμαι να άργησε πολύ για να κυκλοφορήσει στην αγορά και να πούλησε καλά είναι το z2 έκανε σχεδόν 3 μήνες για να έρθει Ελλάδα σε μια περίοδο που η Κίνα ακόμη κοιματαν!
Πούλησε πολύ το z2 νομίζω το τελευταίο τηλ τις Sony που ξεπέρασε τα 10 εκατομμύρια!!!
Συμπέρασμα????

Chris

Αγαπητε μη φωνάζεις 😆
Τα δεδομένα έχουν αλλάξει και η Sony πάει βήμα βήμα προς τον γκρεμό δυστυχώς…
Κάτσε με τις παροπιδες σου.

Ιωάννης jb

Δεν μου απάντησες πάλι υπεκφυγές κάνεις?
Συμπέρασμα είτε κυκλοφορήσει την επόμενη μέρα είτε μετά από 3 μήνες είτε μετά από 10 όσοι είναι να το πάρουν θα το πάρουν οι υπόλοιποι συνεχίστε να λέτε ότι χαζομάρα σκέφτεστε επειδή δε γουστάρετε τη συγκεκριμένη εταιρία!
Στο γκρεμό ε?
Θα θελες πολύ βλέπω να συμβεί κάτι τέτοιο…
Δεν λέω οτι πάει καλά αλλά όχι και να πέσει στο γκρεμό, ΤΣΑΜΠΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ!!!
4 συσκευες μέχρι στιγμής και μέχρι το τέλος του έτους ζήτημα να βγάλει άλλες τόσες… σύνολο 8!
Οι υπόλοιποι (samsung, χαβάη, χαομι) βγάζουν 30-40 συσκευές…
Εντάξει δε θα πουλήσουν 7-8 εκατομμύρια όπως η sony αλλα δε θα πουλήσουν και 500 εκατομμύρια..
Ασε που οι Κινέζοι τις δίνουν και στο κόστος κάτσε στο τέλος μη βγάλουν και λιγότερα απο την sony

Chris

Όχι φίλε μου, δε θέλω καμία εταιρία να γκρεμιζεται, αλλά με την ηλιθια στρατηγική της Sony θα καταλήξουν να το πάρουν μια χούφτα άτομα.
Λοιπόν, ορίστε ένα ακόμα φρεσκο review για την καμερα: https://www.androidauthority.com/sony-xperia-1-camera-review-1007141/

Το οποίο φυσικά λέει ότι λένε και τα υπόλοιπα και καταλήγει στο συμπέρασμα που ανέφερα και εγώ:

“As I said in my full Sony Xperia 1 review, I’m stunned at how poorly the Xperia 1’s camera performs. Not only is it not up to snuff when compared to other flagships, such as the Samsung Galaxy S10, Huawei P30 Pro, and Google Pixel 3 XL, it doesn’t even compare to the budget Google Pixel 3a XL. It’s hard to recommend a $949 phone when a $479 phone beats the snot out of it in the core category of photography”

Και ας φάει τώρα ο καθένας ότι σανό θέλει….

Ιωάννης jb

Εντάξει αντε και είναι λίγο καλύτερα το p30 και το s10 στη κάμερα γιατί πολύ καλύτερα δε παίζει.. Στο βίντεο fhd 60 fps είναι καλύτερα? Στη σέλφι?
Slow motion video?
Ξέρεις εκει έξω κανενα τηλ με 4k oled οθόνη?
4k oled και τα υπόλοιπα fhd κ 2k ποιός τρώει σανο?
Ξερεις πολλά τηλ να έχουν την ίδια υποδειγματική συμπεριφορά σε ανοιγμα εφαρμογών με το sony? καλόγουστου ui?
Αμα κάτσεις και τα ζυγίσεις το sony όπως πάντα είναι με διαφορά το πιο ολοκληρωμένο μη το παιδευεις άλλο είναι τη ζητάει κανείς μη μας πρίζεις άλλο με τις βλακείες σου βαρεθηκα να σου γράφω τράβα πάρε p30 και βγάλε το σκασμό! σεμεδάκι!!! και σταγόνα!!!!
θα μου πεις κ για σανο πανασχετε

