ViewSonic ColorPro VP2785-2K hands-on: Για δημιουργούς περιεχομένου

, ViewSonic ColorPro VP2785-2K hands-on: Για δημιουργούς περιεχομένου

Πρόσφατα κυκλοφόρησε και στη χώρα μας η νέα σειρά επαγγελματικών οθονών ViewSonic ColorPro μέσα από την οποία έχουμε σήμερα στα χέρια μας το μοντέλο VP2785-2K. Πρόκειται για ένα 27ιντσο μοντέλο με native ανάλυση 2K QHD το οποίο και πήρε μόνιμα τη θέση του σε κάθετη διάταξη στο desktop setup μας. Υπάρχει και η 4Κ έκδοση αυτού με κωδική ονομασία VP2785-4K η οποία βρίσκεται ήδη στα χέρια της ομάδας του pttl.gr.

, ViewSonic ColorPro VP2785-2K hands-on: Για δημιουργούς περιεχομένου

Η ViewSonic είναι μια από τις κορυφαίες κατασκευάστριες προϊόντων και λύσεων απεικόνισης ιδιαίτερα γνωστή για τα PC monitor και έχει παρουσία σε περισσότερες από 100 χώρες.

Η νέα σειρά οθονών ViewSonic ColorPro είναι ιδανική για χρήση από επαγγελματίες με απαιτήσεις χάρη στην υψηλή χρωματική ακρίβεια προσφέροντας ολοζώντανη εικόνα για να μπορούν να επεξεργάζονται και να τελειοποιούν εικόνες και βίντεο με κάθε λεπτομέρεια. Τα ColorPro monitor της ViewSonic παρέχουν χρωματική ακρίβεια και ποιοτική απεικόνιση με επαγγελματικά χρωματικά πρότυπα, που μεταξύ άλλων καλύπτουν το sRGB στο 100% για web περιεχόμενο και το Adobe RGB Color space στο 100% για εκτύπωση.

, ViewSonic ColorPro VP2785-2K hands-on: Για δημιουργούς περιεχομένου

Από πλευράς συνδέσεων η VP2785-2K έχει δύο υποδοχές DisplayPort 1.2 η μια για είσοδο σήματος η άλλη για σύνδεση δεύτερης οθόνης σε σειρά, μια HDMI 1.4, μια USB Type-C 3.1 με δυνατότητα φόρτισης αλλά και δύο θύρες USB για σύνδεση περιφερειακών. Ενσωματώνει αισθητήρα παρουσίας που αντιλαμβάνεται πότε απομακρύνεστε από αυτή και χαμηλώνει η φωτεινότητα για να εξοικονομείτε ενέργεια και έρχεται μαζί με σταντ που προσφέρει μια ποικιλία δυνατοτήτων προσαρμογής για ύψος, περιστροφή και κλίση προσφέροντας τη μεγαλύτερη δυνατή άνεση.

, ViewSonic ColorPro VP2785-2K hands-on: Για δημιουργούς περιεχομένου

Σε άλλα τεχνικά χαρακτηριστικά η οθόνη έχει ρυθμό ανανέωσης 60Hz, response time 14ms, έχει βάθος χρώματος 10-bit, γωνία θέασης 178 μοιρών και φωτεινότητα 300cd/m2. Με το λογισμικό Display Manager για PC μπορείτε να αποκτήσετε τον πλήρη έλεγχο του μενού της οθόνης χωρίς να είστε υποχρεωμένοι να την ρυθμίζετε από τα ενσωματωμένα πλήκτρα αφής.

, ViewSonic ColorPro VP2785-2K hands-on: Για δημιουργούς περιεχομένου

Με τη νέα σειρά οθονών ColorPro η ViewSonic προσφέρει στους φωτογράφους, designers, video editors και άλλους δημιουργούς περιεχομένου την ακρίβεια χρωμάτων που επιζητούν, ικανοποιώντας ακόμα και τις πιο υψηλές τους απαιτήσεις.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
KnightRider

Για video editing δεν πολύ κάνει γιατί έχει πολύ αργό response time (14ms) και είτε σε 24fps είτε 60fps βίντεο η κίνηση φαίνεται θολή (σαν να βάζεις motion blur)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.