Sony Xperia L4 review: Δοκιμάζουμε το πιο οικονομικό Sony smartphone για το 2020

, Sony Xperia L4 review: Δοκιμάζουμε το πιο οικονομικό Sony smartphone για το 2020

Το νέο Xperia L4 είναι το πιο προσιτό smartphone της Sony για φέτος με τιμή 199 ευρώ και ρίχνεται σε μια δύσκολη αρένα με ανταγωνιστές που προσφέρουν καλά specs στο συγκεκριμένο price segment. Θα τα καταφέρει;

To Xperia L4 έρχεται να αντικαταστήσει το L3 φέρνοντας κάποιες αλλαγές σε σχεδιασμό και τεχνικά χαρακτηριστικά. Η οθόνη του έχει μεγαλώσει και πλέον είναι 6.2” με κινηματογραφική αναλλογία πλευρών 21:9 ενώ το L3 έχει 5.7” με αναλλογία 18:9. Το πάνω bezell έχει μειωθεί δραστικά και την selfie κάμερα αγκαλιάζει ένα water drop notch. Ο επεξεργαστής όπως και η μνήμη RAM έχουν παραμείνει ίδια ενώ η κάμερα έχει δεχθεί αναβάθμιση και είναι τριπλή ενσωματώνοντας έναν έξτρα αισθητήρα για φωτογραφίες ultra-wide.

Σχεδιασμός – κατασκευή – ποιότητα

Το σασί του Xperia L4 είναι κατασκευασμένο εξολοκλήρου από πλαστικό και έχει σχεδιασμό unibody. Η οθόνη του προστατεύεται από γυαλί και ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων βρίσκεται στο πλάι, έξω από το powerbutton κάτι που βρήκαμε ότι δεν εξυπηρετεί. Μας αρέσει που έχει έξοδο 3.5 χλστ. για σύνδεση ακουστικών με καλώδιο.

, Sony Xperia L4 review: Δοκιμάζουμε το πιο οικονομικό Sony smartphone για το 2020

Εσωτερικός κόσμος

Στο εσωτερικό θα συναντήσετε τον επεξεργαστή Mediatek Helio P22 αρχιτεκτονικής 12nm που συναντήσαμε κατά κόρον σε budget smartphones πέρισυ, μνήμη RAM 3GB και αποθηκευτικό χώρο 64GB με δυνατότητα επέκτασης μνήμης έως και τα 512GB με κάρτα micro SD. Το κινητό είναι δίκαρτο 4G αλλά για να χρησιμοποιήσετε την υποδοχή για κάρτα μνήμης θα πρέπει να θυσιάσετε την μια SIM.

Οθόνη

Η οθόνη του είναι τεχνολογίας LCD IPS και έχει ανάλυση HD+ 1680×720 pixel. Αυτή η κινηματογραφική αναλλογία πλευρών 21:9 μου αρέσει και κάνει το multi-task – multi-window όπως το ονομάζει η Sony – μια ιδιαίτερη εμπερία. Σε γενικές γραμμές η ποιότητα της οθόνης είναι ok και τα χρώματα κορεσμένα. Εκεί που πάσχει όμως είναι στις γωνίες θέασης. Αν δεν την κοιτάς ακριβώς απέναντι τα χρώματα αλλοιώνονται και η φωτεινότητα μειώνεται.

Κάμερα

Η τριπλή κάμερα του Xperia L4 αποτελείται από 3 αισθητήρες. Ένα 13 Megapixel f/2.0 telephoto, ένα 5 Megapixel f/2.2 ultra-wide και ένα 2 Megapixel f/2.4 depth. Οι φωτογραφίες είναι όμορφες με καλή λεπτομέρια και ωράια χρώματα, θα τις βρείτε μια χαρά για smartphone αυτής της κατηγορίας τιμής. Θέλουν όμως καλό φωτισμό, να είστε έξω με ήλιο ή μέσα με δυνατά φώτα. Σε συνθήκες με όχι και τόσο καλό φως, οι φωτογραφίες δεν βγαίνουν καλές.

, Sony Xperia L4 review: Δοκιμάζουμε το πιο οικονομικό Sony smartphone για το 2020

Video

Οι βιντεοληπτικές ικανότητες της κάμερας φτάνουν έως και το Full HD με 30 frames per second ενώ υπάρχει και η επιλογή για full screen 21:9 αν θέλετε να βγάλετε τον σκηνοθέτη από μέσα σας. Όπως και στις φωτογραφίες το ίδιο και εδώ, για να βγάλετε καλά βίντεο θέλετε καλό φως.

Selfie

Η selfie κάμερα είναι 8 Megapixel και μπορείτε να τραβάτε και εδώ φωτογραφίες και βίντεο με αναλογία πλευρών 21:9. Εδώ δεν ζορίζεται τόσο στον χαμηλό φωτισμό, τραβάει καλούτσικες.

