Sony Xperia XZ1 Compact ελληνικό βίντεο παρουσίαση

TechblogTV. Κρατάμε στα χέρια μας και σας παρουσιάζουμε το νέο Sony Xperia XZ1 Compact με οθόνη αφής 4.6″ LCD IPS με ανάλυσης HD (1280×720 pixels), επεξεργαστή Snapdragon 835, μνήμη RAM 4GB και κάμερα 19 Megapixel με super slow-motion video.

Το Xperia XZ1 Compact έρχεται με ενσωματωμένη μνήμη 32GB, δέχεται κάρτες μνήμης micro SD, είναι αδιάβροχο, έχει μπροστινή κάμερα 8 Megapixel, μπαταρία με 2700mAh με γρήγορη φόρτιση και τρέχει την έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android 8.0 Oreo.

Το νέο Sony Xperia XZ1 Compact έχει τιμή 559 ευρώ. Δείτε το βίντεο.

Xperia XZ1 Compact ελληνικό βίντεο hands-on review, Sony Xperia XZ1 Compact ελληνικό βίντεο παρουσίαση

Xperia XZ1 Compact ελληνικό βίντεο hands-on review, Sony Xperia XZ1 Compact ελληνικό βίντεο παρουσίαση

Xperia XZ1 Compact ελληνικό βίντεο hands-on review, Sony Xperia XZ1 Compact ελληνικό βίντεο παρουσίαση

Xperia XZ1 Compact ελληνικό βίντεο hands-on review, Sony Xperia XZ1 Compact ελληνικό βίντεο παρουσίαση

Xperia XZ1 Compact ελληνικό βίντεο hands-on review, Sony Xperia XZ1 Compact ελληνικό βίντεο παρουσίαση

Xperia XZ1 Compact ελληνικό βίντεο hands-on review, Sony Xperia XZ1 Compact ελληνικό βίντεο παρουσίαση

Xperia XZ1 Compact ελληνικό βίντεο hands-on review, Sony Xperia XZ1 Compact ελληνικό βίντεο παρουσίαση

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

31 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Δημητρης

πολυ ωραιο αλλα θα το ηθελα λιγο πιο λεπτο!!!!

nikos

Έπρεπε να βάλουν 64GB μνήμη και όχι 32GB όλα τα άλλα μια χαρά!

Grip

560 ευρώ για κινητό με οθόνη 720p και σχεδιασμό 5ετίας ενώ στη τιμή αυτή παίρνω το Galaxy S8 και με 64GB? 2cm ψηλότερο είναι το S8 για όσους αναφέρουν το “compact”.
Τα έχουν παρατήσει τελείως στη Sony?

georgerapp

αν προόριζα τοσα χρηματα για συσκευη ευκολα το επερνα το τερατακι.
ανθρωπος που δε κανει gaming και εργασιες στο κινητο τι παραπανω να ζητησει;συσκευη για χαλαρα 3ετια αν δεν εχεις καταναλωτικες φαγουρες.

John

Είναι που είναι μάπα σχεδιαστικά τα Sony βάζουν και αυτά τα απαίσια χρώματα και γίνεται ακόμη χειρότερα.

bezilys

@John πάντα όταν μπαίνω σε ένα κατάστημα μάντεψε πια κινητά ξεχωρίζουν αμέσως και είναι πιο ωραία? Τα sony

Tsiman

Κρίμα που δεν κατάφερα να το δώ στο workshop. Χαμός γινόταν!!!

hayate

@bezilys πάντα όταν μπαίνω σε ένα κατάστημα μάντεψε ποια κινητά λείπουν από αυτό? Τα sony

John

@bezilys
Σε άλλους αρέσει η Scarlett johansson σε άλλους η Rebel WIlson που ξεχωρίζει αμέσως όπου πάει , γούστα είναι αυτά.

