Viewsonic VX2418C review: Κορυφαία ποιότητα εικόνας «on a budget»

Viewsonic gaming monitor review, Viewsonic VX2418C review: Κορυφαία ποιότητα εικόνας «on a budget»

Το gaming monitor VX2418C της ViewSonic από την σειρά Omni έρχεται για να αποδείξει ότι στη χαμηλή κατηγορία τιμής – για τα δεδομένα του χώρου – υπάρχουν επιλογές για hi-end αποδόσεις εντός προϋπολογισμού!

Σε αυτή την προσπάθεια, της διατήρησης δηλαδή μιας χαμηλής τιμής χωρίς εκπτώσεις στις επιδόσεις, το VX2418C της ViewSonic τα καταφέρνει πολύ καλά!

Και αυτό γίνεται άμεσα αντιληπτό παραθέτοντας τα τεχνικά χαρακτηριστικά αυτού του monitor τα οποία και εντυπωσιάζουν, επαναλαμβάνω – πάντα σε σχέση με την κατηγορία που κυμαίνεται η τιμή του, κάτω από τα 200 ευρώ στις 23.6 ίντσες.

165Hz ρυθμός ανανέωσης, χρόνος απόκρισης 1ms, υποστήριξη FreeSync Premium και κυρτότητα 1500R, ναι είναι curved για να παρέχει αυτό το κάτι τοις παραπάνω… σε όσους το εκτιμούν. Γιατί κάποιοι προτιμούν τις επίπεδες!

Η ViewSonic VX2418C διαθέτει ευκρινή οθόνη με panel VA LCD LED. Εδώ γιατί να πεις κάτι αρνητικό; Αν θέλεις οθόνη 4K πρέπει να ανέβεις σε ίντσες και να budgetάρεις ακόμα κάνα δυο κατοστάρικα, στην καλύτερη περίπτωση!

Το panel έχει anti-glare επίστρωση με φίλτρο 3H που μειώνει την ενοχλητική αντανάκλαση και διατηρεί την οθόνη σας καθαρή και ευκρινή, εξασφαλίζοντας κρυστάλλινη προβολή χωρίς να σας ενοχλεί για παράδειγμα το φως του ήλιου από έξω ή όταν εργάζεστε κοντά σε παράθυρο.

Με καμπυλότητα οθόνης 1500R, το gaming monitor VX2418C προσφέρει μια διαφορετική εμπειρία είτε παίζετε, είτε εργάζεστε στον υπολογιστή σας. Με την τεχνολογία SuperClear Vertical Alignment θα είστε σίγουροι ότι η απεικόνιση παραμένει «καθαρή» από οποιαδήποτε γωνία θέασης έως και 178 μοίρες.

Το βάθος χρώματος είναι 8-bit, η φωτεινότητα 250 cd/m2 και το contrast αγγίζει τα 3000:1. Ο ρυθμός ανανέωσης 165 Hz φορτώνει περισσότερα καρέ προσφέροντας ομαλό παιχνίδι με ακόμα λιγότερη καθυστέρηση.

Ο χρόνος απόκρισης 1 ms διασφαλίζει ότι οι αντιδράσεις σας θα είναι τόσο γρήγορες όσο το παιχνίδι, βοηθώντας σας να διεκδικήσετε περισσότερες νίκες. Γιατί απλά θα έχετε το πλεονέκτημα απέναντι στους αντιπάλους σας.

Η υποστήριξη AMD FreeSync Premium ουσιαστικά εξαλείφει τα «κοψίματα» των καρέ κατά τη διάρκεια του gaming προσφέροντας πιο ομαλή εμπειρία παιχνιδιού. Συγχρονίζει τις εξόδους της GPU με τις εισόδους της οθόνης, επιτρέποντας στα παιχνίδια να γίνονται ακόμα πιο… καθηλωτικά!

Και μιας και μιλάμε για υποδοχές σύνδεσης, πάρτε χαρτί και μολύβι, έχετε στη διάθεσή σας δύο εισόδους HDMI 1.4 και μια Display Port 1.2. Από πλευράς εξόδων υπάρχει μια 3.5 χλστ. Είμαι σίγουρος ότι θα εκτιμήσετε και τα ενσωματωμένα στερεοφωνικά ηχεία.

Το μενού ρυθμίσεων είναι αναλυτικό και σε αυτό θα βρείτε αρκετές προκαθορισμένες επιλογές για άμεση εφαρμογή. Η πλοήγηση γίνεται παιχνιδάκι χάρη σε ένα περιστρεφόμενο ρυθμιστικό που ονομάζεται Joy Key και βρήκαμε πολύ εύχρηστο!

24άρα curved Full HD, 165Hz, 1ms response time, FreeSync Premium. Τι άλλο να ζητήσεις στη συγκεκριμένη κατηγορία τιμής;

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Reviews featured Hands-on Realme

Realme C67 review: Με Κατοστάρα και Snapdragon

Το realme C67 είναι το πρώτο smartphone που διαθέτει τη μεγαλύτερη camera ανάλυσης 108MP αισθητήρα και zoom camera 3x στην κατηγορία του. Δείτε το review του Techblog!

Reviews featured Hands-on Redmi Note 13 Pro+

Redmi Note 13 Pro+ 5G review: Αχτύπητο

Ας δούμε αναλυτικά μέσα από ένα review video τα χαρακτηριστικά που καθιστούν το Redmi Note 13 Pro+ 5G ένα “αχτύπητο” smartphone.

Reviews featured Hands-on Samsung

Samsung Galaxy S24 Ultra: Ελληνικό unboxing και hands-on video

Το Samsung Galaxy S24 Ultra φέρνει την φωτογραφική εμπειρία σε νέα επίπεδα με τον καινοτόμο ProVisual Engine. Μάθε τα πάντα μέσα από το video του Techblog.

Reviews Suunto Hands-on

Suunto Race review: Κορυφαίο αθλητικό ρολόι GPS

Το Suunto Race αναδεικνύεται ως ένα από τα κορυφαία αθλητικά ρολόγια GPS σήμερα. Κατασκευασμένο με μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια και μια εντυπωσιακά μεγάλη οθόνη AMOLED 1.43” υψηλής ανάλυσης.