5 κορυφαία video games που μπορείς να παίξεις σπίτι σου λόγω κορονοϊού #ΜένουμεΣπίτι

, 5 κορυφαία video games που μπορείς να παίξεις σπίτι σου λόγω κορονοϊού #ΜένουμεΣπίτι

Μπορεί η όλη φάση με τον κορονοϊό να μας έχει κλειδώσει στα σπίτια μας για να μην εξαπλωθεί κι άλλο αυτή η πανδημία, που ακούει στο όνομα Covid-19. Το ότι έχουν κλείσει αρκετές επιχειρήσεις σημαίνει ότι υπάρχει και αρκετός ελεύθερος χρόνος.

Μόνο που είναι εντός των τοίχων του σπιτιού, αφού είναι κλειστές οι καφετέριες, είναι κλειστά τα μπαρ, τα εστιατόρια και κάθε άλλος χώρος, όπου μπορεί να μαζευτεί πολύς κόσμος, όπως κάθε μορφή εκδήλωσης.

Όμως, το ότι δε βγαίνουμε έξω δε σημαίνει ότι δεν μπορούμε να κάνουμε απολύτως τίποτα στο σπίτι μας. Σαφώς και υπάρχουν επιλογές, όπως το να δούμε μία ταινία ή σειρά στην τηλεόραση ή στο Netflix, αλλά και να παίξουμε κάποιο video game στο PlayStation 4 (ο περισσότερος κόσμος το έχει στη διάθεσή του).

Άλλωστε, όλοι έχουμε υπάρξει παιδιά κι έχουμε περάσει από αυτή τη φάση, που «λιώναμε» με τα video games, και κάποιες φορές στον ελεύθερο χρόνο μας θα θέλαμε να παίξουμε ένα από αυτά για να θυμηθούμε τα παλιά.

Γι’ αυτό, λοιπόν, σας παρουσιάζουμε πέντε κορυφαία video games, με τα οποία ο καθένας θα μπορούσε να ξοδέψει τον χρόνο του στο σπίτι. Ωστόσο, εξηγούμαστε για να μην παρεξηγούμαστε.

Σε αυτά δε συμπεριλαμβάνονται τα κλασσικά Fifa και Pro Evolution Soccer (ποιο είναι το καλύτερο είναι μία άλλη κουβέντα), με δεδομένο ότι σε αυτά τα δύο παίζουμε κυρίως διπλά με κάποιον φίλο μας. Εκτός κι αν έχετε σπίτι σας κάποιο από τα αδέρφια σας ή επιλέξει να παίξει μαζί σας ο πατέρας σας. Όπως και να έχει, βέβαια, θα υπάρξουν και ενστάσεις και περιμένουμε να τις ακούσουμε.

Gran Turismo Sport

, 5 κορυφαία video games που μπορείς να παίξεις σπίτι σου λόγω κορονοϊού #ΜένουμεΣπίτι

Θέλετε να μπείτε στη θέση του οδηγού αγώνων και να δαμάσετε τις πίστες; Αυτή είναι η ευκαιρία! Το Gran Turismo Sport ήρθε στην Ευρώπη, συνεπώς και στη χώρα μας, στις 18 Οκτωβρίου 2017 (17 Οκτωβρίου στη Βόρειο Αμερική και 19 Οκτωβρίου στην Ιαπωνία) και έκτοτε έχει λάβει αρκετές αναβαθμίσεις.

Η τελευταία έκδοση είναι η 1.53, στην οποία αναβαθμίστηκε στις 18 Δεκεμβρίου 2019, προσθέτοντας την πίστα Λαγκούνα Σέκα και εφτά νέα αυτοκίνητα στο παιχνίδι. Αν μη τι άλλο, μία εκπληκτική οδηγική εμπειρία σε κορυφαία σιρκουί και με κορυφαία αυτοκίνητα.

Εκπληκτικά γραφικά, ωραίο gameplay, ενώ έχεις τη δυνατότητα να κάνεις αρκετά challenges, να περάσεις από εκπαίδευση, ακόμα και να κάνεις τη δική σου καριέρα στο πρωτάθλημα και να δημιουργήσεις το δικό σου όνομα στους αγώνες.

