TCL 20 5G review: Στην εποχή του 5G

, TCL 20 5G review: Στην εποχή του 5G

Φέτος είναι η χρονιά του 5G με ταχύτητες που ξεπερνούν κάθε όριο και την αγορά έχει αρχίσει να γεμίζει με κινητά που υποστηρίζουν 5G όμως τα περισσότερα δεν είναι προσιτά.

Σήμερα, μια από τις πιο οικονομικές επιλογές σε 5G smartphone είναι το TCL 20 5G με Snapdragon 690 5G, τριπλή κάμερα, 6GB RAM και τιμή 279 ευρώ. Θα το βρείτε αποκλειστικά στο δίκτυο COSMOTE / ΓΕΡΜΑΝΟΣ.

Το TCL 20 5G είναι ένα προσιτό 5G smartphone με οθόνη 6.67″ τεχνολογίας LCD με ανάλυση Full HD+, ρυθμό ανανέωσης 60Hz και υποστηρίζει HDR10. Έχει αναλογία πλευρών 20:9 και προστατεύεται από γυαλί.

, TCL 20 5G review: Στην εποχή του 5G

Αξιοποιεί την τεχνολογία NXTVision που προέρχεται μέσα από την τεχνογνωσία της TCL στην κατασκευή τηλεοράσεων και εφόσον την ενεργοποιήσετε αυτή εμπλουτίζει τα χρώματα και αυξάνει την πιστότητα και το κοντράστ στα βίντεο και τις εικόνες.

Ενσωματώνει τον επεξεργαστή Snapdragon 690 5G και είναι Dual SIM. Διαθέτει έξοδο ακουστικών με Hi-Res Audio για χρήση με πιστοποιημένα αξεσουάρ αναπαραγωγής ήχου υψηλής πιστότητας.

, TCL 20 5G review: Στην εποχή του 5G

Ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων βρίσκεται στο πλάι ενσωματωμένος στο power button και στην άλλη πλευρά, αυτό το ασημί κουμπί είναι για να ενεργοποιείτε άμεσα τον βοηθό Google. Πλάτη και σασί είναι από πλαστικό.

Έχει 128GB αποθηκευτικό χώρο και δέχεται κάρτες μνήμης micro SD έως 256GB. Η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 4500 mAh και μπορεί να φορτίσει γρήγορα με τον φορτιστή 18W που θα βρείτε στη συσκευασία.

Στη συσκευασία θα βρείτε επίσης ένα καλώδιο USB Type-A σε USB Type-C αλλά και μια διάφανη θήκη σιλικόνης που είναι ποιοτική και ανθεκτική. Όποιος θέλει μπορεί να κρατήσει τη μεμβράνη προστασίας που είναι κολλημένη πάνω στην οθόνη, εγώ την έβγαλα.

, TCL 20 5G review: Στην εποχή του 5G

Πάμε να μιλήσουμε για την κάμερα. Αυτή είναι τριπλή με τον βασικό αισθητήρα 48 Megapixel wide angle με AI και HDR. Συμπληρώνεται από ένα αισθητήρα 8 Megapixel βάθους για ωραία bokeh και έναν macro 2 Megapixel.

Σε ότι αφορά το βίντεο, μπορεί να τραβήξει 4K με 30fps αλλά και Full-HD με 30 ή 60fps. Έχει ψηφιακό σταθεροποιητή εικόνας ο οποίος μπαίνει σε λειτουργία μόνο όταν τραβάτε Full-HD με 30fps.

Η κάμερα διαθέτει ψηφιακό ζουμ έως 10x και έχει λειτουργία Super Night Mode 2.0. Η selfie είναι 8 Megapixel με HDR και τραβάει καλές φωτογραφίες ακόμα και κόντρα στο φως.

, TCL 20 5G review: Στην εποχή του 5G

Το TCL 20 5G τρέχει Android 10 (θα αναβαθμιστεί σε Android 11) με TCL UI 2.0 και η κατασκευάστρια εταιρεία υπόσχεται security updates έως τον Νοέμβριο του 2023.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Παναγιώτης

Μια ερώτηση θα ήθελα να κάνω έρχεται με Android 10 . Πόσες αναβαθμίσεις Android υπόσχεται η εταιρεία θα πάει στο Android 12;

Παναγιώτης

Έγινε Κώστα σε ευχαριστώ πολύ για την Κατατοπιστικη απάντηση

Γιάννης

Με τον 690 και στα 279 δεν νομιζω να έχει μέλλον στην αγορά ακόμα και η Samsung σε αυτην την τιμή βρίσκεις με καλύτερα specs

Αναστάσιος

Θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση. Πήρα το TCL 20 5G από Γερμανό σε μία προσφορά 199€. Στην κάμερα, όταν πηγαίνω στις ρυθμίσεις και επιλέγω 48MP και βγάζω τη φωτογραφία, την επόμενη φορά που θα επιχειρήσω να βγάλω πάλι φωτογραφία, έχει προεπιλογή τα 12MP. Δεν κρατάει δηλαδή μόνιμα τα 48MP. Έτσι πρέπει να είναι, ή δεν κάνω κάτι εγώ σωστά στις ρυθμίσεις; Ευχαριστώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.

Gear AirTag Apple featured

Του έκλεψαν την BMW και την πήρε πίσω χάρη στο AirTag της Apple

Η Apple καλεί τους χρήστες AirTag να καλούν την αστυνομία όταν εντοπίζουν την τοποθεσία της κλεμμένης περιουσίας τους.

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.