Google: Ετοιμάζει υπηρεσία streaming για games;

google ετοιμάζει υπηρεσία streaming games, Google: Ετοιμάζει υπηρεσία streaming για games;

Είναι γνωστό πως η Google επενδύει οπουδήποτε μπορεί να “δει” κέρδος στον ορίζοντα. Είναι επίσης γνωστό πως ο Αμερικανός κολοσσός εργάζεται σε πολλά projects, μερικά εκ των οποίων θα κυκλοφορήσουν και μερικά άλλα όχι.

Σύμφωνα με μια νέα διαρροή που κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες (και προέρχονται από το The Information), η Google φαίνεται να ετοιμάζει την κυκλοφορία μιας νέας υπηρεσίας σε έναν χώρο που δεν δραστηριοποιούνταν μέχρι τώρα. Ο λόγος για την βιομηχανία του gaming, στην οποία ο τεχνολογικός γίγαντας θέλει να εισέλθει, επισημοποιώντας την δική του υπηρεσία streaming για games. Μάλιστα, η κωδική της ονομασία είναι “Yeti” και παρά την… συγγένεια της με άλλες παρόμοιες υπηρεσίες όπως το Twitch, δεν αποσκοπεί στον άμεσο ανταγωνισμό μεταξύ τους.

google ετοιμάζει υπηρεσία streaming games, Google: Ετοιμάζει υπηρεσία streaming για games;

Μάλιστα, η εταιρεία ενδέχεται να κυκλοφορήσει το Yeti μέσω μιας δικιάς της κονσόλας βιντεοπαιχνιδιών. Αν όμως κάποιος δεν θέλει να αγοράσει την παιχνιδομηχανή της Google, θα μπορεί να “συναντήσει” το Yeti και στις Chromecast συσκευές. Υποτίθεται πως η κύρια λειτουργία της υπηρεσίας είναι να παρέχει την δυνατότητα δοκιμής τίτλων από τους χρήστες μέσω streaming πριν εκείνοι αποφασίσουν να τους αγοράσουν. Στην ουσία, οι gamers θα παίζουν ένα demo αποθηκευμένο στο cloud, χωρίς να χρειάζεται να κατεβάσουν δεδομένα στο σύστημα τους. Βέβαια, υποθέτουμε πως το Yeti θα είναι σε θέση να υποστηρίξει και το κλασικό streaming χρηστών προς το διαδίκτυο, όσο εκείνοι παίζουν κάποιον τίτλο.

Θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε πως ακριβώς λειτουργεί η φημολογούμενη Yeti υπηρεσία. Η Google μοιάζει αποφασισμένη να εισέλθει σε μια πολύ δυνατή και ανταγωνιστική αγορά. Οι gamers είναι μια… δύσκολη μερίδα εξαιρετικά απαιτητικών καταναλωτών. Αν η εταιρεία πιστεύει πως το Yeti μπορεί να βρει μια θέση στον χώρο του gaming, τότε εμείς δεν έχουμε παρά να περιμένουμε με ανυπομονησία την επίσημη ανακοίνωση του.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΝΙΚΟΣ

me too company

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple ChatGPT Google

iOS 18: Google, OpenAI και Baidu οι πιθανοί συνεργάτες της Apple για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple έχει συζητήσει με την Baidu σχετικά με τη χρήση του παραγωγικού μοντέλου AI της κινεζικής εταιρείας.

Software AI Google

H Google προβλέπει έως και 7 μέρες νωρίτερα τις πλημμύρες με τεχνητή νοημοσύνη

Η Google ανακοίνωσε επίσημα πως χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για την επιτυχή πρόβλεψη πλημμυρών των ποταμών.