Google DeepMind: Θέλει να κερδίσει τον καλύτερο παίκτη Starcraft

Η DeepMind, είναι μια γνωστή Βρετανική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης που εξαγοράστηκε από την Google. Τον περασμένο Μάρτιο η DeepMind εντυπωσίασε τον κόσμο, όταν το τεχνητής νοημοσύνης πρόγραμμα AlphaGo AI κέρδισε τον παγκόσμιο πρωταθλητή Lee Se-dol στο παιχνίδι Go.

Το αρχαίο Κινέζικο παιχνίδι Go, θεωρείται το πιο δύσκολο «perfect information» παιχνίδι, αφού παρόλο τους απλούς κανόνες, το παιχνίδι είναι πολύπλοκο και απαιτεί ιδιαίτερα προχωρημένο βαθμό διαίσθησης. Το AlphaGo AI, με το επαναστατικό του σύστημα νευρωνικών δικτύων και τους machine learning αλγόριθμους, κατάφερε να ξεπεράσει όλα αυτά τα εμπόδια και να στεφθεί νικητής απέναντι στον καλύτερο παίκτη του παιχνιδιού.

Τώρα, η DeepMind στρέφει την προσοχή της σε ένα παιχνίδι το οποίο θα αποτελέσει μια ακόμη μεγαλύτερη πρόκληση, το Starcraft II. Το real-time strategy game της Blizzard Entertainment, είναι ένα από τα πιο ανταγωνιστικά παιχνίδια σε όλο τον κόσμο, με πολλούς επαγγελματίες gamers να ασχολούνται με αυτό. H DeepMind συνεργάζεται με την Blizzard για να δημιουργήσει ένα πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης που θα λειτουργεί στο περιβάλλον του παιχνιδιού. Η ανακοίνωση αυτή, έγινε στο περιθώριο της έκθεσης BlizzCon.

Ο Oriol Vinyals, ερευνητής της DeepMind και παλιός top-ranked παίκτης του Starcraft, αναφέρει ότι, «To Starcraft είναι ένα ενδιαφέρον περιβάλλον δοκιμών για την έρευνα στην τεχνητή νοημοσύνη, καθώς παρέχει μια χρήσιμη γέφυρα προς το χάος του πραγματικού κόσμου. Οι ικανότητες που χρειάζεται ένα πρόγραμμα για να τα πάει καλά στο Starcraft, θα ήταν χρήσιμες και στον πραγματικό κόσμο».

Η DeepMind θα δημοσιεύσει ένα περιβάλλον στις αρχές του επόμενου χρόνου, το οποίο θα είναι ανοιχτό για έρευνα και σε άλλους επιστήμονες τεχνητής νοημοσύνης. Ένα νέο interface, θα απλοποιήσει τα γραφικά του Starcraft II, ώστε να τα αντιλαμβάνονται καλύτερα τα machine learning συστήματα. Η Blizzard, από την πλευρά της, θα δώσει replays παιχνιδιών ώστε να εκπαιδευτεί το πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης.

Η Blizzard και η DeepMind αναφέρουν ότι, είμαστε αρκετά μακριά από την μέρα που ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης θα κερδίσει τον καλύτερο παίκτη Starcraft II. Παρόλα αυτά, όσο καιρό να πάρει το σημαντικό είναι ότι οι δύο εταιρείες έχουν θέσει τα θεμέλια για να γίνει αυτό.

DeepMind Google Starcraft II artificial intelligence win top-ranked players, Google DeepMind: Θέλει να κερδίσει τον καλύτερο παίκτη Starcraft

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Σάρα Κόνορ

και μετά θα μας εξοντώνουν οι αντίπαλες χώρες με τα Αντρόιντ-Σάιμποργκ σαν τις μύγες !!!!

ChristosT

Αυτή η προπαγάνδα με την τεχνητή νοημοσύνη δεν έχει τα όρια της.
Οι υπολογιστές δεν είναι και ούτε πρόκειται να είναι ποτέ πιο Ευφυείς απο τον Δημιουργό τους. Αυτά που βγάζουν κατά καιρούς δεν αποδεικνύουν τίποτε άλλο παρά οτι ένα λογισμικό έχει μπόλικη μνήμη να αποθηκεύσεις όλες τις πιθανές κινήσεις σε μία παρτίδα σκάκι, ένα Game κ.ο.κ…που τις προγραμματίζεις να κάνει. Μηχανή είναι και αυτη είναι η δουλειά της. Άν μπορούσαμε να αποθηκεύσουμε όγκους ΤΒbytes ή Petabytes κλπ τότε δεν θα κατασκευάζαμε τους υπολογιστές.
Τις μηχανές τις προγραμματίζουμε για κάτι συγκεκριμένο. Δεν έχει νόημα αυτή η κόντρα πέραν της προπαγάνδας. Μία γραμμή κώδικα να βάλεις στο λογισμικό της την στέλνεις στην αχρηστεία.

Βαγγέλης
giorgeee

@ChristosT Σωστός

Alice and Bob have one advantage over Eve: they start with a shared secret key (i.e. this is symmetric encryption).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Google Google Pixel

Ορισμένοι κάτοχοι Pixel ενημερώνονται με Android 12 αντί για 13

Όπως έχουμε πει, η Google ξεκίνησε στις 15 Αυγούστου να ενημερώνει τα Pixel της με Android 13, ωστόσο ορισμένοι χρήστες αναφέρουν ότι έλαβαν μια ενημέρωση που βασίζεται στο Android 12.

Smartphones Google Google Pixel

Τέσσερα μοντέλα Pixel 7 πήραν πιστοποίηση από την FCC

Η σειρά Pixel 7 αναμένεται να μπει σε μαζική παραγωγή στο Foxconn σύντομα, με τη Google να συνεχίζει τις προετοιμασίες για την αναμενόμενη κυκλοφορία στις αρχές Οκτωβρίου.

Software featured Google Google Pixel

Το Android 13 έφτασε επίσημα – Ξεκίνησαν οι ενημερώσεις στα Pixel

Aν και το Android 12 ήρθε στις αρχές Οκτωβρίου πέρυσι, το Android 13 έφτασε νωρίτερα, στις 15 Αυγούστου. Η Google ανακοίνωσε πως οι ενημερώσεις ξεκίνησαν ήδη στα υποστηριζόμενα Pixel.

Smartphones Google Google Pixel

Η Google καθυστερεί την ενημέρωση Αυγούστου στα Pixel

To Αndroid security patch Αυγούστου θα καθυστερήσει να φτάσει στα Pixel smartphones, με τη Google να μην το κυκλοφορεί, όπως συνηθίζει, την πρώτη Δευτέρα του μήνα.