DualSense: Αυτό είναι το χειριστήριο του PlayStation 5

, DualSense: Αυτό είναι το χειριστήριο του PlayStation 5

Οι πληροφορίες για τον διάδοχο του DualShock 4 μέχρι και εχθές το βράδυ ήταν φήμες, με την Sony να παρουσιάζει επίσημα στο PlayStation Blog, το χειριστήριο του PlayStation 5 το οποίο ακούει στο όνομα DualSense. Ας ξεκινήσουμε όμως απευθείας στα χαρακτηριστικά και τις τεχνολογίες που ενσωματώνει το χειριστήριο του PS5.

, DualSense: Αυτό είναι το χειριστήριο του PlayStation 5

Όπως θα παρατηρήσατε και από το όνομα η Sony δεν ακολούθησε την ίδια ονοματολογία αφού ο διάδοχος του DualShock 4 ονομάζεται DualSense. Επιπλέον, το χειριστήριο εκτός από νέο όνομα φέρνει και έναν διαφορετικό σχεδιασμό ωστόσο τα λατρεμένα χαρακτηριστικά που έχει το DualShock 4 δίνουν το παρών ενώ ταυτόχρονα η ομάδα σχεδίασης προσπάθησε να κρατήσει μικρό μέγεθος, βάρος και μεγάλη διάρκεια ζωή στην μπαταρία. Το touchpad στο κέντρο περιβάλλεται από μία μπάρα η οποία θα μπορεί να πάρει διάφορα χρώματα όπως συμβαίνει και στο DualShock 4.

, DualSense: Αυτό είναι το χειριστήριο του PlayStation 5

Το χειριστήριο εξοπλίζεται με απτική αφή, τεχνολογία που υπόσχεται μεταφέρει τις δονήσεις με μεγαλύτερη ακρίβεια στον χρήστη. Αλλαγές έγιναν και στα κουμπιά L2 και R2 τα οποία έχουν adaptive triggers και θα δονούνται. Από το χειριστήριο λείπει το “Share” button ωστόσο η Sony θα το αντικαταστήσει με ένα νέο “Create” button για το οποίο θα μιλήσει περισσότερο στο μέλλον. Τέλος, το DualSense έχει ενσωματωμένο μικρόφωνο ώστε οι χρήστες να μπορούν να συνομιλούν εύκολα και γρήγορα μεταξύ τους ακόμη και αν δεν υπάρχει κάποιο headset συνδεδεμένο.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

30 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
JR

Πολύ καλή αντιγραφή του χειριστηρίου του XBOX , έκανε καλή δουλειά η Sony στον τομέα αυτό. Ας ελπίσουμε να φτιάξουν και την κονσόλα που έχει προβλήματα υπερθέρμανσης από ότι ακούγεται.

George

Εμένα δεν μου το θυμίζει καθόλου
Α ναι εσύ είσαι που κράζεις ότι λέει μάρκα sony, οπότε άκυρη η γνώμη σου

νωντας

George μην ασχολεισαι με τον ψευτη του techblog ειναι γνωστο τρολ..Ετσι και αλλιως τον εχει τσουξει που βγηκαν developer και ειπαν οτι τα παιχνιδια θα τρεχουν καλυτερα στο ps5 γιατι το χβοχ παροτι λιγο πιο δυνατο,ειναι πολυ πιο δυσκολο να φτιαχτουν παιχνιδια για αυτο..Βαλε και το γεγονος οτι ο Φιλ που ειναι υπευθυνος για το ψυγειο,συγνωμη χβοχ,ειπε οτι δεν θα εχουνε αποκλειστικα για αυτο για 2 χρονια,ενω εμεις θα παιζουμε ηδη πραγματικα νεξτ τζεν τιτλους..Ασε..κλαμα τα φαν-μποις!!

ΚΏΣΤΑΣ

Πως εκφράζεσαι έτσι για το xbox? Άκου εκεί ψυγείο.
ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ είναι. 🤣 🤣

Δημήτρης

Για στείλε ένα λινκ που μίλησαν οι developers και είπαν ότι θα τρέχουν καλύτερα στο ps! Μέχρι στιγμής η xbox είναι πολλή ειλικρινής εταιρεία με πραγματικές τιμές και σταθερές επιδόσεις (δοκιμάστε να παίξετε απαιτητικά παιχνίδια για 2-3 ώρες σε 4κ τηλεόραση και θα δείτε τρομερές διάφορες) ! Οι τωρινές κονσόλες είναι μέρα με τη νύχτα αν και άλλα υποσχόταν η σονυ! Το μόνο τεράστιο ατού της σονυ είναι οι αποκλειστικοτητες και η υποστήριξη που έχει σαν εταιρία στην Ελλάδα! Άποψη μου είναι απο προσωπική εμπειρία χώρις να είμαι φαν κάποιας εταιρίας απλά άρρωστος gamer

