Synology BeeDrive review: Για να έχεις όλα τα αρχεία πάντα μαζί σου

Synology BeeDrive, Synology BeeDrive review: Για να έχεις όλα τα αρχεία πάντα μαζί σου

Από τη στιγμή που ξεκινήσαμε να έχουμε όλοι μας κάποια φορητή συσκευή αλλά ακόμα και σταθερή, έχουμε την ανησυχία μήπως δε μας φτάσει ο αποθηκευτικός χώρος, ειδικά σε συσκευές όπως laptops, tablets και ακόμα περισσότερο σε smartphone. Στις συσκευές μας ο καθένας μας έχει τα αρχεία του αποθηκευμένα, από έγγραφα και φακέλους, μέχρι φωτογραφίες και video από τις διακοπές αλλά και την καθημερινότητά του, και είναι αλήθεια πως όση και αν είναι η χωρητικότητα της συσκευής μας, υπάρχει αυτό το “και αν ξεμείνω από χώρο;”.

Τι είναι το BeeDrive;

Φαίνεται πως εκεί στη Synology νιώθουν το “σφυγμό” από τους κατόχους κάθε είδους συσκευής και φρόντισαν να μας προσφέρουν το BeeDrive, ένα προσωπικό backup hub, έτσι ώστε να κρατάμε αντίγραφο ασφαλείας όλων των σημαντικών μας αρχείων, φακέλων, φωτογραφιών και video από τους υπολογιστές και τα smartphone που χρησιμοποιούμε αλλά και να τα μεταφέρουμε μεταξύ τους. Έρχεται σε έκδοση του 1TB και 2TB και επιτρέπει και την εύκολη ασύρματη μεταφορά αρχείων από φορητές συσκευές σε υπολογιστές, και γενικά αποτελεί ένα πολυεργαλείο για να έχουμε πάντα όλα μας τα αρχεία σε ένα μέρος συγκεντρωμένα και να μπορούμε να τα μεταφέρουμε από συσκευή σε συσκευή γρήγορα και απλά.

Synology BeeDrive, Synology BeeDrive review: Για να έχεις όλα τα αρχεία πάντα μαζί σου

Σε ποιούς απευθύνεται;

Το BeeDrive είναι μια συσκευή που απευθύνεται σε όλους και κυρίως σε αυτούς που δεν έχουν επαρκή αποθηκευτικό χώρο στο smartphone τους ή στο cloud, μιας και με το μέγεθος των αρχείων φωτογραφίας και video, ο χώρος στη συσκευή μας αλλά και στο cloud, μπορεί να εξαντληθεί και να μην το αντιληφθούμε, και να βρεθούμε προ εκπλήξεως την πιο ακατάλληλη στιγμή, ενώ και ο χρόνος αναμονής για να ανέβουν όλα τα αρχεία μας στο cloud, μπορεί να είναι κάτι παραπάνω από αρκετός για να ολοκληρωθεί η μεταφορά. Η μεταφορά των αρχείων είναι μια απλή διαδικασία μιας και απλά μεταφέρουμε τα αρχεία από το smartphone στο BeeDrive μέσω WiFi, κάτι που χρειάζεται λιγότερο χρόνο από το να τα μεταφέραμε στο cloud.

Υπάρχουν πολλοί επαγγελματίες οι οποίες καταγράφουν video και φωτογραφίες με τη συσκευή τους και αργότερα μέσα στη μέρα τη συνδέουν στον υπολογιστή τους για να μεταφέρουν όλα τους τα αρχεία που είναι χρήσιμα για τη δουλειά τους. Σε αυτήν την περίπτωση, μέσω του BeeDrive και της υπηρεσίας BeeDrop, η οποία λειτουργεί παρόμοια με το AirDrop της Apple, ο χρήστης μπορεί να επιλέξει από τη συσκευή του τις φωτογραφίες, τα video ή και κάποια αρχεία, και να τα μεταφέρει ασύρματα στον υπολογιστή του, με την εν λόγω υπηρεσία να είναι διαθέσιμη για iOS/Android συσκευές αλλά και υπολογιστές με Windows.

Synology BeeDrive, Synology BeeDrive review: Για να έχεις όλα τα αρχεία πάντα μαζί σου