Όλα αυτά υπό τις οδηγίες του εξάκις παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula1 και κάτοχο πολλών ρεκόρ, Λιούις Χάμιλτον, τη στιγμή που συνεχώς ανεβαίνεις επίπεδο και γίνεσαι ολοένα και καλύτερος. Το Gran Turismo Sport εκδόθηκε από την Sony Interactive Entertainment και εξελίχθηκε από την Polyphony Digital.

Crash Team Racing: Nitro-Fueled

, 5 κορυφαία video games που μπορείς να παίξεις σπίτι σου λόγω κορονοϊού #ΜένουμεΣπίτι

Όλοι ξέρουμε τον πολυαγαπημένο Crash. Από τότε που υπήρχε ακόμα το PlayStation 1, όλοι θέλαμε να παίζουμε λίγο Crash, κάτι που μας έφερε στο σήμερα. Μετά το N. Sane Trilogy, στις 21 Ιουνίου του περασμένου έτους ήρθε το Crash Team Racing: Nitro-Refueled.

Μία μίξη αγώνων καρτ σε συνδυασμό με το γνωστό παιχνίδι. Όλοι οι χαρακτήρες του Crash μπαίνουν και σε αυτό το video game, που αποτελεί remaster του Crash Tag Team Racing, το οποίο κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2005 σε PlayStation 2, Xbox και PlayStation Portable.

Σε αυτό, λοιπόν, βλέπουμε νέα στοιχεία, παιχνίδι online, καθώς και όλες τις πίστες, τις αρένες μάχης και τις τροποποιήσεις των καρτ, που είδαμε στο Crash Nitro Kart, που κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2003 για Game Boy Advance, PlayStation 2 και Xbox. Ετοιμαστείτε να τρελαθείτε εκ νέου με τις περιπέτειες του Crash και φυσικά να ζήσετε μία διαφορετική όψη των αγώνων.

Blood & Truth

, 5 κορυφαία video games που μπορείς να παίξεις σπίτι σου λόγω κορονοϊού #ΜένουμεΣπίτι

Ένα video game με πολλή δράση είναι το Blood & Truth. Κυκλοφόρησε στις 28 Μαΐου 2019 από τη Sony Interactive Entertainment για το PlayStation 4, ενώ μπορεί κανείς να το ζήσει και σε εικονική πραγματικότητα με την κάμερα Virtuar Reality της PlayStation.

Ο κάθε παίκτης παίρνει τον ρόλο του Ράιαν Μαρκς, ενός πρώην στρατιώτη των Ειδικών Δυνάμεων, ο οποίος προσπαθεί να σώσει την οικογένειά του από έναν μεγάλο εγκληματία του Λονδίνου. Τα γραφικά είναι απίστευτα, ειδικά με τη VR, ενώ υπάρχουν αρκετά σημεία κάλυψης για τους παίκτες και διάφορες επιλογές όπλων για την εξουδετέρωση των εχθρών.

Το παιχνίδι έλαβε πολύ καλές κριτικές, ενώ για πρώτη φορά ένα παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας βρέθηκε στην κορυφή των chart στο Ηνωμένο Βασίλειο την εβδομάδα κυκλοφορίας του.

Call of Duty: Modern Warfare

, 5 κορυφαία video games που μπορείς να παίξεις σπίτι σου λόγω κορονοϊού #ΜένουμεΣπίτι

Το Call of Duty είναι ένα από τα αγαπημένα παιχνίδια πολλών gamers και το τελευταίο που κυκλοφόρησε είναι το Modern Warfare. Βγήκε στα ράφια στις 25 Οκτωβρίου 2019 για PlayStation 4, Xbox One και Microsoft Windows.

Είναι το 16ο installment της σειράς, με την Infinity Ward, που ανέλαβε τον προγραμματισμό του, να το ετοιμάζει από το 2016, αφού κυκλοφόρησε το Call of Duty: Infinite Warfare. Στο Modern Warfare η Infinity Ward πήρε έμπνευση από πραγματικές συγκρούσεις, όπως ο πόλεμος της Συρίας και οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Λονδίνο.

