DualSense Edge: Η Sony ανακοίνωσε το νέο της χειριστήριο

dualsense edge, DualSense Edge: Η Sony ανακοίνωσε το νέο της χειριστήριο

Η Sony ανακοίνωσε το νέο χειριστήριο DualSense Edge για το PlayStation 5, το πιο customizable χειριστήριο της κονσόλας μέχρι τώρα. H ανακοίνωση έγινε στο πλαίσιο του Opening Night Live, την εκδήλωση που ανοίγει την αυλαία για την έκθεση Gamescom.

Το DualSense Edge διαθέτει δύο νέα κουμπιά στο πίσω μέρος, δύο κουμπιά λειτουργίας στο κάτω μέρος, ενημερωμένα joysticks και trigger buttons και ενισχυμένο σχεδιασμό USB.

Tα πίσω κουμπιά (LB και RB) παρέχουν πρόσθετες λειτουργίες που επιτρέπουν remapping controls. Τα νέα joystick στο DualSense Edge διαθέτουν μεταβλητά καπάκια, τα οποία μπορούν να εναλλάσσονται μεταξύ standard, high dome, and low dome. Τα joystick είναι, δε, αντικαταστάσιμα, επομένως δε χρειάζεται να αλλάξει όλο το χειριστήριο εάν χαλάσουν.

dualsense edge, DualSense Edge: Η Sony ανακοίνωσε το νέο της χειριστήριο

Ο χρήστης μπορεί να ρυθμίσει την ευαισθησία του stick καθώς και τις νεκρές ζώνες. Μπορείτε να δημιουργήσετε προφίλ με τα προκαθορισμένα χειριστήρια και να κάνετε εναλλαγή μεταξύ τους, καθώς και να αποκτήσετε πρόσβαση σε άλλες λειτουργίες όπως η ένταση του παιχνιδιού, η ισορροπία συνομιλίας και το μενού ρυθμίσεων προφίλ ελεγκτή μέσω των δύο κουμπιών λειτουργίας που είναι συνδεδεμένα στα joystick.

dualsense edge, DualSense Edge: Η Sony ανακοίνωσε το νέο της χειριστήριο

Η Sony έχει επίσης αναβαθμίσει την υποδοχή USB-C με μηχανισμό κλειδώματος που ασφαλίζει και δεν βγαίνει κατά λάθος.

Το DualSense Edge έχει και αισθητικές διαφορές. Διαθέτει ένα μαύρο touchpad με τα εικονίδια του PlayStation και ένα γυαλιστερό μαύρο φινίρισμα γύρω από τα sticks. Τα κουμπιά στο μπροστινό μέρος έχουν επίσης μαύρο φόντο όπως και η περιοχή γύρω από τα πίσω κουμπιά.

Κατά τα άλλα, το DualSense Edge είναι ουσιαστικά το DualSense και περιλαμβάνει όλες τις υπάρχουσες λειτουργίες, όπως απτική ανάδραση, προσαρμοστικούς ερεθισμούς, ενσωματωμένο μικρόφωνο, χειριστήρια κίνησης και πολλά άλλα.

Το DualSense Edge θα συνοδεύεται από μια θήκη μεταφοράς, η οποία δε φιλοξενήσει απλώς το χειριστήριο και τα αξεσουάρ του, αλλά μπορεί επίσης να φορτίσει το χειριστήριο ενώ είναι μέσα χρησιμοποιώντας USB.

Η Sony δεν έχει δώσει πληροφορίες για την τιμή ή ακόμη και την ημερομηνία κυκλοφορίας του DualSense Edge.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Render που διέρρευσαν δείχνουν τη νέα αναλογία διαστάσεων

Το Xperia 1 VI της Sony φημολογείται ότι έχει παρόμοια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, απλώς με διαφορετική αναλογία διαστάσεων οθόνης.

Smartphones Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Θα διατηρήσει ακριβώς το ίδιο σύστημα κάμερας με το V

Απογοητευτικά είναι τα νέα για για το Xperia 1 VI όσον αφορά στο hardware που έχει επιλέξει η Sony για τις κάμερες.