Zhiyun Weebill 2 Combo review: Σταθερές λήψεις

, Zhiyun Weebill 2 Combo review: Σταθερές λήψεις

Το Weebill 2 της Zhiyun είναι ένα επαγγελματικό gimbal σταθεροποίησης 3 αξόνων με πτυσσόμενη οθόνη αφής για τον έλεγχο των λειτουργιών του. Κουβαλάει τις περγαμηνές του πρώτου επιτυχημένου μοντέλου, του Weebill-S και έχει νέο σχεδιασμό και πιο στιβαρή κατασκευή, στοιχεία που το διαφοροποιούν σημαντικά στα σημεία από τον προκάτοχό του.

Είναι compact και ελαφρύ και μπορείς να το μεταφέρεις μαζί σου. H έξτρα χειρολαβή Sling Grip καθώς επίσης και το τριπόδι, αφαιρούνται, το gimbal μαζεύεται και χωράει στο back pack σου. Μπορείς όμως να το μεταφέρεις με περισσότερη ασφάλεια ή να το αποθηκεύεις με την τσάντα μεταφοράς του πακέτου Combo.

, Zhiyun Weebill 2 Combo review: Σταθερές λήψεις

Το Weebill 2 ενσωματώνει νέα μοτέρ αναβαθμισμένης ροπής και απόδοσης, νέο chip Infineon, βελτιωμένο αλγόριθμο και είναι συμβατό με τους περισσότερους συνήθεις συνδυασμούς μηχανών mirrorless ή DSLR και φακών συνολικού βάρους έως 3.5 με 4 κιλά.

Το chip Infineon αναλύει τις κινήσεις των μοτέρ και βελτιώνει τη σταθερότητα αντισταθμίζοντας κάθε ανεπαίσθητο κραδασμό και προσφέρει ομαλή παρακολούθηση του θέματος και ταχύτερη απόκριση του σταθεροποιητή.

Αυτό που κάνει τη διαφορά είναι η πτυσσόμενη οθόνη αφής 2.88″ υψηλής ανάλυσης που δίνει στο χειριστή τη δυνατότητα παραμετροποίησης των ρυθμίσεων του gimbal και την αλλαγή των ρυθμίσεων ανά πάσα στιγμή.

, Zhiyun Weebill 2 Combo review: Σταθερές λήψεις

Αφού ισορροπήσετε την κάμερα πάνω στο gimbal, μέσα από το μενού θα βρείτε τη λειτουργία auto calibration που ρυθμίζει αυτόματα κάθε μικρό-λεπτομέρεια για να έχετε την τέλεια ισορροπία.

Προχωρώντας ακόμα πιο πέρα μέσα από το μενού θα βρείτε επιλογές για τις απαραίτητες ρυθμίσεις του gimbal ώστε να το φέρετε ακριβώς στα μέτρα σας ανάλογα με τις ανάγκες του εξοπλισμού που χρησιμοποιείτε και της λήψης.

Όλα τα ρυθμιστικά ελέγχου του gimbal βρίσκονται εργονομικά τοποθετημένα στη αριστερή πλευρά επιτρέποντας να τα χειριζόμαστε με ευκολία ακόμα και κατά τη διάρκεια της λήψης με λίγα μόλις πατήματα.

, Zhiyun Weebill 2 Combo review: Σταθερές λήψεις

Ο μεγάλος τροχός ελέγχου δίνει πρόσβαση στην εστίαση της μηχανής, το zoom αν αποκτήσετε κάποια έξτρα αξεσουάρ, στο διάφραγμα, το ISO και την ταχύτητα κλείστρου της μηχανής. Ανατρέξτε στο site της Zhiyun για να μάθετε τη συμβατότητα του gimbal με διαφορετικές μηχανές και φακούς.

Μπορείτε να ελέγξετε το gimbal και από απόσταση hands-free μέσα από την δωρεάν εφαρμογή της Zhiyun για iOS και Android που συνδέεται μέσω Bluetooth με το Weebill 2.

Η μπαταρία του είναι ενσωματωμένη με χωρητικότητα 2600mAh, φορτίζεται πλήρως μέσα σε κάτι περισσότερο από 1.5 ώρα και παρέχει ενέργεια για διάρκεια χρήσης έως και 9 ώρες. Σημαντικό ότι το gimbal μπορεί να λειτουργεί και κατά τη διάρκεια της φόρτισης χρησιμοποιώντας π.χ. ένα powerbank. Ναι, φορτίζει και με powerbank μέσω USB Type-C.

, Zhiyun Weebill 2 Combo review: Σταθερές λήψεις

Το Weebill 2 είναι συμβατό με το σύστημα μετάδοσης εικόνας Transmount Image Transmission System της Zhiyun καθώς επίσης και με το μόνιτορ ελέγχου MasterEye Visual Controller VC100.

Στη συσκευασία της έκδοσης Combo περιλαμβάνεται το Weebill 2, ένα quick release plate, τρίποδο, λαβή Sling Grip και τσάντα μεταφοράς. Αποκτήστε το Weebill 2 εδώ.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Reviews featured Hands-on TCL

TCL 50 SE Greek review: Η καλύτερη εισαγωγή

Το TCL 50 SE ταιριάζει απόλυτα σε όσους αναζητούν μια ολοκληρωμένη εμπειρία smartphone με υψηλής ανάλυσης οθόνη FHD+ NXTVISION 6,8″ και ρυθμό ανανέωσης 90Hz.

Reviews featured Hands-on Realme

Realme C67 review: Με Κατοστάρα και Snapdragon

Το realme C67 είναι το πρώτο smartphone που διαθέτει τη μεγαλύτερη camera ανάλυσης 108MP αισθητήρα και zoom camera 3x στην κατηγορία του. Δείτε το review του Techblog!

Reviews featured Hands-on Redmi Note 13 Pro+

Redmi Note 13 Pro+ 5G review: Αχτύπητο

Ας δούμε αναλυτικά μέσα από ένα review video τα χαρακτηριστικά που καθιστούν το Redmi Note 13 Pro+ 5G ένα “αχτύπητο” smartphone.

Reviews featured Hands-on Samsung

Samsung Galaxy S24 Ultra: Ελληνικό unboxing και hands-on video

Το Samsung Galaxy S24 Ultra φέρνει την φωτογραφική εμπειρία σε νέα επίπεδα με τον καινοτόμο ProVisual Engine. Μάθε τα πάντα μέσα από το video του Techblog.