Synology DS423+ hands-on: Αποθηκεύστε, μοιραστείτε, προστατέψτε

Synology DS423+ Greek review, Synology DS423+ hands-on: Αποθηκεύστε, μοιραστείτε, προστατέψτε

Αποθηκεύστε, μοιραστείτε και προστατέψτε. Διαχειριστείτε όλα τα έγγραφα, τις φωτογραφίες και άλλα αρχεία σας, δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας εφαρμογών και συσκευών και προστατέψτε το χώρο σας με επαγγελματική παρακολούθηση βίντεο.

Αυτές είναι οι ανάγκες που έρχονται να καλύψουν οι λύσεις της Synology και συγκεκριμένα το μοντέλο DS423+, μια νέα λύση αποθήκευσης δικτύου (NAS) που έχει σχεδιαστεί για οικιακή και μικρή επαγγελματική χρήση.

Το DS423+ είναι μια λύση τεσσάρων θέσεων πιο συμπαγής και πιο γρήγορη από τον προκάτοχό της και ικανή να γίνει ο κόμβος πολλαπλών συνδεδεμένων συστημάτων. Μπορεί να διαχειριστεί έως και 72TB αποθηκευτικού χώρου, κατά τη γνώμη μου υπεραρκετό για ένα μικρό στούντιο παραγωγής βίντεο όπως αυτό του Techblog.

Εδώ και 3 σχεδόν χρόνια εμπιστεύομαι τις λύσεις της Synology με ένα άλλο πιο εισαγωγικό μοντέλο για να αισθάνομαι ασφάλεια για τα δεδομένα μου από τη λήψη βίντεο και να έχω πρόσβαση σε αυτά από παντού, με ταχύτητα.

Το νεότερο αυτό NAS της Synology εκτός από τις 4 θέσεις hub για έως και 4 διαφορετικούς σκληρούς δίσκους Sata III 2.5″ ή 3.5″, ενσωματώνει και δύο υποδοχές για δίσκους M.2 NVMe, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε για την ενεργοποίηση της γρήγορης προσωρινής αποθήκευσης flash είτε για τη δημιουργία θέσεων αποθήκευσης SSD χωρίς να καταλαμβάνουν τις τυπικές θέσεις μονάδας δίσκου.

Υποστηρίζει RAID για όλες τις ανάγκες και συγκεκριμένα 0, 1, 5, 6 και 10. Για όσους δεν χρειάζονται RAID μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κάθε bay ξεχωριστά.

Η CPU του είναι ένας τετραπύρηνος Intel Celeron J4125 2.7GHz και η μνήμη RAM 2GB DDR4, η οποία μπορεί να αναβαθμιστεί στα 6GB, επιτρέποντας τη γρήγορη πρόσβαση σε αρχεία και εφαρμογές που χρησιμοποιούνται συχνά.

Χρησιμοποιώντας τις διπλές θύρες Gigabit Ethernet, αυτό το NAS είναι ικανό για διαδοχικές ταχύτητες ανάγνωσης έως 226 MB/s και διαδοχικές ταχύτητες εγγραφής έως 224 MB/s.

Οι δύο θύρες USB-A 3.2 Gen 1 μια μπροστά και μία πίσω του επιτρέπουν τη σύνδεση του NAS με συμβατά USB περιφερειακά.

Το λειτουργικό σύστημα DiskStation Manager στην έκδοση 7.2 σήμερα που τρέχει το DS423+ αξιοποιεί το «προηγμένο σύστημα αρχείων Btrfs», (advanced Btrfs file system) το οποίο προστατεύει τα δεδομένα από τυχόν πρόβλημα σε κάποιο από τους δίσκους και επιτρέπει στους χρήστες να αντιστρέψουν γρήγορα τυχόν ακούσιες ή κακόβουλες αλλαγές μέσω της χρήσης της τεχνολογίας “snapshot technology”.

Οι λύσεις που περιλαμβάνονται στο λειτουργικό σύστημα DiskStation Manager της Synology επιτρέπουν στους χρήστες να δημιουργούν το δικό τους ιδιωτικό cloud, να οργανώνουν και να streamάρουν συλλογές μουσικής, βίντεο και φωτογραφιών σε όλες τις συσκευές τους, να συνεργάζονται απρόσκοπτα με συνεργάτες και πολλά πολλά άλλα.

