FIFA 12: Δημιουργώντας το κορυφαίο ποδοσφαιρικό παιχνίδι όλων των εποχών

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το FIFA 12 είναι το κορυφαίο (και το πιο πετυχημένο) παιχνίδι ποδοσφαίρου στην ιστορία των video games, όντας παράλληλα και ένα σημαντικό βήμα προόδου σε σχέση με το ούτως ή άλλως πολύ καλό FIFA 11. Eίναι προφανές λοιπόν ότι η ΕΑ έχει βρει τη σωστή συνταγή. Όμως η σωστή συνταγή, από μόνη της δεν αρκεί, αλλά χρειάζεται και σωστό μαγείρεμα. Αυτό ακριβώς είναι το θέμα του παρακάτω βίντεο.

Πρόκειται για ένα εκπληκτικό, 45λεπτο αφιέρωμα του National Geographic (προβάλλεται από τη Nova στην Ελλάδα) στο υπέρ-εργοστάσιο της Electronic Arts στο Burnaby του Καναδά, όπου μια ομάδα 400 και άνω ατόμων, εργάστηκε για μήνες για να δημιουργήσει το εκπληκτικό FIFA 12! Το ντοκιμαντέρ προβλήθηκε πρόσφατα, αλλά πολλοί ίσως δεν το πρόλαβαν. Ορίστε λοιπόν η ευκαιρία να το απολαύσετε. Ελευθερώστε 45 λεπτά από το πρόγραμμά σας και δείτε το οπωσδήποτε!

, FIFA 12: Δημιουργώντας το κορυφαίο ποδοσφαιρικό παιχνίδι όλων των εποχών

Πηγή: Game20.gr

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Techfan

Την τελευταία φορά που ευχαριστήθηκα fifa, είναι το fifa 2003.

Το pro με κέρδισε μετά, διότι το fifa (για εμένα) έπαιρνε την κατω βόλτα.

Ότι και να κάνει η εταιρία για το fifa, η εταιρία στο pro θα το κάνει να αξίζει πιο πολύ σε κόντρα μεταξύ φίλων…

Για να γίνει αντάξιο το fifa πλέον, πρέπει να κάνει κακές επιλογές το pro στην ανάπτυξή του…

Γιώργος

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!! Α ΡΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΠΟΥ ΤΡΩΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!! ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΑΞΙΟ ΤΟ ΦΙΦΑ????

Σου δίνω δίκιο να τα λες αυτά αν το τελευταίο φίφα που έπαιξες ηταν το μακρινό 2003…

Ποιο FIFA ρε σεις??? Μετα το PRO το χαος…

Η EA θελει πολυ ξυλο που το διαφημιζει ως το καλυτερο…

Και οχι δεν τρωμε κουτοχορτο. Κι εγω ειχα παιξει πολυ παλια το FIFA αλλα δοκιμασα να παιξω και το 2012 και ειναι πολυ κατωτερο του PRO.

Μάριος

Χαχα τι ακουμε εδω περα. Μονο στο Ελλαντα, που πινουμε μπαφους και παιζουμε προ γινονται αυτα. Η μοδα ακομα να περασει. Επαιζα fifa απο μικρος και σταματησα καπου στο 2002-2003 οταν “ανακαλυψα” το pro. Ναι, τοτε το pro ηταν ΕΤΗ φωτος μπροστα. Προσεφερε ρεαλιστικο ποδοσφαιρο που πλησιαζε προς το simulation, τη στιγμη που το fifa ηταν ενα εντελως arcade, sit n’ play ποδοσφαιρακι. Για να παιξεις τοτε προ και να κερδισεις εναν εμπειρο ως αρχαριος ηταν δυσκολο εως αδυνατον διοτι απαιτουσε ενασχοληση. ΟΜΩΣ, τα τελευταια χρονια(απο το 2009 και κυριως το 2010) αλλαξαν τα παντα. Οι ρολοι αντιστραφηκαν εντελως. Το pro εγινε το ποδοσφαιρακι της παρεας, οπου ο καθε ασχετος θα μπορουσε να κατσει, να παιξει, να κερδισει στη στιγμη. Το προ επαναπαυτηκε στις δαφνες του, μηδεν βηματα εξελιξης καθε χρονια, προσεφερε στην ουσια ξαναζεσταμενο φαγητο. Η ΕΑ το εκμεταλλευτηκε, εβαλε επιτελους μυαλο και πλεον εδω και 3 χρονια προσφερει με ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορα τον καλυτερο τιτλο εξομοιωσης ποδοσφαιρου.Δεν λεω πως με το προ δεν θα ευχαριστηθεις ή δεν θα διασκεδασεις, καθε αλλο, αλλα η διαφορα στην φιλοσοφια πλεον ειναι εμφανης. Το προ στοχευει στην ευκολη,απλη και γρηγορη διασκεδαση. Το fifa πλεον ΠΡΟΣΟΜΕΙΩΝΕΙ οσο ειναι δυνατον το αθλημα, προσφεροντας ρεαλισμο. Η… Συνέχεια »