νωντας

Δημητrη δικο σου..
Definitely PlayStation 5.
Salehi then goes into exhaustive detail about the differences between the two consoles…
As a programmer, I would say that the PlayStation 5 is much better, and I don’t think you can find a programmer who chooses [Xbox Series X] over PS5. For the Xbox, they have to put DirectX and Windows on the console, which is many years old, but for each new console that Sony builds, it also rebuilds the software and APIs in any way it wants. It is in their interest and in our interest. Because there is only one way to do everything, and theirs is the best way possible.
Και αλλοι πολλοι φιλαρακο ψαξε να τα βρεις..Θα δουμε μολις βγουν τα παιχνιδια αν το xbox θα ειναι οντως γρηγοροτερο,μη βιαζεσαι..Δυνατοτερο στα χαρτια αν θυμασαι,ηταν το playstaion 3,το χβοχ360 τα ετρεχε καλυτερα γιατι στους developer εβγαινε η παναγια να το προγραμματιζουν..Θα δουμε τι θα γινει,υπομονη..

John

Ποιος το εγραψε αυτα εσυ; Πρωην εργαζομενος στα sony studios παραδεχθηκε οτι το xbox ειναι πολυ καλυτερο.
Former Sony developer says Xbox Series X advantage over PS5 ‘quite staggering’

Για την υπερθερμανση που εχει γινει χαμος δεν βλεπω να λες κατι.

νωντας

john Καμια υπερθερμανση,εχει μεταβλητες συχνοτητες για αυτο το λογο..επισημα δεδομενα και οχι αερολογιες του καθενος..το δικο σας μην κανει σαν σκουπα προσεχτε που θα τρεχει μονιμως στα κοκκινα..To ποιος τα εγραψε αυτα αποδεικνυονται πιο πανω,μην κανεις οτι δεν τα βλεπεις γιατι εκτιθεσαι σε ολους..ο Former sony developer φαντασμα,ποιος ειναι?Α ρε φανμποι παλι τριτοι θα βγειτε..χωρις παιχνιδια δε πας πουθενα..ποναει το ξερω..Υπομονη σε 2-3 χρονια ισως βγει κατι καλο..ισως..

John

Δηλαδή το Halo , το Gears of War και το Forza δεν είναι δυνατά παιχνίδια; 15 studio αγόρασε η Microsoft οπότε θα έχει δυνατούς τίτλους αυτη την γενιά.
Άσε που ακούγεται ότι θα πάρει και όλα τα hit της Konami.
Microsoft Reportedly Buying Silent Hill, Castlevania And More From Konami.

νωντας

John 3 παιχνιδια εχετε,σωστα τα λες..Κανεις δεν δινει 500ευρω για 3 παιχνιδια..Μπορεις να το καταλαβεις αυτο ετσι?Δεν ειναι ολοι φανμποισ σαν και εσενα,θελουν περισσοτερα αποκλειστικα σπουδαια παιχνιδια..Για αυτο πηραν 110 εκατομμυρια playstation 4 και ουτε 55 εκατομμυρια χβοχ..Τωρα για αυτα που λες οτι ακουγονται να σου πω οτι εδω και μια δεκαετια η μαικροσοφτ λεει οτι θα βγαλει σπουδαια απολκειστικα αλλα απετυχε παταγωδως οπως εδειξε η ιστορια..Οι παικτες θελουν παιχνιδαρες ΤΩΡΑ,δινουν λεφτα και απαιτουν απολαυση.Ε,εσυ παρτο οι αλλοι θα παρουμε ολοι την κονσολα που εχει τις καλυτερες παιχνιδαρες!!!PS5 μια ζωη και τα μυαλα στα μπλεντερ!!!

JR

Το 20% διαφορα το λες “λιγο πιο δυνατο” , το ενα εχει 12 tflops gpu και το αλλο εως 10 , δηλαδη 9 tflops πραγματικα.

νωντας

JR Καλα εσυ εισαι γνωστο τρολ δε σε υπολογιζει κανενας χαχαχα

νωντας

JR Get a life bro..You`re full of lies!!