Chris

Φωτό ημέρας, φωτό νύχτας, σελφι, βίντεο 4Κ υστερεί το Sony σε σχέση με αντίστοιχου κόστους κινητά. Δεν τα λέω εγώ, απλά πήγαινε να δεις ένα οποιοδήποτε, τονίζω οποιοδήποτε συγκριτικό.
Τώρα άμα θες εσύ να τραβάς βίντεο με fhd που απλά είναι ισάξιο με τα άλλα και να χαίρεσαι, πρόβλημα σου. Τράβα με fhd και μετά πηγαινε να το δεις σε 4K οθόνη. 😆 Ναι είναι το μοναδικό με 4K , η οποία βέβαια υπολείπεται πολύ σε φωτεινότητα σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Άλλη τραγική επιλογή. Σου βάζω 4K οθόνη, αλλά από τις πιο dimmest οθόνες σε αυτά τα λεφτά.
Επίσης , υπάρχουν άπειρα κινητά σήμερα που ανοίγουν κ κλείνουν τις εφαρμογές γρήγορα, που εχουν καλό multitasking, γιατί πολύ απλά έχουν πλέον ίδια specs. Tο μόνο διαφορετικό είναι το εκάστοτε skin.
Επίσης φίλε μου, προσωπικά έχω αγοράσει συσκευές πολλών διαφορετικών εταιρειων. Δεν έχω κολλημένο εγκέφαλο όπως εσύ. Να το δεις αυτό…

hayatevo9

Μου αρέσει που προσπαθείς να βρεις λογική στο παράλογο. Ο συγκεκριμένος τύπος έχει διαπληκτιστει ουκ ολίγες φορές με πολλούς από μας εδώ μέσα και έχει τη λογική “ο ένας έχει δίκιο και οι πολλοί άδικο”. Όταν βλέπεις κάποιον να είναι fan ενός προϊόντος δεν μπορείς να του αλλάξεις τα μυαλά. Απλά κλείνεις τη συζήτηση στο πρώτο το πολύ στο δεύτερο σχόλιο και πίστεψε με είναι καλύτερο αυτό.

Ιωάννης jb

Είμαι παράλογος εγώ και εσύ που όπου δεις Sony βγάζεις σπυράκια είσαι ο λογικός!
Εγώ είμαι fun κ εσύ δεν είσαι τρολ

Vendetta

Chris με ψυχάκια της Sony μην τα βάζεις…θα μου πεις είσαι καινούργιος και δεν ξέρεις. Επίσης, μη χρησιμοποιείς τη λέξη ΠΑΤΟ. Τον τρελαίνει η αλήθεια!!!

Ιωάννης jb

Είπα κ εγώ δε θα σχολιάσει ο βεντετας..
Το έγινε ρε βεντέτα δοκίμασες κανένα καινούργιο xperia που λέγαμε ή ακόμα έχεις κακές μνήμες από το πανάκριβο xperia Tipo?
Σου έχει μείνει η ψύχωση από τότε.. μην είσαι τόσο ψυχακιας.. Δοκίμασε κανένα πιο καινούργιο xperia θα σ αρέσει

Vendetta

Πρόσφατα με πήρε η Vodafone για να με ρωτήσει τι συσκευές θέλω για την εταιρία. Κάποια στιγμή μου είπε ο σύμβουλος για τα Sony (μάλλον δεν έχουν εμπάργκο στην Ελλάδα…μόνο στην Αμερική). Σκέφτηκα εσένα. Για άλλη μία φορά η Sony δεν θα πουλήσει 120 κινητά περισσότερα.
ΥΓ: johny johny…δεν χρειάζεται αγόρι μ να αγοράσω Sony για να βγάλω συμπέρασμα. Αρκεί να παρακολουθήσω ένα review του Κώστα. Εάν ο Κώστας μου λέει ότι για ένα κινητό των 900€ η κάμερα έχει τα θεματάκια της σε συνδυασμό με σένα να μας λες ότι πρέπει να παρακολουθήσουμε σεμινάρια φωτογραφίας για να τη λειτουργήσουμε…πάντως σχεδιαστικά έχει κάνει πολύ καλή δουλειά η Sony.