Γιώργος

@Μάριος: Απόλυτος σεβασμός. Με κάλυψες απόλυτα. Προκαλώ οποιονδήποτε από εσάς που παίζεται προ, να παίξετε φίφα στο επίπεδο προφέσιοναλ… Ούτε καν στο θρυλικό… Να δούμε τί ψάρια θα πιάσετε… Εχθές μου συνέβη το πιο τρελό στο φίφα. Είμαι στην παράταση με τη Μίλαν και ο Van Bommel πέφτει κάτω τραυματίας από μόνος του!!! Αν έχετε φανταστεί (όχι αν έχετε δει) τέτοιο ρεαλισμό στο προ τί να πω…

MANOS

Έτσι έλεγα και εγώ για το PES μέχρι που δοκίμασα το FIFA 10,11 και τώρα το 12. Πλέον το PES μου φαίνεται πολύ ARCADE, ποδοσφαιράκι για παιδάκια (χωρίς να θέλω να θίξω καποιον που το προτιμάει περισσότερο).
Στο μονο που παραδέχομαι το PRO είναι το menu του, σε όλα τα αλλα έχει μείνει πίσω.
Είναι κρίμα να καταδικάζεις έναν τίτλο χωρίς πρώτα να τον δοκιμάσεις μονο και μονο λόγο συνήθειας στο αντίστοιχο ανταγωνιστικό.

Όταν θέλω να παίξω μονος μου κανένα κυπελλάκι θα βάλω FIFA αλλα όταν θα μαζευτεί η παρέα θα βάλουμε PRO γιατί οι περισσότεροι έχουν μάθει σε αυτό και δεν θέλουν να αλλάξουν συνήθειες καταδικάζοντας εκ των προτέρων το FIFA

Παναγιωτης

πηγα επαιξα το φιφα 12 με φιλο που καθε χρονο παιζει φιφα,και εγω εχω να παιξω φιφα απο 2003-2004 νομιζω και του εριξα 3 μπαλακια…απο εκει να καταλαβεις ποσο ευκολο ειναι,και μην μου πειτε οτι ο φιλος μου μπορει να ειναι ασχετος,οσο ασχετος και να ειναι,καλυτερος ειναι απο εμενα που ειχα να παιξω 8 χρονια φιφα

Vagelis

Παιζω Pro φανατικα απο την εποχη του PlayStation 1 και του Pro 2 αλλα η αληθεια είναι οτι τα τελευταια χρονια εχω απογοητευτει πληρως με ολα αυτα τα bugs στο game play του. Μαλλον ηρθε η εποχη να δοκιμασω το ΦΙΦΑ που ειδικα για το 2012 εχω διαβαση πολυ καλες κριτικες..

Μάριος

Παναγιωτης σε αντιθεση με το pro, οτ φιφα πλεον ειναι ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Εχει να δωσει κατι στον καθενα. Θες απλο ποδοσφαιρακι, στο στυλ του προ? Βαζεις legacy defence, χαμηλη δυσκολια και παιζεις. Θες ρεαλισμο, στρατηγικη, ποδοσφαιρικη φιλοσοφια? Βαζεις tactical defending, ξεσκιζεσαι λιγο στο να μαθεις κινησεις, ντριμπλες, κρατημα μπαλας κλπ και ενα σχεδον διαφορετικο παιχνιδι βρισκεται μπροστα σου.Το φιφα δεν απαιτει, σου δινει την δυνατοτητα να ασχοληθεις λιγο πιο “σε βαθος” με το αθλημα. Δεν ειναι ενα απλο πατημα κουμπιων πλεον. Στο προ παιρνεις τη μπαλα, πασαρεις εδω κι εκει σε σημειο να νομιζεις οτι βλεπεις ping pong, πατας το sprint κι οποιον παρει ο χαρος, αν τυχει και κερδισεις και τις κοντρες τραβας ενα σουτ κι ο θεος βοηθος. Το “εμπειρο” ματι πλεον, καταλαβαινει ευκολα πως στο pro ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ “ΤΥΧΑΙΟΤΗΤΑ” και εκπληξεις. Σουτ που ειναι ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΑ να μπουν θα μπουν. Σεντρες που ειναι προγραμματισμενες να βρουν κεφαλι,μετα κεφαλια,μετα γκολ, θα γινουν πραξη.Γενικως, ειτε εμπειρος ειτε αρχαριος, εχουν ΙΔΙΟ τροπο παιχνιδιου-αναπτυξης.Στο φιφα σε μεγαλο βαθμο δεν ισχυει κατι τετοιο. Δεν υπαρχουν προγραμματισμενα σουτ,πασες, τροποι αναπτυξης(ειδικα στο manual το παιχνιδι ξεφευγει και σε ρεαλισμο αλλα και σε δυσκολια, σχεδον δεν παιζεται :p ) Στο προ βγαζεις προωθημενη και ο παικτης… Συνέχεια »

