Football Manager 2016: Η καλύτερη δουλειά στον κόσμο

Όλα ξεκίνησαν Παρασκευή και 13 το Νοέμβριο του 2015. Το Football Manager 2016 έγινε διαθέσιμο προς λήψη στο steam, η λήψη διήρκησε μισή ώρα και η εγκατάσταση λιγότερο από 2 λεπτά. Μια ολόκληρη σαιζόν, όμως, διήρκεσε ένα Σαββατοκύριακο και γενικά ο χρόνος κύλησε γρήγορα.

Ναι, είναι αλήθεια, έλιωσα το Σαββατοκύριακο, έπαιξα μια ολόκληρη χρονιά παίρνοντας την αγαπημένη μου Perugia, χωρίς καμία απολύτως επιτυχία, αλλά δεν πειράζει, απέλυσα όσους δεν ήθελα, προσέλαβα άλλους, έδιωξα τη μισή ομάδα και γενικά χρεοκόπησα το σύλλογο μέχρι να τον προσαρμόσω στις ανάγκες μου ή να απολυθώ. Αυτό είναι το Football Manager, γίνεσαι προπονητής και μεγάλο αφεντικό σε ένα σύλλογο και εκεί βγαίνει ο πραγματικός σου χαρακτήρας: όποιος δε σου αρέσει, απλά περιττεύει!

Ας περάσουμε όμως στα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού. Ο τύπος του παιχνιδιού είναι η προσομοίωση της πραγματικής ζωής ενός προπονητή όσον αφορά το κομμάτι της δουλειάς του στον αγωνιστικό χώρο και τα αποδυτήρια. Στήνεις τις τακτικές σου, καθορίζεις την προπόνηση και το φόρτο καθώς και το προσωπικό που την αναλαμβάνει, μιλάς στους παίχτες και κατεβαίνεις στους αγώνες σαν το μεγάλο αφεντικό της ομάδας σου.

Στο φετινό όμως παιχνίδι, δεν είναι όλα ακριβώς όπως τα έχουμε δει τις άλλες χρονιές. Οι τακτικές έχουν λάβει εντελώς άλλη προσέγγιση και το στήσιμό τους γίνεται διαφορετικά. Ο σχηματισμός γίνεται όπως κάθε άλλη φορά και το ίδιο η θέση και ο ρόλος κάθε παίχτη. Όμως, ανάλογα την προσέγγιση και τη ρευστότητα της ομάδας οι προσωπικές οδηγίες αλλά και οι οδηγίες παράταξης της ομάδας στο χώρο αλλάζουν. Είναι πλέον ευκολότερο να εναλλάξατε από μια μεσαία ομάδα που παίζει αντεπιθέσεις σε μια ομάδα που κυριαρχεί στο επιθετικό παιχνίδι με πολύ λιγότερα κλικ. Είτε μέσα στον αγώνα, είτε πριν τον αγώνα.

Τα ταλέντα φέτος δίνουν και παίρνουν, με περσινές ή ακόμα και προπέρσινες αγάπες, τα λεγόμενα Wonderkids να δίνουν τα ρέστα τους σε κάθε αγώνα και επιπλέον νέες προσθήκες παιχτών που ακόμα δε γνωρίζουμε και προφητικά το Football Manager γι’ άλλη μια φορά μας τους συστήνει. Η υπογραφή τους μπορεί να γίνει με λίγα εκατομμύρια ευρώ ή μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ, αλλά η μελλοντική τους αξία μπορεί να φτάσει τις δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Η αναζήτησή τους γίνεται μέσω τμημάτων του scouting, που είναι κυνηγοί ταλέντων και φέρνουν στα χέρια σου αναφορές για κάθε παίχτη, τα υπέρ, τα κατά, το χαρακτήρα και τη γενικότερη του εικόνα συν το κατά πόσο είναι κατάλληλος για την ομάδα ή την εντεκάδα σας.

