Acer Predator Helios 300: Το Gaming laptop που κάνει τη διαφορά

Όταν ακούμε video games το μυαλό μας πηγαίνει σε κονσόλα νέας γενιάς ή σε σταθερό υπολογιστή ο οποίος είναι κατάλληλα εξοπλισμένος έτσι ώστε να τρέχει τα games απροβλημάτιστα, χωρίς κολλήματα, με υψηλό frame rate, με γραφικά χωρίς σπασίματα και lag. Λίγοι όμως έχουν συνδέσει το gaming με κάποιο άλλο μέσο όπως ένα πολύ ισχυρό laptop που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από ένα αντίστοιχο σταθερό υπολογιστή.

Η Acer με το Predator Helios 300 έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα και να αποδείξει πως το gaming δεν είναι μόνο προνόμιο των κονσολών και των σταθερών υπολογιστών, μιας και είναι εξοπλισμένο με τεχνικά χαρακτηριστικά που θα κάνει τους gamers να αναλογιστούν πως ίσως ήρθε η στιγμή να επενδύσουν σε ένα gaming laptop με το οποίο θα μπορούν να παίζουν τα αγαπημένα τους games σε οποιοδήποτε μέρος ανά πάσα στιγμή.

Με μια πρώτη ματιά στο ACER Predator Helios 300, καταλαβαίνουμε πως έχουμε να κάνουμε με ένα gaming laptop, αφού το σασί του που αποτελείται από κράμα αλουμινίου και υψηλής ποιότητας πλαστικό κρύβει τεχνικά χαρακτηριστικά που δείχνουν ότι είναι φτιαγμένο για μεγάλες gaming μάχες. Ξεκινώντας από την οθόνη του η οποία είναι τεχνολογίας IPS, υπάρχουν οι επιλογές για 15.6” και 17.3” με ανάλυση Full HD, με ρυθμό ανανέωσης που φτάνει μέχρι τα 240Hz και χρόνο απόκρισης 3ms σε λειτουργία Overdrive, καταφέρνοντας να δώσει στο χρήστη μια ομαλή ροή στα γραφικά χωρίς lag τη στιγμή που η δράση είναι έντονη, με τα γραφικά να ξεπηδούν από την οθόνη και τη διασκέδαση να αλλάζει επίπεδο.

, Acer Predator Helios 300: Το Gaming laptop που κάνει τη διαφορά

Προχωρώντας στο εσωτερικό του Predator Helios 300, το οποίο “τρέχει” Windows 10 Home, θα βρούμε τον επεξεργαστή Intel Core i7 10ης γενιάς και συγκεκριμένα τον i7-10750H αρχιτεκτονικής 14nm, με τη μνήμη RAM να φτάνει τα 32GB DDR4 χρονισμένη στα 2933 MHz, κάρτα γραφικών NVIDIA GeForce RTX 3080 και αποθηκευτικό χώρο τεχνολογίας SSD που φτάνει τα 2TB, αρκετό για να φιλοξενήσει τα αγαπημένα μας video games.

Σημαντικό είναι να αναφέρουμε πως ο i7-10750H προσφέρει δυνατότητα overclocking στα 5.0GHz σε λειτουργία Turbo, ενώ λόγω του ότι είναι εξαπύρηνος με 12 threads, του δίνει τη δυνατότητα να φτάσει το multitasking στα όριά του ενώ μπορεί να αποδώσει στο μέγιστο των δυνατοτήτων του ακόμα και στα πιο απαιτητικά games, προσφέροντας μια ομαλή εμπειρία gaming χωρίς απώλειες στην ποιότητα.

Όσον αφορά τη GPU η οποία είναι η NVIDIA GeForce RTX 3080, διαθέτει πυρήνες Tensor 3ης γενιάς που συμβάλλουν στην αύξηση των επιδόσεων της GPU, ενώ οι πυρήνες RT 2ης γενιάς με τη λειτουργία Ray Tracing, έχουν τη δυνατότητα να προσομοιώνουν το αληθινό φως και να αποδίδουν φωτορεαλιστικά γραφικά και σκιάσεις. Τέλος, μέσω του NVIDIA DLSS που λειτουργεί μέσω τεχνητής νοημοσύνης, ο ρυθμός ανανέωσης των καρέ αυξάνεται, συμβάλλοντας στην απόδοση πλούσιων γραφικών χωρίς σπασίματα.