Αξιοποιήστε τα αντίγραφα ασφαλείας σε πραγματικό χρόνο και προγραμματισμένα αντίγραφα ασφαλείας των φακέλων του υπολογιστή σας με το Synology Drive για την προστασία των δεδομένων από επιθέσεις ransomware ή τυχαία διαγραφή.

Προστατέψτε τις φωτογραφίες και τα βίντεο που τραβήξατε σε κινητές συσκευές με αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας στο Synology Drive ή στο Synology Photos
Δημιουργήστε αποτελεσματικά αντίγραφα ασφαλείας ολόκληρου του Synology NAS ή επιλέξτε φακέλους σε μια μεγάλη ποικιλία προορισμών χρησιμοποιώντας το Hyper Backup.

Δημιουργήστε ένα ιδιωτικό σύννεφο δεδομένων για εύκολη διαχείριση και κοινή χρήση αρχείων σε όλες τις επιτραπέζιες και κινητές συσκευές και διατηρήστε τα δεδομένα στα συστήματα Synology σας σε συγχρονισμό με το Synology Drive
Συγχρονίστε δεδομένα από και προς δημοφιλείς πλατφόρμες αποθήκευσης cloud με το Synology Cloud Sync.

Μπορείτε να έχετε πρόσβαση από οπουδήποτε απευθείας από τον browser με το Synology QuickConnect, χωρίς την ανάγκη να δημιουργήσετε περίπλοκους κανόνες port forwarding αλλά και μέσω του Windows File Explorer, του Finder σε Mac και άλλων σε τοπικό επίπεδο.

Τα δεδομένα μπορούν επίσης να είναι διαθέσιμα από το κινητό ή το tablet σας μέσω των δωρεάν εφαρμογών για iOS και Android. Για όσους χρειάζονται υποστήριξη RAID, το DS423+

Το DS423+ έχει σχεδιαστεί για να είναι ενεργειακά αποδοτικό και χρησιμοποιεί διπλούς ανεμιστήρες 92×92 χιλιοστών για να διατηρεί το σύστημα «δροσερό» ανά πάσα στιγμή.

Στη συσκευασία περιλαμβάνεται μετασχηματιστής AC και καλώδιο τροφοδοσίας, δύο καλώδια LAN RJ45 και ένα σετ πλαστικών κλειδιών για να ασφαλίζετε την πρόσβαση στους στον κάθε ένα από τους 4 σκληρούς δίσκους.

Προστατεύεται από περιορισμένη εγγύηση 3 ετών και όπως τα περισσότερα συστήματα Synology NAS, περιλαμβάνεται μόνο το κουτί και δεν συνοδεύεται από σκληρούς δίσκους ή SSD.

Μπορείτε να το αποκτήσετε από τους επίσημους συνεργάτες της Synology στην Ελλάδα στο link εδώ.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Reviews featured Hands-on Realme

Realme C67 review: Με Κατοστάρα και Snapdragon

Το realme C67 είναι το πρώτο smartphone που διαθέτει τη μεγαλύτερη camera ανάλυσης 108MP αισθητήρα και zoom camera 3x στην κατηγορία του. Δείτε το review του Techblog!

Reviews featured Hands-on Redmi Note 13 Pro+

Redmi Note 13 Pro+ 5G review: Αχτύπητο

Ας δούμε αναλυτικά μέσα από ένα review video τα χαρακτηριστικά που καθιστούν το Redmi Note 13 Pro+ 5G ένα “αχτύπητο” smartphone.

Reviews featured Hands-on Samsung

Samsung Galaxy S24 Ultra: Ελληνικό unboxing και hands-on video

Το Samsung Galaxy S24 Ultra φέρνει την φωτογραφική εμπειρία σε νέα επίπεδα με τον καινοτόμο ProVisual Engine. Μάθε τα πάντα μέσα από το video του Techblog.

Reviews Suunto Hands-on

Suunto Race review: Κορυφαίο αθλητικό ρολόι GPS

Το Suunto Race αναδεικνύεται ως ένα από τα κορυφαία αθλητικά ρολόγια GPS σήμερα. Κατασκευασμένο με μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια και μια εντυπωσιακά μεγάλη οθόνη AMOLED 1.43” υψηλής ανάλυσης.