Η Disney επενδύει 1,5 δισ. δολάρια στην Epic – Έρχεται νέο σύμπαν παιχνιδιών μέσα στο Fortnite

Disney Epic, Η Disney επενδύει 1,5 δισ. δολάρια στην Epic – Έρχεται νέο σύμπαν παιχνιδιών μέσα στο Fortnite

H Disney ανακοίνωσε τα σχέδιά της να επενδύσει 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια για ένα «μερίδιο μετοχικού κεφαλαίου» στην Epic Games. Οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν “σε ένα ολοκαίνουργιο σύμπαν παιχνιδιών και ψυχαγωγίας που θα επεκτείνει περαιτέρω την εμβέλεια των αγαπημένων ιστοριών και εμπειριών της Disney”, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εκδόθηκε το βράδυ της Τετάρτης.

Το σύντομο τρέιλερ που αναρτήθηκε για την ανακοίνωση της συνεργασίας αναφέρει χαρακτηριστικά πως “ένα νέο Σύμπαν θα αναδυθεί”, επιτρέποντας στους παίκτες να “παίζουν, παρακολουθούν, δημιουργούν [και] ψωνίζουν” ενώ “ανακαλύπτουν ένα μέρος όπου η μαγεία είναι επική (Epic)”.

Στην ανακοίνωση της συνεργασίας, η Disney τόνισε τη μακροχρόνια χρήση του Unreal Engine της Epic σε project που κυμαίνονται από κινηματογραφική επεξεργασία έως εμπειρίες θεματικών πάρκων όπως το Star Wars: Galaxy’s Edge. Το νέο gaming σύμπαν της Disney θα τροφοδοτείται επίσης από το Unreal Engine, είπε η εταιρεία.

Το περιεχόμενο και οι χαρακτήρες από τις θυγατρικές της Disney Marvel και Star Wars ήταν μερικά από τα πρώτα περιεχόμενα άλλων εταιρειών που ενσωματώθηκαν στο σύμπαν του Fortnite, συμβάλλοντας στην καθιέρωση της φήμης του παιχνιδιού σαν ένα metaverse όπου συναντώνται χαρακτήρες από πολλά και διαφορετικά μέσα. Η Disney λέει ότι το νέο της “διαρκές σύμπαν” θα “συνεργαστεί με το Fortnite” ενώ θα προσφέρει παιχνίδια και “πλήθος ευκαιριών στους καταναλωτές να παίξουν, να παρακολουθήσουν, να ψωνίσουν και να ασχοληθούν με περιεχόμενο, χαρακτήρες και ιστορίες από Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, Avatar και πολλά άλλα”.

To ποσό του 1,5 δισ. δολαρίων ακούγεται πραγματικά τεράστιο, ωστόσο αντιπροσωπεύει μόνο ένα μικρό μέρος μιας εταιρείας όπως η Epic, η οποία αποτιμήθηκε στα 32 δισεκατομμύρια δολάρια σε μια επένδυση από τη Sony το 2022Από το 2012, σχεδόν το ήμισυ της Epic ανήκει στον κινεζικό όμιλο παιχνιδιών Tencent.

Ανακοινώνοντας τη νέα επένδυση της Epic, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Disney, Bob Iger, χαρακτήρισε τη συνεργασία «τη μεγαλύτερη είσοδο της Disney στον κόσμο των παιχνιδιών… προσφέροντας σημαντικές ευκαιρίες για ανάπτυξη και επέκταση».

Η τιμή της μετοχής της Disney εκτινάχθηκε σχεδόν 8 τοις εκατό σε περίπου 107 δολάρια ανά μετοχή σε 15 λεπτά μετά την ανακοίνωση, ωστόσο η άνοδος μειώθηκε κάπως λίγο αργότερα.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Gear featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.