Halo, Street Fighter, Donkey Kong Pokemon στο Hall of Fame των video games

hall of fame of video games, Halo, Street Fighter, Donkey Kong Pokemon στο Hall of Fame των video games

Τις εισόδους στο Hall of Fame των video games ανακοίνωσε το Stong National Museum of Play στις ΗΠΑ. Οι νικητές είναι τα παιχνίδια: Donkey Kong, Halo: Combat Evolved, Pokémon Red and Green και Street Fighter II.

Οι νικητές επιλέχτηκαν από μια ομάδα κριτών. Εκτός από τα 4 παιχνίδια που αναδείχθηκαν «νικητές» η λίστα των 12 φιναλίστ περιλάμβανε τα παιχνίδια: Final Fantasy VII, Microsoft Windows Solitaire, Mortal Kombat, Myst, Portal, Resident Evil, Tomb Raider και Wii Sports.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του μουσείου, τα κριτήρια για την επιλογή ήταν η εμβληματικότητά τους, η αυξανόμενη δημοτικότητα, η γεωγραφική τους εμβέλεια και η επιρροή τους τόσο στην δημοφιλή κουλτούρα όσο και στην κοινωνία.

To Donkey Kong, αναφέρει το μουσείο -εκτός του ότι «γέννησε» τον Mario, έναν χαρακτήρα σήμα κατατεθέν της Nintendo- κατάφερε με τα ζωντανά του γραφικά να κατακτήσει τις καρδιές μια ολόκληρης γενιάς, κάτι που λίγα παιχνίδια της εποχής του (1981) μπορούσαν να κάνουν.

Το Halo, αναφέρει η ανακοίνωση του μουσείου, απέδειξε ότι μια κονσόλα, μπορούσε να είναι το ίδιο αποτελεσματική με ένα PC, αν όχι καλύτερη, ενώ δημιούργησε και το Halo nation, μια ομάδα σκληροπυρηνικών οπαδών του παιχνιδιού.

Τα Pokemon Red and Green (στις ΗΠΑ, Ευρώπη και Αυστραλία λανσαρίστηκε ως Pokemon Red and Blue) αποτέλεσε ένα πολυεθνικό φαινόμενο με το franchise να επεκτείνεται σε κάρτες και anime και πρόσφατα το Pokemon Go.

Τέλος, το Street Fighter II: The World Warrior που λανσαρίστηκε το 1991, βοήθησε στην αναγέννηση των arcade στη δεκαετία του 1990, ενώ αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τα παιχνίδια μάχης one-on-one (ένας προς έναν).

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nick_GR

Street fighter and Mortal kombat FTW

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games

Το «League Of Legends» αποκτά mode τύπου «Vampire Survivors»

H Riot Games ανακοίνωσε σχέδια για μια λειτουργία παιχνιδιού τύπου Vampire Survivors στο League of Legends.

Games featured

Μερικοί gamers ίσως μπορούν να δουν περισσότερα καρέ ανά δευτερόλεπτο από εμάς τους υπόλοιπους

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, κάποιοι άνθρωποι μπορούν πραγματικά να δουν τον κόσμο πιο γρήγορα από τους άλλους.

Games featured

LORGAR: Η έξυπνη επιλογή για τους ετοιμοπόλεμους gamers

Lorgar, η νέα πρόταση για gamers που θέλουν να ξεχωρίσουν, με ποιοτικό και προσιτό gaming εξοπλισμό, έτσι ώστε να μη μείνει κανένας παίκτης από πολεμοφόδια.

Games PlayStation PlayStation 5 Xbox

PS5: Παιχνίδι του… Xbox πρώτο σε πωλήσεις στο Playstation Store

To Xbox αποφάσισε να μοιραστεί κάποια πρώην αποκλειστικά παιχνίδια της με το Playstation και ένα από αυτά κάνει πάταγο στο store.