ΚΏΣΤΑΣ

Χρειάζεσαι γυαλιά και βγάλσιμο οι παροπηδες 🤣🤣🤣

νωντας

κωστας καταρχην ειναι παρωπιδες και δευτερον δηλωσα γεγονοτα οπως παντα ενω ο φιλος σου που υποστηριζεις ειναι γνωστος ψευτης στο techblog ειδικα για τα νεα της σονυ..Αρα μαλλον εσυ πρεπει να συνελθεις και να μαθεις και ορθογραφια!!

JR

Αυτά που αναφέρεις παραπάνω μόλις διαψεύσθηκαν:
Crytek PS5 Interview Redacted for Weird Reason. An interview with Crytek employee Ali Salehi which praises the PS5 as better than the Xbox Series X is taken down for a strange reason.
Μάλιστα πληροφορίες λένε ότι ο συγκεκριμενος είναι στο τμήμα Mobile gaming και δεν συμμετέχει στην κατασκευή παιχνιδιών ούτε για PS ούτε για XBOX.
Έτσι για να φανεί ποιος είναι ψεύτης και διασπείρει fake news,

νωντας

JR προφανως το κατεβασανε για να μην επηρρεαστουν οι πωλησεις του χβοχ..Καλα προσευχησου να εχετε κανα καλο παιχνιδι να παιξετε γιατι μεχρι στιγμης ξεραιλα παντου..Τριτοι μια ζωη γιατι χωρις παιχνιδια τι να σου κανει λιγο παραπανω δυναμη,οταν οι περισσοτεροι προγραμματιστες αντικειμενικα οπως λενε ολοι οι ειδικοι,ειναι δυσκολοτερο να προγραμματιστει το χβοχ με σπασμενεσ μνημες αλλη τρεχει 560 αλλη 336 οτι να`ναι,τα κανανε μανταρε και οι developer θα δυσκολευτουν παρα πολυ..Αληθειες να λες και οχι ψεμματα και φημες.Να αποδεικνυεις οτι λες με επιχειρηματα..Αλλιως τζιφος αγορακι μου..Ξερω ποναει που θα δωσετε πολλα χρηματα και θα εχετε μονο 2-3 παιχνιδια καλα να παιζετε,ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΟΣ..Αλλα ωα σου πω κατι?Αυτο σας αξιζει Halo 10,gears 12 kai forza 23,αυτα θα παιζετε μεχρι να γερασετε..Εμεις εντωμεταξυ περναμε απιστευτες εμπειριες με απιστευτα ηχητικα εφε απο το μελλον,απιστευτα παιχνιδια που ουτε στον υπνο σας δε θα τα δειτε..προσεξε τι λεω φανμποι,ΠΕΡΝΑΜΕ…ΟΧΙ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ…..το πιασες ετσι?

John

Τι ακριβως ειναι δυσκολο στον προγραμματισμο; Ενα custom PC ειναι το xbox , την ιδια σχεδον cpu εχει με το ps4 και ιδιας τεχνολογιας GPU (RDNA 2) αλλα με πολυ περισσοτερους πυρηνες (γι αυτο ειναι και πολυ πιο δυνατη) που τα φτιαχνει η AMD και στις δυο κονσολες. Το ps3 ηταν δυσκολο στον προγραμματισμο γιατι ειχε cell επεξεργαστη πριν το γυρισει η sony σε pc αρχιτεκτονικη στο ps4.
Οσο αφορα τα παιχνιδια το God of War εδω και 20 χρονια παιζετε στο ps4. Εκτος και αν εννοεις κατι αηδιες σαν το Death stranding. Απο τα αλλα το 95% κυκλοφορει και στο xbox.

νωντας

Οι developers μιλησαν JOhn.Τελος,ωριμανσε και δεξου το!!Μην λες αλλες μ@λακ@ες εκτιθεσαι δεν το καταλαβαινεις?Χρειαζεστε παιχνιδια επειγοντως αλλιως παλι τριτοι..ΠΑΛΙ!!!!!!!!

Αλέξανδρος

Το χρώμα μου θυμίζει όταν ήμουν πιτσιρικάς που είχε σπάσει ένα χειριστήριο και έβαλα τα εξωτερικά πλαστικά από ένα άλλο που ήταν μπλε και μπροστά γκρι 😂 τελικά ήμουν πολύ μπροστά!

Αλέξανδρος

Techblog.gr μην το κόψεις σε παρακαλώ μπας και βάλουνε μυαλό
Σταματήστε να κάνατε σαν μ@λ@κες σαν να σας δίνει λεφτά η κάθε Sony, η κάθε Microsoft και η κάθε Nintendo.