παπαροκας tiamat Enûma elis

υπάρχει ακομα αυτή η εταιρία? το αγνοούσα

minepo

Αν δεν κάνω λάθος για εύκολη εναλλαγή μπρος και πίσω κάμερα απλά σέρνεις με το δάχτυλο προς τα κάτω(σχεδόν σε οποιοδήποτε σημείο της οθόνης). Τουλάχιστον έτσι είναι στα προηγούμενα μοντέλα της.

Agnostos13

Μην χαλίεσαι Κώστα…τώρα μόδα είναι να έχεις Huawei, Xiaomi, Samsung…και για τους “ψαγμένους” Oneplus…
Όλα τα άλλα βαφτίζονται “αντικειμενικά” πατάτες!

dimitris

τα ειπες ολα σε μια προταση!!!

forneverarrow

Μπα, Samsung είναι πολύ 2017 μόδα… Η Xiaomi πολύ φτηνή μάρκα… Θα έλεγα οτι One Plus όντως είναι για “ψαγμένους” και μόνο. Για όλους τους άλλους μόνο Huawei. Το οτι ξεκίνησε απο τα 300€ και έφτασε στα 1000€ δεν συγκινεί κανένα (και η One Plus για εκεί πάει αργά και σταθερά), μόνο φταίει η Sony για τις τιμές της.

Ιωάννης jb

Εδώ έχει νόημα το μακρόστενο της οθόνης! Φοβερά χαρακτηριστικά… Οθονάρα απίστευτη!!! Για τη κάμερα τώρα, όταν κύριε βλαχάκη τραβάτε φωτογραφίες στο αυτόματο λογικό είναι να έχετε τέτοια άποψη απο το βίντεο φαίνεται οτι δεν ασχοληθήκατε και πολύ.. Ακόμα και το αυτόματο στην κάμερα έχει κάποια καλά! όπως το επιλέξτε την καλύτερη λήψη, φαίνεται ακόμα και στο βίντεο παρουσίασης ότι δεν ασχοληθήκατε καν.. Το εβαλαν εκει πάνω το κουμπί εναλλαγης κάμερας για να είναι ομοιόμορφο, για ευκολία όπως είπε και ο φίλος παραπάνω απλα κάνεις swipe down και η εναλλαγή ολοκληρωθηκε. Θυμήθηκα γνωστό μου να μου λέει, το δικό μου κινητό τραβάει φωτο και με το πλήκτρο αυξησης της εντασης.. Εσένα το κάνει αυτό? Και να του λέω ολοκληρο κουμπι κάμερας στα sony τη να το κάνω και το κουμπί εντασης!!!!! Μου αρεσε το σχόλιο για τα μόλις 178 γραμμάρια βάρος… Γιατι μωρη sony το περσυνό σου καλό το είχες στα 235?? Θα μας τρελάνεις τελείως δλδ?? Και υστερα πετάγονται και μου λένε για την ημερομηνία ανακοίνωσης που εχει μεγαλη διαφορα με την ημερομηνία κυκλοφορίας τι σας πειράζει αυτο τώρα δλδ?? Θα τρελαθουμε τελείως εδω μέσα! Οτι σκεφτει ο κάθε πικραμένος.. Εδω τη μια μου βγαζει κινητό με 700 κιλά βάρος… Συνέχεια »

