Football Manager 2017

Κάθε νέα σαιζόν ξεκινάει από όταν ξεκινούν και τα σχολεία, ακριβώς μετά το καλοκαίρι. Όλοι οι διάσημοι τίτλοι των e-sports κυκλοφορούν το Φθινόπωρο ερχόμενοι να παρεκκλίνουν κάθε καλό μαθητή και μελετηρό φοιτητή από τους στόχους του. Το Football Manager ως επί το πλείστον στοχεύει σε αυτές τις ηλικίες και επιτέλους κυκλοφόρησε επίσημα.

Έφτασε, λοιπόν, η μέρα που όλοι περιμέναμε. Η 4η Νοέμβρη είναι που σημαίνει τη νέα ποδοσφαιρική σαιζόν και όχι το πρώτο εναρκτήριο λάκτισμα ενός επαγγελματικού ποδοσφαιρικού αγώνα. Ο στίβος μάχης όπου κάθε φιλότιμος και φιλόδοξος προπονητής δίνει τον αγώνα του καθημερινά. Αναζητά ταλέντα, στήνει τακτικές, προπονητικά προγράμματα, απολύει και προσλαμβάνει κόσμο, διώχνει ποδοσφαιριστές και διαπραγματεύεται κάθε ένα συμβόλαιο για ένα πιάτο φακές. Όλα, για να επιτύχει ο ίδιος και η ομάδα του. Όλα για τη δόξα. Όλα για την καλύτερη δουλειά στον πλανήτη.

Football Manager 2017, Football Manager 2017

Στο νέο Football Manager για τη σαιζόν 2016-17, παρατηρήσαμε όλες τις νέες ρήτρες στα συμβόλαια σε παίχτες και προπονητές, όλο το σύστημα πλέον των μεταγραφών και γενικά μια πολύ καλύτερη και αναλυτικότερη αναφορά από τους κυνηγούς της ομάδας μας για το τι πρέπει να προσέξουμε προτού αγοράσουμε έναν παίχτη ή αν αξίζει να ασχοληθούμε με την περίπτωση του. Κι εφόσον πάρουμε το “ΟΚ”, πόσα πρέπει να δώσουμε στην ομάδα που ανήκει και πόσα να του δώσουμε για να τον φέρουμε στο αεροδρόμιο.

Οι τακτικές δεν έχουν αλλάξει ιδιαίτερα, πάνω κάτω όποιος συνήθισε το σύστημα του 2015 και μετά, γνωρίζει τι συμβαίνει, καθώς ούτε νέοι ρόλοι προστέθηκαν, ούτε κάτι σημαντικό στις ατομικές οδηγίες. Στις ομαδικές όμως, θα παρατηρήσετε τις διαφορές ως προς τη γραφική απεικόνιση για το στήσιμο της ομάδας. Πλέον είναι πιο ξεκάθαρες μερικές εντολές και πιο ξεκάθαρο τι ζητάτε από έναν παίχτη, χωρίς να χρειαστείτε ανάλυση. Το θετικό της υπόθεσης εδώ είναι ο σύμβουλος τακτικών που ορίζετε εσείς αν θέλετε και σύμφωνα με των ίδιο και τους αναλυτές της ομάδας σας συμβουλεύει για την τακτική προσέγγιση στον επόμενο αντίπαλο.

Μιας και είπαμε για αναλυτές. Νέοι ρόλοι προπονητών προστέθηκαν. Οι αναλυτές, ο επικεφαλής τους, επιστημονικοί συνεργάτες και ο επικεφαλής τους και γιατροί της ομάδας. Για τους γιατρούς δεν μπορούμε να πούμε κάτι, καθώς δεν είναι πρόσωπα που μπορούμε να δούμε τις δυνατότητές τους, ούτε να προσλάβουμε ή να απολύσουμε. Οι αναλυτές είναι μια θέση στο επιτελείο σας όπου ασχολείται με στατιστικές και με λεπτομέρειες βοηθώντας την ομάδα να έχει όσες δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες στα χέρια της, είτε για δικά της ζητήματα ή για ζητήματα αντιπάλων. Οι επιστημονικοί συνεργάτες είναι μια ομάδα ανθρώπων στο επιτελείο σας που ασχολείται με γνωματεύσεις και με ιατρικά θέματα καθαρά. Δυστυχώς δε γνωρίζουμε τι χαρακτηριστικά χρειάζονται ακόμα για να προσλάβουμε μερικούς, αλλά θα ξέρουμε περισσότερα στο μέλλον.

Η μηχανή αγώνα έχει εξελιχθεί περισσότερο, έχει ήδη πάρει την τελική της μορφή και κάθε χρόνο εξελίσσεται σε όλο και καλύτερη. Φέτος προστέθηκαν και κάποια σινεμάτικ όπου βλέπετε τις ομάδες να εισέρχονται στο χώρο, να παρουσιάζονται μπροστά στον κόσμο, να βγαίνουν φωτογραφίες και προπονητές να ανταλλάσσουν χειραψίες πριν τον αγώνα. Βέβαια, μπορείτε πατώντας παράλειψη να προχωρήσετε στο εναρκτήριο λάκτισμα, κανονικά.

Football Manager 2017, Football Manager 2017

Αν σας προκαλεί εντύπωση η χειραψία, όπως πέρυσι, έτσι και φέτος φτιάχνετε μια γραφική απεικόνιση του εαυτού σας, για να σας βλέπετε από την οθόνη σας να κινείστε γύρω από τον πάγκο, να πανηγυρίζετε και να δίνετε το χέρι σας για χειραψία με τον αντίπαλο προπονητή.

Θα προσέξετε ένα λογότυπο της STATS κατά την πρόοδο του παιχνιδιού, που είναι η εταιρεία που έχει αναλάβει το μηχανισμό στατιστικολογίας του φετινού Football Manager 2017.

Καλή Χρονιά να έχουμε, με υγεία και καλό παιχνίδι σε όλους.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games Football Manager Netflix

Football Manager 2024 Mobile: Πώς να παίξετε μέσω του Netflix

To Football Manager 2024 Mobile θα είναι φέτος αποκλειστικό του Netflix Games επομένως, για να παίξει κάποιος, θα πρέπει να είναι συνδρομητής.

Games Football Manager

FM24: Θα μπορείς να μεταφέρεις τα saves σου από το FM23

Η Sports Interactive είχε δηλώσει το 2021 ότι θα φέρει το γυναικείο ποδόσφαιρο στο Football Manager και τώρα λέει ότι έρχονται στο FM25.

Games featured Football Manager

Football Manager 2023 Mobile: Στα Android με άδεια UEFA

Το Football Manager 2023 κυκλοφορεί τώρα για κινητά και, όπως και πέρυσι, δεν υπάρχει ξεχωριστή έκδοση Touch για Android, αν και έχει επιστρέψει σε iOS και Nintendo Switch.

Games Football Manager

Football Manager 2022: Έτσι μπορείτε να το παίξετε χωρίς να το αγοράσετε

Καθώς η Microsoft και η SEGA ήρθαν σε μια συμφωνία, το παιχνίδι θα είναι διαθέσιμο στη συνδρομητική υπηρεσία Xbox Game Pass for PC.