Dell G15 5510: Ένα gaming laptop για όλους

, Dell G15 5510: Ένα gaming laptop για όλους

Ακούγοντας τη λέξη “video games”, όλοι φέρνουμε στο μυαλό μας κάποια κονσόλα νέας γενιάς ή κάποιο σταθερό ηλεκτρονικό υπολογιστή, τον οποίο έχουμε “φορτώσει” με τον κατάλληλο επεξεργαστή, κάρτα γραφικών, ένα SSD για να χωράει τα games μας και άφθονη μνήμη RAM, ώστε σα σύνολο να μπορεί να τρέξει απαιτητικά video games χωρίς lag, με γραφικά χωρίς σπασίματα και υψηλό frame rate.

Ωστόσο, λίγοι μπορούν να συνειδητοποιήσουν πως όλα αυτά μπορούν να γίνουν πραγματικότητα σε ένα gaming laptop, το οποίο όχι μόνο είναι προσιτό, αλλά μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις των σύγχρονων video games, με το σημαντικότερο πλεονέκτημα να είναι αυτό της φορητότητας καθώς μπορούμε να το έχουμε ανά πάσα στιγμή μαζί μας. Όταν μάλιστα η συγκεκριμένη πρόταση έρχεται από την Dell, με το gaming laptop Dell G15 5510, η οποία διαχρονικά έχει δείξει την αξιοπιστία της σαν εταιρεία σε κάθε είδους υπολογιστή που έχει φέρει στην αγορά, τότε καταλαβαίνουμε πως το συγκεκριμένο laptop δεν έχει να ζηλέψει κάτι από έναν αντίστοιχο σταθερό υπολογιστή, σχεδιασμένο αποκλειστικά για video games.

, Dell G15 5510: Ένα gaming laptop για όλους

To Dell G15 5510 αποτελεί τη νέα γενιά των Dell Gaming laptop, σχεδιασμένη για entry level gaming αλλά και για επαγγελματική χρήση, καθώς είναι εξοπλισμένο με χαρακτηριστικά τα οποία μπορούν εύκολα να ανταπεξέλθουν ακόμα και στις πιο απαιτητικές διεργασίες. Το G15 5510 έρχεται εφοδιασμένο με οθόνη WVA 15.6 η οποία στηρίζεται στην τεχνολογία που επιτρέπει την ευρεία γωνία θέασης, με το panel της να υποστηρίζει ρυθμό ανανέωσης μέχρι και τα 165Hz, κάνοντας τα γραφικά να απεικονίζονται πλούσια και χωρίς το γνωστό “σπάσιμο” όταν η δράση είναι έντονη, με τα frames να μην πέφτουν και την ένταση να παραμένει αμείωτη κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

, Dell G15 5510: Ένα gaming laptop για όλους

Στο εσωτερικό του gaming laptop της Dell θα βρούμε το λειτουργικό σύστημα Windows 10 Home, ενώ στην καρδιά του συστήματος θα βρούμε τον τετραπύρηνο επεξεργαστή δέκατης γενιάς Intel Core i5-10200H ο οποίος βασίζεται στη σειρά Comet Lake-H, δηλαδή αποτελεί την τέταρτη γενιά που βασίζεται στη Skylake αρχιτεκτονική. Ο επεξεργαστής είναι χρονισμένος στα 2.40Ghz αλλά μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 4.1GHz και μπορεί να εκτελέσει μέχρι και 8 threads ταυτόχρονα λόγω του Hyper-Threading.

, Dell G15 5510: Ένα gaming laptop για όλους

Η μνήμη RAM του G15 5510 φτάνει τα 32GB και είναι ικανή να κάνει το laptop να ανταποκρίνεται σε κάθε κλικ άμεσα χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση, ενώ φυσικά συμβάλλει και στα video games, τα οποία τρέχουν χωρίς lag και ανταποκρίνονται άμεσα στις εντολές του gamer, εξασφαλίζοντας διασκέδαση και δράση υψηλού επιπέδου. Ωστόσο, η άμεση απόκριση των games στηρίζεται και στον αποθηκευτικό χώρο, ο οποίος με 2TB είναι αρκετός για να μπορέσουμε να εγκαταστήσουμε τα αγαπημένα μας παιχνίδια, τα οποία λόγω του ότι ο δίσκος είναι τεχνολογίας SSD, το φόρτωμα είναι άμεσο και η λειτουργία τους ομαλή, και δείχνει πως τίποτα δε μπορεί να απογοητεύσει το χρήστη από το να απολαύσει τα video games στο gaming laptop της Dell.

