Απολαύστε το Half-Life: Alyx χωρίς VR

Μετά την ανακοίνωση του Half-life: Alyx και τη γνωστοποίηση πως ο τίτλος θα είναι διαθέσιμος μόνο για VR συσκευές, πολλοί φανατικοί της σειράς απογοητεύτηκαν, προσδοκώντας μία πιο παραδοσιακή εμπειρία με πληκτρολόγιο και ποντίκι. Φαίνεται πως οι ευχές τους εισακούσθηκαν.

Μόλις λίγες εβδομάδες μετά την κυκλοφορία του τίτλου, modders κατάφεραν να προγραμματίσουν τον τίτλο να τρέχει σχεδόν απροβλημάτιστα μόνο με πληκτρολόγιο και ποντίκι. Να θυμήσουμε ότι ο τίτλος είναι σχεδιασμένος να τρέχει με Oculus Rift, HTC Vive, Valve Index ή συσκευές Windows Mixed Reality.

, Απολαύστε το Half-Life: Alyx χωρίς VR

Τα εμπόδια σε ένα τέτοιο επίτευγμα ήταν πολλά, καθώς οι modders έπρεπε να αντιστοιχήσουν κάθε κίνηση του χειριστηρίου των VR σε κάποιο αντίστοιχο πλήκτρο, γεγονός που απαιτεί αρκετά πλήκτρα για τη σωστή κίνηση του παίκτη. Κι όμως, οι δημιουργεί του mod κατάφεραν να ξεπεράσουν τις περισσότερες δυσκολίες και έτσι να προσφέρουν το Half-Life: Alyx σε όλους.

Δυστυχώς, υπάρχουν ακόμα κάποια προβλήματα, όπως κάποια δύσκολα σημεία του παιχνιδιού που απαιτούν περίπλοκο motion χειρισμό, κάτι που είναι δύσκολο να “μεταφραστεί” σε πλήκτρα. Επίσης, μπορεί κάποιοι να συναντήσουν κόκκινη οθόνη. Οι ελπίδες βέβαια παραμένουν ζωντανές και η προσπάθεια των modders αξίζει επιβράβευση.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games featured

LORGAR: Η έξυπνη επιλογή για τους ετοιμοπόλεμους gamers

Lorgar, η νέα πρόταση για gamers που θέλουν να ξεχωρίσουν, με ποιοτικό και προσιτό gaming εξοπλισμό, έτσι ώστε να μη μείνει κανένας παίκτης από πολεμοφόδια.

Games PlayStation PlayStation 5 Xbox

PS5: Παιχνίδι του… Xbox πρώτο σε πωλήσεις στο Playstation Store

To Xbox αποφάσισε να μοιραστεί κάποια πρώην αποκλειστικά παιχνίδια της με το Playstation και ένα από αυτά κάνει πάταγο στο store.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Games Disney featured Fortnite

Η Disney επενδύει 1,5 δισ. δολάρια στην Epic – Έρχεται νέο σύμπαν παιχνιδιών μέσα στο Fortnite

H Disney ανακοίνωσε τα σχέδιά της να επενδύσει 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια για ένα «μερίδιο μετοχικού κεφαλαίου» στην Epic Games.