Έρευνα: Το 77% των gamers προτιμά τα φυσικά από τα ψηφιακά αντίτυπα

Η ερώτηση είναι ψηφιακό ή φυσικό αντίτυπο, όσον αφορά στην αγορά ενός παιχνιδιού; Η κάθε πλευρά έχει τα δικά της επιχειρήματα, όμως η ζυγαριά μάλλον γέρνει στο ότι τα πλεονεκτήματα της ψηφιακής μορφής είναι περισσότερα.

Για παράδειγμα ένα ψηφιακό αντίτυπο ενός παιχνιδιού δεν πιάνει χώρο, δεν κινδυνεύεις να το χάσεις αν αλλάζεις συσκευές, δεν περιμένεις να το παραλάβεις όταν το παραγγείλεις, απλώς το κατεβάζεις αμέσως, κλπ.

Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η MCVUK, η πλειοψηφία των gamers ακόμη προτιμά να αγοράζει τα παιχνίδια σε φυσική αντί για ψηφιακή μορφή. Το παρακάτω γράφημα δείχνει ότι στο σύνολο των ερωτηθέντων, το 77.1% τάσσεται υπέρ του φυσικού αντίτυπου.

gamers physical copies, Έρευνα: Το 77% των gamers προτιμά τα φυσικά από τα ψηφιακά αντίτυπα

Αν χωρίσουμε τους gamers ανάλογα με το φύλο, οι άνδρες είναι αυτοί που προτιμούν περισσότερο από τις γυναίκες τα ψηφιακά αντίτυπα, με ποσοστά 27.5% και 19.1% αντίστοιχα. Οι γυναίκες που προτιμούν να πιάνουν στα χέρια τους τα παιχνίδια που αγοράζουν έχουν ποσοστό 80.9% και οι άντρες 74.3%. Στο σύνολο, μόνο το 22.9%, και από τα δυο φύλα, δηλώνει την προτίμησή του στα ψηφιακά αντίτυπα.

Εσείς τι επιλέγετε και γιατί;

gamers physical copies, Έρευνα: Το 77% των gamers προτιμά τα φυσικά από τα ψηφιακά αντίτυπα

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
John S.

Θα διαφωνήσω στο ότι τα πλεονεκτήματα του ψηφιακού είναι περισσότερα.
Καταρχήν πιανει χώρο στον σκληρό δίσκο, περιμενεις να κατέβουν 40 50gb, κυκλοφορεί την επίσημη ημερομηνία ενώ το φυσικό το βρίσκεις μια δύο μέρες νωρίτερα, είναι ακριβότερο ενώ θα έπρεπε να είναι φθηνότερο και επίσης δεν μπορείς να το πουλήσεις! Τα φυσικά αντίτυπα είναι επίσης πολύ ωραία και σαν συλλογή..
Αν διορθωθούν τα παραπάνω ίσως να το ξανασκεφτω, προς το παρών το μόνο καλό είναι ότι δεν καταπονείται το disk drive και μειώνεται και λίγο ο θόρυβος της συσκευής.

Don mitso mou

Οκ αλλά είναι και θέμα προτεραιοτήτων, αναγκών και φυσικά χρημάτων. Για μένα εδώ που είμαι και που έχω 500αρα ταχύτητα, είναι πιο γρήγορο να το κατεβάσω παρά να πάω να το πάρω. Χώρια που στα preorders έχει προσφορές και πολλά αλλά. Και δεν χρειάζεται οκά να τα έχεις στον σκληρό. Έχω καμία 10αρια και τα υπόλοιπα όταν θέλω να ξαναπαίξω τα κατεβάζω σε μισή ώρα.

NZ

Εξαρτάται από την έκδοση του παιχνιδιού και τι προσφέρει. Προσωπικά έχω μεταπηδήσει στην ψηφιακή μορφή, ας είναι καλά το steam. Αν πρόκειται όμως για παιχνίδια με ΙΣΤΟΡΙΑ (Baldur’s Gate, SWToR κλπ) εκεί αλλάζει!