Γι’ αυτό, βλέπουμε έναν πράκτορα της CIA να συνεργάζεται με την Ειδική Ομάδα SAS των Ειδικών Δυνάμεων της Μεγάλης Βρετανίας και με επαναστάτες από τη φανταστική χώρα του Ουρζικστάν για να πολεμήσουν ενάντια στις Ρωσικές δυνάμεις, που έχουν εισβάλει στην εν λόγω χώρα.

Ωραία γραφικά και μπόλικη δράση, όπως άλλωστε περιμέναμε για ένα παιχνίδι, που φέρει τον τίτλο του Call of Duty, το οποίο μάλιστα κυκλοφόρησε, έχοντας πολύ καλές κριτικές για το gameplay, το story, το multiplayer και τα γραφικά.

Marvel Spiderman

, 5 κορυφαία video games που μπορείς να παίξεις σπίτι σου λόγω κορονοϊού #ΜένουμεΣπίτι

Θέλετε να ζήσετε την ιστορία ενός από τους πιο γνωστούς ήρωες της Marvel από την αρχή; Το Marvel Spiderman, το οποίο διατίθεται και με ελληνικούς υπότιτλους, σας δίνει αυτή τη δυνατότητα.

Ο γνωστός σε όλους Spiderman, ο οποίος έχει αποκτήσει ειδικές δυνατότητες, έπειτα από το τσίμπημα μιας αράχνης, προσπαθεί να βάλει στη ζυγαριά τις δύο ζωές του, ως ο άνθρωπος που θα σώσει την πόλη της Νέας Υόρκης από τους κακούς και ως ο Πίτερ Πάρκερ, που έχει στο πλευρό του τη Θεία Μέι, την πρώην σύντροφό του και ρεπόρτερ, Μαίρη Τζέιν Γουάτσον και την Αρχηγό της Αστυνομίας, Γιούρι Γουατανάμπε, αλλά και τον Δρ Ότο Οκτάβιους.

Οι μάχες είναι πάρα πολλές και πολύ δυνατές, καθώς γι’ αρχή υπάρχουν ο Γουίλσον Φισκ και η συμμορία του. Αφού καταφέρνει να τον βάλει φυλακή, έρχεται αντιμέτωπος με άλλους αντιπάλους, όπως ο Electro, ο Rhino, ο Scorpion, ο Shocker και πολλοί άλλοι.

Κατά τη διάρκεια της περιπέτειάς του ο Spiderman έρχεται με επαφή και με άλλους χαρακτήρες, όπως ο Μάιλς Μοράλες και ο πατέρας του, Τζέφερσον Ντέιβις, που είναι αστυνομικός στη Νέα Υόρκη, ο δήμαρχος της πόλης και CEO της OsCorp, Νόρμαν Όσμπορν, και το αφεντικό της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας, Sable International, Σίλβερ Σαμπλίνοβα.

Φυσικά, σε όλους τους κακούς συμπεριλαμβάνεται και ο Mister Negative, που αποδεικνύεται ότι είναι ο Μάρτιν Λι, αλλά και η συμμορία του, με την ονομασία Δαίμονες. Το video game κυκλοφόρησε στις 7 Σεπτεμβρίου 2018 μόνο για το PlayStation 4 από την Sony Interactive Entertainment, με προγραμματίστρια την Insomniac Games.

Μπορεί κανείς να πει μόνο καλά λόγια για το gameplay, τα γραφικά του και φυσικά τις επικές μάχες, οι οποίες είναι σε πολύ δύσκολο επίπεδο και δεν τις κερδίζει εύκολα κάποιος.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
XperiakiasT

Spider-Man παιχνιδάρα!!!

Michelangelos

Όσοι έχουν παίξει Football Manager ξέρουν…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.

Gear AirTag Apple featured

Του έκλεψαν την BMW και την πήρε πίσω χάρη στο AirTag της Apple

Η Apple καλεί τους χρήστες AirTag να καλούν την αστυνομία όταν εντοπίζουν την τοποθεσία της κλεμμένης περιουσίας τους.

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.