giannisanag

Χαχα ναι bezilys,η Wilson!!! Τεράστια σάν Bezel της Sony. Πέρα από την πλάκα ικανότατο κινητό, μονόδρομος για όσους θέλουν την κορυφή σε μικρό μέγεθος. Από την άλλη ποσό μεγαλύτερο είναι ένα S8 στο χέρι; Και επιπλέον αν δεν καταναλώνεις gaming και multimedia τι να τα κάνεις τα κορυφαία specs? Κι αν καταναλώνεις πώς να τα ευχαριστηθείς σε τέτοια οθόνη. Γενικά συσκευή για λίγους. Για την εμφάνιση με τα ξαναλέμε παρωχημένη.

bezilys

@John ούτε που τις ξέρω αυτές!? Αυτό που βλέπω λέω
@hayate έχεις και ένα δίκιο αλλά στα περισσότερα έστω ένα sony το βρίσκεις δεν γίνεται!!

bezilys

@John τώρα που το έψαξα δεν πυστευω να υπάρχει άνθρωπος που να αρέσει η reben Wilson!? “

Γιώργος Καπ.

Είναι παρά πολλά τα λεφτά Άρη. Αν ήθελε ας έβγαζε και δεύτερη έκδοση με μικρότερα χαρακτηριστικά και σίγουρα μικρότερη τιμή. Σε αυτά τα λεφτά μπορεί κάποιος να πάρει της Παναγίας τα μάτια από κινητά. Ωστόσο σαν χαρακτηριστικά εάν πούμε ότι ξεχνάμε την τιμή είναι αξιολογότατη συσκευή

bezilys

@Γιώργος Καπ. Μην ξεχνάμε πως υπάρχουν στην αγορά κινητά πλέον με 1000 και πάνω!

Γιώργος Καπ.

@bezilys πάντα κατέκρινα τις τιμολογιακές πολιτικές apple και Samsung των 1000 και ευρώ. Είναι απαράδεκτες και εντελώς αδικαιολόγητες. Μαξ 600 ευρώ έπρεπε να κάνουν οι ναυαρχιδες. Αλλά στα 583 που κάνει αυτό εδώ υπάρχουν άλλες πιο αξιόλογες συσκευές αλλά σίγουρα όχι σε αυτό το μέγεθος, πλην του iPhone 7 που έχει σχεδόν ίδιο μέγεθος και λίγο χαμηλότερη τιμή

bezilys

@Γιώργος Καπ ναι όμως το xz1 compact υπερτερεί σε όλα από το iPhone και ιδικά άμα κάποιος θέλει android είναι μονόδρομος

Nick

Είναι πως τα βλέπει ο καθένας…εγώ προσωπικά πιο εύκολα κάνω association των Xperia τηλεφώνων – όχι το συγκεκριμένο όμως – με την Gigi Hadid παρά με την Rebel Wilson που έγραψε ένας φίλος. Όσον αφορά τις compact ναυαρχίδες δεν ξέρω, ανέκαθεν τις έβρισκα πολύ χοντρες συσκευές, το πολύ πάχος χαλάει εμφανισιακά μια συσκευή για μένα και όχι τα μικρά bezels – γιατί μικρά είναι, αν τα συγκρίνουμε με τα σύγχρονα ανύπαρκτα bezels τότε ναι δείχνουν τεράστια – που σου δίνουν λίγο περιθώριο να κρατήσεις το τηλέφωνο κάνοντάς το και πιο στιβαρό σε πτώσεις κλπ.

Τακ πλ

Τιιι;;; Πόσο ε ει;;; Ταβάνι τα 249, 9 για τέτοιο κινητό κ πολλά λέω.

Petros

Σίγουρα το ασχημότερο τηλέφωνο των τελευταίων ετών

Κώστας Ζ.

@τακ πλ, ε ναι, γιατί υπάρχουν πολλα κινητά με snapdragon 835, 4gb ram και αυτή την κάμερα στα 249,9. Τι να πω με εκπλήσσετε πολλοί εδώ…

hayate

Κώστα Ζ στα 300 κατι ευρώ (σχεδόν μισή τιμή) κάνει το honor 8 και στα 400 το honor 9 με τον killer επεξεργαστή kirin 960 και μάλιστα με διπλάσια ρομ και διπλή κάμερα

Κώστας Ζ.

