Fallout 4: Ετοιμάζεται το πρώτο beta update σε PC

Η πολυαναμενόμενη επιτυχία της Bethesda, το Fallout 4, θέλοντας να ευχαριστήσει τους οπαδούς της για τις προπαραγγελίες αλλά και πωλήσεις που άγγιξαν το 1,5 εκατομμύριο σε αριθμό, υποσχέθηκε ότι θα βγάλει πρώτα σε PC το πρώτο της update σε μορφή beta όπου όλοι μπορούν να βοηθήσουν.

Την ενημέρωση αυτή τη λάβαμε μέσω ενός γράμματος, ανοιχτού προς όλους τους gamers του Fallout 4, ευχαριστώντας για το χρόνο που αφιερώνουμε στο παιχνίδι και για το πόσα έχουμε ανακαλύψει ως και σήμερα. Το παιχνίδι, για όσους από εμάς έχουν ασχοληθεί, επιτρέπει αρκετό customization στο χαρακτήρα και περιπλάνηση σε ανοιχτό κόσμο (φράση των gamers – open world). Όπως άλλωστε έχουν υποσχεθεί εδώ και καιρό, το παιχνίδι είναι γεμάτο με κρυμμένα καλούδια (gems), τα οποία εν καιρώ θα βρουν όλοι διάσπαρτα στον κόσμο. Ομοίως και με του προλόγους του, το Fallout 4 έχει διαφορετικούς τρόπους, ανάλογα τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα του gamer, για το πως θα παίξει και πως θα επιβιώσει στον μάταιο αυτό κόσμο που έχουν δημιουργήσει στα studio της Bethesda.

Αρκετοί μπορεί να αντιληφθούν ότι το παιχνίδι δίνει μια μεγάλη ελευθερία στο που μπορείς να πας και στο που μπορείς να φτάσεις κι άλλοι ίσως προσπαθήσουν να γίνουν οι κυρίαρχοι, που θέλουν να ανακαλύψουν τα πάντα και να διορθώσουν ό,τι γίνεται λάθος. Αυτό που καθολικά αντιλαμβανόμαστε όλοι είναι ότι μας ρίχνει στα πολύ βαθιά με μηδενική εμπειρία και ικανότητα να κολυμπήσουμε. Εγώ προσωπικά, έψαξα αρκετά στο youtube για να βρω πολλά πράγματα. Το θεωρώ φυσιολογικό, καθώς ούτε γραφή/ανάγνωση δεν έμαθα από μόνος μου, πόσο μάλλον να κάνω τόσα πολλά ταυτόχρονα με σωστό τρόπο σε κάτι ξένο για τη φύση μου. Πιστέψτε με, δεν είναι καθόλου ντροπή σε ορισμένες στιγμές κάποια walkthrough.

Μιλάμε άλλωστε για επιβίωση σε εναλλακτικό σύμπαν, μόλις που βγήκαμε από την κατάψυξη σε μια ραδιενεργή γη, πατέρες νεογέννητου και σύζυγοι, έτοιμοι να επιβιώσουμε σε έναν κόσμο όπου μπορεί η τεχνολογία των ηλεκτρονικών να έχει μείνει πίσω, αλλά η ρομποτική έχει προοδεύσει τόσο πολύ, που βοηθοί ρομπότ είναι οι συμμαχητές/υπόλογοί μας. Ευτυχώς δε λείπει και ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, όπου είναι ένας καλά εκπαιδευμένος σκύλος για να μας βοηθάει να βρίσκουμε αντικείμενα (πλαστικά και μέταλλα) και να γαβγίζει όποτε θέλει να μας ειδοποιήσει για οποιονδήποτε κίνδυνο. Το να είσαι ρακοσυλλέκτης σε καμία γη δεν είναι ντροπή καθώς τα σκουπίδια του άλλου μπορεί να είναι χρυσάφι στα χέρια μας.

Παράλληλα με τα walkthrough ανακάλυψα προσωπικά και κάποια bugs, αρκετά μάλιστα ανέφερα και στα forum στην ομάδα του QA (Quality Assurance), η οποία από όσο έχω δει ως τώρα βοηθάει αρκετά και δίνει λύσεις όπου είναι δυνατό. Η βαρύτητα που δίνουν είναι στα προβλήματα που είναι κοινά σε όλους, γι’ αυτό και θα βγάλουν το πρώτο δοκιμαστικό β’ έκδοσης (beta) update μέσω του Steam, ώστε να μπορέσουν όσοι είναι διατεθειμένοι να βοηθήσουν για να βγει το fix γρηγορότερα, και να το βγάλουν και στις κονσόλες την ίδια στιγμή ή λίγο αργότερα. Όπως είναι λογικό οι testers που έχουν στα studio για τις εκδόσεις που λαμβάνουμε δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά που μπορούν να κάνουν οι εκατομμύρια χρήστες που παίξουν το παιχνίδι. Η ροή της ενημέρωσης θα είναι μικρά fix ανά τακτά χρονικά διαστήματα, σαν patches, για να διορθώνονται τα προβλήματα πιο γρήγορα και κανείς να μην περιμένει τη μεγάλη μαζική ενημέρωση.

Το παιχνίδι είναι στα ράφια από τις 10/11/2015 δηλώνοντας κέρδη 750 εκατομμυρίων δολαρίων Η.Π.Α. από την πρώτη κιόλας μέρα, πουλώντας 12 εκατομμύρια αντίτυπα. Μάλιστα, να σημειωθεί ότι έχει σπάσει το ρεκόρ του αριθμού των περισσότερων συνδεδεμένων χρηστών on line, το οποίο κατείχε το Grand Theft Auto V με περίπου 470.000 χιλιάδες συνδεδεμένους χρήστες.

fallout-4-disaster-city

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games Dell

Dell G15 5510: Ένα gaming laptop για όλους

To Dell G15 5510 αποτελεί τη νέα γενιά των Dell Gaming laptop, σχεδιασμένη για entry level gaming αλλά και για επαγγελματική χρήση.

Games Valve Steam

Valve Steam Deck: Gaming handset υψηλών δυνατοτήτων

Το νέο gaming handset της Valve, με το όνομα Steam Deck, προσφέρει μεγάλες gaming δυνατότητες εν κινήσει με πρόσβαση σε όλους τους τίτλους του Steam.

Games Netflix

Το Netflix ξεκινά να επεκτείνεται στον τομέα του gaming

H πρόσληψη ενός πρώην στελέχους της Electronic Arts και του Facebook ήταν ενδεικτική του ότι το Netflix θέλει να μπει στο χώρο του gaming.

Games LG

LG UltraFine monitors: Λεπτομέρεια και υψηλή ευκρίνεια

Εξασφαλίστε μοναδική απόδοση και αναπτύξτε τη δημιουργικότητά σας ακόμη περισσότερο μέσα από μια προηγμένη οθόνη LG UltraFine.