Gears of War 3: Υπήρξε gameplay για PlayStation 3, ανακαλύφθηκε 9 χρόνια μετά την κυκλοφορία του

Η σειρά Gears of War είναι πλέον συνώνυμη με το brand της κονσόλας της Microsoft και αριθμεί ήδη έξι τίτλους και δύο spin-offs. Όμως, τα πράγματα δεν ήταν πάντα έτσι, με τη σειρά παραλίγο να βρεθεί και στο PlayStation, όπως έγινε με το Mass Effect.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία είχε συμφωνία με την Epic για 2 αποκλειστικούς τίτλους, με τη Microsoft να αναλαμβάνει το publishing. Όταν τελείωσε η συμφωνία με το Gears of War 2, φαίνεται πως το studio ήταν έτοιμο να μεταβεί σε multi-platform, κάτι που έκοψε η αγορά της επέκταση της αποκλειστικότητας από τη Microsoft και δεν είδαμε ποτέ το αποτέλεσμα στο (τότε ισχυρότερο) PlayStation 3.

9 χρόνια μετά την κυκλοφορία του τρίτου τίτλου της σειράς βρέθηκε υλικό gameplay από το Gears of War 3 να τρέχει στο PlayStation3, αν και όχι με το καλύτερο αποτέλεσμα. Το υλικό δείχνει πως ο τίτλος ναι μεν είχε γίνει port στην κονσόλα της Sony, αλλά δεν είχε γίνει καθόλου optimization, με τα πολλά glitch και το screen tearing να μαρτυρούν πως η εν λόγω build είναι αρκετά πριν την ολοκλήρωση.

, Gears of War 3: Υπήρξε gameplay για PlayStation 3, ανακαλύφθηκε 9 χρόνια μετά την κυκλοφορία του

Ο χρήστης Proto στο YouTube, που έχει στα χέρια του την εν λόγω build και ανέβασε το gameplay, δήλωσε:

“Όλα είναι playable εκτός από 2 συγκεκριμένα σημεία. Το πρώτο είναι το Convoy (Act 3 Chapter 3) που δε μπορεί να παίξει εξαιτίας μίας αναπόφευκτης εξαίρεσης RSX. Κανονικά, μπορεί κάποιος να αποφύγει το σημείο φορτώνοντας ένα συγκεκριμένο checkpoint, αλλά το σύστημα checkpoint δε δουλεύει. Άρα είναι αδύνατο να παίξει το συγκεκριμένο επίπεδο. Το δεύτερο επίπεδο είναι ο τερματισμός, καθώς ο τελικός αρχηγός κολλάει εξαιτίας ενός προβλήματος scripting. Αυτό οδηγεί σε πλήρη αδυναμία να ολοκληρωθεί το επίπεδο.”

Με τη Microsoft να έχει στηριχτεί τόσο στη σειρά για την προώθηση των συστημάτων της, έχει ενδιαφέρον να σκεφτούμε το τι θα μπορούσε να γίνει αν έσπαγε η αποκλειστική συμφωνία. Το gameplay χρονολογείται στις 19 Μαΐου του 2011, λογικά λίγο πριν γίνει η επέκταση της συμφωνίας. Μην ξεχνάμε ότι η Sony στο παρελθόν είχε απορρίψει το πρώτο Halo, τον τίτλο δηλαδή που έβαλε ουσιαστικά τη Microsoft στο παιχνίδι των κονσόλων.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιώργος

Το ps3 μονο ισχυροτερο δεν το λες.

Γιατι υπάρχει αυτη η φημη…

Δεν ειναι απλη αναλυση αλλα υπολειποταν αρκετα ως προς μνημη και λιγοτερο σε γραφικη ισχυ ενω οι παραπανω πυρηνες δεν εκαναν ιδιαιτερη διαφορά.

Η sony ειχε χτικιασει γιατι ο cell υπο παρομοια μορφη βρεθηκε στο x box 360 χωρίς να το καταλαβουν. Μπραβο πουλημα η ibm

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games

Το «League Of Legends» αποκτά mode τύπου «Vampire Survivors»

H Riot Games ανακοίνωσε σχέδια για μια λειτουργία παιχνιδιού τύπου Vampire Survivors στο League of Legends.

Games featured

Μερικοί gamers ίσως μπορούν να δουν περισσότερα καρέ ανά δευτερόλεπτο από εμάς τους υπόλοιπους

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, κάποιοι άνθρωποι μπορούν πραγματικά να δουν τον κόσμο πιο γρήγορα από τους άλλους.

Games featured

LORGAR: Η έξυπνη επιλογή για τους ετοιμοπόλεμους gamers

Lorgar, η νέα πρόταση για gamers που θέλουν να ξεχωρίσουν, με ποιοτικό και προσιτό gaming εξοπλισμό, έτσι ώστε να μη μείνει κανένας παίκτης από πολεμοφόδια.

Games PlayStation PlayStation 5 Xbox

PS5: Παιχνίδι του… Xbox πρώτο σε πωλήσεις στο Playstation Store

To Xbox αποφάσισε να μοιραστεί κάποια πρώην αποκλειστικά παιχνίδια της με το Playstation και ένα από αυτά κάνει πάταγο στο store.