Το Fortnite υποστηρίζει χρήση gamepad σε iPhone και iPad

fortnite, Το Fortnite υποστηρίζει χρήση gamepad σε iPhone και iPad

Μετά το τελευταίο update της Epic, οι παίχτες του δημοφιλούς παιχνιδιού Fortnite, θα έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν συμβατά χειριστήρια με τις συσκευές iPhone και Ipad.

Τα gamepads πρέπει να έχουν πιστοποίηση MFi από τη Apple, αλλά και οποιοδήποτε άλλο μοντέλο χειριστηρίου θα πρέπει να λειτουργεί, ανέφερε η εταιρία σχεδιασμού Epic στις σημειώσεις της. Όταν ένα χειριστήριο συνδεθεί, το παιχνίδι θα απενεργοποιήσει αυτόματα τις δονήσεις του iPhone.

Οι συσκευές με iOS 12.1 ή με νεότερη έκδοση ενδέχεται επίσης να μπορούν να χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε κουμπί L3 ή R3 που έχει το χειριστήριό τους. Η προσθήκη υποστήριξης gamepad στο Fortnite θα μπορούσε να αποδειχθεί χρήσιμο όχι μόνο για τους παίκτες, αλλά και για τη βιομηχανία παιχνιδιών του iOS γενικότερα. Η υποστήριξη χειριστηρίων στα παιχνίδια έχει αποδειχθεί μέχρι στιγμής ασυνεπής, με τους προγραμματιστές να παραδέχονται την ύπαρξη αρκετών παιχνιδιών για να δικαιολογήσουν την προσπάθεια.

Το Fortnite έχει γίνει ένα παγκόσμιο φαινόμενο, αποφέροντας κέρδη ύψους 3 δισ. δολαρίων για την Epic κατά τη διάρκεια του 2018. Ο συγκεκριμένος τίτλος παιχνιδιού είναι τόσο δημοφιλής που ακόμα και μερικοί Twitch και YouTube streamers έχουν γίνει διάσημοι και πάμπλουτοι απλά παίζοντας για το ακροατήριο τους.

Σε περίπτωση που τα gamepads όντως υιοθετηθούν από τους σκληροπυρηνικούς παίκτες του Fortnite, περισσότεροι προγραμματιστές ενδέχεται να μπουν στον πειρασμό να ξοδέψουν πόρους για υποστήριξη χειριστηρίου και στις δικές τους εφαρμογές.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Παναγιώτης

Πολύ καλό νέο. Μακάρι να το κάνουν και για το Android.

bill

Παναγιώτη
το otg σου λεει κτ?
απο παντα μπορεις να συνδεσεις ποντικι πληκτρολογιο μοχλο κ οτι υπαρχει σε περιφερειακό στο. αντροιντ
μην λεμε οτι θελουμε
τρ αμα. μπορει η εφαρμογη να το υποστηρίζει αυτο ειναι αλλο θεμα δεν εχει να κανει με το. αντροιντ

KnightRider

Που να ξέρουν τι είναι το OTG !!!
Εδώ καλά καλά δεν ξέρουν ότι με τα Android μπορούμε εκτός από το gamepad να συνδέσουμε πχ μια ψηφιακή κάμερα και να κάνουμε import τα αρχεία μας ή στο να συνδέσουμε μια κάρτα ήχου USB και να ηχογραφείς επαγγελματικά !!!

Κώστας Ζ.

@NightRider, η Focusrite (Scarlett 2i4) μου πάντως δεν υποστηρίζεται μέσω usb otg, δυστυχώς…

Παναγιώτης

Το ξέρω το OTG. Συνδέω το xbox gamepad μου. Και πληκτρολόγιο και ποντίκι και κάνω δουλειά με το office στο tablet μου. Αυτό που λέω είναι ότι μακάρι να έχει υποστήριξη για gamepad και στο Android .

KnightRider

@Κώστας Ζ
Δυστυχώς κάποιες κάρτες ήχου δεν τις διαβάζει λόγω το ότι απαιτούν παραπάνω ρεύμα – συνήθως υποστηρίζουν κάρτες ήχου που παίρνουν εξωτερική τροφοδοσία, μια μίνι κάρτα ήχου των 5€ την βλέπει σίγουρα ή αν συνδέσεις μια κονσόλα ήχου που έχει usb recording (με ενσωματωμένη κάρτα ήχου).

bill

Παναγιώτης
αφου εχεις κ ξερεις τι ειναι ποσο δυσκολο είναι να το. κατεβασεις κ να το. δοκιμασεις αντι να. γραφεις ασχετα σχολια?

Κώστας Ζ.

@KnightRider, ναι αλλα, πόσο επαγγελματική είναι η ηχογράφηση με κάρτα ήχου των 5€?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games

Το «League Of Legends» αποκτά mode τύπου «Vampire Survivors»

H Riot Games ανακοίνωσε σχέδια για μια λειτουργία παιχνιδιού τύπου Vampire Survivors στο League of Legends.

Games featured

Μερικοί gamers ίσως μπορούν να δουν περισσότερα καρέ ανά δευτερόλεπτο από εμάς τους υπόλοιπους

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, κάποιοι άνθρωποι μπορούν πραγματικά να δουν τον κόσμο πιο γρήγορα από τους άλλους.

Games featured

LORGAR: Η έξυπνη επιλογή για τους ετοιμοπόλεμους gamers

Lorgar, η νέα πρόταση για gamers που θέλουν να ξεχωρίσουν, με ποιοτικό και προσιτό gaming εξοπλισμό, έτσι ώστε να μη μείνει κανένας παίκτης από πολεμοφόδια.

Games PlayStation PlayStation 5 Xbox

PS5: Παιχνίδι του… Xbox πρώτο σε πωλήσεις στο Playstation Store

To Xbox αποφάσισε να μοιραστεί κάποια πρώην αποκλειστικά παιχνίδια της με το Playstation και ένα από αυτά κάνει πάταγο στο store.