AMD Ryzen 4000: Θα καθυστερήσουν μέχρι το 2021; [updated]

, AMD Ryzen 4000: Θα καθυστερήσουν μέχρι το 2021; [updated]

Η AMD κυκλοφόρησε τους προηγούμενους επεξεργαστές της τον Σεπτέμβριο και το ίδιο αναμενόταν να γίνει και με την Ryzen 4000 σειρά που βασίζεται στην Zen 3 αρχιτεκτονική. Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, η κόκκινη εταιρεία ενδέχεται να καθυστερήσει την κυκλοφορία των νέων επεξεργαστών έως και το 2021. Την πληροφορία αυτή αποκάλυψε στο Twitter ο χρήστης chiakokhua ο οποίος θεωρείται μία αξιόπιστη πηγή.

Αυτό θα μπορούσε να οφείλεται σε δύο βασικούς λόγους. Πρώτον, η σειρά Ryzen 3000 έχει εξαιρετικές πωλήσεις και δεύτερον η AMD δεν αισθάνεται ότι υπάρχει λόγος να βιαστεί για την επερχόμενη κυκλοφορία καθώς δεν απειλείται από την Intel.

Σύμφωνα με τους κατασκευαστές των μητρικών, η πανδημία και ο ανταγωνισμός έκανε τόσο την AMD όσο και την Intel να αλλάζουν συνεχώς το χρονοδιάγραμμα τους. Αυτό προκαλούσε “πονοκέφαλο” στην αλυσίδα εφοδιασμού. Επιπλέον, η Nvidia και η AMD φαίνεται πως μένουν πιστοί στο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας των νέων GPU. Κρίνοντας από τις πωλήσεις των εταιρειών, η σειρά Ryzen 3000 της AMD που κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2019 θα συνεχίσει να κάνει υψηλές πωλήσεις.

Τέλος, η μαζική παραγωγή των Ryzen 4000 αναμένεται να ξεκινήσει προς το τέλος του έτους ενώ η κυκλοφορία τους θα ξεκινήσει από την CES του Ιανουαρίου.

Η AMD πήρε θέση στο θέμα και δήλωσε ότι οι αναφορές που υποστηρίζουν ότι θα καθυστερήσουν οι Ryzen 4000 που βασίζονται στην Zen 3 αρχιτεκτονική, είναι ψεύτικες.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.

Gear AirTag Apple featured

Του έκλεψαν την BMW και την πήρε πίσω χάρη στο AirTag της Apple

Η Apple καλεί τους χρήστες AirTag να καλούν την αστυνομία όταν εντοπίζουν την τοποθεσία της κλεμμένης περιουσίας τους.

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.