Χρήσιμο θα μπορούσε να είναι το BeeDrive και για επαγγελματίες οι οποίοι δεν έχουν σταθερό χώρο εργασίας και έχουν στην κατοχή τους σημαντικά αρχεία τα οποία δεν πρέπει να είναι προσβάσιμα από κανέναν άλλον. Μόλις επιλέξουμε ποιούς φακέλους και πόσες εκδόσεις τους να κρατήσουμε, το BeeDrive πραγματοποιεί αυτόματα αντίγραφο ασφαλείας για κάθε φορά που μια αλλαγή πραγματοποιείται ή προστίθεται κάποιο νέο αρχείο, με το backup να τρέχει συνεχώς ακόμα και αν δεν είμαστε συνδεδεμένοι στο internet και να συνεχίζει μόλις συνδέσουμε το BeeDrive. Το ίδιο φυσικά μπορούν να κάνουν και όσοι εργάζονται σε υπολογιστές και χρειάζεται να μεταφέρουν τα αρχεία τους στον οικιακό τους υπολογιστή, μιας και ο συγχρονισμός αρχείων μεταξύ διαφορετικών υπολογιστών είναι παιχνιδάκι. Το BeeDrive δημιουργεί ένα φάκελο σε όλους τους υπολογιστές (αλλά και στο ίδιο το BeeDrive) και κάθε φορά που το συνδέουμε σε υπολογιστή, τα αρχεία συγχρονίζονται και ο χρήστης έχει πρόσβαση σε αυτά από όποιον υπολογιστή και αν συνδεθεί.

BeeDrive vs NAS

Για την αποθήκευση αρχείων, φωτογραφιών, video αλλά γενικά για το backup όλων των αρχείων μας, υπάρχει όπως είδαμε το BeeDrive της Synology αλλά υπάρχει και το NAS (Network-attached storage) στο οποίο μπορούμε να αποθηκεύουμε αρχεία και να τα μοιραζόμαστε σε πολλαπλούς υπολογιστές στους οποίους μπορούμε να αποκτήσουμε πρόσβαση απομακρυσμένα.

Με το NAS, το οποίο είναι στην ουσία αποθηκευτικός χώρος συνδεδεμένος σε δίκτυο για την αποθήκευση αρχείων και πρόσβαση σε αυτά από διαπιστευμένους χρήστες που έχουν πρόσβαση στο δίκτυο που είναι εγκατεστημένο το NAS, και είναι στην ουσία ένα ιδιωτικό cloud στο γραφείο, το οποίο παρέχει όλα τα προνόμια ενός δημόσιου cloud, έχοντας πλήρη πρόσβαση σε αυτό. Είναι όντως ένα μέσο το οποίο παρέχει πρόσβαση σε χρήστες για να μπορούν να εργαστούν ανά πάσα στιγμή ακόμα και απομακρυσμένα.

Synology BeeDrive, Synology BeeDrive review: Για να έχεις όλα τα αρχεία πάντα μαζί σου

Ωστόσο, έχοντας ρίξει μια ματιά στο BeeDrive, είναι κατανοητό το ότι αποτελεί μια λύση πολύ πιο εύκολη στη χρήση, με τους κατόχους να μπορούν να συνδεθούν από οποιαδήποτε συσκευή, άμεσα και εύκολα, και να διαχειριστούν τα αρχεία τους με τρόπο πιο φιλικό στο χρήστη,

Η Synology με το BeeDrive είναι εδώ και μας δίνει ένα πολυεργαλείο στα χέρια μας, για να μπορούμε να μεταφέρουμε τα αρχεία, τους φακέλους, τις φωτογραφίες και τα video μεταξύ των συσκευών που χειριζόμαστε είτε για εργασία είτε για τη διασκέδασή μας, με τρόπο απλό και γρήγορο, σε όποιο μέρος και να βρισκόμαστε αλλά και όποια στιγμή το επιθυμούμε, αποβάλλοντας το φόβο πως ο αποθηκευτικός χώρος της συσκευής μας δεν είναι αρκετός.

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Reviews featured Hands-on Realme

Realme C67 review: Με Κατοστάρα και Snapdragon

Το realme C67 είναι το πρώτο smartphone που διαθέτει τη μεγαλύτερη camera ανάλυσης 108MP αισθητήρα και zoom camera 3x στην κατηγορία του. Δείτε το review του Techblog!

Reviews featured Hands-on Redmi Note 13 Pro+

Redmi Note 13 Pro+ 5G review: Αχτύπητο

Ας δούμε αναλυτικά μέσα από ένα review video τα χαρακτηριστικά που καθιστούν το Redmi Note 13 Pro+ 5G ένα “αχτύπητο” smartphone.

Reviews featured Hands-on Samsung

Samsung Galaxy S24 Ultra: Ελληνικό unboxing και hands-on video

Το Samsung Galaxy S24 Ultra φέρνει την φωτογραφική εμπειρία σε νέα επίπεδα με τον καινοτόμο ProVisual Engine. Μάθε τα πάντα μέσα από το video του Techblog.

Reviews Suunto Hands-on

Suunto Race review: Κορυφαίο αθλητικό ρολόι GPS

Το Suunto Race αναδεικνύεται ως ένα από τα κορυφαία αθλητικά ρολόγια GPS σήμερα. Κατασκευασμένο με μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια και μια εντυπωσιακά μεγάλη οθόνη AMOLED 1.43” υψηλής ανάλυσης.