Μπαταρία

Έχει τη δυνατότητα για γρήγορη φόρτιση θα πρέπει όμως να προμηθευτεί άλλο φορτιστή ώστε να επιτυγχάνετε 50% γέμισμα της μπαταρίας από άδεια, μέσα σε 34 λεπτά. Η διάρκεια ζωής από πλήρη φόρτιση είναι πολύ ικανοποιητική και θα σας βγάλει πάνω από μια μέρα, με την επόμενη μέρα να ξεκινάει με αρκετό ποσοστό να χρειάζεται όμως σύντομα φόρτισμα.

, Sony Xperia L4 review: Δοκιμάζουμε το πιο οικονομικό Sony smartphone για το 2020

UI

Η παρουσία της έκδοσης Android 9 αντί για Android 10 μας στεναχώρησε και δεν το περιμέναμε από τη Sony για νέο μοντέλο που κυκλοφορεί στα μέσα του 2020. Παρόλα αυτά σε σχέση με παλαιότερα το UI είναι πλέον πιο καθαρό χωρίς πολλά βαριά και κουραστικά έξτρας που βαριέσαι να απεγκαθιστάς. Η επιλογή multi-window συνεργάζεται με αρκετές εφαρμογές τις οποίες μπορείτε να δουλεύετε ανά δύο σε τετράγωνα θα λέγαμε παράθυράκια τα οποία βέβαια μπορείτε να μεταβάλλετε. Το γνωστό sidesense βρίσκεται στις υπηρεσίες σας εφόσον το επιλέξετε και παρέχει άμεση πρόσβαση στις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε πιο συχνά. Δεν υπάρχει περίπτωση να μπορέσετε χρησιμοποιήσετε το L4 με το ένα χέρι λόγο του form factor, γιαυτό και με ένα double tap στο home button μπορείτε να μικρύνετε την ενφανιζόμενη οθόνη και να την φέρετε δεξιά ή αριστέρα.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
George

Το 1ο λάθος είναι ο επεξεργαστής, όχι τόσο επειδή ειναι mediatek αλλά επειδή είναι του 2018
2020 έχουμε …
Είναι σαν να παίρνεις κινητό 2 χρόνων

Νικος

Sony ακούω Sony δεν βλέπω

John

Και 100 ευρω να ειχε και παλι πολλα θα ηταν.

Bizim

200 ευρώ πλαστικό, 3g ram, ανάλυση επιεικώς κακή, μέτρια κάμερα. Απορώ ποιος ο λόγος να ασχοληθεί κανείς

George

Καμία πιθανότητα επιτυχίας. Ακόμα και αθεράπευτα “ερωτευμένος” να είναι κάποιος με την άλλοτε “ισχυρή” Sony, δεν υπάρχει καμία λογική στην αγορά του συγκεκριμένου μοντέλου, στην συγκεκριμένη τιμή αγοράς. Οι περισσότερες άλλες εταιρείες με τα ίδια χρήματα προσφέρουν ασύγκριτα καλύτερα κινητά σε όλους τους τομείς.

George As.

Θα μείνω με το xz1 για αρκετό καιρό μου φαίνεται.. 😅

Vladimiros

Οπως τα λες…τουλαχιστον το ΧΖ1 σαν ναυαρχιδα ειχε κατεβει καποτε τα 230ευρω,τωρα αν θελουμε ναυαρχιδα της Sony κατω απο 550 στην καλυτερη δεν θα βρουμε ποτε…η μεσαια κατηγορια πλεον στα Sony δεν συμφερει με την καμια..καλυτερα προπερσυνη ναυαρχιδα…

Ιωάννης jb

Πολύ κράξιμο..
Το redmi note 9s έχει αρχική 229! Ο Κινέζος έχει 30 ευρώ παραπάνω!
Άρα φθηνότερο δεν είναι, καλύτερο επειδή έχει καινούργιο chipset και 1 γιγα ραμ παραπάνω ok είναι! Πάρτε χαομι αλλά μη μου συγκρίνεται τώρα την αξιοπιστία και το λογισμικό του Sony με τον Κινέζο!
Ξαναλέω πάρτε Κινέζους αλλά όταν σας έχουν σπάσει τα νεύρα από τα προβλήματα που θα αντιμετωπίζετε ξαναπαρτε Κινέζο αφού φθηνότερος δεν είναι..
Κύριε βλαχακη όταν έχεις συνηθίσει σε ταχύτητες και μετά πιάνεις ένα κινητό σαν αυτό τη ζητάς να μη κολλάει; Και βέβαια δε κολλάει εσύ το κάνεις να κολλάει επειδή το φορτώνεις πολλά και του συμπεριφερεσαι σαν να έχεις το τελευταίο iPhone.. το κινητό είναι το τέρμα φθηνό της Sony όταν δεν μπορείς να καταλάβεις τι εστι αυτό καλύτερα να μην ασχοληθείς καν!
Και το galaxy a20 179 ευρώ αρχική έχει και πούλησε 10 φορές περισσότερο από τα ακριβά galaxy s! 3γιγα ραμ έχει, αργό chipset, μετριότατη κάμερα και οθόνη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.