Atari VCS: Πρωτότυπο μοντέλο βασισμένο στο Atari 2600

atari vcs gdc 2018 παρουσίαση πρωτότυπο νοσταλγία, Atari VCS: Πρωτότυπο μοντέλο βασισμένο στο Atari 2600

Μέσα στη λαίλαπα της νοσταλγίας που κατακλύζει τον κόσμο των video games, η Atari παρουσίασε το πρωτότυπο μοντέλο της νέας της κονσόλας, το οποίο φαίνεται βασισμένο εμφανισιακά στο περίφημο Atari 2600. Αυτή είναι η πρώτη κονσόλα της εταιρείας μετά το 1995, που κυκλοφόρησε το Jaguar CD το οποίο ήταν το add-on του Atari Jaguar που παρουσιάστηκε το 1993.

Στα πλαίσια του Game Developers Conference 2018 η Atari παρουσίασε το πρωτότυπο μοντέλο της νέας παιχνιδομηχανής με τον τίτλο “Atari VCS” και αν πραγματοποιήσει τα όσα υπόσχεται η εταιρεία, τότε θα έχουμε κάτι πραγματικά πολύ καλό για τη βιομηχανία των video games. Αναφορικά με την ονομασία “VCS”, που σημαίνει Video Computer System, η Atari επισημαίνει πως την ονόμασε έτσι γιατί υποδηλώνει το τι πραγματικά είναι η νέα της προσπάθεια.

Επιπλέον, η εταιρεία αναφέρει ότι δε θα ήθελε η νέα της κονσόλα να συγκριθεί με το Xbox ή το NVIDIA Shield TV, γιατί πρόκειται για κάτι παραπάνω από τις τωρινές παιχνιδομηχανές. Έιναι ένα σύστημα βασισμένο στο Linux με πρόσβαση σε ηλεκτρονικό κατάστημα της Atari το οποίο θα διαθέτει και πρόσβαση στα κλασσικά παιχνίδια της Atari με τα οποία όλοι μεγαλώσαμε. Ο σκοπός του Atari VCS είναι να δώσει στο καταναλωτικό κοινό μια streaming πλατφόρμα που ο χρήστης θα μπορεί να παίζει video games και να περιηγείται στο διαδίκτυο, με υποστήριξη ανάλυσης 4Κ.

Στον αισθητικό τομέα της κονσόλας, θυμίζει κάτι από το παλίο Atari 2600, διαθέτει μαύρες επίπεδες γραμμές κατά μήκος της επιφάνειας, ενώ το υπόλοιπο “σώμα” φαίνεται πως είναι κατασκευασμένο από ξύλο, ενώ στην πίσω πλευρά βρίσκουμε θύρες USB, θύρα υποδοχής Ethernet καλωδίου, θύρα HDMI και δυνατότητα χρήσης κάρτας microSD.

atari vcs gdc 2018 παρουσίαση πρωτότυπο νοσταλγία, Atari VCS: Πρωτότυπο μοντέλο βασισμένο στο Atari 2600

Όσον αφορά τα χειριστήρια, έχουμε το κλασσικό joystick το οποίο υπάρχει χρωματική ένδειξη στη βάση του ανάλογα με το που στρέφουμε το μοχλό, ενώ θα υπάρχει και το μοντέρνο χειριστήριο το οποίο θυμίζει αυτό του Xbox.

atari vcs gdc 2018 παρουσίαση πρωτότυπο νοσταλγία, Atari VCS: Πρωτότυπο μοντέλο βασισμένο στο Atari 2600

Αναμένουμε να δούμε τι ετοιμάζει η Atari σχετικά με αυτήν την πολλά υποσχόμενη και γεμάτη νοσταλγία πρόταση στο χώρο των video games και κατά πόσο θα αξίζει η προσμονή για κάτι πολύ καλό όπως η ίδια η εταιρεία υπόσχεται.

atari vcs gdc 2018 παρουσίαση πρωτότυπο νοσταλγία, Atari VCS: Πρωτότυπο μοντέλο βασισμένο στο Atari 2600

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Efkairiakos

Να και κάτι σχετικά καινοτόμο!
Καλή επιτυχία
(Και Χρόνια πολλά στην Ελλάδα)

AngelsVenom

Θα μπει και στο kickstarter.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games Atari

Το Atari αναβιώνει ακυκλοφόρητο παιχνίδι arcade που ήταν πολύ δύσκολο για τους παίκτες του 1982

Ένα παιχνίδι arcade από το 1982, το οποίο ακυρώθηκε γιατί οι παίκτες που το δοκίμασαν το βρήκαν πολύ δύσκολο, αποφάσισε να αναβιώσει η Atari.

Games Atari Nintendo Sega Xbox PlayStation

Video gaming consoles: Από το εχθές στο σήμερα

Η εξέλιξη και η τεχνολογία των video game consoles από το 1972 και το Magnavox Odyssey έως σήμερα με το PlayStation 5 και το Xbox Series X. Μια αναδρομή στην ιστορία τους που αγγίζει τα 50 χρόνια.

Internet Atari featured

Atari: Ξεκινά την κατασκευή gaming ξενοδοχείων στις ΗΠΑ, μέσα στο 2020

Η Atari ετοιμάζεται να κατασκευάσει τα δικά της ξενοδοχεία, τα οποία θα έχουν φυσικά gaming επιρροές και θα παρέχουν αντίστοιχες υπηρεσίες.

Games Atari

H Atari ετοιμάζει κονσόλα έπειτα από 20 χρόνια [update]

Μετά από περισσότερα από 20 χρόνια, ο CEO της Atari, Fred Chesnais, επιβεβαίωσε και επίσημα ότι η εταιρεία έχει στα σκαριά μια νέα κονσόλα. Αυτό προκάλεσε φρενίτιδα στο διαδίκτυο, το οποίο αναμένει να δει τι θα καταφέρει να κάνει η εταιρεία έπειτα από απουσία δυο δεκαετιών.