CEO της EA εξηγεί γιατί η εταιρεία ίσως παραιτηθεί από την επωνυμία της FIFA

FIFA, CEO της EA εξηγεί γιατί η εταιρεία ίσως παραιτηθεί από την επωνυμία της FIFA

FIFA, CEO της EA εξηγεί γιατί η εταιρεία ίσως παραιτηθεί από την επωνυμία της FIFA

Σε σχόλια του προσωπικού που διέρρευσαν πρόσφατα, ο διευθύνων σύμβουλος της EA Andrew Wilson εξήγησε γιατί η εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο να τερματίσει τη συμφωνία αδειοδότησης με τη FIFA.

Υπενθυμίζεται ότι η EA ανακοίνωσε δημόσια τον Οκτώβριο ότι επανεξετάζει τη συμφωνία της με τη FIFA και εξετάζει το ενδεχόμενο μετονομασίας του τίτλου του δημοφιλούς ποδοσφαιρικού franchise της. Τα σχόλια αυτά που διέρρευσαν έγιναν σε μια συνάντηση της εταιρείας τον περασμένο Νοέμβριο και δημοσιοποιήθηκαν σε μια αναφορά από την VGC αυτή την εβδομάδα.

Ο Wilson με τα λόγια του υπονόησε ότι η EA πιστεύει ότι η συμφωνία επωνυμίας της FIFA είναι άσκοπα περιοριστική, ενώ δεν παρέχει αρκετή αξία στην εταιρεία. «Βασικά, αυτό που παίρνουμε από τη FIFA σε μια χρονιά εκτός Μουντιάλ είναι τα τέσσερα γράμματα στο μπροστινό μέρος του κουτιού», είπε χαρακτηριστικά.

Αν και η συμφωνία της FIFA δίνει πρόσβαση στην EA στο Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε τέσσερα χρόνια, η εταιρεία έχει επίσης περισσότερες από 300 άλλες συμφωνίες αδειοδότησης που της επιτρέπουν να χρησιμοποιεί τα ονόματα και τις ομοιότητες παικτών, ομάδων και πρωταθλημάτων.

Σύμφωνα με τον Wilson, η συμφωνία της FIFA επιβάλλει περιορισμούς στο τι μπορεί να κάνει η EA με τα παιχνίδια της. Δυσκολεύεται να δημιουργήσει λειτουργίες παιχνιδιού πέρα ​​από αγώνες 11v11. να συνεργαστεί με άλλες μάρκες που δεν είναι συνδεδεμένες με τη FIFA ή να «επεκταθεί βαθύτερα και ευρύτερα στα ψηφιακά οικοσυστήματα γύρω από τον ιστό του ποδοσφαίρου», σύμφωνα με τον Wilson.

«Η FIFA είναι απλώς το όνομα στο κουτί, αλλά έχουν αποκλείσει την ικανότητά μας να είμαστε σε θέση να διακλαδίσουμε στους τομείς που θέλουν οι παίκτες», είπε ακόμα..

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games FIFA Gaming

EA Sports: Μαντικές ιδιότητες για το FIFA 23 – Προέβλεψε τη νικήτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Για ακόμη μία φορά η EA Sports και πιο συγκεκριμένα το FIFA κατάφεραν να προβλέψουν το νικητή του Μουντιάλ στο Κατάρ, την Αργεντινή του Lionel Messi.

Games FIFA

FIFA 23: Εκτός λίστας Ολυμπιακός και Εθνική Ελλάδος

Τα νέα από το μέτωπο του FIFA 23 που κυκλοφορεί τον επόμενο μήνα δεν είναι καλά. Η ΕΑ αποφάσισε να αφαιρέσει από τη λίστα της την Εθνική Ελλάδος και τον Ολυμπιακό.

Software FIFA

FIFA Plus: Φέρνει πάνω από 40.000 δωρεάν αγώνες μπάλας για να παρακολουθήσετε live

Η δωρεάν υπηρεσία streaming της FIFA, το FIFA Plus, κυκλοφόρησε και φέρνει live αγώνες ποδοσφαίρου, αγώνες από αρχείο, original χαρακτηριστικά κ.α.

Games FIFA

FIFA 22: Παίζει μπαλίτσα από τον Οκτώβριο με super γραφικά

Σε πολύ ρεαλιστικά επίπεδα θα κινείται η απεικόνιση του κάθε αγώνα στο FIFA 22, το οποίο θα έρθει μέσα στον Οκτώβριο του 2021.