Heavy Rain | Ένα σκοτεινό, συναισθηματικό θρίλερ αποκλειστικά για το PS3

Ο τίτλος παρουσιάστηκε στο Games Convention 2008, πραγματοποιώντας τολμηρά νέα βήματα στη βιομηχανία παιχνιδιών, τόσο όσον αφορά στο περιεχόμενο – ένα θρίλερ για ενήλικες με πολυσύνθετη πλοκή-, όσο και στο gameplay – αφού παίζοντας διαμορφώνετε την πλοκή αντί να παραμένετε απλοί θεατές. Μπείτε σε έναν κόσμο μυστηρίου και αγωνίας, προδοσίας και εξιλέωσης με το Heavy Rain, έναν τίτλο αποκλειστικά σχεδιασμένο για το PS3 από την Quantic Dream, που αναμένεται να κυκλοφορήσει στα τέλη του 2009.

Το Heavy Rain αποτελεί μια σκοτεινή εμπειρία που απορροφά και δεσμεύει τον παίκτη στην πλοκή του, μια εμπειρία που ξεδιπλώνεται πάνω στις καινοτόμες ιδέες του περιβόητου Fahrenheit του 2005, προκειμένου να δημιουργήσει ένα σκοτεινό θρίλερ, στο οποίο οι αποφάσεις είναι πολύ σημαντικές και οι πράξεις έχουν δραματικές και απρόβλεπτες συνέπειες. Αναιρώντας τις κοινοτοπίες των παραδοσιακών παιχνιδιών -όπου κρίνεται απαραίτητο- η ροή του gameplay βασίζεται κατά κύριο λόγο σε μία ιστορία, στη συναισθηματική εμπλοκή και στις αποφάσεις και αλληλεπιδράσεις του παίκτη και σαφώς λιγότερο στα υψηλά σκορ, τις μάχες και τον ανταγωνισμό.

Ο διαισθητικός τρόπος παιχνιδιού είναι, επίσης, θεμελιώδης για τη συνολική εμπειρία – εξασφαλίζοντας ότι το παιχνίδι είναι μεστό, αλλά προσπελάσιμο και αποκλείοντας την πιθανότητα αποπροσανατολισμού του gamer με δυσνόητα στατιστικά και περίπλοκα μενού.

Στο Heavy Rain δεν παρακολουθείτε απλώς την ιστορία, τη διαμορφώνετε. Η δυναμική αφήγηση ξεδιπλώνεται μέσω των ενεργειών των παικτών –χωρίς κομμένες σκηνές- και κάθε πράξη ακολουθείται από μία συνέπεια. Οι επιλογές σας, αλλά και η αλληλεπίδραση με τους υπόλοιπους χαρακτήρες επηρεάζουν τη συνολική εξέλιξη της ιστορίας. Έχοντας πρωτόγνωρη «ευθύνη» για τη μοίρα των χαρακτήρων, οι παίκτες θα βρουν στο Heavy Rain μια συναισθηματική εμπειρία χωρίς προηγούμενο. Το παιχνίδι τολμά να καταπιαστεί με θέματα που σπάνια εμφανίζονται στο είδος, μετατρέποντάς το σε έναν αυθεντικά ώριμο τίτλο για μια νέα κατηγορία ενήλικων παικτών.

Το Heavy Rain αποκαλύφθηκε στο Games Convention 2008 της Λειψίας μέσω ενός διαφημιστικού teaser, το οποίο με αυθεντικό υλικό από το gameplay του παιχνιδιού παρουσίασε την αξιοποίηση των τεχνολογιών motion-capture και animation από την Quantic Dream, προκειμένου να δημιουργήσει μία ατμοσφαιρική και συγκλονιστική εμπειρία.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games Alienware

AlienWare Aurora: 25 χρόνια gaming εμπειρίας σε ένα κουτί

Η AlienWare που ειδικεύεται σε gaming hardware γιορτάζει τα 25 χρόνια της με ένα επετειακό μοντέλο.

Games Nintendo

Το Metroid Dread της Nintendo έχει ένα σφάλμα: Δείτε πως να το αποφύγετε

Όπως αναφέρεται σε μια σελίδα υποστήριξης, το σφάλμα προκαλεί το error message “Το λογισμικό έκλεισε επειδή προέκυψε σφάλμα” και η εφαρμογή κλείνει αμέσως.

Games Apple Apple Music Sony

Το Apple Music μάλλον έρχεται για το PlayStation 5

Η εφαρμογή εμφανίζεται μόλις λίγες μέρες πριν από την εκδήλωση της Apple στις 18 Οκτώβρη, η οποία θα μπορούσε να είναι μία εκδήλωση για να ανακοινωθεί ότι η εφαρμογή έρχεται στο PS5.

Games IKEA

ΙΚΕΑ: Νέα σειρά gaming προϊόντων σε συνεργασία με την ROG (Republic of Gamers)

H ΙΚΕΑ παρουσιάζει τη νέα συλλογή gaming προϊόντων για το σπίτι που είναι σχεδιασμένα να κάνουν την gaming εμπειρία καλύτερη, συστήνοντας το gaming στο σπίτι με νέους τρόπους.