Πριν, μετά ή κατά τη διάρκεια αγώνων, δίνονται διάφορες συνεντεύξεις στον τύπο, όπου καλείστε να πείτε τη γνώμη σας και να ειρωνευτείτε άλλους προπονητές, δημοσιογράφους ή να τοποθετηθείτε για την ομάδα, καθώς και να υπερασπιστείτε τη δουλειά σας αν χρειαστεί. Παράλληλα, μπορείτε να κάνετε αιτήματα στη διοίκηση για διάφορα ζητήματα του συλλόγου ή προσωπικά δικά σας για την καλύτερη εκπλήρωση του πλάνου σας όταν και υπογράψατε συμβόλαιο.

Το Football Manager, ήταν ανέκαθεν εδώ να μας χαρίσει μεγάλες στιγμές ή πολλά νεύρα. Μπορεί να κερδίζουμε 2-0 στο ημίχρονο θεωρώντας ότι έχουμε κλειδώσει τη νίκη και να έρθει ένας παίχτης από το πουθενά να μας κάνει κηδεία μέσα στο γήπεδό μας με χατ-τρικ και να είμαστε έτοιμοι να σπάσουμε ό,τι υπάρχει μπροστά μας. Ακριβώς το ανάποδο μπορεί να συμβεί σε μια μεγαλιώδη στιγμή σε έναν τελικό κυπέλλου ή Ευρωπαϊκή διοργάνωση με γκολ στο φινάλε και μεγάλη νίκη της ομάδας μας. Η κατάκτηση τροπαίων είναι σημεία της ιστορίας που θα μας συνοδεύουν στην μανατζερική μας καριέρα και έχουν γράψει ενδόξως το όνομά μας με χρυσά γράμματα στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Γι’ αυτό μπορούμε και λέμε ότι είναι η καλύτερη δουλειά στον κόσμο.

Αν θέλετε να δείτε μια στιγμή τρέλας στο σπίτι μου, μπορείτε να παρακολουθήσετε το διαφημιστικό που γυρίσαμε με τη Sports Interactive σπίτι μου και στην περιοχή μου:

Επίσης, μπορώ να σας λύσω κάθε απορία και στα σχόλια κάτω από το άρθρο. Σας ευχαριστώ πολύ για τη στήριξή σας και για την ανάγνωση του παρόντος άρθρου.

Football Manager 2016: η καλύτερη δουλειά στον κόσμο, Football Manager 2016: Η καλύτερη δουλειά στον κόσμο

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Παναγης

1:03 καπελακι techblog 🙂

Αναστάσης

Το πιο όμορφο άρθρο σου μέχρι σήμερα Δημήτρη!

… να αρχίσει να ξεφεύγει επιτέλους το φορμά από τις απλές, βαρετές, ανακοινώσεις!

Ευχαριστούμε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games Football Manager Netflix

Football Manager 2024 Mobile: Πώς να παίξετε μέσω του Netflix

To Football Manager 2024 Mobile θα είναι φέτος αποκλειστικό του Netflix Games επομένως, για να παίξει κάποιος, θα πρέπει να είναι συνδρομητής.

Games Football Manager

FM24: Θα μπορείς να μεταφέρεις τα saves σου από το FM23

Η Sports Interactive είχε δηλώσει το 2021 ότι θα φέρει το γυναικείο ποδόσφαιρο στο Football Manager και τώρα λέει ότι έρχονται στο FM25.

Games featured Football Manager

Football Manager 2023 Mobile: Στα Android με άδεια UEFA

Το Football Manager 2023 κυκλοφορεί τώρα για κινητά και, όπως και πέρυσι, δεν υπάρχει ξεχωριστή έκδοση Touch για Android, αν και έχει επιστρέψει σε iOS και Nintendo Switch.

Games Nintendo Nintendo Switch Sega

Nintendo: Προσθέτει πέντε νέα παιχνίδια Sega Genesis στο Switch Online Expansion Pack

Η Nintendo επέκτεινε το Expansion Pack για το Switch, προσθέτοντας πέντε νέους τίτλους Sega Genesis στο πιο ακριβό pack της online συνδρομητικής της υπηρεσίας.