AMD Ryzen 4000: Θα καθυστερήσουν μέχρι το 2021; [updated]

, AMD Ryzen 4000: Θα καθυστερήσουν μέχρι το 2021; [updated]

Η AMD κυκλοφόρησε τους προηγούμενους επεξεργαστές της τον Σεπτέμβριο και το ίδιο αναμενόταν να γίνει και με την Ryzen 4000 σειρά που βασίζεται στην Zen 3 αρχιτεκτονική. Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, η κόκκινη εταιρεία ενδέχεται να καθυστερήσει την κυκλοφορία των νέων επεξεργαστών έως και το 2021. Την πληροφορία αυτή αποκάλυψε στο Twitter ο χρήστης chiakokhua ο οποίος θεωρείται μία αξιόπιστη πηγή.

Αυτό θα μπορούσε να οφείλεται σε δύο βασικούς λόγους. Πρώτον, η σειρά Ryzen 3000 έχει εξαιρετικές πωλήσεις και δεύτερον η AMD δεν αισθάνεται ότι υπάρχει λόγος να βιαστεί για την επερχόμενη κυκλοφορία καθώς δεν απειλείται από την Intel.

Σύμφωνα με τους κατασκευαστές των μητρικών, η πανδημία και ο ανταγωνισμός έκανε τόσο την AMD όσο και την Intel να αλλάζουν συνεχώς το χρονοδιάγραμμα τους. Αυτό προκαλούσε “πονοκέφαλο” στην αλυσίδα εφοδιασμού. Επιπλέον, η Nvidia και η AMD φαίνεται πως μένουν πιστοί στο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας των νέων GPU. Κρίνοντας από τις πωλήσεις των εταιρειών, η σειρά Ryzen 3000 της AMD που κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2019 θα συνεχίσει να κάνει υψηλές πωλήσεις.

Τέλος, η μαζική παραγωγή των Ryzen 4000 αναμένεται να ξεκινήσει προς το τέλος του έτους ενώ η κυκλοφορία τους θα ξεκινήσει από την CES του Ιανουαρίου.

Η AMD πήρε θέση στο θέμα και δήλωσε ότι οι αναφορές που υποστηρίζουν ότι θα καθυστερήσουν οι Ryzen 4000 που βασίζονται στην Zen 3 αρχιτεκτονική, είναι ψεύτικες.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured OPPO OPPO Android smartphones

Oppo Find X8 Ultra: Έρχεται λεπτό και με εξαιρετικά μεγάλη μπαταρία

Η Oppo ετοιμάζει ήδη για το Find X8 Ultra, το οποίο θα είναι πιο λεπτό από τον προκάτοχό του, αλλά θα φέρει σημαντική βελτίωση στη μπαταρία.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Slim: Το νέο σούπερ λεπτό iPhone θα έρθει με μία μόνο κύρια κάμερα

Η Apple φημολογείται ότι θα σταματήσει να κυκλοφορεί το iPhone Plus από το επόμενο έτος και θα το αντικαταστήσει με το iPhone 17 Slim.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 9: Όλα τα μοντέλα της σειράς σε νέες εικόνες μαζί με τις προδιαγραφές της οθόνης

Η σειρά Google Pixel 9 αναμένεται να αποτελείται από τρία μοντέλα, το Pixel 9, το Pixel 9 Pro και το Pixel 9 Pro XL.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17: Αυτά τα 5 χαρακτηριστικά θα το κάνουν να ξεχωρίσει

Τα μοντέλα iPhone 16 θα μοιάζουν αρκετά με τα μοντέλα iPhone 15, αλλά οι φήμες υποδηλώνουν ότι η Apple θα κάνει μεγάλες αλλαγές το 2025.