Apple Cloud Gaming: Έρχεται η απάντηση στα xCloud και Stadia;

, Apple Cloud Gaming: Έρχεται η απάντηση στα xCloud και Stadia;

Μπορεί η πολιτική του App Store να μην επιτρέπει cloud gaming υπηρεσίες, όπως το project xCloud της Microsoft ή το Stadia της Google, όμως σίγουρα αυτό δε θα σταθεί εμπόδιο στην ίδια την Apple.

Σύμφωνα με πατέντα που εντόπισε η ιστοσελίδα Patenly Apple, η Apple ετοιμάζει τη δική της cloud gaming υπηρεσία, η οποία θα κάνει χρήση του δικτύου 5G που θα έχουν τα επερχόμενα μοντέλα της σειράς iPhone 12, ώστε να προσφέρει όσο το δυνατόν καλύτερες επιδόσεις.

Η περιγραφή της υπηρεσίας:

Μία διαδραστική υπηρεσία, ελεγχόμενη από ασύρματα δίκτυα πέμπτης γενιάς (5G). Το Cloud Gaming (γνωστό και ως gaming κατ’ απαίτηση) είναι ένας τύπος διαδικτυακού gaming που επιτρέπει την άμεση και κατ’ απαίτηση ροή βίντεο των παιχνιδιών σε διαφορετικές υπολογιστικές συσκευές, μέσω ενός thin client.

Τα χειριστήρια και τα πατήματα των πλήκτρων μεταδίδονται στο διακομιστή, όπου εγγράφονται και στη συνέχεια ο διακομιστής στέλνει την απάντηση του παιχνιδιού στα στοιχεία ελέγχου εισόδου. Το τρέχον σύστημα 5G δεν έχει τη δυνατότητα να παρέχει διαδραστικές υπηρεσίες για game rendering μέσω cloud με αποτελεσματικούς τρόπους.

, Apple Cloud Gaming: Έρχεται η απάντηση στα xCloud και Stadia;

Τι όμως ακριβώς σημαίνουν τα παραπάνω; Όπως βλέπουμε, σε αντίθεση με τις Microsoft και Google, η Apple φαίνεται να αναφέρει αποκλειστικά το Cloud Gaming μέσω 5G δικτύων. Εκτός από την έλλειψη υποδομών προς το παρόν, κάτι τέτοιο θα περιορίσει και τους παίκτες αρκετά, για να μη μιλήσουμε καν για τις χρεώσεις. Επίσης, θα πρέπει η υπηρεσία να μην ενημερώνεται μέσω του App Store, καθώς μετά θα έρθουν αρκετές δικαστικές διαμάχες.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software iOS YouTube YouTube Music

YouTube Music: Bug εμφανίζει μαύρη οθόνη στα iPhone

Ορισμένοι χρήστες τoυ YouTube Music για iOS αντιμετωπίζουν ένα σφάλμα όπου η εφαρμογή ανοίγει σε μαύρη οθόνη.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Φήμες για μείωση της παραγωγής λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης

Η Apple μείωσε τον αριθμό των μονάδων Vision Pro που σκοπεύει να αποστείλει το 2024, από τις αναμενόμενες 700-800.000 σε 400 με 450.000.

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.