@Hayate, θεώρησα δεδομένο ότι μιλάμε για μικρά κινητα και οχι για κινητά που χρειάζεσαι χέρια King Kong.

hayate

Κώστα Ζ η καλύτερη εναλλακτική σε αυτό το μέγεθος είναι το iphone se που κοστίζει 200 και ευρώ λιγότερο. Όμως δες λίγο και τις διαστάσεις honor 9 και ΧΖ1 compact:

compact:129 x 64 x 9.3 mm
honor: 147.3 x 70.9 x 7.5 mm

Μιλάμε ότι το honor είναι ούτε 2 εκατοστά πιο ψηλό αλλά αρκετά λιγότερο μικρό στο πάχος και στο πλάτος. Και πίστεψέ με ένα λεπτό κινητό έχει φοβερό grip και είναι και θέμα design για αυτό σκίζονται και όλες οι εταιρίες να βγάλουν πολύ λεπτά κινητά και δυστυχώς θυσιάζουν την μπαταρία. Σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούνται τα 600 ευρώ για αυτή τη συσκευή. Είναι ίδιο με τις άλλες που ζητάνε χιλιάρικο για καλύτερα χαρακτηριστικά. Μαξ 400 έπρεπε να κάνει κι ας έχει καλή κάμερα και επεξεργαστή. Σε αυτή την τιμή υπάρχουν δεκάδες κινητά που κάνουν παπάδες και μάλιστα πολύ κοντά στο μέγεθος αυτό.

hayate

στο πάχος σκέτο*

bezilys

@hayate 400 αρχική και μετά από κάτι μήνες 200?!τα ακούτε αυτά που λέτε?επίσης σε αυτό το μέγεθος δεν είναι εναλλακτική το se λόγο ότι χάνει σε πολλά έναντι του xz1 compact σε ήχο, κάμερα, οθόνη, κτλ και όχι δεν είναι το ίδιο τα 600 και τα 1000 ευρώ είναι ολόκληρα 400 έυρω για να μην μιλήσω για το iPhone που κάνει 1300! Σαν αρχική τιμή τα 600 πυστευω είναι καλά πάντα σύμφωνα με τον ανταγωνισμό

hayate

bezilys δεν εννοώ πως έχουν κάποια σχέση στην τιμή αλλά αναλογικά σαν κινητά είναι πανάκριβα και τα 2. Το ΧΖ1 compact κοστίζει σχεδόν 600 ευρώ και έχει 720Ρ οθόνη ips, μια οθόνη που έχουν και τα κινέζικα των 80 ευρώ (αναφέρομαι στην ανάλυση και στο είδος της οθόνης). Η ανάλυση έπρεπε να είναι τουλάχιστον 1080 και αν ήταν και led ακόμη καλύτερα. Στο premium εκθειάζεται τα και καλά 4Κ της οθόνης αλλά εδώ δε σας πειράζει επειδή είναι λίγο μικρότερο το καντράν;;; Η κάμερα είναι κατώτερη ή σχεδόν εφάμιλλη θεωρητικά του premium το οποίο πήρε μόνο 83 βαθμούς στο dxomark οπότε πάλι δε μιλάμε για κορυφαία κάμερα τουλάχιστον για το 2017. Αν ήμαστε στο 2016 κάτι θα γινόταν. 32gb rom όταν όλα τα κορυφαία κινητά πλέον βγαίνουν με 64 και 128 (huawei pro-one plus 5) ;;; Εντάξει στα 600e πλέον βγαίνουν κάποιες ναυαρχίδες (lg g6-τόσο έκανε, mate 10 στα 700 και p10 πάλι στα 600) και οι οποίες ήταν πραγματικά ναυαρχίδες, δεν έκαναν παραχώρηση σχεδόν σε τίποτα. Όταν ζητάς 600 για compact συσκευή φρόντισε να έχεις και τα χαρακτηριστικά ναυαρχίδας, ένας μόνο πολύ καλός επεξεργαστής δεν φέρνει την άνοιξη