νωντας

Αλεξανδρος το techblog κοβει μονο οταν καποιος προβαινει σε προσωπικους χαρακτηρισμους και οχι σε αντικειμενικες αληθειες οταν λεγονται ευγενικα..Οποτε προσεχε μη σβησουν τα δικα σου σχολια που βριζεις και το παιζεις και καλα ωριμος γιατι το κανεις συνεχως και εκτιθεσαι αγορακι μου..

Nickolas

Και μένα μου θυμίζει χειριστήριο Xbox, απλά η Sony έβαλε διχρωμία και φαίνεται πιο φουτουριστικό.
Και εντελώς αντιγραφή να είναι όμως και τι έγινε, το θέμα είναι να είναι άνετο και να λειτουργεί σωστά.

Bizim

Δεν ξέρω αν μοιάζει του x box ελπίζω να μην είναι τόσο χάλια όσο του x box που εργονομικά δε πιάνεται σωστά και πονάνε τα δάχτυλα. Τουλάχιστον τόσα χρόνια με Sony τα χειριστήρια ήταν τρομερά.

Δημήτρης

Κράζετε όλοι το χειριστήριο του xbox! Όλα τα ακριβά χειριστήρια όλων των εταιρειών βγαίνουν στο σχήμα του xbox που παρεμπιπτόντως έχει πάρει τόσα βραβεία! Επιτέλους το ακολουθεί και η sony όχι άμεσα αλλά σε λίγα χρόνια πιστεύω θα είναι ίδια! Ολα τα άλλα είναι για τους fub boys!

νωντας

Δημητρης συμφωνω εν μερει με αυτα που λες,αλλα μη ξεχναμε οτι οταν πρωτοβγηκε το playstation 2 με 2 μοχλους το αντεγραψαν ολοι μετα,να τα λεμε και αυτα..Ναι συμφωνω οτι το χβοχ ειναι λιγο πιο ανετο,στο pc αυτο εχω,αλλα μη λεμε οτι το ακολουθει η σονυ..Η ΜΑΙΚΡΟΣΟΦΤ πρωτη αντεγραψε το συστημα ολοκληρο και μετα εβαλε το μοχλο ψηλα που οντως ειναι πιο ανετο για πολυ κοσμο..

Nick

Νομίζω ότι στην πράξη δεν θα απέχει και πολύ από το Dualshock 4, εχω την αίσθηση ότι ξεγελάει λίγο το βάψιμο αυτή η διχρωμία το κάνει να παραπέμπει σε χειριστήριο Xbox, αν το προσέξει κανείς από άλλες λήψεις και γωνίες όπως στην 2η φωτο, θυμίζει πολύ περισσότερο Sony παρά Microsoft. Μπορεί και να κάνω λάθος, θα δούμε.

Κυριάκος

Δεν ξέρω για εσάς αλλά εμένα μου λείπουν τα χρώματα πάνω στα σχήματα. Άλλωστε τα 4 χρώματα θα ταίριαζαν γάντι με το λευκό σώμα. Παρόλα αυτά δεν με νοιάζει αν είναι αντιγραφή του XBOX. Να είναι άνετο και βολικό, αυτά έχουν σημασία!

SUPS 👨‍⚖️

Τι εγινε ρε παιδια ολοι μετοχες στη microsoft κ στη sony εχετε εδω μεσα?

Alex

Μονό εμένα με βολεύουν κάτω και οι 2 αναλογικοί;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured iOS iPhone

iOS 18: Φήμες ότι προσθέτει δυνατότητες σε 15 εφαρμογές του iPhone

Η Apple αναμένεται να ανακοινώσει το iOS 18 κατά τη διάρκεια της κεντρικής ομιλίας της στο WWDC στις 10 Ιουνίου.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Νέο leak φέρνει ανατροπή στην αναμενόμενη τιμή – HD renders αποκαλύπτουν νέο χρώμα θήκη

Μέρα χωρίς leak για το Pixel 8a της Google δεν είναι ολοκληρωμένη γι’ αυτό και σήμερα έχουμε δύο νέες πληροφορίες.

Internet AI Apple featured

Μεγάλες αλλαγές στο Safari από την Apple με έμφαση στην τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple ετοιμάζεται να ενσωματώσει τεχνητή νοημοσύνη και στο Safari μέσα σε αυτή τη χρονιά, σύμφωνα με νέο δημοσίευμα.

Reviews featured Hands-on TCL

TCL 50 SE Greek review: Η καλύτερη εισαγωγή

Το TCL 50 SE ταιριάζει απόλυτα σε όσους αναζητούν μια ολοκληρωμένη εμπειρία smartphone με υψηλής ανάλυσης οθόνη FHD+ NXTVISION 6,8″ και ρυθμό ανανέωσης 90Hz.