Don mitso mou

Πωωωωωωω ρε φίλε τις είπες τώρα; baldurs gate και icewind dale και άσε τα γατιά να παίζουν gta

Μάκης

Μάγκες τα πράγματα είναι κουκιά μετρημένα στο παραπάνω ερώτημα: (φυσικό η ψηφιακό αντίτυπο)
Τα ψηφιακά αντίτυπα είναι πεταμένα λεφτά αγοράζοντας κυριολεκτικά αέρα κοπανιστό για το HDD! και ας έχεις γραμμή αστραπή δεν έχει καμιά σημασία αυτό.
τι να το κάνω το ψηφιακό αντίτυπο αφού ούτε μπορώ να το πουλήσω αν θέλω, αλλά ούτε και συλλεκτική αξία έχει όταν διατηρείς μεγάλη συλλογή όπως εγώ ιδικά στης (Collector’s Edition) που αγοράζω!
Δυστυχώς οι εταιρείες προκειμένου να γλιτώσουν μεταφορικά έξοδα, κουτάκια, manual, dvd και τα blu-ray κτλ. προωθούν τα ψηφιακά αντίτυπα ως γρήγορη και πιο άμεση λύση, πείθοντας ωστόσο του gamers ότι τους βολεύει καλύτερα το ψηφιακό αντίτυπο ενώ στην ουσία γίνετε το αντίθετο προς όφελος των εταιριών πάντα.
Το ξέρω ότι κάποια στιγμή σίγουρα θα επικρατήσει το ψηφιακό αντίτυπο, αλλά μέχρι τότε εγώ ΔΕΝ θα πετάω τα λεφτά μου στον αέρα αγοράζοντας ΑΕΡΑ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟ επειδή το θέλουν οι εταιρίες!!

Λεωνίδας

στην κονσολα προτιμουνε δισκακι στο pc ψηφιακο !

Πάνος

Όπως δεν θα αγοράσω ΠΟΤΕ ψηφιακό αντίτυπο μουσικού άλμπουμ, το ίδιο θα κάνω και με τα games.
Ο Μάκης το διατύπωσε τέλεια:
Τα ψηφιακά αντίτυπα είναι αέρας κοπανιστός.
Μόνο κάποια παλιά από gog που δεν τα βρίσκω σε φυσική μορφή.

bezilys

@Don mitso mou καλά που είσαι και έχεις 500!! Εδώ που είμαι μόνο 1 και πολύ!!!

Crasher

Σίγουρα η φυσική μορφή σου μπορεί μετέπειτα να πουληθεί ή ακόμα καλύτερα να κρατηθεί ως συλλογή. Από την άλλη όμως σε ψηφιακή μορφή υπάρχουν πολύ περισσότερες προσφορές κάποιες αδιάφορες κάποιες όμως σε συμφέρουν υπερβολικά πολύ οικονομικά ειδικά το steam αλλά και το ps store κατά καιρούς βγάζουν αρκετά καλές προσφορές οπότε δείτε τι συμφέρει και το πορτοφόλι σας αυτήν την στιγμή

Don mitso mou

@bezilys

Dubai

makis

Ψηφιακά αυτά που δίνουν τα XBOX GOLD – PS plus και καμιά τρελή προσφορά, αλλιώς δισκάκι που μπορείς να το δώσεις μετά και να πάρεις μια σχετικά μικρή έκπτωση που είναι προτιμότερο από το να το έχεις να κάθεται για πάντα στο ράφι (το ψηφιακό ράφι) 😛

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone 8

iPhone 8: Η JP Morgan βλέπει bezel-less design & AirPods στο κουτί

Το iPhone 8, η πολυαναμενόμενη επετειακή κυκλοφορία της Apple με νέο σχεδιασμό και κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά, απασχολεί από τώρα τον τεχνολογικό κόσμο και γίνεται σχεδόν καθημερινά αντικείμενο διαρροών και ατελείωτων φημών.

Internet Facebook Star

Κοντά δύο δισεκατομμύρια οι χρήστες του Facebook

Περίπου 80 εκατομμύρια χρήστες πρόσθεσε το Facebook στη βάση του στο α΄ τρίμηνο του 2017. Έτσι, πλέον οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες του πιο δημοφιλούς δικτύου ανέρχονται σε 1,94 δισεκατομμύρια, καταγράφοντας αύξηση 17% από πέρυσι.

Internet Star

Οι άντρες ενδιαφέρονται πιο πολύ για τα likes από τις γυναίκες

Είναι γεγονός ότι τα social media πλέον αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνα της Kaspersky Lab, οι περισσότεροι χρήστες τείνουν να ωραιοποιούν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να αποκομίσουν περισσότερα likes.

Smartphones Apple iPhone Star

TrendForce: “Μην περιμένετε 4GB RAM από τα iPhone του 2017”

Η εταιρεία ερευνών TrendForce δημοσιοποίησε την αναφορά με τις προβλέψεις της σχετικά με τη μνήμη RAM που θα έχουν τα smartphones μέχρι το τέλος του 2017. Προβλέπεται ότι ο μέσος όρος θα είναι τα 3.2GB RAM, που σημαίνει ότι σημειώνεται 33.4% αύξηση από το 2016, όπου ο μέσος όρος ήταν 2.4GB.