, Acer Predator Helios 300: Το Gaming laptop που κάνει τη διαφορά

Ένα τέτοιο gaming laptop είναι λογικό να χρειάζεται και την κατάλληλη ψύξη τη στιγμή που όχι μόνο η ένταση των games αυξάνεται, αλλά και η θερμοκρασία από τις υψηλές επιδόσεις. Για αυτό το λόγο, χρησιμοποιείται μια ειδικά σχεδιασμένη τεχνολογία ψύξης η οποία αυξάνει τη ροή του αέρα εντός του laptop, μειώνοντας το θόρυβο του ανεμιστήρα που βασίζεται σε 59 λεπίδες πάχους 0,1mm, ενώ και οι αναταράξεις από τη χρήση είναι καυτές μειωμένες, σε σημείο που να μη γίνονται αισθητές κατά τη διάρκεια ακόμα και των πιο απαιτητικών games.

Ένα τέτοιο gaming laptop δε θα μπορούσε να μη μπορούσε να είναι παραμετροποιήσιμο, αφού με την εφαρμογή PredatorSense δε μπορούμε μόνο να τροποποιήσουμε τα χρώματα στο RGB πληκτρολόγιο 4 ζωνών, αλλα μπορούμε να αλλάξουμε την ταχύτητα της GPU, του ανεμιστήρα σε CPU και GPU, να ελέγξουμε τη θερμοκρασία του επεξεργαστή, της GPU αλλά και ολόκληρου του laptop. Όλες αυτές οι λειτουργίες είναι απαραίτητες για τον έλεγχο της κατάστασης του συστήματος ειδικά όταν θέλουμε να “πατήσουμε γκάζι” και να το φτάσουμε στο μέγιστο των επιδόσεών του όταν απαιτείται από κάποιο video game.

Στον τομέα του ήχου, το ACER Predator Helios 300 υποστηρίζει το DTS:X ULTRA το οποίο μπορεί να μετατρέψει τα ακουστικά ή τα ηχεία σε ηχοσύστημα Surround 360 μοιρών έτσι ώστε να απολαμβάνουμε τα αγαπημένα μας games, ταινίες και μουσική με ρεαλιστικό και κινηματογραφικό ήχο, κάνοντάς μας να νιώθουμε πως η δράση εξελίσσεται στο χώρο μας, αυξάνοντας κατακόρυφα τα επίπεδα της διασκέδασης.

, Acer Predator Helios 300: Το Gaming laptop που κάνει τη διαφορά

Τέλος, όσον αφορά τη συνδεσιμότητα που είναι ιδιαίτερα σημαντική για τα online games, το Predator Helios 300 είναι εφοδιασμένο με το Killer E26001 Ethernet το οποίο βασίζεται στην τεχνολογία Stream Detect 2.0 η οποία εντοπίζει και επιταχύνει τα στοιχεία που έχουν προτεραιότητα στο δίκτυο, όπως το παιχνίδι, ο ήχος και τα βίντεο. Επίσης, υποστηρίζεται το WiFi 6 μέσω του Killer AX1650i που προσφέρει θεωρητική ταχύτητα μετάδοσης 2,4 Gbps έτσι ώστε να επιτυγχάνεται η όσο δυνατόν ταχύτερη σύνδεση δικτύου χωρίς lag, που είναι ένας από τους σημαντικούς παράγοντες στα online games.

To ACER Predator Helios 300 αποτελεί μια ολοκληρωμένη πρόταση για video games καθώς μπορεί να είναι στην ουσία ένα ικανότατο gaming laptop, αλλά οι επιδόσεις του θα ικανοποιήσουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό gamer που θέλει να έχει τα games του ανά πάσα στιγμή μαζί του, όπου και να βρίσκεται, με επιδόσεις αντάξιες ενός gaming pc.

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Hackers Acer

Η Acer επιβεβαιώνει ότι δέχτηκε μεγάλη επίθεση από hackers

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Acer, οι hackers κατάφεραν να αποσπάσουν τα στοιχεία εκατομμυρίων χρηστών των προϊόντων της.

Computers Acer Apple Dell

Οι αποστολές των υπολογιστών μειώθηκαν σημαντικά εξαιτίας του κορονοϊού

Οι αποστολές των υπολογιστών σημείωσαν σημαντική μείωση το πρώτο τρίμηνο του 2020 εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Gear Acer CES 2020: Έκθεση τεχνολογίας στο Las Vegas

Acer Predator CG552X, X32, X38: Νέα 4K OLED και mini LED gaming monitors [CES 2020]

Την έκθεση CES 2020 επέλεξε η Acer για να παρουσιάσει τα νέα gaming monitors Predator. Το κορυφαίο μοντέλο είναι το 55 ιντσών Acer Predator CG552X.

Computers Acer CES 2020: Έκθεση τεχνολογίας στο Las Vegas

Acer ConceptD 7 Ezel: Tablet και mini PC σε ένα, ειδικά σχεδιασμένα για designers [CES 2020]

Η Acer επέστρεψε στην έκθεση CES 2020 με τον νέο μικρότερο πολυμορφικό υπολογιστή Acer ConceptD 7 Ezel, καθώς και το workstation ConceptD 700.