takis1994

Fifa και τα μυαλα στα καγκελα..
Οπως τα λενε οι περισσοτεροι..
ΤΟ pes 5 , pes 6 ηταν φοβερα παιχνιδακια , καλυτερα απ αυτα της ΕΑ , αλλα οταν δοκιμασα λιγα χρονια αργοτερα το φιφα 11 , το θεωρησα αρκετα ανωτερο απο το pes 2011…Το ιδιο και φετος ..

Adds

Το μοναδικο καλο που έχει το Προ ειναι ότι μοιάζει με το Φιφα. Όπως στο παρελθόν η Κοναμι ήταν μπροστα και η ΕΑ προσπαθούσε να αντιγράψει τις καλές ιδέες έτσι γίνεται και τωρα μονο που οι ρολοι έχουν αντιστραφεί. Το Φιφα ειναι καλύτερο σε όλα ακόμη και στα σουτ και τα γκολ που ανέκαθεν ήταν το δυνατο σημείο του Προ. Κατα τα αλλα τριπλες, πάσες σέντρες, στημένες φάσεις, μονομαχίες ( στο Προ ειναι σχεδόν ανύπαρκτες) όλα στο Φιφα γίνονται καλύτερα ειλικρινά δεν μπορω να βρω τίποτα στο οποίο το Φιφα να μειονεκτει απέναντι στο Προ αντίθετα το Προ σε πολλα πράγματα έχει μείνει πισω. Εξαίρεση αποτελεί η για πρώτη φορα σχεδόν άριστη περιγραφή του Σωτηρακοπουλου

mihalis13

Παίζω Φίφα από το 1995 και Προ από το 1998.Φίφα το παράτησα το 2002 γιατί ήταν κάκιστο.
Ξαναασχολήθηκα πέρισυ μαζί του αλλά δεν ενθουσιάστηκα τόσο ώστε να φύγω από το Προ. Φέτος αγόρασα και τα 2 και το Προ έχει να μπεί στο PS3 3 μήνες σχεδόν(με μια εξαίρεση προχθές που άντεξα 5 λεπτά και ξαναέβαλα Φιφα)
Όποιος παίζει μόνο Προ έχει λόγο φέτος να αισθάνεται δικαιωμένος γιατι έγινε πολύ καλύτερο από πέρισυ, αλλά το Φιφα είναι πολύ μπροστά σε όλα πλέον.το ρεαλιστικότερο videogame ποδοσφαίρου κατα τη γνώμη μου(την οποία θεωρώ πολύ αντικειμενική αφού ασχολούμαι χρόνια και με τα 2 παιχνίδια)

fred

@Μαριος +10000

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business games Ubisoft

Οι μετοχές της Ubisoft υποχωρούν 20% μετά την προειδοποίηση για τα έσοδα

Με ισχυρές απώλειες που την οδηγούν σε χαμηλό άνω των 7 ετών διαπραγματεύεται η μετοχή της Ubisoft, μετά την προειδοποίηση για τα έσοδα που εξέδωσε χθες.

Games games PC

To Gran Turismo 7 θα έρθει στο PC;

H Sony «σκέφτεται» να μεταφέρει τo Gran Turismo στο PC, σύμφωνα με τον δημιουργό της αγωνιστικής σειράς Kazunori Yamauchi.

Games games

To “Deus Ex Go” και άλλα παιχνίδια για κινητά της Square Enix κλείνουν

Οποιαδήποτε πρόσβαση στο “Deus Ex Go”, ένα από τα πιο κλασικά puzzle game για το κινητό, πρόκειται να εξαφανιστεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Games games Microsoft video games

Age of Empires II DE: Νέο expansion μετά από 21 χρόνια [video]

Το κλασικό real-time παιχνίδι στρατηγικής Age of Empires II συνεχίζει να αναπτύσσεται ακόμη και 21 χρόνια μετά την κυκλοφορία του αρχικού τίτλου το 1999.