Xbox One: AMD Zen APU για τη 2η γενιά

Η AMD είδαμε ότι φέτος θέλει να κάνει τη διαφορά στο χώρο των επεξεργαστών με τους πυρήνες Zen κι αυτό φαίνεται από τη διάθεσή της να κυκλοφορήσει λύσεις για κονσόλες, φορητές συσκευές, οικιακές, επαγγελματικές ακόμα και για τους πιστούς στην Intel, υπολογιστές της Apple.

Σύμφωνα με δηλώσεις της Lisa Su, οι κονσόλες Xbox One και PS4 ενδέχεται το 2016 να συνεχίσουν να πουλούν με τους υψηλούς αριθμούς που πουλούν σήμερα και αυτό ίσως και να συνεχιστεί το 2017. Στα πλάνα της εταιρείας είναι μια αναβάθμιση στο Xbox One με έναν Zen επεξεργαστή και νέα GCN αρχιτεκτονική στην GPU με το όνομα Polaris, για ολοκληρωμένη βελτίωση του συστήματος. Κίνηση που μπορεί όντως να επιτύχει τις προβλεπόμενες υψηλές πωλήσεις των κονσολών της Microsoft. Φήμες θέλουν, το ίδιο να επιζητά και η Sony, χωρίς ακόμα να έχει επιβεβαιωθεί.

Λέγεται μάλιστα ότι αναπτύσσεται μια τεχνολογία να ενσωματωθεί ένα μνήμη HBM σε μορφή SoC για μια ολοκληρωμένη λύση συστήματος υψηλών επιδόσεων, χωρίς να είναι επιβεβαιωμένο ακόμα, με νύξεις κυκλοφορίας κατά το 2017. Το σύστημα αυτό φτάνει τα 128GB/s εύρους μνήμης και η κατασκευή του είναι με τη μέθοδο του stacking (4 stacks) ενώ η GPU που ενσωματώνει είναι νέας γενιάς αρχιτεκτονικής, πιθανόν της αναμενόμενης GCN 2.0 που περιμένουμε από το 2015. Η νέα αυτή γενιά GPU που θα κυκλοφορήσει, θα ονομάζεται Polaris και λέγεται πως αυτήν θα ενσωματώνει και το Xbox One 2ης γενιάς.

Αυτό το σύστημα ενσωμάτωσης που συνδέει τον επεξεργαστή, τον επιταχυντή γραφικών και τη μνήμη, ονομάζεται Onion3 και φτάνει ως τα 50GB/s συνολικά εύρους μνήμης. O τρόπος αυτός κατασκευής, έχει χρησιμοποιηθεί από την AMD και στις Carrizo APUs, που ήταν ένα βελτιωμένο σχέδιο εκείνων στο PS4 και το Xbox One. Η APU έχει περισσότερα Compute Unites στο σύστημα γραφικών, κάτι που σημαίνει ότι οι Zen APUs έχουν μεγαλύτερες και ικανότερες μηχανές να χειριστούν καλύτερα ενσωματωμένα γραφικά από ό,τι έχουμε δει ως τώρα.

Xbox One: AMD Zen APU για τη 2η γενιά, Xbox One: AMD Zen APU για τη 2η γενιά

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
fotis

Microsoft Xbox 360 Wireless Controller for Windows σε μαυρο χρωμα ασυρματο με ασυρματο ανταπτορα μαζι με charge kit pack και με εξτρα μπαταρια και καλωδιο φορτισης σε αριστη κατασταση μαζι το cd του χρησιμοποιημενο ελαχιστα μαζι δινονται 2 παιχνιδια 60 til 6982602920

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games Xbox Xbox One Xbox Series S

Palworld: Πούλησε 4 εκατομμύρια αντίτυπα σε τρεις μόλις μέρες

Τώρα το Palworld σημειώνει νέο ρεκόρ, τόσο προσωπικό, όσο και για τον κόσμο του gaming γενικότερα. Πούλησε 4 εκατ. αντίτυπα σε τρεις μέρες.

Games Microsoft Xbox Xbox One

Microsoft: Τέλος στη δημιουργία παιχνιδιών για το Xbox One

Ο επικεφαλής των Xbox Game Studios, Matt Booty, αποκάλυψε ότι η Microsoft δεν αναπτύσσει πλέον παιχνίδια το Xbox One.

Games Ubisoft

Far Cry 6: Παίξτε δωρεάν αυτό το Σαββατοκύριακο σε Xbox, PlayStation και PC

Η Ubisoft σου προσφέρει την ευκαιρία να δοκιμάσεις το Far Cry 6 αυτό το Σαββατοκύριακο στο πλαίσιο της δωρεάν δοκιμής του παιχνιδιού.

Games featured PlayStation 4 PlayStation 5

Soul Hackers 2: Νέο trailer

Στην δημοσιότητα δόθηκε ένα νέο trailer για το Soul Hackers 2 που αναμένεται να γίνει διαθέσιμο μέσα στο Αύγουστο.