, Dell G15 5510: Ένα gaming laptop για όλους

Θα πρέπει επίσης να τονίσουμε πως η ομαλή δράση και η ακατάπαυστη λειτουργία των video games στο Dell G15 5510, ενισχύεται και από την τεχνολογία Game Shift, η οποία μπορεί να ενεργοποιηθεί μέσω του ειδικού πλήκτρου στο πληκτρολόγιο του laptop, και εξασφαλίζει την απόδοση όλου του υπολογιστή στο μέγιστο των δυνατοτήτων του, ενώ ταυτόχρονα ανεβάζει και την ταχύτητα λειτουργίας των ανεμιστήρων, εξασφαλίζοντας όχι μόνο την ομαλή ροή των games σε στιγμές μεγάλης έντασης και δράσης, αλλά και την ομαλή λειτουργία του laptop.

Το G15 5510 είναι ένα gaming laptop που προορίζεται για χρήστες που θέλουν υψηλές επιδόσεις και καλή ψύξη για πολύωρη χρήση, με την εγγύηση Dell Premium Support. Πιο συγκεκριμένα, η εγγύηση του G15 5510 ισχύει για 2 χρόνια με τον πρώτο χρόνο να είναι Dell Premium Support και τον δεύτερο collect & return. Μέσω του Dell Premium Support προσφέρεται βοήθεια από ειδικούς 24×7, για θέματα Hardware, Software, backup και δικτύωσης.

, Dell G15 5510: Ένα gaming laptop για όλους

Είναι πολύ σημαντικό πως η απομακρυσμένη διάγνωση και η επί τόπου εξυπηρέτηση γίνεται μόλις σε 1-2 εργάσιμες ημέρες, ενώ παρέχεται προληπτική υποστήριξη με αυτόματες ειδοποιήσεις. Επιπλέον, ειδικά για τους κατόχους της Dell Premium Support, η τηλεφωνική εξυπηρέτηση καθίσταται ταχύτερη, με 86% λιγότερη αναμονή, κάτι πολύ σημαντικό καθώς όταν ο χρήστης θέλει να εξυπηρετηθεί για κάποιο ζήτημα που του εμφανίζεται, επιθυμεί άμεση ανταπόκριση από την εταιρεία, στην οποία έχει επενδύσει για τη διασκέδαση και τη δουλειά του. Τέλος, ο δεύτερος χρόνος της εγγύησης αφορά σε εξυπηρέτηση που περιλαμβάνει την επισκευή ή την αντικατάσταση εξαρτημάτων στην κύρια μονάδα του συστήματος.

Όλα αυτά δείχνουν πως η Dell με το Gaming laptop Dell G15 5510, δεν παρέχει μόνο έναν υπολογιστή ικανό να τα βάλει ακόμα και με τα πιο απαιτητικά games, με χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν, αλλά και εγγύηση στους χρήστες πως αν παρουσιαστεί κάποιο τεχνικό πρόβλημα, η εταιρεία είναι δίπλα τους για να τους παρέχει την πιο άμεση εξυπηρέτηση όποτε και αν αυτό χρειαστεί.

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Paris Kts

Άσχημο…

M@IK

τι κάρτα γραφικών φοράει??

Κώστας Βλαχάκης

NVIDIA GeForce RTX 2060 6GB GDDR6

bratsos

15.6 οθόνη, αυτό εάν το λέγαμε για επιτραπέζιο μόνο για σκουπίδια θα έκανε η οθόνη.
Gaming laptop δίχως 17 οθόνη, απλά δεν είναι για παιχνίδια.