forneverarrow

Με λύπη διαπιστώνω δυο πράγματα στα σχόλια των φίλων μέχρι τώρα. 1) είναι λυπηρό πραγματικά το πως κατάφεραν οι εταιρίες να καθιερώσουν ως μόδα αυτή την αηδία με την οθόνη να γεμίζει την πρόσοψη κάθε κινητού! Οποιαδήποτε άλλη λογική (χωρίς notch ή τρύπες) εμφάνιση αυτομάτως αναθεματίζεται απο το κοινό, άσχετα αν το bezel δίνει δυνατότητα για κανονικό face recognition, dual speakers, κάμερες της προκοπής και μια επιφάνεια για να κρατάς τη συσκευή άνετα όταν βλέπεις video! Γιατί πήρα iPhone 8 πέρσι και όχι το X; Όχι τόσο για τα λεφτά αλλα γιατί δεν θα έδινα ένα χιλιάρικο για κάτι που δεν θεωρώ εύχρηστο και όμορφο. Μακάρι να συνεχίσει έτσι η Sony και να ακολουθήσουν και οι άλλοι. 2) ακομα πιο λυπηρό είναι το οτι έγιναν όλοι επαγγελματίες φωτογράφοι μέσω smartphone σε σημείο να μην τους ικανοποιεί ο,τι είναι κατώτερο απο το P30 Pro… Ακούω και διαβάζω απο διάφορους παράλογα σχόλια, μέχρι και οτι το iPhone Xs ή το Note 9 δεν εχουν καλή κάμερα γιατί απλά το P30 Pro είναι πρώτο στο DXo…. Ρε συνέλθετε! Οι 9 στους 10 τραβάμε φωτογραφίες στο auto και μετά τις κάνουμε αγνώριστες με διάφορες εφαρμογές για να ανέβουν Instagram!! Αν θες να βγάλεις καλή… Συνέχεια »

Τακης

Συγνωμη και το s10+ ας πουμε με bezeless οθονη πως εχει στερεο ηχεια , μεγαλυτερη μπαταρια , και 2 καμερες? Και το Χ που συγκρινεις το ιδιο . Αρα μονο στο οτι ειναι ευκολο να το κρατησεις για να δεις βιντεο χρησιμευει το μπεζελ.
Το p30 προ μπορεις να δεις σε πολλες συγκρισεις οτι ειδικα στις βραδυνες φωτος δεν παιζεται (ασχετα που χανει στο βιντεο) το οποιο ημουν ετοιμος να αγορασω αλλα με προλαβε το μπαν των ΗΠΑ.

forneverarrow

Τα έχει αλλά κάνε μια σύγκριση με αυτά των Razer, του Pixel ή ακόμα και των παλιών HTC One και θα δεις πόσο ανύπαρκτα είναι αυτά του S10+ και των iPhone. Οι κάμερες δεν είναι επιχείρημα καθώς του κόβουν την οθόνη και ειδικά εκεί που είναι αν είσαι δεξιόχειρας θα τις γεμίζεις δαχτυλιές προσπαθόντας (μάταια) να κατεβάσεις το notification bar. Όσο για το P30 Pro, είναι αυτό που έλεγα παραπάνω… Έχεις τόσο μεγάλη ανάγκη να βγάζεις φωτογραφίες στο σκοτάδι? Αν ναι πάω πάσο και καλά κάνεις να το πάρεις, αν και οι βραδυνές λήψεις είναι υπερβολικά αφύσικα φωτισμένες. Αν θες καλή νυχτερινή λήψη υπάρχει τρόπος αλλά πρέπει να έχεις DSLR και να ξέρεις να τη δουλεύεις (επίσης χρειάζεσαι αποσπώμενο flash για να ρίξεις φως υπό άλλη γωνία κλπ.). Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν αξίζει να δώσεις 1000€ μόνο για μια smartphone camera. Καλύτερα πάρε ένα Mi 9 ρε αδερφέ και με τα άλλα 500€ χτύπα μια Nikon ή Canon και απόλαυσε φωτογραφία!

