Intel Core i5 και i7 6th-Gen: Επίσημα με στόχο τους gamers

Αν είστε gamer και θέλετε να φτιάξετε το νέο σας “μηχάνημα”, τότε η Intel έκανε δυο πολύ ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις νέων επεξεργαστών. Πρόκειται για τους 6ης γενιάς Intel Core i5 και Intel Core i7 επεξεργαστές, οι οποίοι σύμφωνα με την Intel στοχεύουν ειδικά σε όσους ασχολούνται με το gaming.

Το νέο chipset Core i5-6600K είναι χρονισμένο στα 3.5GHz, ενώ ο Core i7-6700K φτάνει τα 4GHz, και τα δυο ανήκουν στην κατηγορία των τετραπύρηνων. Ωστόσο, η Intel επισημαίνει ότι λόγω της μετάβασης σε νέα μικροαρχιτεκτονική, είναι πιθανό να μην υπάρχει συμβατότητα με την motherboard που έχετε. Το πιο πιθανό είναι να χρειαστείτε μια motherboard η οποία έχει μια ελεύθερη υποδοχή LGA1151 CPU

Όσον αφορά στις τιμές, ο Intel Core i5-6600K θα κοστίζει 243 δολάρια, αλλά αν θέλετε να ξοδέψετε περισσότερα υπάρχει και ο Intel Core i7-6700K στα 350 δολάρια. Να σημειώσουμε ότι αυτά είναι για desktop gamers, ενώ για όσους προτιμούν το gaming σε laptops, η Intel υποσχέθηκε σύντομα να κυκλοφορήσει 6ης γενιάς “K” SKU για laptops.

Intel Core i5 και i7 6th-Gen: Επίσημα με στόχο τους gamers, Intel Core i5 και i7 6th-Gen: Επίσημα με στόχο τους gamers

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Δημήτρης Κ.

Πάλι αλλαγή socket?Κ’είς ανώτερα Intel..Με βλέπω για AMD άλλη μιά φορά

George

Δεν ειναι πιθανο να μην υπαρχει συμβατοτητα, ειναι αλλο socket.

Sotiris131

Είμαι με i-7 3770 και δεν βρίσκω λόγο να αλλάξω επεξεργαστή. Τι γκρινιάζετε για τα sockets? Ο gamer πρωτίστως κοιτάει για κάρτα γραφικών όταν είναι πλήρης στα υπόλοιπα, η αναβάθμιση επεξεργαστή όταν μιλάμε για 3η γενιά και πάνω είναι περιττή από την στιγμή που δεν περισσεύουν χρήματα. Οι AMD μπορεί να είναι vfm αλλά ειδικά οι φθηνοτεροι δεν τραβάνε για gaming, το βλέπουμε και στο insomnia καθημερινά. Και δεν έχω τπτ με την εταιρία, μονίμως ati/amd κάρτες γραφικών είχα και έχω αλλά η αλήθεια να λέγεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Intel

Δύο από τα παλιότερα desktop PC στον κόσμο ανακαλύφθηκαν σε καθάρισμα σπιτιού

Σε μια εποχή που ό,τι ψάχνεις μπορείς να το βρεις στο e-bay, γίνονται ακόμα ανακαλύψεις που μπορούν να σε εκπλήξουν ευχάριστά.

Business Chip Intel

Η Intel ζητά 5 δισ. ευρώ από τη Γερμανία για την παραγωγή τσιπ

Η Intel ζήτησε επιπλέον επιδοτήσεις 4 έως 5 δισεκατομμυρίων ευρώ από τη γερμανική κυβέρνηση, προκειμένου να προχωρήσει σε ένα συγκρότημα κατασκευής Chip στην χώρα.

Computers Intel Microsoft

Τα Windows 12 μόλις εμφανίστηκαν σε έγγραφα Intel που διέρρευσαν

Tα Windows 11 δεν έχουν κυκλοφορήσει εδώ και πολύ καιρό ωστόσο φαίνεται πως η Microsoft ετοιμάζει ήδη το επόμενο βήμα της.

Business Intel

Intel: “Μαχαίρι” στον μισθό του CEO – Μείωση κατά 25%

Η ύφεση στην αγορά υπολογιστών οδηγεί την Intel στην απόφαση να περικόψει κατά 25% τον μισθό του CEO, Pat Gelsinger.