Alex

Αν ήτανε 17άρι, μετά θα γρινιάζατε για την μπαταρία, αν σας βάζανε και μεγαλύτερη μπαταρία θα γρινιάζατε για το βάρος, αν σας μείωναν το βάρος θα γρινιάζατε για την ποιότητα κατασκευής.. κτλ κτλ. Αν έβρισκαν τρόπο να είναι όλα αυτά άψογα ταυτόχρονα, θα ήταν πολύ ακριβό.. Αυτό που θέλω να πώ, είναι ότι δεν γινεται να είναι όλοι ευχαριστημένοι, οι εταιρείες το μελετούν αυτό και πηγαίνουν πάντα σε μια μέση λύση που θα είναι αποδεκτή από το μεγαλύτερο μερίδιο των υποψήφιων πελατών.. Στα περισσότερα προιόντα γίνεται αυτό, όχι μόνο στις ηλεκτρονικές συσκευές.

Ρομπερτο Στρακοσα

Καλησπερα δεν μπορω να το βρω πουθενα σε αυτην την τιμη ακομα και στην γερμανια οι τιμη του ειναι στον θεο.

nkaraisk

Πώς γίνεται να το αναζητήσω γιατί αυτά που βρίσκω έχουν 512 GB σκληρό;;

Κώστας Βλαχάκης

Παιδιά, ρωτάτε για συγκεκριμένα configuration και τιμές. Το παραπάνω άρθρο γράφτηκε με πληροφορίες που μας παρείχε η Dell, επίσημα. Δεν γνωρίζω όμως τι κάνουν σχετικά με τη διαθεσιμότητα και τα specs. Δείτε εδώ, είναι η παρουσίαση στα ελληνικά, αυτό είναι το laptop https://online.flippingbook.com/view/677300/18-19/

ΜΟΥΧΤΑΡΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

δεν υπαρχει πουθενα αυτη η τιμη δυστυχως

Κώστας Βλαχάκης

Παιδιά, από επισημα καταστήματα βρήκα αυτό https://www.exclusivestores.gr/dell/dell_product_details/244-94-DENSRG5510A/DELL-Laptop-G15-5510-Gaming-15.6”-FHD-i7-10870H-16GB-1TB-SSD-GeForce-RTX-3060-6GB-Win10-1Y-PRM-Dark-shadow-gray

ανδρεας

Η έκδοση με Windows Home, Intel Core i5-10200H CPU @ 2.40GHz, 32GB Memory, 2TB SSD έχει προτεινόμενη τιμή στην Ελλάδα 1.049 ευρώ (με ΦΠΑ).

Που υπάρχει αυτή η τιμή;

Κώστας Βλαχάκης

Είναι η επίσημη τιμή που μας έχει δώσει η Dell. Δεν γνωρίζω πόσο κάνει στην “πιάτσα”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Dell

Η Dell καταργεί περίπου 6.650 θέσεις εργασίας

Η κατασκευάστρια υπολογιστών Dell Technologies Inc θα καταργήσει 6.650 θέσεις απασχόλησης, αριθμό που αναλογεί σε περίπου 5% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της, καθώς πλήττεται από μείωση της ζήτησης για τα προϊόντα της, αναφέρει σημερινό ρεπορτάζ.

Gear Dell

H Dell επεκτείνει την σειρά Dell PowerEdge με νέα μοντέλα servers

Η Dell επεκτείνει την σειρά Dell PowerEdge με επιπλέον 13 νέα μοντέλα επόμενης γενιάς servers, σχεδιασμένους για κορυφαίες επιδόσεις computing, επιταχύνοντας την απόδοση και αξιοπιστία στο σύγχρονο Data Center, στο public cloud και στο edge.

Business Dell

Dell PowerEdge: Servers επόμενης γενιάς με προηγμένες επιδόσεις και ενεργειακά αποδοτικότεροι

Η Dell Technologies επεκτείνει την κορυφαία εμπορικά σειρά Dell PowerEdge με επιπλέον 13 νέα μοντέλα επόμενης γενιάς servers.

Business Dell

Dell: Καλείται να πληρώσει 1 δισ. δολάρια σε συμβιβασμό αγωγής

Η Dell αναμένεται να καταβάλει το ποσό του 1 δισ. δολαρίων σε συμβιβασμό για τη διευθέτηση αγωγής που είχαν υποβάλει μέτοχοι της εταιρείας.