Τακης

1) Μιλησες για χωρο και σου εθεσα ενα παραδειγμα με τις καμερς, οταν θελουν ολα χωρανε , δεν ειναι δικαιολογια για να εχουν μπεζελ.
2)Mε την ιδια λογικη ουτε τα στερεο ηχεια τα εχεις τοσο αναγκη , μπορεις να κουβαλας τα bluetooth ηχεια.
3)Δεν ειναι μονο για την καμερα (υπαρχουν πολλα υπερ στο συγκεκριμενο τηλεφωνο) το θεμα ειναι οταν δινεις ενα 1000ρικο και σου λενε οτι αυτη ειναι η ναυαρχιδα της ταδε εταιρειας περιμενεις κατι αντιστοιχο σε ολους τους τομεις . Και το προβλημα της Σονυ ειναι οτι αφου μπορουν και η τεχνολογια προχωραει γιατι δεν προσπαθουν για κατι καλυτερο ενω οι αλλες εταιρειες προσπαθουν τοσο ?

Manoslve

Εγώ από προσωπική εμπειρία σε sony δεν θα ξαναγοραζα πιθανόν ποτέ ξανά sony. Απο την αρχή είχα θέματα και με software και με hardware. 700 euro πήγαν για πέταμα έτσι απλά και η εξυπηρέτηση της sony ήταν να μου ακύρωση την εγγύηση με αποτέλεσμα το τηλέφωνο να είναι σχεδόν άχρηστο μετά από δύο χρόνια

Τακης

Εμενα δυστυχως δεν με ελκυει και ας εχει ενα σωρο καλουδια πανω. Η εξωτερικη εμφανιση πιστευω μετραει πολυ στον πελατη γιατι οταν πας σε ενα μαγαζι δεν κοιτας αμεσως τα χαρακτηριστικα αλλα βλεπεις κατευθειαν τον σχεδιασμο του κινητου μπρος πισω και μετα πας βαθυτερα στα σπεκς και αρχιζεις να ψαχουλευεις. Ας εβαζε τις καμερες αλλου , ας εβγαζε αλλα χρωματα συσκευης που να το αποδεικνυει , ας εβαζε το δαχτυλικο αποτυπωμα πισω ή μεσα στην οθονη για να εχει ενδιαφερον. Εχει βαλει καλο επεξεργαστη , καμερες ,στερεο ηχεια και δεν μπορει να τα αναδειξει. Ειναι σαν την αγορα αυτοκινητου που ολοι κυριως κοιτανε την εμφανιση , χρωμα και μετα εσωτερικους χωρους.

Chris

Προσωπικά η εμφάνιση του μουυ αρέσει πολύ . Μικρά μπεζελ χωρίς νοτς, μια συμμετρία, πρωτότυπο. Θα ήθελα να δοκιμάσω και τι 21:9 στην πράξη.
Η υλοποίηση αρχίζει να “μπαζει” οταν έχει fingerprint scanner στο πλάι ( αυτό δε με ενοχλεί) όσο το ότι έχουν βάλει ξεχωριστά τι πλήκτρο ανοίγματος…
“Μπαζει” στο θέμα της μπαταρίας (που μας με 4Κ οθόνη και 3300 μπαταρία;;;) Τόσο μακρόστενη συσκευή θα μπορούσε να υποστηρίξει μια μεγάλη μπαταρία.
“Μπαζει” στο θέμα της κάμερας για κινητό 1000€. Ο ανταγωνισμός είναι σκληρός, είναι ανώτερος σε αυτά τα χρήματα.

