TCL 20R 5G review: 5G για τις μάζες

, TCL 20R 5G review: 5G για τις μάζες

Οι περισσότερες νέες συσκευές που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά είναι συμβατές με τα γρήγορα δίκτυα νέας γενιάς 5G. Στη χαμηλή κατηγορίας τιμής των 5G smartphones κυριαρχεί ο επεξεργαστής Dimensity 700 της MediaTek, αυτός που φοράει και το φρέσκο TCL 20R 5G.

Πόσο διαφορετικό μπορεί να είναι ένα ακόμα προσιτό 5G smartphone με αρχική τιμή λανσαρίσματος τα 210 ευρώ; Η απάντηση είναι απλή, δεν μπορεί να είναι διαφορετικό!

, TCL 20R 5G review: 5G για τις μάζες

Hardware + Design

Το TCL 20R 5G είναι ένα κλασσικού σχεδιασμού κινητό με εισαγωγικά τεχνικά χαρακτηριστικά όπως 4GB RAM και 64GB ενσωματωμένης μνήμης, Dual SIM με υποδοχή για κάρτες μνήμης micro SD, έξοδο ακουστικών, face unlock, NFC και αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος στο πίσω μέρος. Το έχω ξαναπεί, πιστεύω ότι στο πίσω μέρος των κινητών είναι το πιο σωστό σημείο για να βρίσκεται ο αισθητήρας fingerprint και του TCL 20R 5G είναι γρήγορος και ξεκλειδώνει άμεσα.

Το σασί και η πλάτη της συσκευής είναι από πλαστικό και έχει ένα ιδιαίτερο σχεδιαστικό χαρακτηριστικό. Όχι η πλάτη, η πλάτη είναι μονόχρωμη flat, το σασί είναι διαφορετικό με σαγρέ τελείωμα, ίσως για να μην γλιστράει τόσο εύκολα το κινητό από το χέρι; Ξεχωρίζει πάντως.

, TCL 20R 5G review: 5G για τις μάζες

Display Quality

Η οθόνη έχει διαγώνιο 6.52″ και είναι τεχνολογίας LCD IPS με φτωχή ανάλυση HD+ που μεταφράζεται σε 1600×720 pixel. Είναι πολύ αξιόλογη πάντως, πολύ τίμια, με αρκετή φωτεινότητα, λαμπερά – πλούσια χρώματα και καλή γωνία θέασης.

Κλασσική συνταγή για ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα στην αναπαραγωγή των χρωμάτων και τη συνολική απόδοση της οθόνης τόσο στις εικόνες όσο και στην αναπαραγωγή βίντεο είναι η τεχνολογία NXTVISION που έχουν αποκλειστικά τα TCL smartphones και tablets.

Προστατεύεται από γυαλί για να μην γρατζουνιέται εύκολα και έχει προσαρμόσιμο ρυθμό ανανέωσης 90Hz αλλά και touch sampling rate 180Hz που θα εκτιμήσουν οι mobile gamers.

, TCL 20R 5G review: 5G για τις μάζες

Camera Performance

Η τριπλή κάμερα με τον βασικό αισθητήρα να αγγίζει τα 13 Megapixel δεν εντυπωσιάζει εκ πρώτης όψεως και συνεχίζει να μην εντυπωσιάζει και εκ του αποτελέσματος. Μέτριες φωτογραφίες με όχι και τόσο καλή ανάλυση και απόδοση κάποιων χρωμάτων αρκετά έντονα που μας φάνηκαν υπερβολικά.

Η αυτόματη βελτίωση του AI προσπαθεί φέρνει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Θέλει φως η κάμερα του κινητού και όχι κοντινές λεπτομέρειες. Οι άλλοι δύο φακοί είναι ο ένας βάθους 2 Megapixel – για bokeh που αποδίδει καλά και άλλος επίσης 2 Megapixel για macro φωτογραφίες.

Σε επίπεδο βίντεο το TCL 20R 5G μπορεί να απαθανατίσει υλικό έως Full HD με 30fps. Η selfie κάμερα μέτρια με αισθητήρα 8 Megapixel.

, TCL 20R 5G review: 5G για τις μάζες

Audio, Data, Call Reception

Επικοινωνιακά το κινητό συνδέεται άψογα σε δίκτυα 5G εδώ στην Αττική και δουλεύει ρολόι. Δεν παρατηρήσαμε προβλήματα κατά τη χρήση του ως κινητό τηλέφωνο πραγματοποιώντας τηλεφωνικές κλήσεις.

Performance + Battery Life

Αυτό το λεπτό και ελαφρύ σώμα του κινητού ενσωματώνει μπαταρία με χωρητικότητα 4500mAh που φορτίζει με τον φορτιστή 10W που θα βρείτε στη συσκευασία. Για να κρατήσει την τιμή χαμηλά η TCL αποφάσισε να μην βάλει θήκη μαζί με το κινητό, κάτι που συνηθίζει στα υπόλοιπα μοντέλα της.

Η μπαταρία σε βγάζει παλικάρι για σχεδόν δυο μέρες με μια μόνο φόρτιση.

, TCL 20R 5G review: 5G για τις μάζες

Software + User Experience

Το TCL 20R 5G τρέχει Android 11 με TCL UI στην έκδοση 3.0.2 και
διατίθεται ήδη στην ελληνική αγορά σε Granite Grey και Lazurite Blue με τιμή 209,90 ευρώ για την έκδοση 4/64.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Brainmorf

Καλησπέρα και καλές γιορτές. Μήπως έχετε ενημέρωση από την εταιρεία για το πότε θα άρχισε η αναβάθμιση σε Android 12 για το συγκεκριμένο smartphone; Ευχαριστώ

John

Βλέπω τις επαφές 3πλές και 4πλές και δεν υπάρχει ρύθμιση για επιλογή π.χ. να τις βλέπεις από sim ή από google, όπως υπάρχει σε άλλα κινητά. Κάνω συγχώνευση αλλά τα ίδια. Μήπως υπάρχει κάποια άλλη λύση?
Ευχαριστώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured TCL TCL Android smartphones

Βόλτα στο περίπτερο της TCL στο MWC 2024 [Booth tour video]

Ανακαλύψτε μαζί μας τις τεχνολογικές προόδους που έχει κάνει η TCL για να βελτιώσει την εμπειρία του χρήστη κάνοντας βόλτα στο booth της στο MWC 2024 στη Βαρκελώνη.

Reviews featured Hands-on Realme

Realme C67 review: Με Κατοστάρα και Snapdragon

Το realme C67 είναι το πρώτο smartphone που διαθέτει τη μεγαλύτερη camera ανάλυσης 108MP αισθητήρα και zoom camera 3x στην κατηγορία του. Δείτε το review του Techblog!

Reviews featured Hands-on Redmi Note 13 Pro+

Redmi Note 13 Pro+ 5G review: Αχτύπητο

Ας δούμε αναλυτικά μέσα από ένα review video τα χαρακτηριστικά που καθιστούν το Redmi Note 13 Pro+ 5G ένα “αχτύπητο” smartphone.

Reviews featured Hands-on Samsung

Samsung Galaxy S24 Ultra: Ελληνικό unboxing και hands-on video

Το Samsung Galaxy S24 Ultra φέρνει την φωτογραφική εμπειρία σε νέα επίπεδα με τον καινοτόμο ProVisual Engine. Μάθε τα πάντα μέσα από το video του Techblog.