bezilys

@hayate πως δεν χει χαρακτικα ναυαρχίδας εκτός από το επεξεργαστή που είχαν και τα παλιότερα compact τώρα έχει και την ram ναυαρχίδας τι άλλο να ζητήσει κανείς?!! Εντάξει στα τις οθόνης έχεις ένα δίκιο μόνο στην ανάλυση γιατί σαν ποιότητα χρώματα κτλ είναι κορυφή αλλά έτσι κι αλλιώς κάτι έπρεπε να είχε διαφορετικο από την ναυαρχίδα! Και τέλος στην κάμερα είναι τραγικό πλέον να συγκρίνουμε τους αριθμούς του DxoMark γιατί δεν είναι σωστοί δεν μπορεί ασπουμε το xz premium να έχει σχεδόν την ίδια κάμερα με το s6 που ήταν κατώτερο του z5 δηλαδή κάτι πάει στραβά στις μετρήσεις ίσως δεν ξέρουν τι θα πει manual!

Φ. Κ

Μάπα. Τραγικό. Και θέλουν και τόσα… Λίγα τα κορόιδα που θα το πάρουν. Πολύ λιγα

One

Ρε μην αναφερετε τους ασχετους του dxomark που τραβανε φωτογραφιες μονο στο αυτοματο.

Ο αισθητήρας imx400 που εχει το XZ Premium, XZ1 & XZ1 Compact, ειναι 2 χρόνια μπροστά απο τον ανταγώνισμο, μεγαλύτερος απο καθε αλλο κινητό και με ενσωματωμένη μνήμη για λήψη πρόβλεψης & Burst mode, αλλα πρεπει να ξερεις manual mode για να βλαλεις καλες φωτογραφιες.

Το αυτόματο εχει βελτιωθεί μετα την ανάβαθμιση στο Oreo αλλα το manual παντα ειναι καλύτερο.
Ειδικα τωρα με το burst mode στο manual δε παιζει να βγει κακη φωτογραφια.

One

*βγάλεις

Γιώργος special

Που φτάσαμε!! Να λέμε ενα κινητό με 4,6 ίντσες μικρό σε μέγεθος!! Η παράνοια σε ολο της το μεγαλείο!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android Smartphones Apple iPhone

Οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone προτιμούν παλαιότερα ή λιγότερο ακριβά μοντέλα

Σύμφωνα με την CIRP, οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone παρέμειναν τα τελευταία χρόνια σε χαμηλά ποσοστά από 11% έως 15%.

Software AI Android Smartphones featured

Try Galaxy: Ανακαλύψτε την εμπειρία Galaxy AI και One UI 6.1 της σειράς Galaxy S24

H εφαρμογή “Try Galaxy” της Samsung είναι πλέον διαθέσιμη σε Android συσκευές και φέρνει μαζί της demo από τα χαρακτηριστικά Galaxy AI.

Smartphones Android Smartphones Apple featured

Οι διάσημοι προτιμούν iPhone αλλά οι δισεκατομμυριούχοι Android – Aυτά είναι τα κινητά του 1%

Η Apple είναι μια εταιρεία που αδιαμφισβήτητα είναι ιδιοφυΐα στο μάρκετινγκ και έχει καθιερωθεί ως μάρκα πολυτελείας.

Smartphones Android Android Smartphones

Ασύρματη φόρτιση Qi2: Σε ποιο Android smartphone θα τη δούμε πρώτα

Η ασύρματη φόρτιση είναι απαραίτητη δυνατότητα για πολλούς χρήστες smartphone, ενώ άλλοι δεν ασχολούνται καθόλου και προτιμούν την ενσύρματη.