man

Το δακτυλικό αποτύπωμα θα είχε περισσότερο ενδιαφέρον αν ήταν πίσω (και πιθανώς να χαλούσε λίγο το design), και όχι τώρα που είναι σε μία απίστευτα βολική και διακριτική θέση? Σοβαρά? Μπορεί να είναι η προσωπική σου άποψη, αλλά γιατί έχω την εντύπωση, πως ότι και να κάνει η Sony, ορισμένοι θα βρείτε έναν λόγο να γκρινιάξετε, χωρίς λογική?

pakou

Κάθεστε και τσακώνεστε για τις εταιρείες λες και σας ανήκουν ή δουλεύετε σε αυτές/ Δηλαδή έλεος ρε Ελληνάρες.
Η κάθε εταιρεία έχει τα θετικά της και τα αρνητικά της. Προφανώς και η εκάστοτε συσκευή. Και μένα δε μου αρέσουν π.χ. τα samsung, αλλά δε θα κάτσω να κάνω hate σχόλια χωρίς επιχειρήματα, επειδή εγώ έχω αρνητική άποψη. Και το λέω εγώ που είχα συσκευές xiaomi, microsoft, sony (τα πρώτα smartphones) και ψάχνομαι (τώρα έχω το mate 20 pro και στα περισσότερα είμαι υπερευχαριστημένος). Κουλάρετε παιδιά, γράψτε την άποψή σας, αλλά μη μας σκοτίζετε με τσακωμούς και προσβολές ο ένας τον άλλον. Κάνει μια Α δουλειά ο κ. Βλαχάκης και μας ενημερώνει, άλλες φορές μπορεί να κάνει κάποια λάθος υπόδειξη, άλλες φορές να υποστηρίξει κάτι περισσότερο, άλλες φορές να κρίνει πιο αρνητικά κάτι σε μια συσκευή. Παρόλα αυτά έχει ένα σοβαρό site ενημέρωσης τεχνολογίας. Ας σεβαστούμε τη δουλειά του και εμάς που παρακολουθούμε για να ενημερωθούμε και μέσω των σχολίων.

Chris

Αν και δεν πιστεύω επακριβώς τις βαθμολογίες του DXO, εντούτοις αποτελεί μια εικόνα για την κάμερα των κινητών. Όχι τόσο το 91 που πήρε (όσο το htc u11 του 2017) , αλλά τα σχόλια που κάνει το dxo σχετικά με τα αμετρητα failures του Sony Xperia 1.
Αυτό ακριβώς είχα αναφέρει από την αρχή, ότι για κινητό 1000€ έχει σοβαρότατα θέματα στην κάμερα του.-
Ευχαριστώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Reviews featured Hands-on TCL

TCL 50 SE Greek review: Η καλύτερη εισαγωγή

Το TCL 50 SE ταιριάζει απόλυτα σε όσους αναζητούν μια ολοκληρωμένη εμπειρία smartphone με υψηλής ανάλυσης οθόνη FHD+ NXTVISION 6,8″ και ρυθμό ανανέωσης 90Hz.

Smartphones Android featured Google

Android 15: Αυτά είναι τα smartphone που θα πάρουν την ενημέρωση

Η Google ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το Android 15 φέτος και η πολυαναμενόμενη γιγάντια ενημέρωση θα φέρει σημαντικές καινοτομίες.

Gear Apple Apple Pencil featured

Apple Pencil: Μεγάλες αναβαθμίσεις στο νέο μοντέλο – Έρχεται με απτική ανάδραση

Η Apple εργάζεται πάνω σε ένα νέο Apple Pencil, το οποίο μάλλον θα έρθει με μερικά συναρπαστικά νέα χαρακτηριστικά.

Gear Apple featured iPad

iPad Pro: Τα επερχόμενα μοντέλα θα έχουν τα καλύτερα πάνελ OLED στην αγορά

Τα επερχόμενα μοντέλα iPad Pro της Apple θα διαθέτουν “μακράν τα καλύτερα πάνελ OLED για tablet στην αγορά”, σύμφωνα με την DSCC.